Съвет за взаимоотношения

• 5 928
  • 65
  •   1
Отговори
# 15
  • Paris, France
Бих го потърсила, ако имам интерес. Аз съм на принципа "ако не пробвам, няма да разбера" - накрая може да се окаже, че той няма интерес, или че аз съм изградила някакъв несъответстващ образ за него, нещо друго да се случи, но поне ще имам яснота, вместо да се чудя какво би могло да бъде, ако...

+1. Много млади момчета и мъже харесват много дадена жена, но мислят, че не би им се отворил парашута с нея, а ако ги отхвърли, губят и приятелка. По тази причина не опитват.

След като приятелката е скъсала с въпросния и се е оженила, не виждам пречка да станете двойка. Няма да е призрак. Тя си е изживяла връзката с него и явно не са били подходящи.

Честно казано, предвид че авторката вече е пила кафе с момчето, само двамата, години след края на връзката и момчето не я е поканило или потърсило, не мисля, че има кой знае какво привличане, но аз бих поискала да се видим. Само да се виждаме, не да го свалям открито.

# 16
Естествено, че е така. Тук се тълкува да го потърси за кафе отново или нещо друго все едно му се предлага директно. Ми не е така, в този живот ако не действаш в посока да постигнеш желаното, нищо не става.

# 17
А ти сигурна ли си, че не проектираш очаквания върху това момче как да се развива връзка и взаимоотношения, на базата на това, което си видяла като отношение към твоята приятелка?

Аз не разбирам тези щения към бивши на приятелки. Не е нередно, нито неморално, не е и сконфузно предполагам. Но не бих била с някой, който съм наблюдавала години отблизо в друга любовна конфигурация с близка.

# 18
  • out of space
Искаш го- пробвай. Нищо не губиш.

# 19
Аз имам наблюдения върху такива връзки. Дори и да се получи нещо, няма да е, каквото авторката очаква. В такива връзки мъжът си остава с мижав интерес.

# 20
Не бих се навирала на мъж.Ако е имало да става нещо е щяло още преди 6-7 години.

# 21
По принцип нямам проблем да инициирам нещо първа. Но не мисля, че бих пожелала мъж, който е бил интимен с приятелка. Мисълта ме отблъсква.
Иначе ако имаш нужда от приятел и повече социални контакти, защо да не си пиете заедно кафето... Не всички отношения между мъж и жена трябва да бъдат интимни.

# 22
  • SF
Бившата приятелка на момчето вече е роднина на момичето, защото се е оженила за братовчед й. Не е просто някаква приятелка от миналото.
Не ги обичам тези истории. Ако нямаше вече нищо общо с двамата разделени и се видите след години с единия, може нещо.... Но тя да ти е братовчедка, леля на децата й и да й вкараш бившия й... Ми не съм сигурна.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 10:39 от Esmee

# 23
И аз мисля като Есме. Ако имам интерес към някой, но в миналото не е било възможно да се случи нещо, понеже той е във връзка, а после разбера, че вече е сам, ще го потърся, да. Обаче в случая бившата не е някое момиче, което и двамата сте познавали навремето, но после пътищата ви са се разделили, а е официално част от твоето семейство.

Предполагам, надяваш се на сериозна връзка, а не само на секс и в един момент ще стане известно с кого си. Когато ги събереш, може да се окаже, че единия или двамата имат недоизживяни чувства и не се знае какво може да стане. Отделно, дори и братовчед ти да е сигурен в жена си, ще се отдръпнат от теб, защото едва ли ще му е приятно да са в една компания  с бившия. Така че по-добре недей.

# 24
Според мен просто в момента авторката няма никой кандидат на хоризонта и затова след тази случайна среща-кафе, се е размечтала за романтика с този мъж. Разбира се, че ако го потърси, ще има някакви очаквания и ще е с нагласата за някакво развитие. Ако познава добре себе си и знае, че липса на интерес от негова страна, няма да окаже влияние върху самочувствието и емоциите й, да го търси. Но ако е по-лабилна, може да й донесе разочарование.

# 25
  • SF
Дори и всички чувства да са в миналото, да закараш на братовчед си бивш на жена му, може да е малко неловко и за братовчед, и за братовчедка.
Имам бивши, даже не гаджета, а просто колеги, които не бих искала да видя като приятели на мои приятели или роднини. И някакво такова положение: елате ни на гости! или Може да ходим заедно на море!
Не, че мога да контролирам кой в кого да се влюби, но ако мога, бих избягвала и отбягвала.
Имаше някаква песен: Любовните думи, що мене мълвеше, сега ги на друга мълви.

# 26
Малко далеч отиваме с грижите за братовчед й. Но не мисля, че въпросният мъж има интерес. Ако е имал, вече щеше да го е показал. Дълбоко се съмнявам, че стои и трепне до телефона в очакване авторката да го потърси, а ако все пак е така, това е още една причина да не се хваща с него.

# 27
Бих поощрила обаждане, ако беше просто някакъв тип от старата компания, та бил той и бивше гадже на приятелка. Но с уточнението, че приятелката вече е от семейството, нещата стават доста по-различни, и смятам че сближаването с този човек е неуместно.
Освен всичко друго, той явно няма и грам интерес, но дори да имаше, не бих насърчила контакт по мотивите, които Esmee описва.

Бившата приятелка на момчето вече е роднина на момичето, защото се е оженила за братовчед й. Не е просто някаква приятелка от миналото.
Не ги обичам тези истории. Ако нямаше вече нищо общо с двамата разделени и се видите след години с единия, може нещо.... Но тя да ти е братовчедка, леля на децата й и да й вкараш бившия й... Ми не съм сигурна.

# 28
Тука за повечето питания съветите са "не тръгвай с тоя" или "развеждай се с миУто" Simple Smile
Щом ти харесва момчето обади му се и излезте пак, ако стане нещо, стане, ако не, здраве да е. От шубе спомени няма, само съжаления.

# 29
Аз имам наблюдения върху такива връзки. Дори и да се получи нещо, няма да е, каквото авторката очаква. В такива връзки мъжът си остава с мижав интерес.

Странно, знам няколко връзки започнати по инициатива на жената, освен моята, такова нещо не съм забелязал. Напротив дори, ценени са много жените от мъжете си.

Общи условия

Активация на акаунт