Съвет за взаимоотношения

• 5 926
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
То не е само до инициатива. Вече е имал възможност да избере нея, в случай че е провявявал интерес, но е избрал приятелката. Аз не бих се занимавала, освен всичко за мен е някак сконфузно.

# 31
Да беше показал и той интерес, че да се дават съвети да го търси. Той почти цяло десетилетие не показал никакъв интерес, обаче тя да го търси, щом го харесвала. Еми, някои хора сами си търсят разочарованията.

# 32
Свършиха се мъжете ли?Големи семейни драми и интриги може да настанат.За една симпатия не си заслужава.Иначе познавам едни сестри първо едната ходи с едно момче после другата се омъжи за него и деца имат.Как се събират по празници не знам.

# 33
  • София
Свършиха се мъжете ли?Големи семейни драми и интриги може да настанат.За една симпатия не си заслужава.Иначе познавам едни сестри първо едната ходи с едно момче после другата се омъжи за него и деца имат.Как се събират по празници не знам.
[/quote

Е, защо?
Ако са се разделили приятелски не виждам защо да не могат да се виждат. Ние бяхме в една компания и всички заедно излизахме и си купонясвахме - аз с новото ми гадже (С. и Д), бившата му (Н),  новият ѝ (К), моя бивш (К), неговата настояща - Т. В сегашен момент всички  сме скъсали едни с други, но продължаваме да се виждаме по някой и друго събиране за рожден ден, НГ или нещо друго. Най-сладки са Т. и К.(най-първото ми гадже), което след мен се събра с нея, а след това тя се ожени за З. и къщата им е до вилата на Г. Който в момента е с Ш (пак позната от компанията, но по-разширено Simple Smile
Мисълта ми е, че ако хората са си продължили живота какъв проблем, че Пенка да е с Драганчо, който някога си бил гадже с Марийка. Но! Трябва действително нараненият да е превъзмогнал егото си, иначе няма да е добре такава среща.
Също и мъжът ѝ да не е някой ревнивец, защото може да си скапят връзката от нищо. Макар че, откъде -накъде някой ще ти казва с кого да излизаш?
Обаче не мисля, че човекът има някакви чувства. Но не пречи да го попиташ, ако е взаимно и истинско защо не.

# 34
  • Melmak
Аз не бих го търсила. Нямам против жените да правят крачка напред, просто тая история изглежда неблагонадеждна. Видели сте се и сте пили кафе. Ако той е имал симпатии, щял е да те потърси. Приятелката ти няма да е призрак между вас, тя вече си има семейство и сигурно е доста далеч от тая история. Но свършиха ли мъжете, наистина? Остави го този, давай напред!

# 35
  • SF
Малко далеч отиваме с грижите за братовчед й. Но не мисля, че въпросният мъж има интерес. Ако е имал, вече щеше да го е показал. Дълбоко се съмнявам, че стои и трепне до телефона в очакване авторката да го потърси, а ако все пак е така, това е още една причина да не се хваща с него.

Зависи колко са близки и колко мнителен е съпругът. И колко широкоскроени са всички, колко са над нещата.
Ако не се виждат често с роднините, да се забавлява със старото гадже на приятелката си, а сега братовчедка.

# 36
Авторката не е отговорна за семейството на братовчед си, нито пък трябва да мисли за евентуалната реакция на приятелката. Откъде-накъде това да е нейна грижа?

Единственият и достатъчен аргумент против, който аз виждам тук е липсата на интерес у мъжа. Ако той харесваше авторката, досега щеше да се е задвижил. Той мълчи, което за мен е повече от показателно за отношението му към нея. Моят съвет е да не го търси, защото резултатът иначе вероятно няма да й хареса.

# 37
  • SF
Авторката не е отговорна за семейството на братовчед си, нито пък трябва да мисли за евентуалната реакция на приятелката. Откъде-накъде това да е нейна грижа?

За мене тези неща имат значение.
За мене тези неща имат огромно значение.
Дано никога да не ми се случи някоя добра приятелка да се появи в семейството ми с мой бивш под ръка. Или дори да ми го прати сам, без нея да се представи на съпруга ми. Simple Smile
Ние не сме от тези, модерните, които си стават най-добри приятели с бившите на партньорите ни.

# 38
Авторката трябва да мисли единствено за собственото си щастие в конкретният случай, а не да има предразсъдаци. Минало - бешело...свършило. Пробвай, защото винаги после ще съжаляваш, защо не си опитала. А ти явно имаш нещо към него.

# 39
Аз не съм от модерните, но гледам първо себе си и собствения си интерес. Ако харесвам някого и има шанс нещата да ни се получат, последното, за което ще мисля са чувствата и настроенията на братовчеда и жена му.
Ако трябва да преустановя контакти с тези хора, ще го направя, но против желанията си аз не вървя.

Проблемът тук е, че мъжът не харесва достатъчно авторката. Другото са някакви размишления, нямащи никакво отношение към казуса.

# 40
Авторката, ти сигурна ли си, че това момче още е свободно? Да не се окаже вече обвързан, сгоден, женен, а ти отсега с големите терзания. Потърси го приятелски, от чисто любопитство да го чуеш как е и после прецени.

# 41
  • SF
Аз не съм от модерните, но гледам първо себе си и собствения си интерес. Ако харесвам някого и има шанс нещата да ни се получат, последното, за което ще мисля са чувствата и настроенията на братовчеда и жена му.
Ако трябва да преустановя контакти с тези хора, ще го направя, но против желанията си аз не вървя.

Точно така. Ако иска да преустанови контакти с тези хора, да спи, с когото иска.
Понеже аз не бих искала да избирам между братовчед-приятелка-приятелски роднински отношения-замесено семейство-брат/сестра, които също са с нас И бивш на приятелка, решавам, че ще си намеря друг бивш, на друга приятелка, която не е женена за моя брат, братовчед, баща и т.н.
За да не ми се налага да прекъсвам отношения с хора, които ме обичат и аз обичам.

Мисля, че ако момичето не поддържаше отношения с братовчед си и приятелката си, тази тема нямаше да я има.

# 42
виждайте се като приятели. ако има нещо по-така ще си дойде само. ако ли не - спечелено приятелство

# 43
Тя не го търси за аверче, нито явно са били големи приятели като са били в обща компания. Най-много пак да се добере да гледа от първия ред възходите и спадовете на личния му живот. Авторката не се надява да чуе това, но нищо в досегашното му поведение не говори за интерес към нея. По принцип не виждам пречка жената да бъде инициативна по дискретен и женствен начин, дето се вика, ще си изпусне кърпичката, метафорично казано. Но той е толкова последователен в спазването на дистанция, че изглежда като рецепта за разочарование, което с малко зрялост и саморефлексия може да бъде спестено.

# 44
има и друг възможен вариант. може да си слага спирачки като знае че момата е в 'роднински' връзки с бившата му

Общи условия

Активация на акаунт