Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 76 565
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Много благодаря на всички за отзивите, бяха ми много полезни! В крайна сметка поръчах Букет идеал, понеже го познавам. Първоначално мислех да взема Лира, но и преди бях чела, че стои близо до кожата и няма голям силаж.

# 376
  • Бургас
Денс, както винаги излезе права, има като моите възприятия, каквото опише същото усещам и аз, затова и вярвам много, много.Gift HeartИ според мен Хибискуса няма абсолютно никакви прилики с Делина.Пробвам го сега и е самото съвършенство за моя вкус.Взел е най- добрите черти от Делина Роуз и старото класическо Клое.Това върху мен, върху всеки друг може да няма прилики.Не мога да му се нарадвам, следва покупка. Разтапящ и много мадамски.

# 377
Йе, Кристалче, много се радвам и благодаря за хубавите думи!❤🌹 Сигурна съм, че този великолепен парфюм ти стои божествено.

Браво за покупката на Букета и аз бях твърдо за него.🌹

# 378
  • Melmak

Дойде ми отливката от Angel Share. Нямам търпение утре да я пробвам. Днес я оставих да си почине, след като всичко ми мирише на Black Opium.
пиши как е трайноста. От делириум ми дадоха тестер и останах разочарована, че трайността върху кожата ми бе по-ниска от очакваното и от другия аромат на бранда, който бях закупила.

Ароматът е прекрасен, но за трайността съм съгласна с теб. Като цяло не съм кой знае какъв фен на гурме ароматите, но този ме заинтригува. Особено такива скъпи аромати не смея да купя не само на сляпо, а и без тестване и разносване. Ароматът ми харесва, особено при първа среща с обонянието има коняк. Аз обичам ром, коняк, канела. Но трайността наистина е разочароваща. Към 12 на обяд си сложих и към 5 привечер вече не го усещах.

Много повече ме впечатли forbidden games. При него трайността е супер на кожа, на дреха е още повече. И като аромат го усещам повече “свой” от Angels’ share.

Бих стреляла с един Forbidden games, но единствено финансите ме спират. Просто нямам възможност, имам доста разходи за кофти неща и за глезотиийки са ограничени.

В последно време гледам да ползвам с каквото разполага чекмеджето, което хич не е малко. С моите темпове и за внуците ще има. Чат-пат поръчвам някоя отливка, за да се запозная по-добре с някои аромати, които ме интригуват. Честно казано и при мен годината бе някак постна… ако имах възможност щях да взема forbidden games и до там. Старите любимци са ми все така любими и ги ползвам с удоволствие. Но ми се иска нещо ново, разтърсващо, да ме грабне, да ме пристрасти.. а то няма.

Лятото една приятелка така ми говореше за jardin exclusif, след години на неползване на парфюм от непоносимост, той я върнал в парфюмното хоби. Така го описа, че бях на път да поръчам на сляпо Мансера от 100 мл, която с моите темпове ще ползвам сигурно до следващия си юбилей. Поръчах отливка. Ами.. имах усещане, че мириша на сладкарница. Една тийнейджърка, дъщеря на приятелско семейство се влюби, направо искаше да стои до мен цяла вечер за да ме мирише. Но на мен не ми стана любим, даже ми се видя някак плосък и масов.

Сякаш само един парфюм открих тази година, nejma 7, който е много слънчев и ми е топло на душата като се сетя за него.

# 379
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз нещо не се разбрах с ароматите на  Crivelli, нито един не можах да оценя.

Последно много ми хареса https://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Changing-Constance-50256.html  прекрасен е Heart обаче е много нетраен. Макс 2 часа, даже и толкова не издържа. Подновявах го 3 пъти и все изчезваше. За тази цена трайността му е  неприемлива.
Взех един Naxos от Елинор и 10 мл от Pas se soir, защото беше изкупен в голям размер.

# 380
Виждам, че се коментира вече за кого каква е била годината. За мен беше изпълнена с нови покупки, много повече отколкото когато и да е досега. Вероятно има значение и фактът, че още съм сравнително в началото на парфюмната си страст (около 4-5 години) и има доста аромати, които за мнозина от вас са познати, но за мен - не. В момента, обективно погледнато, разполагам с достатъчно количество за поне още година напред. Едва ли това ще ме спре от нови покупки, ако нещо наистина ме привлече и ми хареса. Опитвам се да избирам, влагайки и малко разум. Признавам, че не ми се получава винаги.

# 381
Получих Ирисовия Шалимар, за който скоро питах и определено ми хареса. Не ми е прекалено сладък, ирисът ми харесва, има го Шалимарското звучене, обаче откъм проекция и трайност съм малко разочарована. Нарочно изчаках няколко дена, за да се темперира, аклиматизира и т.н., но същата работа...

Сега имам друга муха в главата. Скоро пробвах Bake, Akro и искам точно такива захаросани лимонови корички, но да не траят 10 минути, а поне два-три часа. Имам, харесвам и често нося Лира, но там няма такива съвършени лимонови корички. Ще съм благодарна, ако някой може да опише Devotion, че съм на път съвсем насляпо да го отстрелям с надеждата да присъстват по-дълго в него тези пусти захаросани лимонови корички.
Иначе Bake е приятен, но след първите 10 минути не е нещо впечатляващо и за мен отстъпва доста на Лира, и не само като трайност.
за захарозата лимон вижте https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Vanille-Insensee-11456.html

# 382
Привет, другарчета парфюмни! Много моля за мнение - Hundred Silent Ways или Hundred Silent Ways X? Много им се чудя, сякаш Х варианта ще ми хареса повече с това пачули и кожа, ама пък аз отдавна чаках добра цена на оригинала. Молв, помагайте, че е "на жиеот и смърт" работата! 🤣🤗🌺

# 383
Аз имам първия вариант. И аз днес бях пред дилема Fan your flames или Fan your flames X. И понеже имах отливка на първия и предвид това, че новия е с повече нотки, реших, че Х версията я искам повече и ще бъде по-интересна за мен. Та аз съм за Х версията.
Привет, другарчета парфюмни! Много моля за мнение - Hundred Silent Ways или Hundred Silent Ways X? Много им се чудя, сякаш Х варианта ще ми хареса повече с това пачули и кожа, ама пък аз отдавна чаках добра цена на оригинала. Молв, помагайте, че е "на жиеот и смърт" работата! 🤣🤗🌺

# 384
Bouquet Ideal ми е любов от първо помирисване. Точно днес му се наслаждавам цял ден.
Стана ми много забавно, че на някой му  ухае на гъби Simple Smile . Аз усещам канела, ванилия, дървесни нотки и нещо специфично, но прекрасно, като добре подбрана смес от подправки.
Когато го тествах  с една отливка, ми напомни на аромата на ошав с канела, върна ме в детството. Сега се опитвам пак да усетя този аромат, но се крие. Все пак е прекрасен и днес ме радваше през целия иначе дост напрегнат работен ден.
Italica не можах да го понеса. Само накъртващи коледни сладки усещам.

# 385
  • София
Lorelada, да, съвсем удачно е името на Gran Ballo, само дето не помня дали съм го пробвала, вероятно не, заради белоцветния профил, който избягвам. Blush Няма лошо да сме скромни с покупките, наистина трябват почивки периодично, а и да си дадем време, за да се изразходва натрупаното.
Italica при мен не можа да се разгърне, усещам я като капсула с много слоеве, но на кожата ми стои "заключена" и се показва само най-повърхностният слой, който освен свръх сладък, при мен е и леко пластмасов. Не успях да се разбера с този парфюм; отдавна не съм харесвала гурманд като цяло. Предстои да видим как ще се представи Akro Bake.

# 386
Бях се поспряла аз, но това намаление в Елинор ме разклати... Забърсах една Италика засега.
В този ред на мисли да попитам каква е разликата между класическото Ani и Ani No Boundaries? Не че познавам и първообраза де, но му се чудя отдавна, а на тази цена съвсем. Няма къде да тествам и се главоболя сериозно... Все такива да са ми проблемите 🤣

# 387
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами би трябвало да е един и същ, парфюмът е Ani, а колекцията се води No Boundaries. Аз току-що поръчах един за ММ, на него му пасва и за тази цена просто нямаше какво да се чудя.

# 388
  • The Evergreen State
Равносметката ми е че тази и миналата година удвоих количеството на притежаваните парфюми. Попаднах наскоро на статия от интернет която споменаваше че със затварянето в къщи заради пандемията хората търсят начини да си доставят малки удоволствия и покупките на парфюми са се увеличили. Може би има нещо вярно в това, поне в моя случай.
Друга равносметка е Шалимар линията която ми е най-страхотното откритие - от Шалимар Филтре който купих миналата година и двете лимитки с които се сдобих Тонката и Ириса - тази линия се превърна в откритието ми в парфюмен аспект, стана ми любима.
Миналата година откритието ми беше Amouage Interlude Woman - единствения от марката който познавам и имам.
Друго откритие беше Ермес - за кратко време се сдобих с три ермеса в колекцията, нося ги с удоволствие. Познавала съм винаги техните парфюми но не ги чувствах мои, радвам се че преоткрих тази марка за себе си.
Покупките ми тази и миналата година са дизайнерски парфюми, няколко новоизлезли лимитки и  повече такива излезли по-отдавна на пазара които осъзнах че винаги съм обичала и с които реших да се поглезя.
Пазарувам предимно онлайн за разлика от преди когато често се случваше да си купя парфюма от парфюмерия в мола.
Все по-често взимам парфюми без да познавам и без тест, доверявайки се предимно на прочетеното в интернет, допитвайки се до вас и вслушвайки се в интуицията си.
Все още най-обичана категория за мен си остават шипровите парфюми но тази година залитнах силно и по ориенталците. Иначе като цяло в гардеробчето имам от всичко по малко - освен шипровите и ориенталците там са и цветните, и гурманд и дървесните. Алдехиди нямам но не съм на такава вълна засега.
Парфюм за деня ми е Dior Pure Poison - разкош!

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 07:44 от Athena

# 389
Аз няма да правя равносметка още, че както почти цяла година се ограничавах стриктно, така през следващите два месеца може да наваксам.

С покупката на Шалимар Ирис получих пробички на Cuir Béluga и Tobacco Honey. Доста от вас познават първия, аз едва сега имах удоволствието да се запозная. Класен парфюм наистина, но на мен ми е малко ретро и определено няма да страдам по него. Обаче Tobacco Honey направо ми отвя главата. Това е съвършенство в бутилка за мен. Най-интересното е, че не съм особен фен и на двете основни съставки, нито на парфюмите с по-мъжко звучене. Но в този парфюм всичко е в невероятна хармония. Присъствен, уютен и луксозен едновременно. Две от мненията във Фрагрантика особено ми допаднаха: "Парфюмът, който прави всички други аромати на тютюн и мед остарели"  и "И така, Guerlain погледна всички тези милиони тютюневи парфюми наоколо и каза "уууу, @@@ , ще ви покажем най-добрия сладък тютюн, който някога сте помирисвали" и те го направиха! ".
И тук идва гадната част, 315 евро за парфюм ми е над психологическия праг...

SOTD Orchidée Vanille.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 11:27 от Фенси

Общи условия

Активация на акаунт