Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 73 535
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • на терасата
Обръщам се към дамите, които имат спомени от късния соц и зората на демокрацията. Предварително се извинявам на младите дами в темата за следващите си нафталинените спомени.

Не  мога да се сетя как се казваше марката на дезодоранти, made in UK, които имаха дамски розов и син Body mist, както ролон, така и спрей. Спомените за ролоните са от 83-та - 86-та година. Същата марка имаха първите, които аз си спомням, мъжки дезодоранти против изпотяване с талк. Става въпрос за 93-та до 96-та година. Мъжът ми тогава ги ползваше  и си спомянм, че ги купувах от пазара Красно село, т.е. не се продаваха в луксозни магазини. По това време от дамските Body mist имаше само спрей, ролоните вече не ги намирах. Този въпрос ме тормози откакто изпръсках пробичката от Musk Therapy на Initio. Мирише 1:1 с розовия дамски Body mist.

В този ред на мисли, повечето неща, които помирисвам напоследък и дамски, и мъжки, ми напомнят на някакви аромати от отминали отдавна времена. Повечето на някакви дезодоранти. Aventus Creed ми мирише на някакъв мъжки аромат от соц-а, мисля на Denim, който беше луксозен и скъп тогава. Dior Sauvage е дезодорант Axe, който съпругът ми ползваше много. Dia Woman Amouage е ароматът на белия сапун Lux (по онова време колекционирах сапуни и отлично си спомням ароматите на Lux сапуните). Както се казва за модата в дрехите, всичко ново е добре забравено старо. И при парфюмите го забелязвам.

# 541
Здравейте ,писано е назад в темата за тях сигурно,за което се извинявам Simple Smile
Но съм в чуденка😃 за 2-3 парфюма: Кой парфюм на Риана и Ариана Гранде от celebrity-тата ,бихте ми препоръчали? Без Cloud-него го имах 😁.
Някъде бях чела ,много хубави отзиви за парфюмите на Риана 😃.

Също  Juicy Couture - как са като трайност?
Благодаря ви!
Любителка съм на  сладникави  парфюми 😊

# 542
  • на терасата
Имах този https://www.fragrantica.com/perfume/Juicy-Couture/Viva-la-Juicy- … outure-25753.html. Траен, излъчващ и женствен. Не е от тези, които харесвам и навремето го купих, защото исках да имам сладникав парфюм. Изпръсках 30 мл с усилия от моя страна, но пък много се харесваше от околните и правеше впечатление.

# 543
Rexona си спомням аз, малко по-късно- Impulse.

Klodilia, тества ли Bake?

# 544
  • София
Rexona си спомням аз, малко по-късно- Impulse.

Klodilia, тества ли Bake?
Хахах, Фенси, каква телепатия, точно си мислех днес да пиша за него във връзка със скорошната дискусия. Hug
Да, втори ден го мъча, няма да ни бъде. Първите няколко минути мирише супер реалистично на лимонов спондж кейк, нещо такова:

Само че фойерверките угасват много бързо при мен, за около 10-15 минути лимоновата прелест и сочност са се изпарили и остава една доста плоска, сладкарска ванилия, която мога да помириша, само ако си забия носа в ръката/напръсканото място. Лимоните в един момент даже нагарчат доста осезаемо, като сок от лимонова кора (без спасителната захар). Тествах директно на кожа, може на тъкани да се задържа повече, но честно казано, не съм вдъхновена да продължа с тестовете в момента. Ром или какъвто и да е намек за алкохол няма при мен. Усещам и нещо мнооого леко шоколадово в драйдауна, което явно е пралината.
С оглед на това още по-уверено мога да препоръчам отново Unknown Pleasures Kerosene - същата тема, но изпълнена много по-добре според мен - по-богат, нюансиран, текстуриран е в пъти. Flowers LemonCake
Като се замисля, Lemon Tart Theodoros Kalotinis изкара доста повече време на кожата ми в относителна цялост на композицията, съжалявам, че нямам мостра от него под ръка, за да направя паралелен тест. Пак е "тъничък", не е свръх комплексен, но за ценовия си клас се представя повече от прилично.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 11:31 от Klodilia

# 545
Рак-щрак, едва ли е нужно да се извинявате, все едно всички пишещи в темата над 50 г. възраст не съществуваме и ароматите са привилегия и мода само за млади жени. Красивите олфактивни спомени са част от паметта на щастието и ни провокират да търсим и откриваме всякакви аромати, и стари и нови.
Боди мист ги помня, бяха си хит през втората половина на 80-те, мъжкия Axe съм го подарявала, беше нещо от сорта на 4-5 $ в Кореком. Майка ми също събираше Лукс, Палмолив и други дефицитни сапуни и ги подреждаше под дрехите си в гардероба. И до ден днешен там ухае - и не бих имала нищо против да притежавам такъв парфюм, дискретен, ежедневен и изискан.
Не проумявам защо и в тази блага и уханна тема се прокрадват "публичен линч" и квалификации към различни парфюми или парфюмни групи - кому е нужно?! Не пишем ли тук за удоволствие най-вече?

# 546
Вие чувство за хумор нямате ли, че така обърнахте наопаки поста на Рак–щрак?

Тази седмица се сбогувам с една от най-красивите си ванилии-Alien Essence Absolue. Ще видя кой аромат ще заеме място на Зимна ванилия No1. През декември за домашния уют ще се погрижи Лира, за вечер Libre Le parfum. И двата ще довърша до края на януари.

Lemon Tart ме привлича неудържимо, но засега дори не желая да го пробвам. Току виж гардеробът отново набъбнал, а юздите смятам да държа здраво.

# 547
  • гр.Пловдив
Здравейте ,писано е назад в темата за тях сигурно,за което се извинявам Simple Smile
Но съм в чуденка😃 за 2-3 парфюма: Кой парфюм на Риана и Ариана Гранде от celebrity-тата ,бихте ми препоръчали? Без Cloud-него го имах 😁.
Някъде бях чела ,много хубави отзиви за парфюмите на Риана 😃.

Също  Juicy Couture - как са като трайност?
Благодаря ви!
Любителка съм на  сладникави  парфюми 😊

Аз бих ти препоръчала направо да си вземеш Juicy Couture -и като аромат и като трайност са им разкошни различните варианти,аз съм ползвала този ,подходящ за есенно-зимния сезон

# 548
Juicy gold couture ми е много любим , трайността е прилична. Мисля че няма да съжалявате, но не знам дали може да се намери в България. Аз го бях поръчала на безумно ниска цена от douglas.de

# 549
  • Стара Загора
Здравейте, покрай една поръчка на парфюм си взех две мостри на Мансера  и страшно  много ми харесаха и двете Roses Vanille и Musk of Flowers до сега съм нямала нищо на марката. Втория сега няма да го поръчвам, защото е за пролетно-летния сезон, но първия мисля да се възползвам от намаленията. Проблема  ми е, че искам да пробвам още неща от марката, а те имат доста  😂.Бихте ли препоръчали и други, които са подходящи за носене през този сезон, но не се препокриват твърде много с Roses  Vanillie и могат да се вземат на сляпо.

# 550
Кой от парфюмите на Tom Ford сте ползвали и ви допада?  Днес пак пръсках на китката Cafe rose, и хем в началото ми е натрапчиво, хем колкото повече се изветрява, оставя една такава странна, запомняща си и различна нотка, от другите масовки. Та, заслужава ли си, според вас? Ще му се почудя малко повече, че събрах доста, и докато се използват.

Мирисах на Guerlain новите Aqua Alegoria, определено нищо не ме хвана.

# 551

Само че фойерверките угасват много бързо при мен, за около 10-15 минути лимоновата прелест и сочност са се изпарили и остава една доста плоска, сладкарска ванилия, която мога да помириша, само ако си забия носа в ръката/напръсканото място.

С оглед на това още по-уверено мога да препоръчам отново Unknown Pleasures Kerosene - същата тема, но изпълнена много по-добре според мен - по-богат, нюансиран, текстуриран е в пъти. Flowers LemonCake

Чудесно си го описала, Klodilia. Flowers Bouquet И аз така усетих Bake в общи линии.

Поръчах си пробичка на Unknown Pleasures, но още я чакам. Съвсем ми се изчерпа търпението след коментара ти. Grinning

niditop3, рисково си е насляпо да поръчваш / аз продължавам да го правя, де, въпреки променливия успех, който съм имала с тези поръчки /. Шансът е 50:50 Laughing
Имам Roses Vanille и есен-зима го нося, както и Black Vanilla. Наскоро пробвах Vanille Exlusive, също ми хареса.

# 552
Кой от парфюмите на Tom Ford сте ползвали и ви допада? 
Харесвам Velvet Orchid. Пробвала съм Jasmin Rouge, Tobacco Vanille и Black Orchid EDT 2023, но не се развиват много добре на моята кожа.

# 553
Пробвала съм доста, но единственият, който имам и обожавам е Ombre Leather. Унисекс е, но на доста дами им мъжкарее, предупреждавам. На моята кожа този парфюм е разкош. Съвършенство в бутилка 🥰

# 554
  • Стара Загора
Благодаря , Фенси. Ще видя какви други мостри имат и ще взема за проба. Чудя се понеже повечето имат някаква ванилия, доколко са различни и отличаващи се един  от друг, носещи различен вайб .
Аз имам само Черната орхидея и страшно много я харесвам, днес бях с нея и ми носи чудесно настроение. При мен е много траен аромата над 12часа , първите пъти ми се струваше тежък и мислех, че ще мога само вечер да го нося ,но тази есен като захладня съм го слагала няколко пъти и много го харесвам.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 20:28 от niditop3

Общи условия

Активация на акаунт