Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 73 531
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Фенси, много се надявам Unknown Pleasures да не те разочарова и ще се радвам да споделиш мнение, когато си получиш мостричката. Flowers Hibiscus
Niditop3, с портфолио като това на Мансера ще си имате работа за мнооого месеци напред. Grinning Ако Ви се носят сладости, може да погледнете Choco Violet (шоколад с виолетка) или Aoud Orchid (маслен кокос с ванилия) - различни са както един от друг, така и от Roses Vanille; от тях би трябвало лесно да намерите мостри. Наскоро имаше подробно ревю за Amore Caffè от Kovatcheva, той е съвсем нов и не знам дали ще се намери лесно мостра от него, нo може да погледнете отзива. Simple Smile

# 556
Може ли отзиви за дамският Азаро https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Wanted-Girl-54020.html .Гледам,че мъжките се харесват доста и ги препоръчват

# 557
Кой от парфюмите на Tom Ford сте ползвали и ви допада? 
Голям фен съм на марката, но това, което отсях за себе си, е следното:
The One and Only - Vanille Fatale
Противоречият Tobacco Oud
Black Orchid Parfum, но много харесвам и ЕДП, и ще подновя в някой момент
Velvet Orchid, за която все се чудя, дали да не се разделим...
Orchid Soleil - огромната ми лятна любов
Soleil Blanc
Noir Pour Femme - и тук със смесени чувства
Разделих се охотно с Bitter Peach и Noir de Noir. Имахме особени отношения.
Tobacco Vanille е просто мега масов, има безброй имитации, ароматизатори и т.н., което го прави отблъскващ, а иначе е хубав парфюм.
Пробвала съм почти всичко достъпно на бранда, а Cafe Rose преслушах наскоро на едно летище - началото е посредствено, но драйдаунът е много приятен.
Не съм го пожелала, обаче.
Виж, Ombre Leather ми е на прицел от известно време... само не мога да разбера, кое харесах, EDP или Parfum? Май Parfum беше... 🤔

☆☆☆
Отделно от TF въпроса, новото ми арабче, което купих на местно ниво:

Шишенцето всъщност е тъмно лилаво със златисти орнаменти, а ароматът се казва Arabian Nights 🌙.
Само че няма нищо нощно, най-малко пък арабско в самия аромат.
Сладък, но не по западняшки захаросан, мек и пухкав.
Не е особено траен, защото е разреден от масло, но напълно достатъчен да ми припомня хубавите моменти от ноември. 💜🤎

# 558
  • София
Maya, Wanted girl е секси сладък парфюм, много хубава коминация от аромата на Dulce de leche и цветни нотки.
niditop3, потърсете проби на Мансера - www.starcorp.bg и www.elfragrance.bg или в темата за размяна на парфюми. Има и много писано за парфюмите на Мансера. Любим ми е Choco Violet - валс на шоколад, лешници и виолетки, като се редуват коя да води - ту едната съставка се усеща повече, ту другата, ту третата. Имам и Удовата орхидея (Aoud Orchid), в нея усещам и праскова, имам и Sicily, последният е за лято и топло време. Чакам с нетърение да пуснат и тук новия Amore Caffè, за който Ковачева писа. Много ми се иска да пробвам и дивия питон, но не мога да намеря мостра, а в магазините няма тестер.
Виж поста на Ковачева, в който е описала няколко парфюма на Масера https://www.bg-mamma.com/?topic=1266412.705, както и ревю в блога на Денси http://densi.info/aoud-orchid-mancera-velvet-vanilla-mancera/.
Имай предвид, че Choco violet, Aoud Orchid и Velvet Vanilla са много силни и трайни и не трябва да се прекалява с тях, 2 пръсвания стигат, не повече.
СОТД: Etat Libre d'Orange Like This

# 559
Кой от парфюмите на Tom Ford сте ползвали и ви допада?  Днес пак пръсках на китката Cafe rose, и хем в началото ми е натрапчиво, хем колкото повече се изветрява, оставя една такава странна, запомняща си и различна нотка, от другите масовки. Та, заслужава ли си, според вас? Ще му се почудя малко повече, че събрах доста, и докато се използват.
Според мен, двата най-хубави на Том Форд са Cafe rose и Noir de Noir. Двата имат нещо общо - драйдауна е прекрасен по един подобен начин и при двата. Любими и определено ще са част от постоянната ми колекция.

# 560
+1 глас за Азарото,потвърждавам написаното по горе.Ако харесваш Обувката на  Херера ще ти допадне и този

# 561
  • Стара Загора
Много благодаря за предложенията поръчах някои проби - Aoud Cafe, Aoud Line, Aoud Orchid, Roseaoud &Musk , Roses Greedy не успях да намеря Coco Violet налична пробичка. Ще попитам в темата за размените. И ще споделя впечатления като ги изпробвам .Ще имам доста работа с тази Мансера и не само с нея. Отскоро влязох в темата и чета за толкова парфюми, които никога не съм пробвала  и не съм чувала дори,че не знам от къде да започна.  До сега винаги съм си взимала масови парфюми , но съм развълнувана да навляза в този парфюмен свят . Истинско удоволствие е да ви чете човек, толкова красиво описвате ароматите, че няма как да не заразите , който е влязъл .

# 562
  • Sofia
niditop3, багай! Бягай, докато можеш!!! TrollfaceSatisfied
Шегувам се, разбира се.

И за да не е спам, да споделя, за някой, като мен, ако се чуди. Получих от размяна Tendre Madeleine Les Senteurs Gourmandes. Бях любопитна доколко има общо с любимата ми Lira Xerjoff. и резултатът е, че има, не много, но има и то само в драйдауна. Във връхните и средните нотки е различен парфюм, но много приятен такъв и точно сега му е времето, радвам му се и си го нося вкъщи с кеф.
Другата ми нова играчка е Andalusian Soul The Merchant of Venice. Страхотен е и някак пристрастяващ. Не знам защо ми напомня на Signature Montblanc, в който, обаче нещо ме дразнеше ужасно половин час след напръскването и така и не успях да му се насладя. Не можах да разбера кое ме дразнеше така непоносимо, но пробвах няколко пъти и го размених.

SOTD: Pas Сe Soir BDK Parfums Yellow Heart

# 563
  • Бургас
Разочарована съм от Атомик Роуз и добре, че взех само пробичка.На моята кожа няма абсолютно никакви прилики с Хибискуса, нито с Делина, нито с Делина Ексклузив.Подготвих се за нещо близо до Хибискуса, а получих Интенз кафе Монтал.Аз харесвам кафето, но вече не ми се носят парфюми с това ДНК.Добре, че е от малкото разочарования напоследък.При всеки друг може да не прилича на Интенз кафе, така че пробвайте винаги на ВАШАТА кожа.

# 564
Благодаря за мнението. Аз много се колебаех между atomic rose и hibiscus Mahajad, но шестото чувство ме бутна към второто и се радвам вече. имам почти пълна бутилка от roses vanille, обожавам я, но чакам хората да спрат да носят масово intense cafe (дори колежки в офиса), за да си я нося извън вкъщи. Grinning Atomic rose все я описват като по- зряла и плътна композиция, а аз не харесвам зрели парфюми, макар скоро да правя 30. Просто си предпочитам тип her elixir & делините и това е. Фини облаци ми се носят.  Нямам търпение да споделя отзив като го тествам
Хвърлила съм око и на devotion. Два пъти тествах в чужбина, веднъж на летище и веднъж в студ и вятър. Супер много ми хареса, повече ми излъчва и трае от Лира, по- синтетична и лимонена е, факт, все още лира е далеч по- красива и фина композиция но ми допада като за дневен парфюм. Носи ми усмивки и чисто усещане, усещам си я през повечето време, което не ми се случва често.

# 565
  • Бургас
Моя парфюмна дружка ми описа Атомик роуз като Делина за пушачи.Bowtie Затова е интересно нашето хоби, всеки има различни усещания.Да ти е честит Хибискус-а, много красив парфюм.

# 566
Съжалявам за спама с втори коментар, но този ме уби Grinning Вашата приятелка със сигурност е много забавна и бих се радвала да я познавам и аз Joy Мои колежки силно нахейтиха Делина (докато момчетата само ми казваха как хубаво ухая) , едната каза и че не й отива, а те са върли пушалки на кутия и половина и едва се сдържах да им кажа, че смесени тези нотки с тяхната смрад на цигара няма как да е добре. Но явно трябва да предложа atomic rose Grinning Joy

# 567
Atomic Rose за мен е една усъвършенствана Delina .......и цигара през живота си никога не съм палила .....
Понеже в другата тема главен герой от снощи е Kilian, някой пробва ли вече Принцесата в новата бутилка ? Интересува ме има ли разлика от съдържанието в старата бутилка или не?

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 13:56 от macadamia

# 568
До кожа е всичко. Писала съм как смаях една консултантка с тест на кожа на Фламенко на Монегал. Реакцията и беше: "Това е невъзможно!". Помириса ми китката, и призна, че и е за първи път такова нещо.
Ароматът изчезна. Нямаше Никой. След 15 мин. излязоха кисели плодове, но бях напуснала бутика (В Кошице, Словакия).
https://www.fragrantica.com/perfume/Ramon-Monegal/Flamenco-44233.html

# 569
До кожа е всичко. Писала съм как смаях една консултантка с тест на кожа на Фламенко на Монегал.
И аз имам проблем с парфюмите на Монегал. Не само с Фламенко. На моята кожа винаги избива една нотка на горяла пластмаса. Все едно Нефтохим. И така, заради химията не се спогодихме с г-н Монегал. Иначе на блотер са си супер парфюмите.

Общи условия

Активация на акаунт