Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 73 517
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Честити придибивки! на мен атомик роуз също не ми допадна, намирам я за твърде тържествена и класическа, не е моето. Новата принцеса за мен е същата като старата без да съм правила паралелен тест.

# 571
Здравейте, нахлувам в темата с въпрос за препоръка, тъй като никак ме няма в парфюмите и нямам много време и възможност да избирам надълго и широко. В момента ползвам moncler pour femme и ми харесва, но искам да го сменя след като свърши /което е скоро/. Харесвам и парфюма miss dior blooming bouqet, но той май е по-летен, не знам..Та може ли да ми препоръчате някакви парфюми, които мислите, че ще ми харесат на база посочените от мен. Много благодаря:)

# 572
Atomic rose разлюбих точно толкова бързо,колкото й се влюбих.С времето започнах твърде силно да усещам в него мирис на амброксан, а аз не обичам и бяхме до там.
 Днес получих Shalimar Millesime iris, на който твърде дълго се чудих. Успях да го тествам и харесам преди месец, стори ми се лек,нежен и пухкав, макар и не ирисов(ириса изчезна бързо,бързо) с базата от Shalimar Colone. Днес като един пълен хамелеон бе съвсем различен.Върна ме години назад във времето когато още имах Max Mara Max Mara(незнам колко от вас си спомнят парфюмите на марката, аз още тъгувам по Max Mara Le parfum), защото ми донесе онова същото усещане за мека, кремава   карамелизирана захар, с щипка лимонова коричка за разкош, което повече не съм усещала в друг парфюм. Незнам как успяват Герлен да сътворяват елегантност от гурме,но им се получава!

# 573
уикенда си взех En Passant на Frederic Malle. От началото на годината му бях хвърлила око, но от една страна чаках да изхабя един от сегашните ми парфюми, а от друга исках да се уверя, че няма да ми омръзне ароматът, защото не е ниска цената.

Дори и през зимата ще си го нося, напомня ми на опияняващия аромат на люляците след дъжд в градината зад блока, където съм израстнала. Много личен, нежен и успокояващ аромат.

Имам и по-дълготрайни парфюми, но този е прекрасен за през деня.

# 574
Здравейте!

Търся един парфюм Dupont 58 avenue montaigne за жени. От много време не го откривам никъде, а много харесвам аромата и ми носи хубави спомени. Някоя от Вас дали знае какво се случва, спрян е от производство или просто в България не се продава? Виждам, че в някои сайтове има мъжката версия на аромата, но женската - не. Ще приложа снимка на парфюма

# 575
  • Germany
.......някой пробва ли вече Принцесата в новата бутилка ? Интересува ме има ли разлика от съдържанието в старата бутилка или не?
macadamia, имам ги и двата и се надявам да съм ти полезна.
Да, има разлика, съвсем различни парфюми са, въпреки че се разбира веднага, че носят едни и същи гени. Не вярвай изобщо на твърденията, че са еднакви, това могат да го кажат само хора, които не са носили истински и двата парфюма. Усещането, аурата, настроението и при двата е коренно различно, въпреки, че се чувстваш и с двата хайде да не е чак като принцеса, но поне като хубава жена! И аз бях скептична към новата принцеса , дори го обявих в началото на лятото за слаб, и че не ми трябва, докато не се затопли времето и реших да го пробвам още веднъж. И тогава щракна магията и полудях и не се успокоих, докато не си го купих Green Heart Мога категорично да го нарека лятната ми любов на лято 2023 година!
Princess Eau Fraîche By Kilian е свеж, морски, има едно невероятно усещане за мокро, чисто, зелено и свежо в него, но в същото време е и сладък, по един изумително фин начин. Разликата в отварянето при Princess Eau Fraîche By Kilian е, че при него има много хубав сладък бергамот, и огромно количество чай мача. Усещаш го много по-хладен и свеж, по-искрящ от цитруса, чаят е супер осезаем, и усещаш и нежно зелената му пудра, и финия му аромат. Аз улавям и нещо хрупкаво, зелено и сладко, като стрък алое, или обелена млада клонка на дърво. Тук я няма пудрената сладост и сухота на първата принцеса, няма го взрива на маршмелоу и цветя. Тук маршмелоу идва чак в базата, и то е като успоредна линия на чая и бергамота, които се усещат през цялото време. Разбира се, точно маршмелоу си му дава принцеското ДНК, и се е получило невероятно свежо съчетание. Аз усещам и една хубава мента в него, като прясна мента в мохито, толкова ми е приятна и мека тази зеленина. Има много нежно цветно ухание, едва загатнато, като цветенца жасмин в зелен чай. Не усещам никакъв джинджифил и слава Богу, защото не ми допада в повечето парфюми, и щеше да развали магията. Първата принцеса е по-цветна и сладка, усещат се и красивите бели цветя, и ванилията, и мекия карамелен бензоин. Тази е точно фреш версия, по-озонова и въздушна, по-ваканционна и закачлива, не толкова сладка и за мен е доста по-мощна и присъствена от първата версия, която обожавам, но е по-интимна.  Докато тази прави невероятен шлейф и я усещам от косата си и на следващия ден.
Ако трябва да ти я опиша в цвят, новата принцеса е светло синьо-зелена, прозрачна, със стръкче мента и парченце бергамот, докато първата принцеса е нежно розова и нюд, с пудрени прашинки.
Няма човек, на който да съм я показала, и да не я е харесал, така че вярвам, че и на теб ще ти допадне. За мен е прекрасен и много комфортен и елегантен ежедневен аромат, може да се носи по всяко време и сезон, и ако харесваш маршмелоу и силно изявена чаена нотка, то ще ти хареса много.
И се чувствам красива и щастлива с него, допълва ме Heart Eyes

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 22:51 от kovatcheva

# 576
kovatcheva, благодаря 🤗Чудно описание😍Поръчах мостра за тест.

# 577
Densi, благодаря за уютната и топла есенна тема!

Чаках го вече този сезон. Сладките, плътни, опушени и гушливи аромати са ми слабост и дойде времето им.
Извадих на табличката Delina Exclusive, Cherry Ink, Jo Malone Rose water&Vanilla, Cherry Smoothy, Guidance, Lira, Marfa, LDBS, Rose d'Amalfi, Visa, Dolche Amalfi.
Искам нов парфюм с кафе, даже приемам предложения. Нещо присъствено и омайно, сгряващо и предизвикващо прегръдка. Искам да пробвам и новия Шалимар Ирис, както и Devotion. Иска ми се да открия и Muse Mugler , но е изчерпен и няма и няма. Предстои ми пътуване в Лондон и от сега си знам колко време ще откарам в мирисане на парфюми. Все пак тръгвам с цял списък.😀

Muse Mugler пълнител:
https://parfium.bg/thierry-mugler-angel-muse-parfium-za-jeni-edp

# 578
.......някой пробва ли вече Принцесата в новата бутилка ? Интересува ме има ли разлика от съдържанието в старата бутилка или не?
macadamia, имам ги и двата и се надявам да съм ти полезна.
Да, има разлика, съвсем различни парфюми са, въпреки че се разбира веднага, че носят едни и същи гени. Не вярвай изобщо на твърденията, че са еднакви, това могат да го кажат само хора, които не са носили истински и двата парфюма. Усещането, аурата, настроението и при двата е коренно различно, въпреки, че се чувстваш и с двата хайде да не е чак като принцеса, но поне като хубава жена! И аз бях скептична към новата принцеса , дори го обявих в началото на лятото за слаб, и че не ми трябва, докато не се затопли времето и реших да го пробвам още веднъж. И тогава щракна магията и полудях и не се успокоих, докато не си го купих Green Heart Мога категорично да го нарека лятната ми любов на лято 2023 година!
Princess Eau Fraîche By Kilian е свеж, морски, има едно невероятно усещане за мокро, чисто, зелено и свежо в него, но в същото време е и сладък, по един изумително фин начин. Разликата в отварянето при Princess Eau Fraîche By Kilian е, че при него има много хубав сладък бергамот, и огромно количество чай мача. Усещаш го много по-хладен и свеж, по-искрящ от цитруса, чаят е супер осезаем, и усещаш и нежно зелената му пудра, и финия му аромат. Аз улавям и нещо хрупкаво, зелено и сладко, като стрък алое, или обелена млада клонка на дърво. Тук я няма пудрената сладост и сухота на първата принцеса, няма го взрива на маршмелоу и цветя. Тук маршмелоу идва чак в базата, и то е като успоредна линия на чая и бергамота, които се усещат през цялото време. Разбира се, точно маршмелоу си му дава принцеското ДНК, и се е получило невероятно свежо съчетание. Аз усещам и една хубава мента в него, като прясна мента в мохито, толкова ми е приятна и мека тази зеленина. Има много нежно цветно ухание, едва загатнато, като цветенца жасмин в зелен чай. Не усещам никакъв джинджифил и слава Богу, защото не ми допада в повечето парфюми, и щеше да развали магията. Първата принцеса е по-цветна и сладка, усещат се и красивите бели цветя, и ванилията, и мекия карамелен бензоин. Тази е точно фреш версия, по-озонова и въздушна, по-ваканционна и закачлива, не толкова сладка и за мен е доста по-мощна и присъствена от първата версия, която обожавам, но е по-интимна.  Докато тази прави невероятен шлейф и я усещам от косата си и на следващия ден.
Ако трябва да ти я опиша в цвят, новата принцеса е светло синьо-зелена, прозрачна, със стръкче мента и парченце бергамот, докато първата принцеса е нежно розова и нюд, с пудрени прашинки.
Няма човек, на който да съм я показала, и да не я е харесал, така че вярвам, че и на теб ще ти допадне. За мен е прекрасен и много комфортен и елегантен ежедневен аромат, може да се носи по всяко време и сезон, и ако харесваш маршмелоу и силно изявена чаена нотка, то ще ти хареса много.
И се чувствам красива и щастлива с него, допълва ме Heart Eyes

Много хубаво описание, за мен новата версия на принцесата е почти идентична със старата версия на chanel chance eau fraiche. Дори имам комична ситуация, когато сме с една приятелка, носеща принцесата, а аз eau fraiche на шанел и няколко човека мислиха, че имаме еднакви парфюми.

# 579
Момичета идвам с молба за помощ. Искам да подаря парфюм на мъжа ми в момента използва този, на мен ми идва една идея тежък, но все пак го харесвам.
Скрит текст:
Ходих в Дъглас, но след втория аромат всичко ми е еднакво.
Помирисах и така харесвания Dior sauvage, ми не ми хареса.
Иначе и за дамски и за мъжки парюми харесвам по леките и да не сладнят.
Моите любимци за тези.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 580
Chanel Coco много ли е ретро?

# 581
  • Асеновград
Някоя желаеща да си разделим този парфюм по-равно? Наскоро писах в темата за него, ако имате интерес пишете ми.

# 582
  • Бургас
Chanel Coco много ли е ретро?
Да, ретро си е, но е прекрасен.

# 583
  • на терасата
Момичета идвам с молба за помощ. Искам да подаря парфюм на мъжа ми в момента използва този, на мен ми идва една идея тежък, но все пак го харесвам.
Скрит текст:

Пробвай Chanel Bleu, три варианта са:
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Bleu-de-Chanel-Parfum-49912.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Bleu-de-Chanel-Eau-de … Parfum-25967.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Bleu-de-Chanel-9099.html

Моят фаворит е първият.

# 584

Общи условия

Активация на акаунт