Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 76 532
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Tobacco Honey нямам търпение да пробвам като пътувам. Началото на тази година се влюбих в Тобаколор на Диор и видях сравненията. Не знам колко са сходни, но явно тези комбинации ми допадат когато са изпипани.

Не исках да купувам парфюми преди тези които вече са ми в списъка за покупка, но вчера в една малка столична парфюмерия открих нова любов:

https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … Parfum-39582.html

Флорално гурме леко напомнящо на Alien Essence Absolue но жасмина е заместен с портокалов цвят. Май също е спрян от производство, но ме очарова. Леко горчиво цитрусово-флорално начало, което се превръща в нещо подобно на карамелен сироп с портокалов цвят. Силен но ефирен. В студа стои прекрасно.

За черния петък се приготвям за Atomic Rose и Rehab. Полудях и по двата, всякакви други отстъпки и лакомства не ме привличат. Имаше още неща които се бях убедила че искам но с повече проби се отказах от тях. Quality over quantity

# 391
С тези последни две придобивки приключвам парфюмно 2023 година

И двата аромата за мен са съвършенство в бутилка, 10:10, красота, трайност, излъчване- всичко си имат на макс ❤❤❤

# 392
Tobacco Honey нямам търпение да пробвам като пътувам. Началото на тази година се влюбих в Тобаколор на Диор и видях сравненията. Не знам колко са сходни, но явно тези комбинации ми допадат когато са изпипани.

Tobacco Honey "бие с разлика" Tobacolor в моята класация.

# 393
Макадамия, Честити да са ти със здраве да си ги ползваш!

# 394
  • Germany
tara22, за мен нямат нищо общо Tobacco Honey и Tobacolor, освен че са топли, сладки, и имат тютюн. И за мен Tobacco Honey е от най-съвършено правените парфюми с тютюн, сух, ароматен, сякаш сте в родопско село и се наслаждавате на аромата на низите тютюн. За мен голямата изненада тук е меда, самото съвършенство! Не ми е любима съставка, но тук е просто пристрастяващ, сякаш поемате с пълни гърди ароматът на прясно изцеден мед, усещате тежката, лепнеща сладост, онази смолиста, плътна  текстура, и ви се иска да изядете целия буркан! Навява представа за слънце, за щастие, за златни есенни тонове, за огън и уют. Много сладък мед, много ароматен тютюн, топло амброво сърце и мека герленска ванилия. Наглед не търпящ голямо развитие, но истински пристрастяващ и доста траен. За мен е от най-добрите парфюми на 2023 година. Но да, цената му е ужасна. Tobacolor е доста по-различен, той е силно алкохолен, много по-остър и динамичен, по-мъжкарски и клубен. В него тютюнът е по-суров, ромът и сушените плодове в него го водят в съвсем друга посока, има и силно доминиращи кожени фасети, не буди в мен идилични и топли представи, а ми е секси и палав. И определено ми е мъжки, опитах се няколко пъти да го нося и не ми се получава, докато с Tobacco Honey нямам този проблем.
По същата причина не можах да възприема и новия Vanille Leather BDK. Пирамидата изглежда чудесно, но кожата в него ми е много дебела, черна, горчива, и доминира над ванилията и мощните бели цветя. Хубаво начало, но след това отиващ в мъжка посока.
За сметка на това открих Amore Cafe Amore Cafe на Мансера и се влюбих! Поръчах го импулсивно, на сляпо, и изобщо не си го представях такъв, но пък съм повече от доволна от него. Аморе кафе е истинска любов към кафето! Аморе кафе показва кафето във всичките му форми. Той е ароматът на прясно изпечените лъскави кафеени зърна,  на току що пуснато крема еспресо, на шот от любимият ми кафеен аперитив Sheridan"s. Той е ароматът на малка пекарна, в която правят страхотно кафе, на вкусни маслени бисквитки с щипка канела, посипани с хрущяща кафява захар, и на ванилия. Идеален баланс между сладко и горчиво, между топло и вкусно. Сладък, но не прекалено. Топъл, но не горещ. Уютен и удобен. Вкусен, перфектно балансиран, унисекс. Нещо, като микс между Follow на Kerosene, Lira на Xerjoff и Coffee Addict на Калотинис, но идеално споен и все пак различен. В базата му се долавят и флорални нотки смесени с прасковено сладко и карамел. И ми действа така, както ми действаше Шалимар Тонка минала година, пристрастяващо. И ми дава същото това чувство на комфорт, уют и покой. Цяла седмица не съм спряла да го нося, ако имате възможност, пробвайте и него. И той е един от малкото парфюми на 2023 година, които ми харесаха много.

Някой ще опише ли малко по-подробно Atomic Rose? Все чета възклицания за него, а не мога да се ориентирам на какво мирише? И все забравям да го пръсна, като имам възможност. Благодаря предварително.

# 395
На мен също много ми харесва Tobacco Honey. Разкошен е, но няма да му платя парите.
Тобаколор имам и нося с голям кеф. Мъжът ми обаче отказа, такива чудовища не искал.

# 396
Скрит текст:
tara22, за мен нямат нищо общо Tobacco Honey и Tobacolor, освен че са топли, сладки, и имат тютюн. И за мен Tobacco Honey е от най-съвършено правените парфюми с тютюн, сух, ароматен, сякаш сте в родопско село и се наслаждавате на аромата на низите тютюн. За мен голямата изненада тук е меда, самото съвършенство! Не ми е любима съставка, но тук е просто пристрастяващ, сякаш поемате с пълни гърди ароматът на прясно изцеден мед, усещате тежката, лепнеща сладост, онази смолиста, плътна  текстура, и ви се иска да изядете целия буркан! Навява представа за слънце, за щастие, за златни есенни тонове, за огън и уют. Много сладък мед, много ароматен тютюн, топло амброво сърце и мека герленска ванилия. Наглед не търпящ голямо развитие, но истински пристрастяващ и доста траен. За мен е от най-добрите парфюми на 2023 година. Но да, цената му е ужасна. Tobacolor е доста по-различен, той е силно алкохолен, много по-остър и динамичен, по-мъжкарски и клубен. В него тютюнът е по-суров, ромът и сушените плодове в него го водят в съвсем друга посока, има и силно доминиращи кожени фасети, не буди в мен идилични и топли представи, а ми е секси и палав. И определено ми е мъжки, опитах се няколко пъти да го нося и не ми се получава, докато с Tobacco Honey нямам този проблем.
По същата причина не можах да възприема и новия Vanille Leather BDK. Пирамидата изглежда чудесно, но кожата в него ми е много дебела, черна, горчива, и доминира над ванилията и мощните бели цветя. Хубаво начало, но след това отиващ в мъжка посока.
За сметка на това открих Amore Cafe Amore Cafe на Мансера и се влюбих! Поръчах го импулсивно, на сляпо, и изобщо не си го представях такъв, но пък съм повече от доволна от него. Аморе кафе е истинска любов към кафето! Аморе кафе показва кафето във всичките му форми. Той е ароматът на прясно изпечените лъскави кафеени зърна,  на току що пуснато крема еспресо, на шот от любимият ми кафеен аперитив Sheridan"s. Той е ароматът на малка пекарна, в която правят страхотно кафе, на вкусни маслени бисквитки с щипка канела, посипани с хрущяща кафява захар, и на ванилия. Идеален баланс между сладко и горчиво, между топло и вкусно. Сладък, но не прекалено. Топъл, но не горещ. Уютен и удобен. Вкусен, перфектно балансиран, унисекс. Нещо, като микс между Follow на Kerosene, Lira на Xerjoff и Coffee Addict на Калотинис, но идеално споен и все пак различен. В базата му се долавят и флорални нотки смесени с прасковено сладко и карамел. И ми действа така, както ми действаше Шалимар Тонка минала година, пристрастяващо. И ми дава същото това чувство на комфорт, уют и покой. Цяла седмица не съм спряла да го нося, ако имате възможност, пробвайте и него. И той е един от малкото парфюми на 2023 година, които ми харесаха много.

Само като прочетох това и се влюбих!

# 397
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ха, точно днес съм с Tobacolor да го пробвам. Не е лош, ама аз като цяло не се разбирам с тютюни, тамяни, пушеци и прочие. Напръсках ММ с Royal Tobacco и ми вгорчи живота с мрънкане, че мирише на пушач, на пепелник,  на тамян  😁. Шедьовър, шедьовър  ама трябва да харесваш подобни нотки. Покрай мен и той става опитно зайче по неволя.
Аз току-що взех новите парфюмни придобивки от голямото пазаруване вчера...като всяка възобновена стара страст избухнах силно в последните месеци. Стоят ми и доста отливки за проба, отделно виали. Може би парфюмът, който най-много ме радва, че придобих и страшно ми харесва е Guidance Amouage. В последните 2 месеца изпровах десетки нишови парфюми и в голяма степен доста от тях си приличат (особено, когато целенасочено търся определени съставки), но този amouage e нещо, което не съм откривала никъде другаде като нотки. Друг парфюм, който пък много ме изненада, че ми хареса е, Muse на Xerjoff. Третият ми любимец и Ганимед, четвърти - черешовият Bodacious Boadicea the Victorious.

# 398
Atomic Rose е бебето на Делина Ексклузив и Hibiscus Mahajad. На лице е розата, но не е резлива, няма киселия акорд от Делина, по-многофасетна е, сладостта на розата е по-подобна на тази в Ексклузив, Амбрата-също. И до там с приликите. С Хибискус няма реална прилика от гледна точка на нотки, а по-скоро на звучене. Не е тежка и плътна роза, има сладост, много присъствена е, но на моята кожа не души като М или OSM, не е в тази категория на стара, тежка роза. Носи усещането за въздух между цветя, а не за локум, въпреки сладостта на розата. Ако харесвате Делините, каркадето на Кривели или някоя от розите на Куентин- абсолютно Ок е за на сляпо. Роза, в най-лесната и форма от Биш, без осезаема кожа, уд или бодли. Трайна, присъствена, излъчваща.

# 399
  • The Evergreen State
Забравих да добавя към равносметката си че постепенно ми отпадна психологическата бариера към унисекс парфюмите. Олд скула в мен някак беше силно привързан към чисто дамските парфюми. Продължавам да харесвам такива клонящи повече към дамски но си дадох сметка че последните години чисто дамските са подчертано захаросани, както и осъзнах че много от дамските от преди години, сега задължително биха минали в унисекс графата просто защото са не толкова сладки.
Наблюдавам и изместване във вкуса ми към парфюми - подсъзнателно избягвам розови бутилки напоследък, имам доста такива в колекцията, може би са ми омръзнали.
Колкото за цените и бройките, философията ми е че понякога няма лошо човек да се поглези но винаги е най-добре златната среда и всичко да е в рамките на разумното. Факт е че винаги ще има парфюми по-нови от моите, по-хубави в сравнение с моите, независимо от цената която плащам, и дори и да купувам всичко де що ми грабне носа пак няма да победя в тази надпревара.
Отново олд скула в мен ме държи силно привързана към дизайнерските парфюми и марките които познавам много отдавна, мисля че е нещо нормално. Осъзнавам обаче че съм все по-отворена и към по-нови и ниш брандове.
Дискавъри сетове и мостри не купувам и не издирвам, оставам нещата да се случват естествено и каквото се случи да ми попадне като мостра, или където се случи и успея да тествам нещо което ми е било силно любопитно, съм просто благодарна. Не преследвам целенасочено да се запознавам с нови линии и марки, оставам нещата на собствен ход, както и когато се случи.

# 400

Не исках да купувам парфюми преди тези които вече са ми в списъка за покупка, но вчера в една малка столична парфюмерия открих нова любов:

https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … Parfum-39582.html

Флорално гурме леко напомнящо на Alien Essence Absolue но жасмина е заместен с портокалов цвят. Май също е спрян от производство, но ме очарова. Леко горчиво цитрусово-флорално начало, което се превръща в нещо подобно на карамелен сироп с портокалов цвят. Силен но ефирен. В студа стои прекрасно.

За черния петък се приготвям за Atomic Rose и Rehab. Полудях и по двата, всякакви други отстъпки и лакомства не ме привличат. Имаше още неща които се бях убедила че искам но с повече проби се отказах от тях. Quality over quantity

Това ми най-любимия от всички Classique, наистина жалко, че го спряха.

Черния петък беше вълнуващ,  ако имаше Paragon Intio и Jany Sora Dora, вероятно и те щяха да паднат жертва.. Все още се колебая  за Mallow Sora Dora, има много интересна препратка към Insolence, но не е толкова сладък и е малко по-"сериозен" като цяло.

# 401

Някой ще опише ли малко по-подробно Atomic Rose? Все чета възклицания за него, а не мога да се ориентирам на какво мирише? И все забравям да го пръсна, като имам възможност. Благодаря предварително.

Описанията Ви ме карат да си купя самолетен билет и да отида да го пробвам колкото се може по-скоро. Тобаколор е за тежък студ - закупих го по-рано тази година когато температурите бяха по-ниски. Тютюните не са ми слабост защото много от тях досега са ми киселеели преди него и Ред Тобако на Мансера е най-травмиращата ми парфюмна проба.  Tobacco Honey определено звучи по-меко, много парфюмни влогъри с подобен вкус на моя го хвалят и препоръчват и става един от първите в списъка ми за проба

Atomic Rose е сравнявана с Делина - донякъде го виждам но приемам този парфюм като доста по-подправен, дамски, тежък от Делина, която е доста момичешка, игрива, свежа. Напомня ми на кадифено червените рози в градината на дядо ми. Не е прекалено сладък, но не си го представям на мъж. Не е и прекалено ориенталски и пиперлив.  Обожавам Делина и търсих по-зимна версия, по-женствена версия. Не я намерих в Ексклузивната Делина, но Атомичната Роза е перфектна.

# 402
четвърти - черешовият Bodacious Boadicea the Victorious.
Този за мен е повече бадем, отколкото череша, но е много хубав.

# 403
Като че ли съчетание от бадем и череша често се среща в парфюми. Подхождат си явно.

# 404
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, определено има бадем,  като Амарето го усещам. Но всъщност този парфюм ми харесва повече като минат първоначалните силни нотки и отлежи.

Paragon Initio го видях в Елинор преди малко, но не знам дали са го хващали кодовете.

Общи условия

Активация на акаунт