На половин годинка вече стана, АВГУСТовската мечта на мама!

• 10 672
  • 284
  •   1
Отговори
# 45
velmar аз слагам към пюрето по 1 мерителна лъжичка АМ сухо и го разбърквам хубаво ,определено става по хубаво.

# 46
velmar аз слагам към пюрето по 1 мерителна лъжичка АМ сухо и го разбърквам хубаво ,определено става по хубаво.
Мерси  bouquetЩе пробвам ей сега. ДАри току що се събуди.Направо ме изуми ShockedОбикновено спи около 20 мин. , а сега по4ти час и половина ShockedКак ще бъде режима днес- не мога и да гадая ooooh!

# 47
няма за какво  Simple Smile
относно ника идва от Елка -ели и от първите букви на презимето и фамилията

# 48
Да докладвам( не 4е някой ме е питал ,но....)пюрето определено си подобрява вкуса  като се добави малко сухо АМ PeaceтОКУ ЩО даРИ ГО ИЗЯДЕ!

# 49
  • у дома
Ето ме  Hug
Честита месечинка на Димана  Hug   bouquet baby_neutral
Днес се омазахме както трябва с пюрето, ставаме все по-добри ЦЪК Mr. Green
mmilena, благодаря   bouquet почти всички снимки аз съм ги правила, но знаеш ли каква е тайната  Laughing на една поза й правя по 10 снимки поне, от тях само 2-3 са читави, другите ги изтривам  Mr. Green това е предимството на цифровия фотоапарат  Laughing Kabiv, добра идея за анкетата  Peace Ще сложа една след малко (ако съм пропуснала някой зеленчук, който сте опитвали вече, кажете и ще допълня  Peace ) Vesika, добре дошла отново  Hug мисията изпълнена  Mr. Green juliana, още ли си болна  ooooh! дано по-бързо да се оправиш  Praynig AndyB, кекса става много бързо и лесно  Peace1 ч.захар, 3 яйца, 1 ч.кисело или прясно мляко, ½ ч. олио, 2 ч. брашно + 1 равна чаена лъжичка сода и 1 ванилия (по желание може да сложиш орехи, ако обичаш или в 1/3 от сместа какао. Може да се поръси с пудра захар или да се залее с глазура от шоколад)
Захарта и яйцата се разбиват. Добавят се последователно останалите продукти. Пече се 45 минути на 200 градуса. Аз го слагам най-отдолу на фурната за 30 минути после едно ниво по-нагоре докато стане готов.  Peace благодаря за идеята, да добавям лъжичка АМ в пюрето, ако не се хареса  Hug
лек и спокоен ден то нас   bouquet

# 50
Ей- къде сте вси4ки?Уж времето пак е лоша, а никакви ви няма.Аз съм оставила ДАри на едно одеало на земята да си пълзи и тя е на седмото небе, А моя милост успя да из4исти малко , да изпуши една цигара и да се порови в нета Laughing
Следобед съм на работа Rolling EyesА хи4 не ми се мърда от къщи в това гадно време Sick

# 51
nana77, ама купона е бил супер  Party  Много се радвах на бебоците дето са нацвъкани едно до друго на дивана  Grinning И забелязах, че тая мацка София май е момата на Коки  Wink

Vesika, видя ли, всички те помниме  Hug

tedi79, така като се получи е най-весело, тръпката сигурно е още по силна  Heart Eyes

Ember, споко и ние сме така с режима, то едва изадаме 80-90 АМ останалото до 120 все го хвърлям  smile3515
А това за АМ в пюрето май е много добра идея. Утре ще пробвам да и дам така,  дано да започне да и харесва, че направо ужас и с зеленчуковите пюрета сме в преразход – само хвърлям  Close  Изяда половината от 125 гр. и затваря устата – край  - повече немога да вкарам  no
По тоя повод не мога да се разпиша в анкетата, то т’ва дете нищо не му харесва, но ако имаше плодово сини сливки – щяхме да се вкючим  Laughing

blueeye®, ама добре се храни детето к’во  Mr. Green Сега остава само да се научи да бръмчи с уста докато яде и всичко ще е прекрасно просто  Joy

juliana
, дано да оздравеете вече, че е ужас толкова време  Praynig

И стига с тия вкусотии, ревем че сме дебели, а не спираме с алкохолите и сладките тука....... амаха  Naughty

# 52
Elionka, да ти е здрава и щастлива Димана! Dreams, и на теб да ти е честит р.д. на снахата! И като порасне да те носи на ръце, както ти я носиш  Laughing!

Да се присъединя към на Pepper пожеланието за месечинката на малката сладурка, че много ми хареса - нали е уважила и свекървата  bouquet
И м/у другото снимката и на Лорка с кучето е много яка  Peace

Сетих се Lorexa, к'во става с тебе злато... тия дни все за теб си мисля??? Къде си? Али оздравя ли?  Thinking

# 53
  • Бургас
Може да се добави и капия в анкетата- на нас не ни харесва, но може някое бебоче да я яде  Simple Smile

# 54
  • В ЛЮтеницата
Едвам успявам да се включа, че днес пак цял ден си играем на примък-отмък или по-точно на размък-размък, ама по въпроса с АМ в пюрето да се изкажа.
На всяка лъжичка АМ трябва детето да изпие 30 мл вода!!! Иначе запека е сигурен - и дано да е само запек! Ако ще разреждате с АМ - нека да е направен с вода както си трябва. Въпреки, че аз считам, че разредена с АМ трябва да е само първата храна, която въвеждате - оризова каша или картоф, за да се направи плавно прехода към различната храна. Ако сте опитвали АМ - то е сладникаво и правейки с него еднакъв вкуса на всички пюрета - не си решавате проблема със захранването, а само евентуално с наяждането. По-добре изчакайте детето да е готово за пюре, а дотогава дохранвайте с АМ, но не му обърквайте представата за храната (Това е като кетчупа в храната за възрастни - всичко става с еднакъв вкус!!). В така нареченото педагогическо захранване, за което ви спомена Айла, няма цел да се замести хранене още някой и друг месец, а само да се опита вкуса на различните плодове и зеленчуци и нищо няма да му стане на детето ако все още не яде по 1 бурканче зел. пюре на ядене. И пак ви казвам спокойно - няма незахранено дете. Но не може дете на 6 месеца да държи в едната ръка кебапче, а в другата доматче! Има време и за това!

val_stef, а да знаеш какво е като Лора пищи, а Кара вие.... Много са ми готини съседите - никой не се оплаква  Twisted Evil!
nana77 наистина са много сладки снимките (е, то е и заради сладурите на тях  Heart Eyes)

# 55
  • София
Валка - ще поживеем, ще видим...Тя София си е лична мома, ама Калоян може да иска да хвърли око и към Източна България Joy

Пиперче - на живо беше голям майтап, особено като ревнаха в хор и четиримата, че им се спи... Laughing Ох, забравих да я кача тази снимка тип "туристическа спалня"

# 56
  • София
Пепърче,ама много си готина,бе,залях се от смях с поста ти за никовете Joy
Лорексаааааа,айде,де,съвсем се загуби.Оздравя ли голямата ти принцеса? newsm78
Аз да кажа,че Али е в будна кома,с отворени очички,но все още в кома.Хубавото е,че ЕЕГто е отчело мозъчна дейност,движи си крачетата и ръчичките и е следила майка си с очи,но не се знае дали е съзнателно или не.Дано да се оправи скоро Praynig
Знам,че сигурно пропускам много неща,ама обещавам да се реванширам Heart Eyes

# 57
  • у дома
bubche, колко магазина Бамби има в Младост 4  newsm78
изпратих днес мъжа ми да купи малко пюрета, а той се обажда, че в магазин Бамби има всичко друго, но не и пюрета  Shocked
е все пак с повторно прочитане на твоето упътване, успя да открие правилния магазин  Joy Mr. Green

# 58
  • Sofia
Благодаря на всички за пожеланията! Да ви се връща! Laughing
Сега знам какво си мислите, тази Елиона една кутия бонбони не извади да почерпи. Ама нали си знаете, че аз все разливам алкохол, а не черпя с бонбони. Хайде всеки да си вади чашката, че разливането почна. След 5 часа ще извадя и твърдия алкохол.

Да се похваля, вчера Димана се научи да се обръща от гръб по корем и настана едно въртене като кебапче на скара - от единия края на дивана, до другия. Свърши моето спокойствие. Вече заграждам с възглавници, където я сложа. Да мине още един месец и я пускам на пода да се въргаля.
Днес, послучай рожденият й ден я захраних с картофено пюре. Като и го сложих в устата, направи една физиономия и ако можеше щеше да ми го изпюе в лицето, но още не се е научила и чинно си  глътна и двете лъжички. Ще продължа с картофеното пюре, но не смятам след него да се правя на най-добрата майка и всичко да й приготвям. Нали и хората от Хип трябва да живеят. То много гадно, вариш 15 минути пасираш и накрая изхвърляш. Не ми харесва този вариант.

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 16:56 от Eliona

# 59
  • София
Преди малко се върнахме от доктор Драганов и бързам да споделя с вас какво ни каза той :

да не използваме проходилки, бънджи и кошари, също така да не водим децата за ръчичка. А за седенето каза, че

бебетата може и да искат, но преди 6-8 месец,не трябва да ги оставяме.

Всъшност каза, че всичко, с което се опитваме да помогнем на малчовците, е много вероятно да им навредим.

А Яна такъв рев му удари, че сме се чували до рецепцията Sunglasses дупето й е много хубаво hahaha "Колкото по-хубаво дупе, толкова по-лош характер" Joy

Общи условия

Активация на акаунт