Астрология - 24 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 40 198
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Не е точно синастрия, но елекцията винаги се съобразява с натала, ако е за нещо по-значимо.

Принципът на синастрията е друг – каква е съвместимостта, къде са допирните точки между двамата. Но синастрията не е достатъчна, за да покаже дали ще има връзка и как ще се развива, има ли перспектива.

Принципът на елекцията е да подсилим по-благоприятно поставени планети от натала и да не акцентираме, доколкото е възможно, слаби, зли и неблагоприятно поставени планети.

# 106
Здравейте, искам да попитам ако в пети дом имам Водолей, В рождената карта Луната се намира в Стрелец, наранена от съвпад с Марс и Уран. Това означава ли че няма да имам деца или ще имам  внезапни загуби на бременности?

# 107
Здравейте, искам да попитам ако в пети дом имам Водолей, В рождената карта Луната се намира в Стрелец, наранена от съвпад с Марс и Уран. Това означава ли че няма да имам деца или ще имам  внезапни загуби на бременности?

Не се работи на парче

# 108
Управител на Водолей е Сатурн, и в зависимост от това, дали е дневна или нощна карта Меркурий може да управлява триплицитета. Луната е общ сигнификатор на бременност заедно с Юпитер и Венера. Прогностика за деца не се прави по един знак и управителите му.
По-добре не си тълкувайте картата, за да не се сугестирате сама.

# 109

Не се работи на парче

Знам, но това ми излиза в наталната карта и малко се отчаях, затова питам...Sad

# 110
Здравейте, може ли да споделите дали ще пишете желания при Новолунието на 13.11? И може ли да ме насочите в коя тема да са, тъй като при мен е в съвпад с натална Венера в 6 дом? Благодаря!

# 111
  • При децата ми
Здравейте, може ли да споделите дали ще пишете желания при Новолунието на 13.11? И може ли да ме насочите в коя тема да са, тъй като при мен е в съвпад с натална Венера в 6 дом? Благодаря!

Ще пиша и още как! Smile На всичкото отгоре съм и Скорпион.

Ето теми по които може да пишете:

https://www.astronews.eu/novolunie-v-skorpion-2/

# 112
Благодаря. Да, видях този сайт. Имах предвид дали съвпад с Венера в 6 дом позволява да се включи и различна тема. Благодаря!

# 113
  • При децата ми
Благодаря. Да, видях този сайт. Имах предвид дали съвпад с Венера в 6 дом позволява да се включи и различна тема. Благодаря!

Разбира се, че може! Това, че Новолунието е в даден знак съвсем не означава, че всички желания трябва да са по темите на знака. Винаги пиша тези желания, които най-много желая да се сбъднат независимо в кой знак е Новолунието. Понякога се съобразявам и с дома в който ми попада Новолунието. Общо взето пиша това, което ми е на сърце! Simple Smile

# 114
  • Sofia
Здравейте, чета ви редовно, имам бегли познания в областта на астрологията, от вчера съм на кръстопът и се надявам да ми подскажете къде и какво да разгледам, за да видя има ли показатели за предстояща промяна в работата ми. Получих предложение за работа, която е доста по- отговорна и квалифицирана в сравнение с тази в момента, но в настоящата свикнах влязох в коловоза, чувствам някаква стабилност, а за самотна майка това е много важно. И сега близък приятел ме увещава да рискувам, заплащането не е кой знае колко по- високо да не кажа с минимална разлика. Та на въпроса кои домове и аспекти да гледам? По натал Сатурн ми е в съвпад с ацендента, по транзит скоро ще направи съвпад със Слънцето, тригон с Луна и със себе си, а после влиза в 10 ти дом, не знам дали това има значение, затова ви моля за насоки! Благодаря ви предварително!

# 115
Има една хубава българска поговорка – "маймуна с трици не се лови".
При условие, че заплащането не е много по-добро и почти няма разлика спрямо сегашната Ви заплата, тогава защо Ви е да рискувате и да минавате на много по-отговорна и квалифицирана работа?
Поне да си заслужава рискът, а в случая те не предлагат нищо по-достойно като заплащане. За едната слава ли ще се трудите?  Предполагам, че не. Вие самата споделяте, че за Вас сигурността е важна. Ако Ви се прави кариера и искате да опитате на ново място, а от сегашната си работа сте недоволна, тогава би могло да има смисъл.

Що се отнася до астрологичното тълкуване на въпроса – не се гледат домове и аспекти на парче, прави се цялостна прогностика, ако искаме да видите кои транзити носят положителни възможности, а кои могат да сработят като динена кора. Принципно Сатурн през МС в хороскопа често носи промени в работата и такъв период е подходящ за повишаване на квалификацията и придобиване на повече професионални компетенции, за поемане на повече отговорности. В някои случаи обаче, при преобладаващи неблагоприятни фактори, такъв транзит би могъл да носи и загуба на длъжност, нестабилност. Това вече зависи от други прогностични методи – те какво показват.

# 116
И моят Сатурн в момента е в 10 дом, но пък ми носи само застой.
Като съвет мога да кажа, че ако новата работа ще ти даде  плюс от към отговорности и умения, по-добре да се приеме. Дори и нещата да не се получат на това място, ще си тръгнеш с по-добро СВ.

# 117
Преди време с транзитен Сатурн в знака на МС направо се преквалифицирах, беше много неочаквано и непланирано за мен. Но беше период с много работа, научих се на постоянство и последователност. Сатурн правеше опозиция към планета на отсрещния ъгъл – това негативно рефлектира и върху личния живот, и върху семейния. А в професията това беше най-плодотворният период през целия ми живот – преминаването на Сатурн през 10ти дом.

# 118
Точно преди една година когато Сатурн мина през МЦ започнах на ново място допълнителна работа. Трябваше да стане пролетта на 22 а се забави до ноември. В постоянна несигурност съм от месец май тази година. Голяма вероятност ще остана без едната си работа, получих предложение лятото за съвместна дейност, но нещо се дръпнаха назад хората... Но пък се хванах да повиша малко квалификацията си, но от задължения не ми остава време да се потопя по дълбоко в ученето.

# 119
Продължавам да чета хорарния учебник и макар, че съм далеч от края, си правя карти и чат пат успявам да ги разгадая правилно. Намерих си един документ по указания от хорарна карта. Бих искала обаче по една карта да се допитам до вас от няколко дни я мисля и се чудя дали интерпретирам правилно. Въпросът ми тук е дали да направя едно пътуване в чужбина(с колеги)? (Малко се притеснявам не само от финансовата част, но също и от това дали няма да сложа твърде много дини под една мишница, как ще съм физически + притесявам се за семейството докато ме няма дали ще се оправят.) Тъй като 9-ти дом е под влияние на скорпион, а той управлява Марс, Марс си е в собствен дом това би трябвало да е ползотворно, слънцето също е в 9, замислих се обаче като планетата си е в собствен дом - това да не би да значи, че трябва да си остана вкъщи - както случая Къде е котката на Джон Фроули,в собствен дом - демек у дома. Също опозицията на Марс и слънцето с Юпитер и Уран малко ме притеснява. Ако аз съм Сатурн, то съм в първи дом - пак в собствен дом (Демек да остана у дома?? И той отива в Риби, които аз ги свързвам с изолация). Квадратите на Сатурн пък изобщо не ги разбирам, обяснявам си ги с емоционална тежест. Въпреки това... Моята интерпретация е че по-скоро ДА, трябва да направя това пътуване, ще бъде ползотворно, но ще дойде с някаква цена, която трябва да платя, вероятност за конфликти с колеги или нещо подобно. Нещо взех да давам назад, дали не интерпретирам грешно и дали трябва да се откажа. Вие как мислите?
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 02:13 от Regalia43

Общи условия

Активация на акаунт