🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 48 954
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Животът зад Фермата, епизод 14
Интересно инфо: Тези коментари от Иван и Андрей, които гледаме преди, по и след епизодите са е записват една седмица до десет дена преди излъчването на конкретния епизод.

Сега разбирам защо са неадекватни към актуалните настроения на публиката ..Joy

# 361
Иван дали все още чете темата?

# 362
Чете я сигурно, защото често ни споменава, но си трае. То какво да каже? С женоря спори ли се...? 🤣

# 363
Грам не разбрах какви са идеалите и принципите на Сергей, които толкова държи да ни прокламира. И така вече 8 седмици. Мрън-мрън, ама Пешо ми взе момиченцата. В сравнение с него Петър има харизма и силен характер. Затова ги привлече към себе си.
   Харесвам как играе играта, в смисъл, че прави предаването интересно, има интрига. Искам на дуела да паднат Елбетица, за да видя момичетата какво ще правят.
   Присияна ми харесва как разсъждава.Ния не харесах отначало, сега съвсем.Доскоро беше залепена за Пешо, сега ще го детронира.Евала на Еми, тя като че ли си държи позиция от началото.
   Искам да изгонят тоя Кенан - прост, невъзпитан, нетактичен, мързелив и не държи на пиене.Защо изобщо им дават алкохол? Неприятно ми беше да го гледам на дуела, подпийнал, леко завалящ приказката, гнусен ми е.Не знам колко и какъв успешен бизнес има,но като човек за мене е нула.

# 364
Цитат на: Alucard link=topic=1596485.msg47093578#msg47093578 date=1697807705

Занимават ни толкова с него, защото другите все него споменават. Като трън в очите им е. 😁
[/quote
По-скоро трън в седалищните части е Simple Smile

# 365
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Грам не разбрах какви са идеалите и принципите на Сергей, които толкова държи да ни прокламира. И така вече 8 седмици. Мрън-мрън, ама Пешо ми взе момиченцата. В сравнение с него Петър има харизма и силен характер. Затова ги привлече към себе си.

Абсолютно.
И аз не му разбрах идеалите и принципите,за които толкова много говори във всеки един епизод.
Осъжда Петър,че бил лидер. Осъжда племето,че мислят само за пендари, пък той видиш ли той влязал чист,бял и възвисен,окрилян от най-чисти намерения да дои кравички и да връзва краставиците.

Просто не му се получи ролята,с която е мислил,че ще омайва участници и зрители.
Ролята на скромния селски мъж,който всички да уважават,да му чешат егото.

И като няма как по друг начин да си го изкара, си е нарочил Петър.
Ако бях там,също бих се залепила за Петър,защото го виждам как се раздава и знам,че покрай него и отбора ще върви напред и аз ще стигна по-надалеч.

# 366
Първото изречение май дава отговор на въпроса, какво ще се случи в 8-ма седмица:

# 367
  • България
Първото изречение май дава отговор на въпроса, какво ще се случи в 8-ма седмица:
Според мен отборът с по-малко пендари ще трябва да изгони половината си играчи в двубои 1:1 в самия отбор.
Друг вариант е да размесят отборите с цел конфликти и сплетни: Кенан с момичетата на Елбетица и тормозещ тях, Иван в отбор с Петър, Ухажоро, оплакващ че е в противоположен отбор на либето. Теди, Коко и Иван разделени.

# 368
Според мен отборът, който има повече пендари ще може да направи разместване. Да изпрати някои от своите в другия отбор, и съответно да си избере играч от там, което не искам да става, често казано.

# 369
За мен, Петър се възползва от това, което му е дадено - отбор със силни физически жени и по-слаби физически мъже. Няма как някой да ме убеди, че някой друг е трябвало да си тръгне, а не Гого или Станислав. Няма какво да се лъжем, бяха най-слабите звена на дадения етап и, да, трябваше да напуснат. Ама това не се реши от Петър, а от продукцията и Канатица до някъде. Като го гледам, Петър не прави нещо много по-различно от това, което (предполагам) прави и в ежедневието си - полага усилия да имате хората. Изглежда ми като човек, който обича да е харесван и, съответно, за него е важно да получава вниманието на хората. За свое огромно съжаление, Сергей не е харизматичен и не успява добре да изкаже мнението си. Защото на жените в Елбетица не им трябваше особено голямо побутване, но той не успя да ги накара да "прогледнат".

# 370
Аз си мисля, че с пендарите ще могат да си купят нещо. Например загубилият отбор да има право да остави играча си срещу пендари или който си плати ще спи в Рай. Нещото такова. И да им кажат, че пендарите ще са важни за напред в играта, ако си платят за да си откупят играч и останат без пендари, напред в играта няма да имат право вече. Тоест да си платят, само ако им е важен играча.
Няма да ви кажа какво написа коректора ми вместо пендари...

# 371
Иван дали все още чете темата?
  дано чете, така ще разбере че игрите им в този сезон са еднообразни и скучни за разлика от предишните

# 372
  • София
Фаворити и прогнози
След седмица 7 (истинска, не фермерска)

Плюсчета/минусчета:

++
Мартина

+ и малко:
Петър

+
Еми и Присияна
Иван и Павел

= / +
Коко и Теди
Ния и Линда

=
Андрей

= / -
Валерия
Боби и Иванка

-
Кенан и Лили
Жоро

--
Сергей

Доста размествания при мен.

Кои се катерят нагоре?
Петър бавно, но славно от минуса вече ми се качи в подножието на обетования връх!
Такъв образ не е имало, поне в сезоните, които съм гледал.
Присияна и Иван също се качиха на чистия плюс! Те и преди бяха там, но бяха разжалвани и сега се върнаха.
И Иванка, която за първи път този сезон не ми е на чист минус. Но пак е в зоната де... Внимавай, Иванке, хехе.

Кои слизат надолу?
Доста са.
Сергей, който буквално катастрофира! От равното поле замина директно на двата минуса, които бях извадил от употреба... Честито!
След него Ния, но с малко, защото все още не е предала баща си. Ния, в един риалити формат е много важно какво говориш на синхроните! Защото това е твоята изповедялна и там ти си казваш какво наистина мислиш. И там е твоята директна връзка с драгия зрител. И казаните думи там се помнят и после става, олелее майко ама защо така. Засега са само намерения, а не действия. Но ако забиеш нож в гърба на Петър ще се сгромолясаш на дъното на класацията ми! Ако не ги беше говорила тези неща, нямаше да има никакъв проблем. Ама никакъв!
Колкото и да се готви един човек трудно може да избяга от... себе си...
Коко иска да се хареса на всички. И засега успява. Ами поздравления. На мен с подобна игра абсурд да ми стане фаворит, но със сигурност ще спечели сезона ако се добере до финала, стига да не се изложи преди него, както много често се е случвало през годините в много формати, не само във Фермата... Пак е в положителната зона де, но вече му махнах чистия плюс. Няма как да го махна от плюс зоната (където е бил от ден първи) обаче, защото си е геройче отвсякъде.
Боби с няколко свои думи и действия си показа рогцата и на него му зашивам малко минусче ей така за цвят. Да си има. Кенан и Лили също се озоваха на дъното. Заради просташкия си каруцарски език основно. Кенан освен всичко друго е и перманентно пиян.
Жоро пък е по-нисък от тревата. Не мога да харесам такъв човек. Защо той е на минуса, а Андрей не? Ами Андрей никога не е бил близък с Петър. Ако Жоро беше се опълчил на Петър или поне да му каже в очи какво мисли за него щеше да е друго. Той дори не се опитва да си поговори с Петър чисто човешки, защо по дяволите усеща това отчуждение от него и каква е причината. А щом не се опитва явно изобщо не държи на него и просто му завижда за успеха с жените и толкоз. И забележете, толкова го е шубе УхаЖоро, че дори с Валерия не смее да говори на тези тема и само шушу мушу слухти и шепне като дърта баба на пейката пред блока. Разбира се ще дойде удобния момент и за него, когато вече ще е лесно да се хвърлят камъни и кал по Петър. Само че тогава ще е късно мой човек.

Моите фаворити:

Още от първата седмица си правя прогнози, но всичко това е ей така на сляпо, защото не знам какви ще са правилата и колко човека ще са на полуфинал и след това на финал. И си правя някакви си мои врътки на базата на миналите сезони, което е малко неуместно ама това е положението.

Топ фаворит за чека:
Коко

Сериозни фаворити:
Иван и Павел
Еми, Мартина, Присияна и Ния

Знаете първите ми топ фаворити бяха Мартина и Нанси и мислех, че жена ще спечели и този сезон, защото не бях впечатлен от мъжкия каст. Нанси обаче се контузи, така че малшанс за нея и за мен. Мартина все още ми е в играта, но за мое съжаление е прекалено тихичка и незабележима. И малко синхрони получава. Трябват и повече дуели и паметни победи там. Решителни, за да компенсира останалото. Тук аз не вкарвам лични пристрастия, просто гледам реално на нещата. А все още е в играта, защото да, мисля че е харесван участник като за финалист, но за повече се иска - повече...

Фаворити:
Андрей и Жоро
Андрей ми остава енигма. Има нещо в него, което вдъхва една увереност, една сигурност на един стабилен мъж, но си остава един незабележим като цяло участник и не мога да го сложа по-високо от тази зона. Няма как. Иска ми се ама няма как. Много се пази, но не мога да отрека, че играе много умно на тихия фронт.
Жоро за първи път този сезон не ми е сериозен фаворит. Разжалвах го него. В смисъл, има сериозен шанс за финал, но няма никакъв шанс да вземе чека с играта си до момента.

Други фаворити вече нямам.
Това са. Финалистите този сезон ги търсете от тези участници.
Не изключвам напълно Иванка по някакво уникално подреждане на всички планети. Или пък на Теди и Боби, но не виждам как тези моми и момък ще изкласят игрите. То за да стигнеш финал, трябва да биеш и на Арената все пак...

Нямам идея колко ще са финалистите и това много ме спъва за по-конкретни прогнози. 😊

# 373
  • Велико Търново
Сезонът се радва на добър рейтинг, може би заради многото битки не знам и аз, но това показват резултатите. И Фермата не изостава с много на Игри на волята, няма я тази огромна разлика от последните 2 години.
Да, не се коментира много тук и в социалните мрежи, но това си е стар проблем и тук маркетинга продължава да им куца. Много изостават в социалните мрежи просто.
Аз пък не мисля, че това е кой знае какъв проблем. Какво означават коментарите в социалните мрежи? Особено, както е известно, че от един момент нататък те започват да се превръщат в противопоставяне на лична основа между участниците в дискусията. Или пък се повтарят едни и същи неща. За мен например е проблем да чета подобни постове. Слава богу, и двете са избегнати до максимум в темите за Фермата тук и това няма как да не ме радва. Изключвам мрънкането на някои, че сезонът не им харесва, но пък им се чудя защо едва ли не се чувстват длъжни периодично да ни уведомяват за това, но... преглъщам как да е.
Та... "вдигането на шум" в социалните мрежи реално не носи кой знае какви дивиденти. Не ми се струва, че някой, който не е гледал близо два месеца, само защото случайно ще прочете нещо във виртуалното пространство, ще започне да гледа. А и колко такива зрители биха били спечелени и доколко ще се повиши рейтингът от тях?
Пък и както показва сегашната пийпълметрия - няма някаква правопропорционална зависимост между рейтингите и активността в СМ. За мен ниската активност не е проблем. По-важното е качеството, не количеството. Темата ни тук е показателна за това.
Хайде сега, отивам да гласувам и да чета 3-4 страници постове (което отново няма как да не ме радва, защото ако имаше активността, за която мечтае Diavolo, като нищо щяха да са 30-40, което означава - непосилно Grinning)

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 13:04 от DamaPika

# 374
  • при късмета
Мен никой не може да ме убеди, че 6 сезон, който е със сравнително висок рейтинг, в сравнение със следващите (може би без този) е по-добър от тях. Ако говорим за слаб каст, от там тръгна и ако в следващите сезони имаше по някой участник, който да харесаш, то в 6 беше един единствен и точно участниците му взеха победата с компромати. Защото за нищо не ставаха и бяха възможно най-злобните, слабоумни и прости същества, които са в състояние да съберат на едно място. А самочувствието им, че на края на сезона ще вземат зрителския вот, беше необяснимо от къде идва и ги отрезви.
В 7 изпъкваха агресивните  и злобните също, пак слаб каст, един хладнокръвен участник със стратегия, обяснимо спечели, не защото е била любимец или уау човек.
В 8 новите също бяха гола вода, хвани единия удари другия. 
В сравнение с тези 3 сезона, в настоящия поне има няколко положителни участници, даже остро критикуваните на практика са малцинство. От двайсетина човека, дразнителите Кенан, Василка и Хорхе са малък процент. От тази гледна точка, за мен каста може да не е най-добрия, но е по-добър от последните 3 сезона. А рейтинга на предаването мисля, че го свали именно 6 сезон, той отказа много постоянни зрители, а е с по-висок рейтинг, защото никой не очакваше, че ще е такава катастрофа и който го е загледал, го е догледал, но се е отказал от следващи сезони. Това се вижда и по темата и е коментирано

Общи условия

Активация на акаунт