🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 48 962
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 375
  • Велико Търново
Не знам още колко ще издържи Петър. Все пак е на 43 г. ако не се лъжа. Та той да е пропуснал само 1 дуел този сезон. Това е нечовешко вече. И там имат почти всеки ден битка.
В битката за предимство участват целите отбори, а в деня на дуела има битка за Ад и Рай, в която участват тези, които не са избрани за дуела. Даже и в отбора, който доста време имаше числово предимство (Елбетица) нямаше почиващи, просто в Канатица имаше повтарящи постове. Т.е. всички останали участници също не са пропускали битки. Да, знам, че на дуел и отговорността, и натоварването е по-голямо, но реално в този сезон като цяло пропускащи няма.

Аз не знам защо се тръгва по плоскостта "жените на Елбетица са се подлъгали и сега ще бъдат жертвени агнета". Както някои вече писаха - ако не бяха изгонени Станислав и Гого, щяха да бъдат изгонени жени, тъй че не скупчването около Петър ги е закарало напред, а това, че просто Гого беше по-слаб играч от жените, а Станислав пък беше най-дразнещ. Видя се, че на практика първият отстранен от отбора беше наистина най-слабото звено, но пък и най-близкото до Петър в оня момент - Моника. Затова като причинан за патовата ситуация, в която е "харемът", посочих втория отговор - слабохарактерните мъже в Елбетица. Въпреки че това се отнася не само за мъжете и е по-скоро сляпо следване на "директивите на Пепе". Отчитам две основни грешки на отбора досега - че избраха Линда и че допуснаха Сергей да си тръгне от тях. Те поначало отборите започнаха с повече жени (6 срещу 5-ма мъже). Да, отстраниха Моника, но направиха същото и с Гого. С избора на Линда просто отново увеличиха процента на жените. Не си спомням добре, но май при този избор отново най-силно се чуваше гласът на Петър. Сигурно Боби им (му) се стори слаб, но каквото и да се говори, все пак е мъж. Освен това избора на дуелистите от Елбетица го правят Канатица и не може да се разчита на това, че те ще изберат някого, срещу когото Елбетица искат да гласуват при евентуална загуба на елиминационния дуел.
Е, разбира се, целият този сценарий чудесно устройва Петър, нищо чудно, че той си го е написал и си го следва съвсем усърдно. Човекът знае как да си играе играта. И въпреки че не го харесвам, няма как да оспоря това.
И да, в момента в Елбетица наистина стана по-интересно. Мен обаче, незнайно защо, все ме дърпа къмм Канатица. Симпатизирамм и повече. И понякога даже не мога сама да си обясня на себе си защо.

ма ко, коя е Василка?

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 13:51 от DamaPika

# 376
  • при късмета
Ох, нали знаеш колко съм зле с имената, поредния прекръстен. Иванка имах предвид

# 377
  • София
Туджаров и Неделчо с новия си фермерски обзор.
Добре им се получава, радват ме, че коментират.
Както и предполагах, миналата седмица не е имало надкаст, защото Туджаров беше в странство, а и все пак ИВ им е приоритет. Нормално.

# 378
  • Велико Търново
Ох, нали знаеш колко съм зле с имената, поредния прекръстен. Иванка имах предвид
Нищо, поне до близки именни дни го докара Satisfied
Въпреки, че можеше и някое Данче да е Joy

# 379
  • София
В някакво заглавие на публкация и Данче я бяха изкарали. Т.е. - Йорданка. Преди ден-два го показаха тук. Simple Smile

# 380
Да, в официалния сайт на самото предаване Joy

# 381
  • при късмета
Затова с прякори или други асоциации ми е по-лесно. Ако бяха номерирани щеше да е най-добре Joy И една грешка нямаше да направя. Ама имена не помня. И Стефка или Пенка да беше, за мен е едно и също, пак ще ѝ бъркам името.
Обаче на в този на участниците даже прякори не сме измислили. Главата ми роди само Канатица - Сакатица и толкоз Joy Слабо другарки и другари, слабо

# 382
Ама Сакатица пък как им лепна. Joy Макар че се справиха много добре с играта с водата. Тъкмо ще се стиковат и то Фермата ще свърши. Grinning
DamaPika, и аз се чудих защо така клоня към Канатица, при все, че са със сериозни трески за дялане. На теория Елбетица звучат супер за харесване - млади, интелигентни, добри в игрите.. и на церемонията за излизането/преместването на Сергей, когато Андрей-играча каза, че щял да подсили, ме озари - неприкритото им мнение, че са по-добрия отбор. Лъхат на прекалена гордост и самоувереност.
Не съм сигурна, че Кенан ще отпадне, ако Канатица загубят. Против него със сигурност ще гласуват Иван, Теди, Боби. Сергей, може би, защото се сдуши с Иван, сякаш. Кенан и Иванка ще гласуват против Боби. Коко каза, че гласува за който се е представил най-зле в дадения дуел. Лили е доста вероятно също да отстреля Боби, че са си дружки с Кенан.

# 383
  • София
Много интересен НадкасТ - анализ на седмицата, коментираха неща, които бях изпуснала. Като това, че ако има равенство на гласовете, другият отбор избира кой да отпадне. Предположиха, че това правило е от началото, но може скоро да го видим и затова да ни го излъчват.

Коментираха и люлката на раздора. И аз разбрах като тях, че грешната греда е сложена от Петър.

# 384
  • Велико Търново
Поправям се, 4 дуела е имал Петър. Реално май в два мъжки не е участвал. Ако на някой му се занимава да извади статистика, може да ги видим нагледно.
В първия пост на всяка тема Diavolo пише статистика
Скрит текст:
Цитат
Седмица 1
Канатица: Цвети, Теди и Лина - Елбетица: Присияна, Моника и Ния
Седмица 2
Канатица: Георги Петров, Кенан и Цвети - Елбетица: Георги Стоянов, Сергей и Еми
Седмица 3
Канатица: Хорхе, Теди и Лили - Елбетица: Петър, Еми и Моника
Седмица 4
Канатица: Хорхе, Кенан и Иван - Елбетица: Гого, Андрей и Сергей (Петър е с имунитет)
Седмица 5
Канатица: Кенан, Теди и Павел - Елбетица: Петър, Линда и Станислав
Седмица 6
Канатица: Хорхе, Лили и Иванка - Елбетица: Петър, Мартина и Присияна
Т.е. предстоящият дуел ще му е четвърти на Петър.

Аз не съм на ничия страна и това е личното ми мнение и позиция, нека да се разберем Smile
Ами аз нито мога да приема, нито мога да разбера, че трябва да се използват квалификациите, които използвате Вие. Едва ли сте със специалност, даваща Ви право да поставяте диагнози.

Аз пък никога не съм си мислела, че записват коментарите на Иван Андрей непосредствено преди излъчването на съответния епизод. Някак съм го подразбрала още откакто го има това.

# 385
Благодаря dama pika
Така си мислех и аз. Кенан и Петър са с еднакви дуели, което не прави Петър единствен

# 386
  • Велико Търново
А от Канатица като него (към момента с по три дуела) са цели трима - Хорхе, Теди и Кенан. С Кенан ще се изравнят. Та, в това отношение Петър прекалено се героизира. Съответно - и излишно.

# 387
  • при късмета
Като стана дума за стари сезони и участници, имам въпрос към Ивайло. Имаш ли някаква връзка с Кирил? Или информация за това как му се е отразило, а и на близките му това безумно държание през участието му? Няма го по следващи сбирки и никога не го имало, не дава никакви интервюта, което е напълно обяснимо, няма оправдание или логична причина за цялата излагация. Но беше от малък град, ако не бъркам, май и като артист се изявяваше, т.е. известен е на мястото в което живее и всички са наясно кои са жена му и детето му. На децата на невестулката, а и на самата нея например, доколкото ми е известно изобщо не се е отразила добре тази негативна известност. Айде, тя си го заслужава, но децата ѝ бяха в тинейджърска възраст, разбират ситуацията и изолацията на майка им в малкото населено място, а и лично го отнасят. Те са по-големи, малко или много могат да се защитят, макара, че изобщо не заслужават да преживяват подобно нещо, ама детето на пиянката беше малко. Питам, с надеждата да не го е сполетяла същата участ. Жена му беше принудена да изтрие профили от соц. мрежи, луда я направиха горката, още по време на предаването. Тя сама си прави изборите, сигурно има защо да го е взела и вкъщи да е различен, ама детенцето какво е виновно, че баща му е празноглав злобар и познавайки манталитета на хората от малкото населено място, ако той е в социална изолация, то и към детето му предполагам отношението е същото

# 388
Не вярвам Ивайло да отговори за Кирил,но да изчакаме все пак.

# 389
  • Велико Търново
И аз не вярвам.
Ама аз даже и не мисля, че потребителят, нарочен за Ивайло, е той.

Общи условия

Активация на акаунт