🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 49 625
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 765
Ясно,  бебе сергейчо е трябвало да го дондуркат

# 766
  • София
Нищо подобно.

# 767
  • Разпиляна във въображението
Никой не казва, че Георги и Андрей не мишкуват. Мишкуват си.

Нали обсъждаме в какво се изразява "предателството" на Сергей? Цепенето не е изобретение на Елбетица, но представянето на Кенан можеше да не е същото без насоките на новия член на отбора.

Новият член на отбора. Точно така. Сергей вече има нов отбор, който го прие. Повечето от членовете му - безрезервно. Разбира се, че ще помага на този отбор с каквото може. Другите - да го бяха запазили. Имаха възможност. На него щеше да му е достатъчно само един - двама да се бяха обадили в негова подкрепа когато имаше нужда от нея.

Разбира се, че ще го приемат безрезервно. Та той злослови нон-стоп срещу основният им враг - Петър. Направо някои ги е кеф да го слушат и сигурно едва смогват да кимат съгласни. Другите да си бяха отворили устите. Не съм видяла Петър да ходи и да ги уговаря да си мълчат. Нито ги е държал с примка на врата и запушени усти. Не знам за какво се сърдят на Петър, наистина.

Иначе Сергей имаше възможностда си тръгне с високо вдигната глава - навън. Направо го съжалявах гледайки как 50 на 50 го искаха в Канатица. Не мисля, че с чисто сърце го приеха. Той е силен, за да печели срещу бившите си съотборници, подготвен, за да ги подготви и най-важното - готов бушон за елимицатия.

# 768
  • София
Петър щеше да е най-щастлив Сергей да си беше тръгнал "с високо вдигната глава - навън". Точно това искаше. Един мъж от неговия отбор по-малко.
Обаче планът му не сработи баш. Simple Smile

# 769
Т.е. Петър е манипулирал Сергей да си тръгне? Ех, този Петър! Иначе планът на Сергей сработи идеално - отиде при съмишленици в омразата към другия. Малко на кантар де - не го искаха всички, но нещата се наредиха, когато опря до негово решение. Лили му отвори вратичка и той се шмугна. Но все още не му виждаме ценностите.

# 770
Изгледах епизода. Петър беше абсолютно прав във всичко, което каза. Много добре го разбирам и аз лично почувствах искреността в думите му!

Надявах се Сергей да отхвърчи, но уви. Иванка провали и малките шансове, които имаше, гласувайки срещу Боби... направо се пляснах о чело Head Band Но и за нея не ми е мъчно.

Гласувах Петър изнесе сезона, Да - правилно изгониха Иванка, Не е манипулатор, Играе за отбора, но и за себе си, Харесвам го като играч и човек, Твърде много изпъква и дразни завистниците/конкуренцията.

# 771
Не бих казала че си е фръцнал г.за. Аз като усетя, че някъде не ми е мястото и  че не ми е приятно си тръгвам. Изобщо нямам намерение да се доказвам на никого в такива ситуации. Сергей  се опита  да поговори с тях няколко пъти. Каза нещата , с които не е съгласен. Всички стояха забили поглед в земята и никой, абсолютно никой не каза нищо, ей така бе- две думи за подкрепа. Мисля  Ния само му каза да напуска, щом така е решил. Обаче-изненада. Продукцията дава шанс на играча да смени отбора. Той го прави  и изведнъж Елбетица се сетиха, че губят "Меси" и остават с "10 играча". Когато имаш "Меси" в отбора си го цениш и му подаваш топката  Иначе го губиш. "Барса" да са мислили за шансовете си преди да си изгонят играча.

# 772
  • София
Никъде не съм казала, че Петър е манипулирал Сергей да си тръгне.
Защо си тръгна Сергей - той самият си го каза достатъчно ясно.
Ще се радвам думите ми да не бъдат изопачавани. Simple Smile

# 773
Извинявам се. Сергей можеше да не изпълнява желанието на Петър и да бе оформил коалиция срещу него. Видя се колко лесно жените обръщат мнението си, а и мъжете са на негова страна. Просто се врътна. И ако може да не прави сравнения с борците за свобода.

# 774
На мен Сергей не ми е любимец, нещо в него не ми харесва още от началото. Но, ако сме обективни, той нямаше друг полезен ход към този момент, освен да се премести. Неговите сподвижници Георги и Станислав бяха отстранени - от отбора, след дуел. Не остана друг на негова страна. Той потърси съмишленици от останалите веднъж, дваж, в разговори - и общи, и индивидуални, но не намери. Какво трябваше да направи - да напусне доброволно, та да улесни Петър? Или да чака дуел, където пак отбора му, в частност Петър, гласува кой да отпадне след загуба?! И сега, видиш ли, предател бил, защото играе играта си, същото, което прави и Петър....

# 775
Абсолютно подкрепям Snow storm. И наистина Сергей няколко пъти ясно заяви позициите си,
и аз да бях, и аз щях да се преместя щом имам такава възможност.
Не смятам, че Петър е изнесъл сезона, той просто превзе всичко в Елбетица.

# 776
Иван много стратегически си играе играта. Разби "голямото и щастливо семейство" на КенЪн и следващите пътници са той и Лили мутрата.
Сергей също е пътник, няма характер, а и не е толкова силен играч.

# 777
Аз мисля по същия начин като sivena1. Сергей е предател и това си е! Бил говорил с отбора и какво? Да не би да трябваше Петър да му се моли и да му целува краката, а другите да му постелят червена пътека, та бат' Серго с "моралните си ценности" да се навие да остане? Истината е, че заби не нож, а сабя в гърба на зелените, но се надявам силно Кенанчо скоро да му го върне тъпкано! Все пак му е конкуренция, а играта, колкото и да е отборна на този етап, все пак се печели от един!

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 14:52 от Lady A

# 778
Петър щеше да е най-щастлив Сергей да си беше тръгнал "с високо вдигната глава - навън". Точно това искаше. Един мъж от неговия отбор по-малко.
Обаче планът му не сработи баш. Simple Smile
Виви, по принцип много харесвам разсъжденията ти и с удоволствие чета аргументираните ти коментари, но този път няма да се съглася с теб. Simple Smile
На Петър Сергей не му пречеше, дори не го забелязваше. Сергей имаше проблем с Петър, а не обратното.
От гледна точка на отбора Сергей е нужен и на битките, и за изпълнение на задачите, така че умният и интелигентен Петър по никакъв начин не е искал Сергей да се махне. Защо да го прави вместо да имат още едни мъжки ръце да бачкат и още един силен участник в битките?!
А внушението, че Петър махал мъжете, за да останат мъжете по-малко и съответно той незаменим и незаобиколим фактор, беше насадено от яхналата метлата Лили, която е набрала на Петър, защото го държи отговорен, че всяка седмица е на елиминация.
Упрекът, че е пазил жените и гонил мъжете да му е удобно е абсурден.
Петър няма нужда да намалява бройката на мъжете, защото с повече силни мъже отборът вървеше добре, а той водеше лодката в спокойни води и цялата власт беше в ръцете му и нищо не можеше да го разклати.
Кои мъже изгони Петър?! Всъщност всички кои изгониха?!
Тези, от които нямаше полза, а бяха само бройки, пълнеж, баластра.
Изгониха пълничкия Гого, който беше най-слабия в племето на битките и беше резонно племето да се освободи от най-слабото звено.
Станката освен, че беше слаб на битките, чеп за зеле не ставаше от него. По цял ден лентяйстваше, сплетничеше и висеше на стобора да изтропва на Кенан стратегиите на съотборниците си. Когато и да го изгонеха щеше да е късно.
Петър с кеф си го изгони и с право. За него Станислав беше някаква досадна, безполезна муха, която си проси вестника. Nerd

А момите какъв им е проблема, че ги задържа и не ги изгони досега?! Rolling Eyes
Или рИват, че не ги е изгонил по-рано, или какво?!
Често не ги разбирам. Scream За първи път някой обвинява друг, че го е пазил и не го е изгонил по-рано от играта. Пълен нон сенс!
Ядосаната кака Лили добре ги метна, като им внуши колко били прецакани, че Петър още не ги е изгонил.
Няма такъв смях. Интелигентни момичета, а колко лесно се водят за носа.
Веднъж от Петър, което всъщност им беше от полза и втори път от Кенан, Лили и Сергей, които са се прицелили в Петър и ползват мацките да го отстрелят, а те от глупост се прострелват в крака и сами си режат клона - Петър, на който така удобно лежаха, всъщност направо проспаха сезона.
Мацките са истинска греда на каста. Освен, че са неразличими и безлични, грам собствен акъл не вкарват, а се водят по чуждия такъв.
Една Пресияна се опитва да мисли, ама остана само с опита и нищо не измисли. Малко стана, като оня лаф - Една патка мислила, мислила и се удавила.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 15:14 от sineva 1

# 779
Според мен на Петър се приписват някакви невероятни ментални способности, като това да манипулира с лекота голяма група от хора, които, горките Червени шапчици, едва сега разбрали какъв лош вълк е той и как иска да ги изяде. Хич не е вярно това.Някои от жените от самото начало виждаха ситуацията, но им беше изгодна, а и им липсва смелост. И мъжете са наясно от началото как се развиваше ситуацията, но предпочетоха да висят по ъглите като нощни пеперуди. Когато има толкова пасивност около теб, нормално е да поемеш юздите. И също така е обичайно нереализирал се кандидат за вълк, да нададе немощен вой и да избяга с подвита опашка. И да лае от безопасно разстояние.

Страхотен коментар! Joy

И аз не разбрах защо им трябваше да делят пендарите... освен да намалят разликата, но така или иначе тя се запазва.

Аз също бих избрала Линда пред Боби в онзи момент - със всички тези медали и на фона на плахия, слабичък музикант. Добро момиче е, но за съжаление не може да се ориентира и Лили яко й е повлияла.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1596485.msg47113420#msg47113420

Абсолютно съгласна, sineva 1, отлично казано!

Мислех си и още нещо - Иван е далеч по-голям манипулатор в сянка и стратег от Петър, много добре си плете кошницата. За мен манипулатор не винаги носи негативен заряд и това е един от тези случаи. Защото ако не беше, той трябваше вече да има огромна мишена на челото.

И думите на Петър бяха много точни - ако е бил такъв, какъвто го изкарват е щял да държи Сергей по-близо до себе си. Поне на Ния й се завръщат мисловните процеси, уж.

Общи условия

Активация на акаунт