🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 48 626
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 90
Кой ръководи наистина Канатица според вас? Иван или Коко?

Иван. Коко не иска да е лидер, изявява се като мотиватор.

# 91
  • България
Кой ръководи наистина Канатица според вас? Иван или Коко?

Иван. Коко не иска да е лидер, изявява се като мотиватор.

Иван се налага, когато трябва да се наложи някой в отбора, но иначе са демокрация - той е лошото ченге. Коко е повече медиатор, раздава задачите и съблюдава всеки дали си върши задачите - той е доброто ченге.

# 92
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Първо да поздравя на патерици с ''ЧРД, Цвети!''
Нашата съфорумка, Цвети от Фермата 7 има рожден ден. Желая и много здраве и любов.
Хубава статия в 'ЛейдиЗоната' за нея и Ивайло (пилотът от ИВ, сезон 2), които са на сафари в прочутата, ''Масай Мара“ в Кения.
--> Цвети от "Фермата" 7 отпразнува рождения си ден в Кения <--

Любимият ми вторнишки епизод отново не подведе. Доста интересни неща се случиха. В тези епизоди ми е най-интересно, защото виждаме много повече от общуването на фермерите и как се справят със седмичните си задачи.
Обикновено в тези епизоди назряват и най-големите конфликти. Това е единственият ден без битка и съответно има повече време за шушу мушу.

В ИВ имаме люлката на смъртта, а тук ще се окаже, че видяхме люлката на раздора. 😀😉
Е, щеше да е чудно да е люлката на любовта, но уви, толкова зор за любов този сезон и нищо и нищо.
Ако още веднъж дадат УхаЖоро и Вал съвсем ще убият всякакъв романтизъм у хората. По голям криндж скоро не съм виждал... Честно. Валерия е толкова заспала милата, че грам емоция няма в тази жена. Жорко пък ми е нелеп като анимационен герой.

Та за люлката какво да кажа. Не виждаме всичко и няма как да съм категоричен от видяното. Но мисля, че Петър носи по-голямата вина, защото е видял допуснатата грешка от Сергей (между другото далеч не му е първа в дърводелството), но не я е отстранил, явно за да му подлее вода после. Така и така е преценил, че люлката на Иван ще е по-добра. Нямам друго обяснение.
Генерално съм на страната на Петър, защото ми е много по-дейния и интересен персонаж, да не кажа, че е единствения такъв в цялата Елбетица (въпреки личните ми пристрастия към Мартина). И добре, че е той, за да ги гледаме изобщо. Всички останали участници в този отбор сякаш са само за фон там. И ги виждаме само на битки ако някой нещо блесне с някакво умение. Може и да се разгърнат на по-късен етап. Може. Аз коментирам към момента.
И да, Петър е прав, че лидер насила не се става. Дори и да се заявиш, то останалите ще те последват само ако открият качества у теб и те разпознаят за ''водача на стадото'' Това си е останало от еволюцията още ако щете и важи и за хората. Силният характер просто се улавя и го признаваш.
Или пък не и се бунтуваш, както прави Сергей. Но Сергей го прави по възможно най-лошия начин. С мърморене, а и човека няма дар слово. Тук вече го разбирам. В този сезон всеки един мъж участник сложен до Петър няма шанс да надделее с думи. Жените пък обичат със слуха и следват думите, особено много когато са подплатени с резултати.

За Жоро и Андрей какво да кажа?
Андрей поне не е близък с Петър и явно това което играе в момента е избрана лично от него стратегия. Не мога да го видя, а и не е в лесна позиция без Гого и Станислав (за които между другото гласува). По принцип не е моето и така победител много трудно се става, но пък може да додрапаш до финал. И да кажем все пак, не с лоши шансове в крайна сметка, особено ако изгрееш ярко малко преди финала...
Жоро обаче ми прави много грозно впечатление, защото той се пише дясната ръка или верния лейтенант на командир Петър и ще му забие много гаден нож в гърба. Знам, че доста хора ще се изкефят да видят Петър паднал и надигран (особено във фейсбук), но аз пък не желая да стане по такъв начин. Никой не го заслужава това.

Не мисля, че Петър играе за хорската любов. Той играе за бройка последователи, за известност, за бъдещо развитие и за победата във Фермата на всяка цена ако може. Ако не може, поне ще е натрупал доста популярност и дълго време ще се говори за него (което е факт). Петър е достатъчно интелигентен да знае, че масовата публика във Фермата е по-различна и особена и точно такива като него не се радват на особено много положителни коментари и отзиви. Реакции ще има, известност също, но не и масова подкрепа.
Така че ако има някой в моите очи, който използва демагогия и популизъм, то това е по-скоро Сергей, а не Петър. НО, не мога да кажа нещо лошо и за Сергей, защото той е открит и пред Петър и през зрителя и прави едно и също нещо. Дали ми харесва подобно поведение? На мен лично не. Но не бих го упрекнал, защото е откровен и себе си.

Втора поредна седмица Канатица взимат страшно много пендари заради Чаршията на Фермата.
Тук според мен в Елбетица сякаш подценяват и неглижират този елемент. И допускат сериозна грешка. Странно защо и самият Петър не се усеща, а сякаш останалите нямат нищо против и хич не се и тръшкат.
Битките са до голяма степен равностойни и големи разлики в тях няма. Докато в Чаршията като ти лумнат едно 10:0 пендара и ходи се оправяй после...
А пък тези неща в Чаршията са доста субективни за мен. И винаги ще има съмнения, че даден отбор е бутан.
На състезанието поне всичко се вижда, имае старт и финиш, както и часовник. Докато в Чаршията, виждаш някакви неща ама колко са добри наистина е съвсем отделен въпрос...
В никакъв случай не обвинявам никого. Просто констатирам не малко подобни подхвърляния...

# 93
Не бяха ли казали, че от тази седмица на чаршията е всичко или нищо - тоест по-добрият отбор взима всички пендари?

# 94
Даже не беше ли още за миналата седмица го казаха, но…

# 95
  • Разпиляна във въображението
Не бяха ли казали, че от тази седмица на чаршията е всичко или нищо - тоест по-добрият отбор взима всички пендари?

То си е така. Три компонента и вътрешно не се делят.

# 96
  • София
Занаятът и фермерското умение не спадат съм чаршията.

# 97
Сергей не ми е приятен, отдалеч при него мирише за наранено мъжко его и нереализирано мечтано лидерство, за което не мисля, че има качества. Петър си е Петър. Ако го нямаше като образ, нямаше да има и какво да гледаме, голяма част от динамиката в играта идва от него. Но не вярвам да стигне финал, ще се "наиграе" сам, въпреки че ми се иска да ме опровергае и наистина да играе умно, в момента всички му разчитат ходовете, а и допуска грешки. Мисля, че и при Иван ще има подобен момент. Коко е сладур, но ми липсва твърдост и стратегическа мисъл, безличен ми е малко. УхаЖоро е енигма, като цяло ми е симпатичен, но има нещо мазно и подмолно в него. Интересна ми е сюжетната линията на Жоро и Андрей и дали ще успеят да обърнат играта в даден момент. А обрат съм сигурна, че ще има, но да видим откъде ще дойде.

# 98
  • Разпиляна във въображението
Издърпал ги Петър напред с целия отбор, те малко така в миманса, и накрая Жоро и Андрей ще обърнат играта. Жоро е "известен" заради любовната си история. Андрей се изрепчи в две игри на Петър и сега скова стол. Кой им е крив на мъжете, че оставиха Петър да ги надговори, да им казва какво да правят. Така им бе удобно. Той да е основна мишена на Канатица, отделно мрън-мрън нещо си, но пак гласът на Петър при игрите и отговорността.

# 99
И на мен ми се струва, че използваха Петър за ракета носител, а сега конфликтът му със Сергей им идва съвсем дюшеш. Те си кротуват и се спотайват, а двамата се хващат за гушите (образно казано).

# 100
Не знам само на мен ли ми се струва, но сякаш Сергей умишлено провали задачата с люлката и предизвика наказанието за яденето на сладко?

# 101
Според мен повечето жени около Петър не са залупени, очаквам точно от някоя от тях да дойде нещо интересно с напредване на играта. Мартина засега ми се струва най-възможен заподозрян за това Simple Smile

# 102
Сергей е ясно, че не се чувства комфортно, защото в последните епизоди изглежда сякаш някаква голяма трагедия се е случила, съсипан и остарял. Не разбирам драмата му с Петър, имаше възможност да вземе нещата в свои ръце, пропусна я доброволно.

# 103
Емилия и Ния се надяват точно Петър да ги докара до финала. Аз двете не ги виждам силни жени.

# 104
  • Варна
Сергей е ясно, че не се чувства комфортно, защото в последните епизоди изглежда сякаш някаква голяма трагедия се е случила, съсипан и остарял.
Аз сега разбрах, че жена му е бременна. нормално е да се притеснява и да му липсва. Въобще с какъв акъл е влязъл във формата точно в този момент.

Общи условия

Активация на акаунт