Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 447 096
  • 9 004
  •   5
Отговори
# 8 970
О, много се кефех на шишето на този одеколон във форма на грозд!
Някак магическо изпълнение ми се струваше как са успели да го направят !

# 8 971
  • Fairbanks, Alaska
Жестоки бяха! Сигурно кремът е белтък със захар. Тогава нямаше много изкуствена храна. И сега бих сгънала някоя и друга, нищо, че е много меси като ги ядеш.
Какво е меси?

# 8 972
За мен бяха ужасни тези фунийки. Много гадна вафлена обвивка, но то и на сладоледите беше такава. Като картон. Сегашните са по-хрупкави и вкусни.
Вероятно са били овлажнени или при съхранение или от самия крем. Аз съм случвала и хрупкави, но пък не ядях сладолед, само фунийката Simple Smile
От тези креместите фунийки във вафлена обвивка имаше и с шоколадов крем, глазирани отгоре в шоколад - тях обичах повече. И при тях същата работа - понякога вафлата мека, понякога - хрупкава.
Напоследък правя домашни сладкиши с вафлени кори - при някои кремове се получава същия ефект, макар и кората без пълнеж да си е хрупкава.

# 8 973
Natael-1485
Меси (от английски) мазало
сигурно това е искала да каже, българския език има повече думи за поясняване Wink

# 8 974
Тези фунийки ми бяха любими. Благодаря за рецептата. При първа възможност ще направя, изглежда много лесно и бързо.

# 8 975
  • софия
Natael-1485
Меси (от английски) мазало
сигурно това е искала да каже, българския език има повече думи за поясняване Wink
Това е казала, да. Изборът на думи е личен, не съм в 1-ви клас, за да говорите все едно я няма и да определяте думите, които ползва.
"БългарскиЯТ език..."
Като правите уточнения и забележки е добре да имате изисквания и към собствения си стил и ниво 😉

# 8 976
Второто шишенце е от "Белая сирень".
Как смърдеше това нещо, "Тройной" беше като био дезодорант от ДМ пред него! 🤭

Гаргамела, бъркаш. Това е Виноград, майка ми имаше Белая сирень. И права си, атомна бомба беше.
И понеже съм леко хахо на тема аромати, ето ви няколко от витруалната ми колекция. Като попадна на някоя картинка в нета, копвам я веднага. Laughing За съжаление, никой от тях не притежавам, освен легендарната Джулия, с който се сдобих преди време.

Имах го и много го харесвах някога.

И малко дезодоранти и сапуни.

Много любим и безвъзвратно изчезнал!

# 8 977
  • оттам, откъдето започва България
Pippi_ , с Джулията ме уцели направо в сърцето. Cupid
Откъде си я купи? Ароматът й същият ли е?Open Mouth
Може и на лични да ми пишеш.

# 8 978
  • Майничка
Майка ми имаше Белая сирень, 150мл, в подобно шише като грозд, само легнало стоеше. По-малката разфасовка беше плоска и правоъгълна, но излезе доста по-късно.
Мазуми ми беше любим, ползвах го в средата на 90те. Преди 4-5 години го видях в едно магазинче, опаковката е същата, но нямаше нищо общо със стария аромат.
Виж, Кобако явно са запазили формата И състава, съседката ми го ползва от 80те и след нея асансьорът мирише както преди 30+ години, когато се нанесохме.
През 90те харесвах парфюмите на Ив Роше - Натюр, Испахан и мъжките Антарктик и Ацтек. Имаха страхотни миниатюри.
Харесвах и бялото Чарли на Ревлон, ухаеше на липа.

# 8 979
Кобако си е същото и много трайно. Мазуми не беше ли мъжки парфюм? Тъмно червен съм виждала. Бич може го има и сега. Не зная дали ароматът е запазен. Имаше един Клин доел(или там както се произнася), изчезна безвъзвратно. Много любим аромат. Май пак беше на Боржуа. Имаше и едни малки парфюмчета в 3 цвята- черно червено и синьо. Изключително трайни. И те изчезнаха.

# 8 980
# 8 981
Ако можех, 1000 положителни отзива щях да ти сложа. Това е парфюмът. Обичах зеления. Изключително свеж аромат.

# 8 982
Аз харесвах червения. Божествен аромат! Всъщност, всички бяха много хубави. Heartbeat

# 8 983
На Ив Роше ще им се сърдя цял живот, гадняри са... 🤭😭🤭
Таман бях открила съвършения за мен парфюм - беше първият ми сериозен парфюм, и повече никога не съм го намирала...
През '94 г. го открих (пуснат е през '93 г.), кога точно е спрян - не знам, но повече никога не съм го намирала. 😭

8-e jour

Доста наподобява Коко Шанел (но на дооста по-добра цена 🤭) от 1984 г., който може би завинаги ще ми бъде Парфюмът с главно П, нищо че отдавна нося съсеем различни парфюми, но пак си падам по термоядрени, де, леки флорални аромати не са ми по вкуса.
Този Коко, не модерният Мадмоазел, той не е от "моите":
Скрит текст:
Кобако наистина си е същото като едно време, купих си го от носталгия, да си го имам в колекцията, но не мога да го нося, то и едно време можех. 🤭
Имам Мажи ноар с "пелерината" (Детето му викаше Дарт Вейдър като малко), този, който Пипи е показала, явно е по-стара реколта, не съм виждала с такава капачка. 😍
Пазя си една трета от шишенце от Стария Опиум, преди промяната, по-богат и цветен е от новия, макар да мислех, че си внушавам - не, новия го имам, не казвам, че е лош, но е променен, както и Мажи ноар (май да го оправили, но все тая).
Обаче Youth Dew Estée Lauder ми харесва много повече от Opium YSL, не е претърпял промени съществени, кой знае колко народ съм зашеметила с Ют Дю-то, ма съм си луда...🤭

От него имам запаси за цял живот, ама рядко го нося вече.

Отплеснах се с любима тема и аз... 😍 маниашка работа. 🤭

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 23:15 от Ензимъ

# 8 984
Сдобих се аз с един сплаш на Ив Роше Натюр. Невероятен! Харесваше ми и Натюрел. За съжаление ги няма вече физическите магазини на марката покрай мен, а онлайн не ми се занимава. Докато имаше магазин в центъра, се отбивах редовно и все забърсвах някоя дреболия. И козметиката им не е лоша. Едни чудни спирали имаха, но ги спряха. И аз съм им обидена.

Общи условия

Активация на акаунт