Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 448 027
  • 9 010
  •   3
Отговори
# 9 000
Само като ги гледах тия пърженяци, никога не съм имала желание да ги ям. Май веднъж си бях купила поничка в училищния бюфет и не повторих, проектите никога не съм ги опитвала.

# 9 001
  • Майничка
Кремките бяха триъгълни, с маяно тесто и жълт, брашнен крем.
Много обичах цилиндрични пирожки със сирене, но правеха на много малко места. Обаче при нас, в един павилион на Главната, още правят от цилиндричните с мармалад. Не ме изкушават особено, но понякога си купувам заради доброто старо време.

# 9 002
Точно, Гаргамела. Мисля, че по-горе объркахме поничките с крем и мармалад с кремките.
Сега с тая триъгълна форма ме подсети за тригуните. И тях много ги харесвах. За щастие, тогава нищо не ми се лепеше и можех да си позволя да хапвам всичко.

# 9 003
Пирожки не обичах , студено и мазно или вряло и мазно.
На паметника Левски отстрани от към  изхода на киното имаше едно павилионче , там голямото междучасие беше Опашка..за пирожките с мармалад / сирене
Виж тригуните мммм, подсетихте ме ще си направя тези дни!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 03:56 от pinko

# 9 004
Според мен си е зависело от самата пекарна какви са били изделията - яла съм и много хубави пирожки/понички, и много гадни - точно мазни. Последните по-скоро не ядях, а хвърлях. Както и сега не всяка баничарница предлага еднакви по качество закуски, така и тогава, но поне рецептурите им бяха еднакви, разликата може да идва от изпълнението. Някои закусвални бяха най-добри в баничките, други - в поничките, а до университета имаше закусвалня, в която най-добри бяха бананите (нещо като правоъгълна кифла със сирене).  Бананите се ядяха с боза, но по-често с бира Simple Smile (днес да ме убиете няма да извърша такова кулинарно престъпление, ама тогава така ни научиха батковците още в първи курс).

# 9 005
  • Sofia
София

Кюстендил,30-те год.

Аз имах с кученцето 😍

Каква беше тази игра?
Имах подобна,но не се сещам как се играеше.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 22:35 от Doli

# 9 006
И аз имах касичката с кученцето, нямах големи успехи в спестяването. Имах и една друга червена касичка, която изглеждаше като сейф. Все се опитвах да измъкна някоя монета отвътре, въпреки, че едва ли са ми трябвали - все още не съм излизала сама от къщи.
Улица Търговска е била много елегантна улица със скъпи магазини, унищожена заради строежа на партийния дом.

# 9 007
Каква беше тази игра?
Имах подобна,но не се сещам как се играеше.

Единият играч подрежда 4 фигурки в укритието, а другия има 10 хода в които трябва да отгатне какви цветове и как    ги е подредил. Отгатващият подежда някаква комбинация и дръгият му казва дали е познал цветове и дали са на правилното място. Нещо такова беше.

# 9 008
  • София
Това е класическа игра на бикове и крави. Много е яка.

# 9 009
  • Deutschland/HE
Ние още я имаме. Майка я беше купила от полякините Simple Smile С белите и черните, те са по-малки, отстрани оценяваш дали е познал цвета и мястото на пинчето.
 Още една имаше, казвахме и "бълхи" 4ма или 5ми играчи, всеки получава едно голямо копче и 6 малк. С голямото като натиснеш малкото и то подскача, трябва да скочи върху бълха на другия играч. Подобна беше на тази игра.

# 9 010
  • Sofia

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 23:08 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт