Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 447 420
  • 9 006
  •   3
Отговори
# 9 000
Телевизорът не е нашенски, а снимката откъде е?

23.09. беше ден на септемврийския метеж от 1923г., дирижиран и платен от Москва. Беше и празник на БНА! Защо?!
Наистина е жалко детска организация да бъде кръстена на този ден. Каква прилика с нацистките младежки организации по времето на Хитлер.......И трябваше да бъдат винаги готови.......За какво точно??? Даже в името ДПО участва и Г.Димитров-парвеню, масов убиец, национален предател и верен слуга на Сталин!
Чудя се онази вляво на снимката дали е Станка Шопова?

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 22:56 от vl

# 9 001
Само като ги гледах тия пърженяци, никога не съм имала желание да ги ям. Май веднъж си бях купила поничка в училищния бюфет и не повторих, проектите никога не съм ги опитвала.

# 9 002
  • Майничка
Кремките бяха триъгълни, с маяно тесто и жълт, брашнен крем.
Много обичах цилиндрични пирожки със сирене, но правеха на много малко места. Обаче при нас, в един павилион на Главната, още правят от цилиндричните с мармалад. Не ме изкушават особено, но понякога си купувам заради доброто старо време.

# 9 003
Точно, Гаргамела. Мисля, че по-горе объркахме поничките с крем и мармалад с кремките.
Сега с тая триъгълна форма ме подсети за тригуните. И тях много ги харесвах. За щастие, тогава нищо не ми се лепеше и можех да си позволя да хапвам всичко.

# 9 004
Пирожки не обичах , студено и мазно или вряло и мазно.
На паметника Левски отстрани от към  изхода на киното имаше едно павилионче , там голямото междучасие беше Опашка..за пирожките с мармалад / сирене
Виж тригуните мммм, подсетихте ме ще си направя тези дни!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 03:56 от pinko

# 9 005
Според мен си е зависело от самата пекарна какви са били изделията - яла съм и много хубави пирожки/понички, и много гадни - точно мазни. Последните по-скоро не ядях, а хвърлях. Както и сега не всяка баничарница предлага еднакви по качество закуски, така и тогава, но поне рецептурите им бяха еднакви, разликата може да идва от изпълнението. Някои закусвални бяха най-добри в баничките, други - в поничките, а до университета имаше закусвалня, в която най-добри бяха бананите (нещо като правоъгълна кифла със сирене).  Бананите се ядяха с боза, но по-често с бира Simple Smile (днес да ме убиете няма да извърша такова кулинарно престъпление, ама тогава така ни научиха батковците още в първи курс).

# 9 006
  • Sofia

Кюстендил,30-те год.

Аз имах с кученцето 😍

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 16:16 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт