Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 450 502
  • 9 065
  •   10
Отговори
# 9 030
  • оттам, откъдето започва България
Последната снимка ми припомни, че точно така нареждахме приборите за готвене и като не се ползват известно време, прашасваха и трябваше периодично да се смъкват и да се мият. Confused

# 9 031
Тия комплекти с прибори бяха руски, още пазя някои, които са ми полезни, например пресата за картофи. Кухнята кърти направо, сравнена с днешните. Не знам защо, тия аспарагуси въобще не ме трогват. Ръсят иглички, понякога стават много пършиви, хич не ме блазни да си ги слагам в кухнята. Едно време ги имаше в класните стаи, на малка поличка до черната дъска. Това лято за пръв път пресадих две каланхоета, които се хванаха и пораснаха. Досега ги хвърлях, когато прецъфтят.

# 9 032
С такива кухни издаваха апартаментите, но още преди нанасяне, всички ги махаха и си правеха ляти мивки и шкафове.

# 9 033
С такива кухни издаваха апартаментите, но още преди нанасяне, всички ги махаха и си правеха ляти мивки и шкафове.

Прави, който е имал пари. Майка беще много щастлива, че има готова кухня и външни големи гардероби в коридора. Кухненските шкафове при родителите ми са същите от преди 40 г., с които е издаден апартаментът и мивката също. Тапети, плочки на пода, печка, всичко се мени, но шкафовете си стоят.

# 9 034
Ние имахме такава печка "Мечта". Според мен печеше по-добре от сегашната ми фурна. Сигурно за икономия на енергия не е чувала, ама добре печеше. Освен това, като повечето от нещата от онова време беше ремонтопригодна с евтини и достъпни части.

# 9 035
  • Враца
Ние имахме такава печка "Мечта". Според мен печеше по-добре от сегашната ми фурна. Сигурно за икономия на енергия не е чувала, ама добре печеше. Освен това, като повечето от нещата от онова време беше ремонтопригодна с евтини и достъпни части.

То и сега трябва да са така електроуредите заради екологични причини, но пуст финансов интерес на производителите- правят ги все по-трудно поправяеми и по- малко издържащи.

# 9 036
Предишните години сменях плоча ф180 на керамичен плот на моя позната. Свалих я и и казах да отиде с нея на магазина. Предполагах, че струва 20-30лв., а се оказа цели 70лв.!

# 9 037
То и сега трябва да са така електроуредите заради екологични причини, но пуст финансов интерес на производителите- правят ги все по-трудно поправяеми и по- малко издържащи.
ЕС прие някакви закони по този въпрос. Не съм се задълбавал, но ми се върти в главата че задължиха производителите да осигуряват резервни части 10 години след излизането на модела. Лошото е, че успяха да ни научат да използваме и да хвърляме, а не да ремонтираме.

# 9 038
Не помня печките Мечта, но помня Раховец-а. Много дълго време издържа и печеше добре.

# 9 039
  • Наблизо
Майка ми ни изгледа с Мечта.Баща ми така я беше тунинговал милата,ама накрая вече котлоните непрекъснато даваха на късо - всичко беше за смяна,а вече нямаше части.

# 9 040
  • оттам, откъдето започва България
Готварска печка "Раховец" е  най-добре печащата ми печка за 40 години стаж в готвене.  За енергийна ефективност не коментирам.

# 9 041
Е,то и сега си ползвам Раховеца.Супер е без грешка си работи.

# 9 042
  • Наблизо
Баба ми има една комбинирана - на ток и на дърва,не знам марката обаче.Това чудо е над 60 годишно и бачка.

# 9 043
Леля имаше такава печка. И аз не зная как се казва. Не е мръднала откакто се помня. И още се използва.

# 9 044

Общи условия

Активация на акаунт