Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 451 037
  • 9 076
  •   4
Отговори
# 9 060
Да сменя темата - по-възрастните помнят ли тези юнаци? Герои са от една класическа серия комедии от ерата на видеокасетите Simple Smile

# 9 061
Май всички бяхме фенки на червения и кафявия. Имам чувството, че тия Импулси миришеха по-силно от днешните парфюми.

# 9 062
  • Другата България
Освен това бяха и трайни, доста трайни.

# 9 063
Май всички бяхме Феникс на червения и кафявия. Имам чувството, че тия Импулси миришеха по-силно от днешните парфюми.
Пони, точно това се бях замислила днес - и аз харесвах само двата и ясно си спомням аромата им, имаха отчетлива индивидуалност.

# 9 064
  • Sofia

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 14:38 от Doli

# 9 065
Много ме дразнеха циганите с мечките

# 9 066
И аз много харесвах червения и кафяв Импулс, но и до ден днешен ми е трудно да прежаля  Fa. зеления. На долния ред в средата.

А и от Рексоните имаше много добри попадения.
А помните ли този?

От бай Тошовите 10 лева по време на студентството си го купувах.

# 9 067
  • There I was on a July morning
Кафявият Импулс беше разкошен Purple Heart, понякога разнообразявах с белия с дамата с домино, не знам защо ги спряха. Преди време имаше 2-3 вида в Кауфланд, но не бяха същите.
Fly away също беше хубав.

Магазин през 80-те години

Несебър 80-те

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 00:07 от Скубиду

# 9 068
А помните ли този?
От бай Тошовите 10 лева по време на студентството си го купувах.
Аз Fly away го помня. Беше на майка ми. Не помня аромата, но си спомням името, защото го прочетох и проверявах в речника какво означава.

# 9 069
  • Бургас
Боже!
Колко спокойно е изглеждало и беше, едно време!...

# 9 070
Да сменя темата - по-възрастните помнят ли тези юнаци? Герои са от една класическа серия комедии от ерата на видеокасетите Simple Smile

Този така и не го гледах, но са ми го разказвали цветно.

# 9 071
Вече продават новопроизведени части за стари уреди... Но са западни...

Да, това ми каза и техникът - че и да ми сложи от новите, няма да изкара дълго и нямало смисъл.....Демек не били много качествени.

Чудя се какви са тези части. Все още има плочи и ключове наше производство. Веднъж сменях един по-особен на печка Краун, който беше много по-различен от нашите. Беше нагоряла пластмасовата му част! А нашите са керамични......Колкото и да са малотрайни, не вярвам да изкарват броени месеци, а поне няколко години.

На една от последните снимки виждаме двата вида сирене, а преди 9.09.1944г. са били цели 12! И после държавата е заграбила всичко и е започнала да се намесва навсякъде.......

Спокойствието до 1989г. някак си не го виждам и оценявам. Навсякъде слухтене и докладване какво говорим, на кого възразяваме........Затвори и лагери съвсем незаслужено! Дежурни ченгета и учители пред църквите.........Задължителни манифестации........Бригади......И още и още........

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 23:21 от vl

# 9 072
  • София
Частите не са евтини, но още по-скъп е трудът. В един момент излиза неизгодно да се поправя.
На фурната ми телескопичен водач се прецака. Еми нов е 400 лв.. подмяна на крушка поне 150 лв. Да речем, крушката ще се напъна да я сменя сама, но ако нещо по-сериозно се повреди, определено ще си купя нова фурна.

# 9 073
Частите не са евтини, но още по-скъп е трудът. В един момент излиза неизгодно да се поправя.
На фурната ми телескопичен водач се прецака. Еми нов е 400 лв.. подмяна на крушка поне 150 лв. Да речем, крушката ще се напъна да я сменя сама, но ако нещо по-сериозно се повреди, определено ще си купя нова фурна.

Тези цени ме изумяват. Амортисьор на кола не струва 400лв.! И кой е този, който за смяна на крушка иска 150лв.?

# 9 074
  • Наблизо
Ох тия ''танцуващи мечки''.Плашеха ме и усещах как животното страда..

Общи условия

Активация на акаунт