Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 456 789
  • 9 131
  •   5
Отговори
# 9 090
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Такъв кантар имаше и във Варна - много ми приличаше на големите стоящи часовници, но метален.

Сервизът на точките най-вероятно е руски. Simple Smile от екскурзиите в Русия се връщаха или със сервиз, или със злато или с шевна машина.
от Румъния се носеха стъклени сервизи и полилеи.

# 9 091
Руски е, да. Аз имам същия А от Румъния имам червен кристал - не оловен като нашия, но пак красив.

# 9 092
  • Sofia

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:39 от Doli

# 9 093

Не е истина, любимият ми Preludium!  Вляво от Furia, друг мой любим аромат!

# 9 094
От румънско се връщаха с чайници, месомелачки и стъклени чаши. От СССР носеха вървящи кукли, матрьошки, едни ролки за коса, които се нагряваха в някакъв уред и горещи се слагаха на главата, акордеони, ел. печки тип Камини, триъгълни шарени шалове, кондензирано мляко... От Унгария носеха Рубик куб, устни хармоники и западни дрехи. Всички шушукаха, че в Унгария имало частни магазини. Даже нашенците не смеели да влязат в тях, за да не станат оперативно интересни на службите в Бг.

# 9 095
# 9 096
Много изкушения са ме гонили в миналото, че и сега, ама дъвките поне не са сред тях  Simple Smile
Не е да не съм купувала обаче - заради картинките с коли, но дъвките хвърлях или ако съм била с някой в този момент, му я давах.

# 9 097
  • Варна
А, дъвка Идеал за балончета и цигарените ...

# 9 098
А, дъвка Идеал за балончета и цигарените ...

И доларчета и какви ли още нямаше. Инвестирах някога  много в дъвки аз. Колко картинки бях събрала!
И до ден днешен не оставам без дъвки в чантата. Няма го вече оня ентусиазъм за балончета, но обичам от време на време за кратко - за освежаване.
Преди година или две, видяхме в Кауфланд дъвки Идеал с мъжа ми и веднага си купихме. Сантиментални подбуди. Ми, не са същите.

# 9 099
Дами, сещате ли се за онази двойка “пилета” дето пият вода. Запомнила съм ги от витрините на часовникарските магазини. Преди около 10-Тина години ги бях открила и в Амазон, а сега ми се губят.

# 9 100
Аз имах такова стъклено пиле, но беше единично.

# 9 101
  • Sofia
Още го има пилето
Скрит текст:

с.Искрец,1928год

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 18:10 от Doli

# 9 102
  • Димитровград
Имаше пилета наскоро в групите за продажба на вещи от соца.

# 9 103
Ама какви физиономии са имали само някога...

# 9 104

Мадона в апартамента си в Ийст Вилидж през 1983 г. (Манхатън, Ню Йорк)

Стинг на Vespa GS160, 1979 г.

Общи условия

Активация на акаунт