Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 456 707
  • 9 131
  •   6
Отговори
# 9 120
С 26к.с. как се тегли каравана???

Да "драснете" един въпрос до музея в Цвикау,ще ви отговорят😉

Последният 1991г.

Обаче е с двигател на Фолксваген Поло, четиритактов и много по-мощен! А последният Вартбург е с двигател на Фолксваген Голф, също четиритактов.

# 9 121

Снимката е от филма "Quadrophenia" от същата година, който гледах специално заради Стинг и Рей Уинстън - бяха от враждуващи банди - едните с мотоциклети, другите - с мотопеди. 🙂

# 9 122
Не знам някой да жали за соц колите. Имах честта десетина години да карам полско фиатче, е, скъса ми нервите. Имам чувството, че съм го бутала по цяла София. Даже веднъж ме срещна един мой приятел, който беше министър по онова време, после и министър председател и ми помогна да добутам полското добиче до вкъщи. Та даже е бутано и от министър председател.

# 9 123
Не знам някой да жали за соц колите. Имах честта десетина години да карам полско фиатче, е, скъса ми нервите. Имам чувството, че съм го бутала по цяла София. Даже веднъж ме срещна един мой приятел, който беше министър по онова време, после и министър председател и ми помогна да добутам полското добиче до вкъщи. Та даже е бутано и от министър председател.

Доколко е соц може да се спори. Все пак е Фиат и е разработен в Торино. Възможно е поляците да са го влошили, нямам поглед върху италианския му еквивалент. Обаче Фиат 500 беше доста сполучлив и още го има по пътищата на Италия. И тук се появява по ретропарадите.  Вече виждаме и нови модели със същото заглавие.
Остава да ни кажеш, че Иван Костов го е бутал.

# 9 124
Не, не е Иван Костов. Факт е, че по пътищата съм виждала Трабанти, но поне 15 години не съм видяла нито едно малко фиатче. Явно са се разпаднали. Моето беше от последните произведени, купих го на 1 година, но беше успяло така да изгние, че имаше дупка на пода, под гумената стелка.

# 9 125
А трабанта не гние Wink Шегичка. Тъгувам по него. Даже сега си сглобявам макет на трабант Heart

# 9 126
Ладите седмици бяха добри, не се разваляха често.

# 9 127
Единственото хубаво в ония коли... бяха евтините части. Trollface
Помните ли "Баш майсторът на море" с Космича... 😆

# 9 128
Още малко коли от дрезденския музей.

# 9 129
Не, не е Иван Костов. Факт е, че по пътищата съм виждала Трабанти, но поне 15 години не съм видяла нито едно малко фиатче. Явно са се разпаднали. Моето беше от последните произведени, купих го на 1 година, но беше успяло така да изгние, че имаше дупка на пода, под гумената стелка.

На ретропарадите се вижда някое, както и Фиат 125, който също изчезна от пътищата.

За да не гние една кола, трябва да се вземат сериозни мерки.

Частите някога бяха дефицитни. Криеха ги по складовете, както много други артикули в очакване на рушвети.

# 9 130
Има един англичанин, мисля, че живее в Търновско. Организира обиколко на страната и походи до Гърция с трабанчета, Има над 20 броя в движение ...и много кандидати за такава "екскурзия"

# 9 131
И в Павел баня има колецинер/няколко марки/.

📷:Нови разработки на Trabant, които никога не са влезли в серийно производство.

Общи условия

Активация на акаунт