Емма и Гого,
Честита Първа Годинка!
спътници в живота!

Имам чувството,че с настъпването на годинката започва някакъв бум в развитието и способностите.
Да ми е жива и здрава че си хапва,ама ако не проходи скоро,съвсем без кръст ще остана. От седмица ходя на физиотерапия,електро и магнит и се чувствам значително по-добре! 
Докато не разбрах за едно комшийско дете(на почти 2 години) от майка му,че все още му пасира всичко,че даже и легнал го хренела да преглъщал по-лесно,а е с 15-на зъбчета! И си казах тогава"тая няма да я бъде"!До 9-ия месец вече всичко си дъвчеше,че и прибутваше към предните зъбки да го смели.И до сега обаче си пълни бузите като хамстер,все едно яде за последно!
Но и тя както някой беше писал преди да е преглътнала хубаво,не отваря устата.Парчетата мандарина и ги давам цели.

та така карахме малко в камерен състав, но пък беше весело. Качила съм и в общия албум няколко снимки, който му се гледа, ето и тук още: http://s118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Purvi%20Rojden%20Den/?start=20
), че й дават да пие чисто пр. мляко от чаша, ама това беше последния ден, кой знае дотогава колко мляко е изпила
- все искаше при тях да ходи
Пробвала съм да го смеся с някое плодово, което отказва (тя вече ми отказа плодовите пюрета, иска си плода , да е голям човек).
, но иначе не пасирам вече, само намачквам. С 6 зъба сме от 5 месеца вече, ама няма връзка, просто е до навик. Мисля, че понякога отказва да дъвче заради набъбналите венци от растящи зъби, може и при вас да е така, Виличка и Неда. Не ги насилвайте, болезнено им е сигурно. Постепенно ще свикнат като им се предлага нещо за гризкане самостоятелно или с непасирана храна, защо бързате!
Може и да е от консистенцията - така и елдата не я меле много-много, но от всичко най й е любима кашата само със сирене.

Наистина си права как стремглаво напредват тези буболечковци с навършването на годинката.
,почти всички животински звуци са в репертоара и и само да чуе че някъде може и по тв или някой случайно е казал жаба примерно,тя казва "каак каак"
Това не го беше правила,сигурно щото чичото рядко я вижда
Та така имаме си 2 татета

не пасирвам,а ма4кам само с вилицата.

на теб и малчугана за по бързо възстановяване и
не се повтаря повече 
иска да е здраво детето. Щегата настрана, но са станали много шетливи напоследък въобще не мож' ги изпусна от поглед 
.