ЯНУАРСКАТА дружинка, вече става на ГОДИНКА!!! 3-та част

• 9 356
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
  • там където ме зове сърцето!!!

Емма и Гого,
Честита Първа Годинка!
Здравето , щастието и късмета да бъдат ваши верни
спътници в живота!

# 46
Честит Рожден Ден на Еми и Гого!
Много здраве,късмет и весели игри!

newsm59 newsm59

# 47
  • Пловдив
Честит Рожден Ден на Емма и Гого!

# 48
Привет и от мен!   wavey

Доста сте изписали,и снощи ви четох до никое време. Crazy
Нямах нет и искам да честитя първата годинка на всички палавници,които съм пропуснала!

Да растат здрави и много щастливи,покорявайки всеки ден по един малък връх!

Наистина толкова стремглаво се развиват дечковците,ето аз докато се похваля че Дари сама се качва на спалнята(просто един ден вдигна крачето,прибута се и успя),сега да кажа,че вече и слиза с крачетата първо..не без няколко урока от мен,разбира се. Simple Smile Имам чувството,че с настъпването на годинката започва някакъв бум в развитието и способностите.
Показва"чао",дава целувка,имитира животни,или как решим косата.. Simple Smile
Засега е здрава(пу-пу) и като разрешат консултацийте ще се мерим,да видим колко е качила след месец лапане от кухнята. Simple Smile Да ми е жива и здрава че си хапва,ама ако не проходи скоро,съвсем без кръст ще остана. От седмица ходя на физиотерапия,електро и магнит и се чувствам значително по-добре! Whistling

Да кажа и аз за:
прясното мляко-не съм давала още,нито кисело.
портокал-също,но мандарини много обича!
за недъвкането и аз мисля,че няма връзка с това колко зъбки има.Но аз в началото много се шашках и след всяка хапка си представях как Дари се дави. Crazy Докато не разбрах за едно комшийско дете(на почти 2 години) от майка му,че все още му пасира всичко,че даже и легнал го хренела да преглъщал по-лесно,а е с 15-на зъбчета! И си казах тогава"тая няма да я бъде"!До 9-ия месец вече всичко си дъвчеше,че и прибутваше към предните зъбки да го смели.И до сега обаче си пълни бузите като хамстер,все едно яде за последно! ooooh! Но и тя както някой беше писал преди да е преглътнала хубаво,не отваря устата.Парчетата мандарина и ги давам цели.

Лисанке пак неприятности около Дарис,дано няма повече изненади! Praynig

Ето за тези сайтове се сещам сега,дано са ти от полза:

http://www.alergii.com/display.php?page=vaprosi

http://www.howtoeat.info/tema.asp?razdel=10&temaN=55

Последна редакция: сб, 27 яну 2007, 22:35 от БОДЛИВКА

# 49
Честит Рожден Ден на Емма и Гого! Бъдете здрави, весели и щастливи!

# 50
  • София
Честит Първи Рожден Ден на Емма и Гого!

Мами, аз много неща пропуснах да ви пиша, а като имам възможност (и компютъра е при мен), то вече е минало давност или забравям  Embarassed
Лисана, лошо с белтъка, но знам след подходяща и спазвана диета бързо я израстват децата тази алергия. Успех!   Praynig
За нашия РД не съм писала  Laughing - ами от всичките 7 деца, само 1 се оказа здраво  Sad та така карахме малко в камерен състав, но пък беше весело. Качила съм и в общия албум няколко снимки, който му се гледа, ето и тук още: http://s118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Purvi%20Rojden%20Den/?start=20
Да не пропусна да отбележа, че тортата ни от '100 г сладки' не ми хареса на вкус. От пълнежите, които предлагат за поводи уж избрах, който ми хареса (и най-скъпия Rolling Eyes), но в действителност не беше нищо особено. Нищо общо с тортите и сладкишите на 100 г сладки!
За прясно мляко - сутрин като си правя мюслите и тя ме види да ям, все ми стои в краката като кученце, та й давам по някоя лъжичка. А иначе хванах 'каките' от персонала на ресторанта във Велинград (взимаха Вики всяка сутрин при тях, докато ние се нахраним на спокойствие  Whistling), че й дават да пие чисто пр. мляко от чаша, ама това беше последния ден, кой знае дотогава колко мляко е изпила  #Crazy - все искаше при тях да ходи  Laughing А кисело мляко - пак й давам като ме види и си поиска - натюр го най обича. Simple Smile Пробвала съм да го смеся с някое плодово, което отказва (тя вече ми отказа плодовите пюрета, иска си плода , да е голям човек).
За дъвченето - ами и аз я виждам понякога (даже по-често), че гълта направо като гъсок  Joy, но иначе не пасирам вече, само намачквам. С 6 зъба сме от 5 месеца вече, ама няма връзка, просто е до навик. Мисля, че понякога отказва да дъвче заради набъбналите венци от растящи зъби, може и при вас да е така, Виличка и Неда. Не ги насилвайте, болезнено им е сигурно. Постепенно ще свикнат като им се предлага нещо за гризкане самостоятелно или с непасирана храна, защо бързате!
Telma, и Вики кус-куса нещо го недолюбва, май.  newsm78 Може и да е от консистенцията - така и елдата не я меле много-много, но от всичко най й е любима кашата само със сирене.
БОДЛИВКА, много смешно си описала как се храни малката 'като хамстер'  Laughing  и аз като видя Вики така да издува бузите за хамстер си мисля  hahaha Joy
Искахме студ - ето ни го. Хайде, живот и здраве, утре да се видим с доста от вас!  Peace

# 51
Бодливка,хубаво е че се завърна отново.Струва ми се че скоро ще си съвсем като нова,както казваш че добре ти се отразяват процедурите.Дано забравиш завинаги за болежките Hug Наистина си права как стремглаво напредват тези буболечковци с навършването на годинката.
Вяра постоянно ме изненадва с разни неща.Последната новост е че ми е научила името и като я подсети някой да го кажа тя казва "Дисеее,Дисее" hahaha,почти всички животински звуци са в репертоара и и само да чуе че някъде може и по тв или някой случайно е казал жаба примерно,тя казва "каак каак" Mr. Green
Днес празнувахме 2-ра серия РД с баби и братовчеди,дойде на мъжа ми брат му(те са близнаци) и изведнъж наша Вяра като го награби и като го гали и вика "тате,тате татеее" всички направо се разбихме от смях Joy Това не го беше правила,сигурно щото чичото рядко я вижда newsm78 Та така имаме си 2 татета Crazy Grinning
Ето и малко пикс от продължението на РД
За дъвченето - и тя си дъвче съвсем нормално всичко.И аз като Бодливка постоянно бях в очакване дали няма да се задави,но тя съвсем добре си се справяше,а вече хич не и треперя.Забелязах че което и е много или не и харесва бива изплюто където намери Sick
И портокал и мандарина и грейпфрут съм давала - няма проблеми засега.От скоро и давам и картофено пюре с прясно мляко,от време на време и кисело с лъжичка хапва.
Ами това е засега от нас.
Аз от празници нямам време да седна да уча,и сигурно тоз изпит ще го пиша бЕгал,ама ще видим Embarassed Blush

Лека вечер мамета и порастнали мишлета!

# 52
Честит Рожден Ден на Гого и на нашата Емма! Да растат здрави и много да се радват на живота! И късметът да е винаги с тях!

Момичета, от сърце  ви благодаря за поздравите и пожеланията!  Grinning

# 53
Благодаря на вси4ки  за пожеланията! Grinning
А за зъб4етата какво да кажа..........имаме 1 от 31.12.,но въпреки това дъв4е много добре Grinningне пасирвам,а ма4кам само с вилицата.
Така запо4нахме от 9-10тиа месец също така ходим редовно на гърне от 6тия месец.Въобще не сме имали проблеми с нейго,нали е пеещо  Joy Joy Joy
ох трябва да ставам,а така 4е другия пут пове4е
не знам защо,но тази страница много бавно ми зарежда и се нервя #2gunfire
И не на последно място ви пиша,4е караме грипа от 1 седмица и на рождения ден имаше само 3 деца(доста по големи) Sad

# 54
Здравейте дружина, не съм писала отдавна, но ви чета най-редовно.
Първо да честетя на всички малки симпатяги големия празник. Желая им от все сърце весело и безгрижно детство.
А сега на двете малки принцеси пожелавам да растат здрави и весели и да радват всички около тях.

Дес голяма скица си имаш в къщи, не един ами двама татковци иска да има. А снимките са много готини.

Лисана радвам се че всичко вече е наред  Hug на теб и малчугана за по бързо възстановяване и Praynig не се повтаря повече  Praynig

За прясното мляко по принцип не съм и давала да пие още, но преди няколко дни и правих кремче с мляко и го хареса. А киселото си го пием за приспиване

За дъвкането си дъвчем когато искаме, а когато не, го изплюваме, ако е по-голямо и неможе да се глътне

Орхидейке тя твойта сладуранка знае как да се предпазва в това грипозно време hahaha hahaha hahaha иска да е здраво детето. Щегата настрана, но са станали много шетливи напоследък въобще не мож' ги изпусна от поглед Naughty

Пепи радвам се че си се климатизирала и сработила с колежката толкова бързо.

Сега малко и за нас наистина напредъка е осезаем. Започна по често да се пуска и да стои права, но още ни е страх да тръгнем сами,почнахме и да се качваме на леглото, а за слизането баба я е научила още отпреди 3 месеца.Имаме си 10 зъбчета, а в скоро време чакаме още едно. Подава ръка за здрасти и то правилната, маха за чао, имитира баба си като кашля, показва къде се слага телефона и др. за които в момента не се сещам.
За мерки и теглилки ходихме в понеделник и сме порасли с +500гр (8600) и с +6см. (80), за което малко ме съмнява, защото ни мериха прави и незнам колко см. прибавят. А м/у другото се усеще как и натежа д...то Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Сега ни се е отворил един апетит и наш тати вика " да не ми я направиш сега пресенце" Joy hahaha Joy.

Милички желая ви весело изкарване на общия РД. Много съжалявам, че немога да дойда, но София ми е много далеко. Ще се радвам да гледам после снимките от партито.

Хайде лека и мека, че направо се олях Heart Eyes

# 55
Честит Рожден Ден на Диана и Мирабел Йоана!!Мили деца желая ви беэоблачно детство и лъчеэарни усмивки!

Эа всеотдайните ви майчета:

Дес,страхотно котенце си направила.

Бяхме днес пак на преглед-продължаваме с АБ,добре,че кашлицата не е сляэла надолу,че много лошо кашля.Даже я премерихме-10.500кг.,79см.

Спокойна нощ.

# 56
  • Плевен/София
                    Честит празник на Мирабел Йоана и на                         

Диана! Честит празник и на мамите им!

bdbaloni

# 57
  • Madrid
Честит рожден ден на Диди и Мирабел Йоана!!!
Малки душици,бъдтете озарени от любов и топлина!
]

Дес,ама това е страхотна торта,как я направи?Леле,паднах,честно,наистина повече ми харесва от готовата!Чудна,чудна! Grinning
Галита,ти изглеждаш доста добре на снимките,млада и усмихната мама,какво по-хубаво! Hug
Бодливка,време беше да се появиш! Mr. GreenНе,сериозно,хубаво е,че се възстатовяваш!Ами така е с малките ни човечета,развиват се всеки миг,а ние им се радваме с цялото си сърце!Аз така всеки ден си мисля как все повече обичам това малко момченце! Heart Eyes

# 58
ЗДРАВЕЙТЕ  ПОЧЕРПЕТЕ СЕ ЗА НАС ОТ РАНО. Mr. Green Heart Eyes
Д-ЪГА ЗА ТЕБ ДНЕС ЩЕ ГРЕЕ
И-ВИНАГИ СЛЪНЦЕТО ЗА ТЕБ ЩЕ БЛЕСТИ
А-ДНЕС Е ТВОЯТ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК
Н-ЯМА ТИ ДА СИ САМА
А-ПЪК МАМА ВИНАГИ ЩЕ Е  ДО ТЕБЕ И КАТО ПРИЯТЕЛКА ДОБРА

# 59
Честит Рожден Ден на Диди и Мирабел Йоана! Да растат весели и здрави малките красавици!

Орхидейка, много благодаря за вкусната почерпка.А и стихчето за Дидката е супер  Peace Весел празник и да я нацелуваш от нас!

Момичета, в този студ ще се видим ли днес ?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт