НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 34 061
  • 318
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Честито на всички мами! 🥰
Не пуша често, но чета всичко и имам един въпрос. Имам едно раждане спешно секцио. Сега искам отново да раждам в МД София, но този път без избор на екип. Следящия ме лекар няма общо с болницата. Какъв е редът за постъпване за секцио без избор на екип. Термина ми е на 06.12.23г. и се притеснявам кога да отида, дали се ходи по-рано и изобщо всичко.
Ако някой има опит и знае ще съм много благодарна да сподели!
Успех на всички!

# 196
Момичета, днес се роди нашето момиче ❤️
3020гр, 49 см, планово секцио в МД.
Стискам палци на всички ви, на които предстои ❤️
Честито да сте здрави и бързо възстановяване 🙂🤗🍀
Твоята принцеса и моя господин с еднакви мерки 😁

# 197
Момичета, здравейте, не съм много отдавна тук.. Но имам в момента питане към вас.
Някоя да е имала поетапно изтичане на околоплодни води по малко и как сте процедирали? Бях на лекар, но според тях не са околоплодни, но аз реално не виждам какво друго може да е.. воднисто течение, което не се контролира и при ставане от легло изтича по малко. В 35г.с съм.
Аз съм така,но моето е урина в следствие на смъкнато влагалище и невъзможност да я задържа,същото е при кихане и кашляне и понякога при вдигане на тежко
Има много бърз тест за проверка дали течението е урина, усилено влагалищно или околоплодни води. Дори мисля, че по аптеките има домашни тестове.

Мимка92, това смъкване сега с бременността ли се появи или е от преди? Ще се оправи ли след раждане? Какво ти казват лекарите? Аз с тази бременност се сблъсквам с инкотиненция, при кихане специално, ако не съм пишкала скоро. Отделно явно бебето точно там ме натиска върху мехура, и понякога пишкам през 10 минути по 5 капки 😩 нямам търпение да се свършва вече и се моля след раждането да забравя за тези “екстри” и красоти ☹😣

# 198
Тъй като карах някакъв вирус дълго и продължително ми се случваше при усилено кашляне да изпускам урина и много се стрясках да не би да са води. Но пък усещах и можех да контролирам изпускането. И така до деня на раждането ми. Тогава това изпускане не можех да го контролирам, след като се изпишках - продължи (преди това като си изпразня мехура - спираше). Прозрачно, като се опитах да го избърша там където бях нацапала стоеше като мазно. Докато стигна до родилното, около час ми отне в софийския час пик - седалката на колата също вече беше мокра. Това, предвид, че ми течаха много по малко водите. Там си направиха тест колкото за пред стажантката която обучаваха, иначе не им бе нужен за да определят какво става. Та това е моят опит. Да не се шашка никой, не е страшно, просто при съмнение, а аз не бях сигурна какво става - в спешното разбират какво да правят.

# 199
Момичета, здравейте, не съм много отдавна тук.. Но имам в момента питане към вас.
Някоя да е имала поетапно изтичане на околоплодни води по малко и как сте процедирали? Бях на лекар, но според тях не са околоплодни, но аз реално не виждам какво друго може да е.. воднисто течение, което не се контролира и при ставане от легло изтича по малко. В 35г.с съм.
Аз съм така,но моето е урина в следствие на смъкнато влагалище и невъзможност да я задържа,същото е при кихане и кашляне и понякога при вдигане на тежко
Има много бърз тест за проверка дали течението е урина, усилено влагалищно или околоплодни води. Дори мисля, че по аптеките има домашни тестове.

Мимка92, това смъкване сега с бременността ли се появи или е от преди? Ще се оправи ли след раждане? Какво ти казват лекарите? Аз с тази бременност се сблъсквам с инкотиненция, при кихане специално, ако не съм пишкала скоро. Отделно явно бебето точно там ме натиска върху мехура, и понякога пишкам през 10 минути по 5 капки 😩 нямам търпение да се свършва вече и се моля след раждането да забравя за тези “екстри” и красоти ☹😣
Смъкването ми е от пъпвата бременност,с тази се усложни, живот и здраве след второто ще правя опепация

# 200
Момичета влязох в 36гс и си викам той бебчо вече няма толкова място да мърда обаче сякаш стана повече от обичайното при вас как е ?

# 201
Айде и ние Simple Smile цял следобед и през нощта с болки, слаби като менструални и нищо др .. отидох до спешното - контракции на 3 мин и айде секцио по спешност :д а беше планувана зс 31.10. Сега съм в реанимация, добре сме Simple Smile 46см, 2650гр беба Simple Smile
Честита рожба. Бъдете здрави и щастливи и на мама бързо възстановяване ❤️💐🍀

Момичета, днес се роди нашето момиче ❤️
3020гр, 49 см, планово секцио в МД.
Стискам палци на всички ви, на които предстои ❤️
[/quote

Честита рожбичка и на теб мамче, да ти е жива и здрава много щастлива а на теб ти желая бързо възстановяване ❤️

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 22:34 от Даниела Т.

# 202
Аппфф.... влязох в 35 още и почна да бушува и до ден днешен, като шило в торба. Иначе и аз си мислех и нагласен, че ще мърда по-малко и ще му е по-трудно...дръжки на грънци. Стана още по-шавлив, цели циркови номера и акробатика, чак ме докарва до сълзи от болка, особено като навре крак/пета под реброто ми.... та.... при мен е баш обратното..

Момичета влязох в 36гс и си викам той бебчо вече няма толкова място да мърда обаче сякаш стана повече от обичайното при вас как е ?

Вики, минах днес само на тонове..честно малко се разочаровах.. не го гледаха на ехограф (от август не го е гледала на ехографа, което за мен не е ок), съответно не знам какво що, дръпнал ли е, как са му околоплодните води, степен на зрялост, а у........отбелязаха само стабилните контракции, които имам и толкоз.. продължавам с магнезия и легловия режим до следващия вторник..........тогава щяла да ми каже какво правим..... дрън-дрън. Явно съм твърде критична, изискваща и очакваща адекватно отношение и преглед. Но както и да е.

# 203
Тъй като карах някакъв вирус дълго и продължително ми се случваше при усилено кашляне да изпускам урина и много се стрясках да не би да са води. Но пък усещах и можех да контролирам изпускането. И така до деня на раждането ми. Тогава това изпускане не можех да го контролирам, след като се изпишках - продължи (преди това като си изпразня мехура - спираше). Прозрачно, като се опитах да го избърша там където бях нацапала стоеше като мазно. Докато стигна до родилното, около час ми отне в софийския час пик - седалката на колата също вече беше мокра. Това, предвид, че ми течаха много по малко водите. Там си направиха тест колкото за пред стажантката която обучаваха, иначе не им бе нужен за да определят какво става. Та това е моят опит. Да не се шашка никой, не е страшно, просто при съмнение, а аз не бях сигурна какво става - в спешното разбират какво да правят.

Благодаря за споделения опит!
Аз ходих до лекаря ми и прави тестове върху превързаха и върху марля, но все негативни резултати. Според него не са околоплодни води, но аз лично не лога да си обясня какво е това и от къде се появи.. в началото беше бистро като вода, сега вече сякаш леко е примесено с някакви бели/жълти частици.
Днес за щастие не съм усещала някакво голямо изтичане, но след уриниране сякаш усещам минимално количество

# 204
Здравейте, момичета. Днес бях на последен ехограф - 2520 го измериха в 36+3 дни. Плацентата си е първа степен, има си вода и явно няма намерение да излиза скоро Simple Smile
АГ ми каза, че е с увита пъпна връв един път около вратлето и един около раменете, но било нормално. Някоя друга с подобни показания? Че на мен малко ми трябва да се шашна Grin

# 205
Момо88, в България ли си? От август до края на октомври на мен ми е меко казано несериозно и безотговорно да няма ехограф. Аз не бих била съгласна така. Макс 3 седмици съм правила между прегледи с ехо, не бих могла повече.

Иначе и моето е много шавливо. Обаче и мисля, че се е смъкнало ниско, защото от няколко дни нямам киселини и някак визуално ми се струва, че корема ми е малко по-надолу от преди. Дано си изчака датата и не ме изненада… смъкването води след себе си още по-често пишкане и дискомфорти, едва си намирам удобна позиция и да седя, и да лежа, и да спя. Всякак не ми е ок, имам тежест в таза някак, отвътре 🤯 не знам как да го обясня. Отделно едва се тътря, преди си мислех, че съм тромава и бавна, но вече изумявам и себе си. На прага на 38-ма седмица и съм като ранен слон. Днес изведох детето за малко - едва се прибрах. С тежест в корема, напрежение ниско долу, направо… 😫😫😫

Иначе и аз си мислех, че ще се кротне в тези седмици това моето шило, но не. Особено като се наям вечер и си взема десерт - то е направо аеробика. Понякога и доста болезнено. Броя дните оммммм

# 206
The doors, аз също днес излизах с детето и едва се прибрах. В 36+5 съм. Даже легнах на обяд да спя с него. Вече го прехвърлям на таткото и няма да излизам. Много ми падна кръвноото 95/60, виеше ми се свят, хемоглобина също ми е нисък. Нямам търпение вече да идва 15ти😄

# 207
Днес на бял свят се появи моето малко момченце. Той се казва Божидар, тежи 3,300 кг, висок е 50 см и днес бях в 38+6г.с. (планово секцио).
Желая на всички вас много късмет, момичета. 🩵

# 208
И аз да се похваля, на тази хубава дата се появи моето второ детенце Лора, естествено раждане 2.920, 49 см. Термина ми беше за 31 октомври,но закъсня с един ден. Simple Smile

# 209
Аппфф.... влязох в 35 още и почна да бушува и до ден днешен, като шило в торба. Иначе и аз си мислех и нагласен, че ще мърда по-малко и ще му е по-трудно...дръжки на грънци. Стана още по-шавлив, цели циркови номера и акробатика, чак ме докарва до сълзи от болка, особено като навре крак/пета под реброто ми.... та.... при мен е баш обратното..

Вики, минах днес само на тонове..честно малко се разочаровах.. не го гледаха на ехограф (от август не го е гледала на ехографа, което за мен не е ок), съответно не знам какво що, дръпнал ли е, как са му околоплодните води, степен на зрялост, а у........отбелязаха само стабилните контракции, които имам и толкоз.. продължавам с магнезия и легловия режим до следващия вторник..........тогава щяла да ми каже какво правим..... дрън-дрън. Явно съм твърде критична, изискваща и очакваща адекватно отношение и преглед. Но както и да е.

Не разбирам защо само на тонове ? Моле те, кажи че искаш ехограф или ако требва при друго АГ иди. Убедена съм, че всичко е наред. Но това не е приемливо.

Почти не остана, бъди силна. Ти можеш с всичко да се справиш ❤️❤️❤️❤️

Роси, и аз съм с ниско кръвно, хемоглобин и железни запаси. Пия желязо, ама пак съм бая под долна граница. Пълен кошмар е.... Почивай си повече ❤️❤️❤️

Бубенце, честита рожба. Да ти е жив, здрав, благословен и нека има прекрасно детство 💖💖💖

Рени, честита да ти е Лора. Нека да ти е жива, здрава, благословена и има прекрасни детство 💖💝❤️

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 21:16 от Vicky H

Общи условия

Активация на акаунт