Мляко, каша, сок или пюренца - СЕПТЕМВРИЙЧЕТО облизва си устенца!

• 13 850
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Привет и от нас!

Момичета имам един въпрос - как мога да постигна разхлабителен ефект при мен без това да се отрази на малката, че имам ужасен проблем с хемороидите и от три дни плача от болка.... Sad нещо са се възпалили

Авана и мен ме наболява кръста като се наведа или като вдигам малката.
Ирини и Стефи разказва дългите си приказки именно, когато е и с двете си ръце в устата. Навира си всички пръсти до такава степен че на моменти започва дори да й се повдига  Crazy
дилипили нормално е да те обхване безсилие, когато се бориш с нощното приспиване, и аз се чувствам по същия начин, когато не мога да я приспя малката дълго време. Приеми го като временен период, който ще отмине и си мисли за прекрасната усмивка на малкото същество, когато е спокойно - при мен това определено действа, за да не се нервирам.
И аз се включвам към благодарностите към мамите, които споделят схемите си за захранване - тъй като аз още се лутам в информацията всичко това ми е особено полезно   bouquet

Приятен ден от нас и дано най - после да спре да вали  Hug

# 31
  • София
Еха, как лети времето, станахме на 5 месеца! Благодаря за поздравленията! Имаме си подарък от баба й- оранжева чаша на Бретони с една дупка и нови панталонки.
Аз още не съм купила столче за хранене и се храним почти легнали на дивана. Няма проблем. Захраних заради запека на Вики и не съжалявам. Иначе и аз мислех да чакам до 6 м.
А , за малко да забравя, снощи Вики започна да се обръща от гръб по корем. Направи го няколко пъти.
До кога ще се кърмим, кой знае. Надявам се да имам кърма до годинката, пък ще видим. Аз смятах да тръгна редовно на работа някъде към септември ама все повече се разколебавам Wink Хем ми е скучно понякога, хем не си представям да го оставя това малкото същество. Финансов проблем нямам , но пък ще изостана с работата ако се застоя повече от година. Вие кога мислите да започвате работа на предишното темпо (за мамите, които сега не работят) ?

бебе дунди, при мен разхлабителен ефект имаше със сини сливи, овесени ядки и круши. На бебето не му действаше.

# 32
Бях ви попитала от кога се дава с такава чашка дето irinii е купила на Спаси, сега виждам , че вече и Вики си има??? newsm78

# 33
Добър ден и от нас!
Времето е кофти но сме решили да се поразходим малко.Доакто чакам моята дружка реших да се включа и аз.
бебе дунди -аз се разхлабвам с зелен чай или анални свещички свещички.След раждането имах хемероиди (които слава богу изчезнаха) и ползвах въпросните свещички.При тях ефекта е до 10-15 минути и могат да се ползват и от кърмачки.
за позицията при хранене -ние папкаме в шезлонгчето ,но в най-скоро време ще купуваме столче.Още имам колебание дали да е обикновено или със всякакви екстри(музики,светлини).От една страна е добре за изграждането на хранителни навици да се знае, че папкането е папкане ,а не игра.От друга страна ,обаче и Ирини е права ,че на бебка може да и доскучее и тогава да влязат в употреба екстрите. newsm78.Като отидем в магазина ще реша на момента.
Аз също смятам да кърмя до 1 година ,защото не искам да отбивам през лятото,така че вижот и здраве до края на Септември.В момента при всеки удобен случай замразявам по някоя кофичка с кърма.

# 34
За кърменето - аз смятам да кърмя възможно най-дълго време, макар, че се налага да ходя и на лекции. Някъде бях чела, че Световната Здравна Организация, СЗО, препоръчва кърмене до три-годишна възраст. Ще видим ние докога ще издържим.

Аз също сматам, че захранване на 1 годинка е прекалено късно, защото нуждите на бебето се променят и след 6 месечна възраст не могат да се покрият само от кърмата и затова се въвеждат и други храни.

Аз предпочитам да започна захранване на 1 април, защото тогава вече ще сме навършили 6 месеца, но незнам как ще удържа фронта, защото още от ноември месец свекъра, свекървата и всички, които ме заобикалят настояват това да стане възможно най-скоро.

# 35
Здравейте мили мами и вие техните сладки бебоци!!!!

След като вече повече от година задълбочено и всекидневно с интерес следя темата, реших и ние най-накрая скромно да се присъединим към вашите редици! Scatter
 Имаме си една малка ЙОАНА - родена на 20.09.2006г. /за протокола 3550 гр., 52 см., термин 16.09./
За нея какво да кажа - освен че е голяма сладуранка, е и мн послушна. Спинка цяла вечер от 1:00 до 11:00, а през деня почти през цялото време се забавлява сама... /тука трябва да кажа "пу-пу"/.
Не знам по нашия режим ли се е нагласила, но преди 1:00 не ще да спи каквото и да и правим и за сега така я караме.
Кърмим се и все още не смятам да захранвам, ще изчакам докато стане на 6 и после. feeding, а сега само ще събирам инфо...
Еми тава е за сега, ще се включваме често!!! bye

# 36
Fibi4ka Добре дошла в нашите редици! Надявам се честичко да се включваш и да ни напишеш нещо повече за вас!!! От къде сте? Hug

# 37
Здравейте и от нас!
Fibi4ka,добре дошла,ще се радваме да пишеш сред нас и скоро ще видиш,че е много приятно! Peace
За кърменето-и аз смятам да продължи колкото се може по-дълго,но кърмата ми намалява драстично Sad
За срещатанали щяхме да я отлагаме заради грипната епидемия и отложените консултации? newsm78А ако сте избрали ден и час,споделете,че и аз искам да се присъедина,ако е възможно ,разбира се и нямате нищо против Embarassed
дилипили,ако знаеш колко добре те разбирам,имаме същия проблем и аз всяка нощ се надявам,че от утре вече няма да е така,но...аз също миналата нощ се разплаках от безсилие,докато го приспя и го оставя и след 20 минути,всичко се повтаря CrazyИмам чувството,че при нас ревливите периоди нямат край ooooh!
Ирини,и ние така"говорим",предимно с двата пръста в устата Mr. Green,но понякога излизат много интересни съчетания и случайно естествено ма-ма Laughing

# 38
дилИпилИ , и Калина се буди често  нощем, но аз вече не ги броя. Нямам никаква представа по колко пъти си случва,защото в мига. в който я усетя да върти главицата и подавам гърда и та сънена си засуква. Така си нанкаме тримцата -тати, мама и бебе на спалнята. Съответно мама и тати сме гушнати в едната половина на леглото от съображения за сигурнаст на бебка, която кротко и доволно нанка разперила ръчички в останалото пространство  Heart Eyes
По повод на ритуалите и приспиването ще ви разкажа една среднощна случка: Винаги след първото събуждане на бебка нощем я вземам при мен, защото нямам сили да ставам и т.н. по няколко пъти, пък и беба се разсънва от цялата история с местенето. Една нощ обаче реших аз да вляза при нея в кошарата и после да се измъкна лекичко... и така, както си протягах единия крак над преградата в сумрачната среднощна тишина, взех че настъпах една китайска играчка и тя бодро запя (а аз дори не подозирах, че тя е способна да издава някакъв звук)... Беба се ококори и на всичко отгоре татито скочи като на пружинка, за да види изумен жена си как "нахлува" в кошарата  hahaha Joy Сега въпросната играчка е изпратена далече на заточение, а аз използвам този начин всяка вечер за приспиване на бебка. Спестявам си момента с разбуждането на бебка, докато я слагам в кошарата  Crazy
За кърменето - ами кърми ми се и не ми се започва работа. Колкото и да не ми се иска обаче ще се наложи да започна и ще трябва да търся вариант, при който да запазя поне сутрешното и вечерното кърмене, но това ще е след като захраня и се стигне до установяване на режим и т.н. Със сигурност ще започна да запознавам Калина с пюретата не по-късно от 6-тия месец.

# 39
  • София
Кузманка - някъде четох, че чашата може да се дава след 4 месец. Вики не знае какво да я прави, само си чеше венците, но не се сеща да всумкне  Joy , а то само не потича, защото чашите са "неразливащи". Една приятелка обаче ми каза, че давала на детето си след 4 месец да пие от нормална чаша (тези на Авент пластмасовите контейнерчета за кърма). Аз пробвах и наистина пие по малко и лочи като котенце. Мисля да и давам от време на време, че да се научи да пие от чаша, че от биберон така или иначе не иска.

# 40
Здравейте и от мен. Сега виждам, че вчерашния ми постинг се е публикувал наполовина  newsm78.
Честита месечинка на Вики на Базел и на Ники на Станимира, да са живи и здрави.
Относно продължителността на кърменето мисля да кърмя до към годинка, ако имам кърма, че нещо на последък млеконадоя е доста оскъднен Sick. Не че не бих искала да кърмя по-продължително, но плановете са след като проходи стабилно към годинка и 3 или 4 месеца да започна да я давам на ясла и да се върна на работа.
Реших се на по-ранно захранване главно поради прекомерното ни повръщане, от всичко чуто и прочетено разбрах, че при повечето деца след въвеждането на твърдите храни този проблем се преодолява. Е ние все още го преодоляваме, но те хубавите работи ставали бавно.
Относно гукането ние напоследък много рядко гукаме, имаше един период, около седмица, когато гукаше по същия начин, който описваш Ирини, но напоследък е изключително скромна и гука само докато я държа да се оригне или докато я преобличам.
Desssy прекрасно те разбирам на какво си подложена, защото и аз изживях същата намеса от страна на "много загрижената" баба и ако нямахме други проблеми сигурно на пук щях да захраня след 6-тия месец.
Благодаря  ви за успокоителните думи относно способностите ми на майка, но наистина понякога се чувствам страшно объркана, несигурна и безсилна да взема решение за собственото си дете.
Калея стискам палци принцесата Карина да не е сериозно болна и бързо да се оправя без много лекарства.
Вчера питах за столчетата ви за хранене и по-специално Муцката, защото си е купила столчето, което и аз харесах, дали се регулира само положението на облегалката или с накланянето на облегалката се надига и седалката му. Определено искам столче, при което да се регулира само положението на облегалката, но в Търново не намерих такова. В единия магазин дори ми заявиха, че такова столче не съществувало #Crazy, но там ме бяха изгледали странно и като питах за вибриращ шезлонг.
Извинявайте, че пак стана много дълго.
Пожелавам ви лек и приятен следобед.

# 41
Здравейте сладурковци!
Срам не срам признавам си,че съм станала днес в 2 на обед след снощният купон.Мъжете са се справили без моето присъствие.Сега те двамата спят сладко,аз си пия „сутрешното”кафе.Това стана малко като на рекламата от нес кафе с репликите –„Добър вечер сине „и отговора:”добро  утро татко!” Но пък след час ,ще дойдат приателки да правим една огромна кошница с подаръци за новото бебе на друга наша приятелка ,на които сме утре на гости.Ще е весело и приятно!
Снощи понеже къщата беше пълна с гости и милото дете се превъзбуди и не искаше да ляга.Слагах го и го преспивах най-малко 10 пъти.Точно 5 мин след като уж беше заспал тичах от страшни писъци обратно при него  и като вляза той пищи с цяло гърло ,но си е в супер настроение.Пробва си гласа.После се беше озовал не само в другият край на леглото,ами и с глава в абсолютно противоположна посока на тази в която го оставих,разшил си беше спалният чувал за пореден път от долната страна на ципа и си извадил от там краката,събул си чорапите и се смее с голяма гордост какво е постигнал и че пак съм в стаята при него.Накрая го облякох и стоя с нас до никое време.А цяла нощ на сън се смя с глас и плака едновременно,ужасно е впечатлителен и емоционален напоследък .
Ирини това което си описала за „говоренето „и „изслушването „ при Спаси това е и при Арен.От няколко дни си изплезва езика защипва го с устни и казва –бррррр,пепепе -/нещо като фъфлене/ при което хвърчат плюнки до другият край на стаята.Още не ми го е правил с пълна с пюре уста.Слава Богу.При храненето е много съсредоточен в движенията ми,в лъжицата,в купата и внимава да хване лъжицата навреме,за да не би да го пропусне случайно.Апетит има страшен и се вълнува от новата храна.Не губим и грам от пюретата по лигавника,всичко отива по предназначение.Не замествам хранене,само съм добавила.Яде в  8ч. сутрин 180АМ
                                                                                                                 10ч. плодово пюре/най-                много 1/3 от бурканчето стигаме като количество/
                                                                                                                 12ч.180 АМ
                                                                                                                 15ч. Зеленчук/най-много по 1/3 от бурканчето/
                                                                                                                 16 ч.160 АМ
                                                                                                                  20 ч. 180 АМ
Имаме си вече проходилка със супер анатомична седалка,много мъничка и удобна за Арен,в която го слагам за 10 мин докато си хапне пюрето /ползвам я за стол в момента и е просто перфектно,а той си умира от кеф,знае че следва хапване и му е забавно ,върти разните неща по нея и се избутва дори с крака и се движи назад/това според мене в момента става неосъзнато/
Главата абсолютно стабилно я държи и дори доста е стабилен в кръста,макар че се изморява след 5-10 мин.висене прав,подскачане на място,приклякане.Ако може ще е прав непрестанно.
За пиенето от чаша не сме пробвали,но когато аз пия чай или кафе ме следи много внимателно и когато чашата е празна му я давам и той с две раце я хваща/аз държа за дръжката/и слага устни за пиене както нас и почва да гризе ръбчето и ближе с езиче.
Хубав следобед на всички ви!

# 42
Здравейте момичета:)

Ех, Денис направо си за завиждане... аз не съм се наспала като хората имам чувството от 2,6г., ама карай... вече чакам момента, в който просто няма да ми се спи толкова:) Като ме нападнат от сутринта... чак ей сега и двамата спят, тати е на футбол, а аз реших да драсна два реда, докато дойдат "свекърите" Simple Smile

Ние преди обяд ходихме на разходка. И по едно време като ни подбра един дъжд, пък го обърна в нещо като сняг. Аз с двете колички, то ми се пързалят ръцете, едва ги управлявам, добре че поне дъждобрана за количката на Бобо си носех, а Ичи си се намърда добре в неговата и не ги наваля... а татиии даже и не разбрал че заваляло, а аз като мокра кокошка на вратата с две спящи човечета в количките... веселбааа

За боботенето и ние нареждаме с пълна пара. Особенно като слуша брат си веселбата е пълна:)

# 43
  • Бургас
Здравейте и от мен!
Не мога да смогна да се включа - явно лошото време доста влияе на активността  Wink Вчера за пръв път от месеци не излизахме на разходка с Мария и веднага ме стегна шапката, добре че днес пак е хубаво времето ,та си прекарахме денят навън.
Бебка още не се обръща, но за сметка на това нон стоп прави коремни преси, понякога успява почти да седне  Rolling Eyes А, и много смешно се пробва да пълзи - като гъсеница се гърчи  Mr. Green
Долните и два зъба са много очертани и изпъкнали на фона на останалите. Според моята приятелка, която има 9 месечно бебе, това може и да значи до десетина дена да излезе зъбче  tooth   Незнам кога ще е ,но важното да стане леко  Peace
dennis  - голям палавник е Арен, момче с характер  Peace Много настроение лъха от постинга ти , явно купонът е бил супер , а и си отпочинала след това  Simple Smile
mima kalina  -много се смях на влизането ти в кошарата  Laughing Явно си финна дама  Peace Какво ли не правим за нашите деца  Joy
И аз смятам да кърмя поне до годинка, само много ще ми липсва джинче с тоник лятото на плажа    grinning039 Дано да устоя на изкушението .
При нас захранването не върви , но пък аз и не я насилвам. Пробвала е само оризова каша и чак като почне да хапва по- нормални количества без да я плюе, тогава ще въведа друго, не по-рано от 5,5 мес. Имам си в главата схема, но наистина много неща се променят в движение.
 Имам молба - една мама беше споделила, че е купила столче - люлка за хранене на Чиполино , но за съжаление  не се сещам кога го четох. Нека да сподели какви са и впечатленията, има ли смисъл да бъде и люлка и т.н.? Тук в Бургас засега не съм видяла такова, а ми се стори интересно. Днес от един магазин ми казаха, че скоро нямало внос /всъщност от тази година/, затова нямало голам избор. Ако не намеря такова, си харесах Гранд комфорт.
И още - някоя пробвала ли е бънджи гащи за бебчо и смятате ли да купувате? Мъжът ми нещо много се е навил, а аз съм чувала ,че не е много полезно  newsm78
Лека вечер от нас   bouquet

# 44
  • Русе
Vergin явно ще те рзочаровам,но не се накланя само облегалката,а цялото столче.има 3 позиции-седнала,полу-седнала и полу-легнала.сега сме в последната.мисля че няма нужда се накланя само облегалката,понеже към 7-ми месец ще седят горе долу нормално и няма да се нуждаем от такива наклони,а и вътре стои около 15мин Thinking.столът е за хранене и както са писали и другите......трябва да се създаде нещо като ритуал,че  седне ли вътре ще се хапва.Друго което ми е много удобно е че се регулира височината,така няма значение къде аз съм седнала да я храня,може и на пода да седя,само си я смъквам колкото ми е нужно.Аз лично съм доволна,същият модел имат и Кенгуру с 30лв по-евтин в синьо и розово.
Сега да си кажа мъката:Ема яде 3-ти ден моркови на Хип,и така се разхлаби милата ooooh!
Явно на нас така ни действа,дано като добава картоф да се затегне.Утре да дам ли пак само моркови или да дам с картоф?Вие какво бихте ме посъветвали?
Ирини беше права че въпреки всичките таблици и схеми...........децата ни насочват и водят захранването си Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт