МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 49 377
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте , след спермограмата и консултация с уролог , назначи тези изследвания и това са резултатите , какво ще кажете? Питам , защото доктора има час за доста време напред и има да почакаме докъто приятелят ми отиде при него .

# 136
Здравейте на всички!
Може ли мнение според Вас как е тази спермограма.
Благодаря предварително 🙂

# 137
Bibi, при хормоните е малко по-сложно отколкото просто да анализираме спермограма, защото самите хормони са част от сложен механизъм в който едни хормони задвижват други, а те трети и т.н. затова определено ще трябва да изчакате прегледа, за да се прецени точната ситуация и ако трябва лечение някакво, но ще се опитам да ви предложа някво обяснение. Във вашият случай очевидно FSH e понижен. Сега малко терория: FSH е хормон който се произвежда от хипофизата в мозъка и той е този който "казва" на тестисите да произвеждат сперма. Ако нивата на FSH са прекалено ниски, то мозъкът най-вероятно не изпраща правилните сигнали до тестисите да правят сперма. Причините могат да са различни, например ако мъжът приема андрогени (инжекции тестостерон или анаболни стероиди) или нещо друго.  Но пък тестостеронът му е висок, да не би да приема инжекции или някакви лекарства за повишаване на тестостерона? LH по същия начин изпраща сигнали до тестисите да произвеждат сперма, а във вашите изследвания и той е сравнително нисък, което отново може да е резултат от подтисната хипофиза или неефективно функционираща такава. Хипофизата може да е подтисната от приема на инжекции тестостерон или анаболи. Обикновено съчетанието на ниски нива на LH с висок тестостерон говорят точно за подтисната хипофиза.

И последно бих обърнала внимание на захарта, въпреки че е в граници е доста близо до горната граница, което понякога може да означава инсулинова резистентност или предиабет. Ако си хапва много въглехидрат или сладко, хубаво е да се намали, защото захарта уврежда спермата много.

# 138
Здравейте,

Моля за помощ при разчитането на тази спермограма. Правена е в болница Мемориал Шишли- Истанбул.
21 % of the spermatozoa were evaluated as DNA damaged after anilin blue staining( <30% normal group)- това ли е въпросната ДНК фрагментация и как хем 21 са абнормални хем по-малко от  30% са нормални?

# 139
Empathy, за нормален (т.е. стандартен добър) резултат се смята всяко число под 30%. Вие с 21% сте под 30%, тоест ДНК фрагментациите ви са наред. Разбира се, колкото по-ниски, толкова по-добре, но 21% не е лош резултат. Обаче доколкото се ориентирам морфологията ви е само 1%, а броят на сперматозоидите е нисък (30 милиона)

# 140
Много благодаря за отговора.
Ние сме диагностицирани по мъжки фактор и сме с Ин Витро опити. Знаем, че естествено забременяване ще е чудо да стане. Но понеже имам загуба 6та гс, от форума разбрах, че при ДНК фрагментация над определен процент уж качествени ембриони спират да се развиват и исках да проверя такъв ли е нашия  случай. Като цяла не знам как да разчета резултатите за това ми е много полезна подкрепата тук!
Светли празници Ви пожелавам!

# 141
Много благодаря за отговора.
Ние сме диагностицирани по мъжки фактор и сме с Ин Витро опити. Знаем, че естествено забременяване ще е чудо да стане. Но понеже имам загуба 6та гс, от форума разбрах, че при ДНК фрагментация над определен процент уж качествени ембриони спират да се развиват и исках да проверя такъв ли е нашия  случай. Като цяла не знам как да разчета резултатите за това ми е много полезна подкрепата тук!
Светли празници Ви пожелавам!
Нека приема антиоксиданти поне 3 месеца, че ние сме с по-висока днк фрагментация от вашата, но и с високи нива на оксидативен стрес и нещата и в Турция не се получават с този мъжки фактор, а много неща сме пробвали ,просто днк фрагментацията и лошата морфология са кофти комбинация и ако не сте на много години и имате време, препоръчвам първо да свалите фрагментацията колкото може и тогава да продължите с опитите. 🍀

# 142
Tq,
Благодаря за отговора! За съжаление ние от пет години сме вече в тази въртележка от ин витро процедури. Диагностицирани сме по мъжки фактор .
При всяка процедура до сега ембрионите ни не се развиваха след пети ден. При последната която направихме в Мемориал Шишли , имахме супер ембрион , но спря да се развива 6та гс. За това сега изследвахме и фрагментация тъй като четох , че след трети ден основно сперматозоида е отговорен за развитието. А после и за плацентата.

# 143
Tq,
Благодаря за отговора! За съжаление ние от пет години сме вече в тази въртележка от ин витро процедури. Диагностицирани сме по мъжки фактор .
При всяка процедура до сега ембрионите ни не се развиваха след пети ден. При последната която направихме в Мемориал Шишли , имахме супер ембрион , но спря да се развива 6та гс. За това сега изследвахме и фрагментация тъй като четох , че след трети ден основно сперматозоида е отговорен за развитието. А после и за плацентата.
Същата история е и при нас и след тесе и допълнителни процедури за подбор пак ако някой изобщо стигне 5-ти ден и спира, та досега сме само на 3 дневни. Вижте и инсулинова резистентност дали има, при нас и това изскочи в един момент. Вероятно сте прочели книгата
 "Всичко започва с яйцето", ако не сте горещо я препоръчвам, почти всичко което пише е валидно не само за яйцеклетките, но и за сперматозоидите.
Късмет и дай Боже някога и ние да се похвалим с успех 🍀😊

# 144
Късмет и на Вас. Дано до година да гушкаме по едно бебче Simple Smile

# 145
Здравейте, някой може ли да разчете резултата на ММ, защото аз изпаднах в паника като виждам само 0 или n/a 😳

# 146
Здравейте, някой може ли да разчете резултата на ММ, защото аз изпаднах в паника като виждам само 0 или n/a 😳

Сигурна ли сте, че това е готов резултат,  на мен ми изглежда че още не са вписани стойностите.

# 147

Сигурна ли сте, че това е готов резултат,  на мен ми изглежда че още не са вписани стойностите.
Нямам представа, живеем в чужбина и това са неща, които са качили в платформата, коятоа болницата използва. Но на единия лист пише finish date 12/12, finish time 11:20.

# 148

Нямам представа, живеем в чужбина и това са неща, които са качили в платформата, коятоа болницата използва. Но на единия лист пише finish date 12/12, finish time 11:20.
По-скоро ми изглежда като да не е качена информацията,  звъннете в клиниката и попитайте или помолете на е-мейл да ви ги изпратят, може и проблем с платформата да е.

# 149
  • София
На мен тия нули ми изглеждат като да не са намерили нищо.

Общи условия

Активация на акаунт