МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 47 489
  • 752
  •   1
Отговори
# 750
  • Ст Загора
Моята лекарка ни праща в Селена, каза мъжа ми да запази час за спермограма. Той обаче мрънка и смятам да я направи в репродуктивната клиника в града ни. Нали ще ни я приемат? И какъв вид да бъде? Знам, че тук пускате по Крюгер.
ММ има 3 СГ в Стефанов.

# 751
Принципно съм от Хасково, но Пловдив ми е окей дестинация, ако се налага. Селена гледам също правят разширена спермограма, както и ДНК фрагментация.
Има да, може да пуснеш всичко. На тази също не пише въздържанието, гледай да си спазиш условията там, че и ако това не е спазено, пак не приемат стойностите. И без антибиотици, алкохол и тн, сигурно си ги чел тези неща.
Всичко, както си е, въздържание 6-7 дена, странното е че са отбелязали лекарства.. а единственото, което бях пил преди няколко дни от самата спермограма е един аналгин. Сега остава да намеря читав уролог в Пловдив.

Позволявам си да споделя личен опит за един изключителен професионалист в Пловдив - д-р Мариела Даскалова, която не е уролог, но е специалист по мъжко репродуктивно здраве (основно ембриолог).

За мен и съпругът ми консултацията с нея през Healee,  която направихме след ,,големия шок” азооспермия (0 сперматозоиди в еякулата) след рутинна спермограма преди 3 години беше много ключова. През приложението, под формата на писмена комуникация, назначи изследвания, начерта целия път, през който трябва да поемем и ни вдъхна много кураж.
Безпогрешна е в предположенията и съветите си. Въпреки че не сме нейни пациенти пряко, винаги отговаря научно и стегнато на въпросите ни, дава указания и т.н. Ако ни беше наблизо и не беше толкова специфичен нашият случай, щяхме да се насочим към нея.

Погледнах в нета, че е консултант по мъжки фертилитет към Университетска Болница „Селена“ и лекар в Център по репродуктивно здраве “Д-р Васил Даскалов” в гр. Пловдив.

Преди мен са ви дали много точни съвети, че е много важно спермограмата да е направена в репродуктивна клиника. Аз лично не виждам нещо драматично в резултата, който сте прикачили, но винаги най-добрият подход е да се срещнете със специалист, който ще ви информира за вашето репродуктивно здраве. Чудесно е, че сте се насочили и поздравления, че писахте тук! Пожелавам ви късмет и да се случат бързо и спокойно нещата при вас Simple Smile

# 752
Тъй като сме към края на тази тема, може да заповядате в новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1694281

Общи условия

Активация на акаунт