МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 47 537
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Тони, в същия ден. Но късно следобед.

# 721
Здравейте!☺
Това са резултатите от СГ на мъжа ми. Имаме едно дете естествено заченато от раз преди точно 3г.
Правим опити за второ но мисля че положението е много зле.. Имаме час за разчитане на резултатите следващата седмица, но дотогава бихте ли ми помогнали да се ориентирам.Мисля че изобщо не би се получило по естествен начин..

# 722
Здравейте, защо така сте се отчаяли?
Ние бяхме с 1 пр. Морфология и с година прием на добавки, стигнахме до 3,5 %морфология. Сега съм в 8 гс, съвсем естествено заченато бебе, като според мен проблемът беше по-скоро при мен.
Отне ни 2 години, но не се отчайвайте и първо проверете и при двамата хормоните и всички друго възможно.

# 723
И ние сме с таратозооспермия ще споделите ли какви добавки пиете , и при кой лекар ходите . Ние сме с 1.5% морфология , пи андрозитол само друго не му изписаха .

# 724
Мъжът ми изпи цялата менделеева таблица. Пи полукс форте известно време, андрозитол, после отделно инозитол, трибестан, л-карнетин, Убекванол, спирулина, течен Германий, отделно бърканицата с меда. Ходи при доктор Даскалова и при Гаджева в Ню Лайф в Пловдив. Не мога да Ви кажа кое от всички неща повлия и дали нещо е повлияло със сигурност. Установихме проблем при мен и след неговия контрол нещата се случиха. Така че успех Simple Smile

# 725
  • Ст Загора
ММ беше с 3% пи добавки и забременявах после писна контролна и беше с 1%
Aстенозооспермия.диж е все .

# 726
_Toni, цитирам се от другата тема:
Скрит текст:
Специално за тератозооспермията, писали сме различни момичета няколко пъти, но повтарям - ако проблема е само ниска морфология (дори 0%) и всичко друго е наред, е напълно възможно нормално забременяване. Наскоро вадих тези линкове и извадки, някъде в материалите си беше описано, че ниската морфология НЕ се свързва с и по-висок процент аборти:

Така че за всички, на които им предстои половинките им да пускат СГ - ако видите морфология под 4% не унивайте и не си мислете, че нямате шанс без АРТ. Разбира се говорим ако само това е отклонението и количество и подвижност са добре.
Добре са нещата, няма нищо страшно. Бързо подвижните са малко по-малко, но общата подвижност е добре, а бройката е отлична. Според мен няма никаква причина да не стане естествено забременяване.

# 727
И ММ е с 3% морфология и намален обем и два пъти забременявам от 2-3 месец опити. В момента съм в 11 седмица. Не се отчайвайте в никакъв случей. ММ пи Полукс форте и вит Д и след това дори не сме пускали контролна, а като започнахме опитите на 3тия месец забременях.

# 728
Ние започваме 4-ти цикъл. Не ми се иска да чакам, виждаме че не се получава.😔
При мен всичко е наред-с доказани овулации, изследванията са в нирми-полови хормони, щитовидна жлеза, нямам бактерии и инфекции.

# 729
  • Ст Загора
На никой не му се чака Тони.
Следиш ли ову?

# 730
Дейставайте тогава с инсеминация. Ние си бяхме дали време до октомври, ноември и след това щяхме да искаме да направим процедура ако не беше станало, въпреки, че всички лекари ни пращаха за естествени опити.
Или в твоя случей щом си имаш овулация може са опиташ да ходиш на фоликометрия, ако вече там има проблем да те стимулират леко и пак си пробвайте.

# 731
Тони не се притеснявай щом мате едно дете значи пак ще стане. Всеки месец да ти идва по време на опити е много разочароващо знам че е така ние вече 2 години опитваме и преминавам през всякакви настроения

# 732
_Toni, имам приятели с две дечица. Първо станало от първия месец опити. За второто казаха "имахме проблеми със забременяването". Оказа се, че жената е забременяла на 5тия месец опити, т.е. нямаха никакъв проблем, просто бяха с очакването, че пак ще стане веднага.
4м не е повод за притеснение. Според мен тръгнете ли по пътя на инсеминациите ще се стресираш излишно допълнително. А и има голяма вероятност на тази възраст и след 4 месеца опити лекарите директно да ви върнат да си пробвате вкъщи. Просто всеки месец шанса е около 30% (по спомен) да се случи бременност, дори при идеални условия.
Може да пробвате и с преферт гел, да "облагороди" малко средата за по-бавните плувци Simple Smile

# 733
Пробвали ли сте на аквасорс крема муун райз , съдържал прогестерон , освен това напоследък следя етеричните масла някаква полза от тях видяли ли сте ?

# 734
И след тази селекция Зимут резултат пак нулев. И тритеЕмбриончета не успяха да стигнат до  5-ти ден бластоцид...
Да имах предив, че до сега имаме два ембриона които стигат до 5-ти ден (бластоцид) и два трансфера но след това няма имплантация.
Сега на последната пункция имаме извадени 4 яйцеклетки като при 3 от тях имаме оплождане и сега чакаме колко от тях ще стигнат до 5 ден. 

Ние сме правили такава селекция и единственото което мога да кажа е браво на този ембриолог. Аз моите лекари и ембриолози едва ли не насила ги карах да го използват. А как така имате само 2 оплождания, само 2 яйцеклетки са били оплодени досега или 2 пъти оплождания на много яйцеклетки? Имплантация на яйцеклетка не съществува, има имплантация на ембрион, стигате ли до ембриони на 5-ти ден и колко от общите стигат до този етап? Много объркано Ви е написан поста. Имате някои фундаментални неразбирания за процеса. Но сега ще се опитам да Ви обясня. Спермограмата винаги е само външна оценка (с изключение на днк фрагментацията), т.е. Вие може да имате прекрасна спермограма по брой, морфология и бързина, но качеството на днк материала вътре в тези сперматозоиди да не е добро. Зимут е един от най-новите методи, чиято цел е именно да избере качествените, не само красиви сперматозоиди, защото окото на един ембриолог винаги ги избира само по красота. За инвитро с ИКСИ/ИМСИ подвижността не е от значение, дори им се режат опашките, не знам какво общо има подвижността и защо е била обсъждана, освен ако не сте правили класическо инвитро. Ако Вие не сте искали, никой не може да ви накара насила да заплатите, обикновено преработките се договарят преди самата процедура. Коя е тази клиника? Не съжалявайте, че сте заплатили, това е една от най-добрите селекции.

За сравнение с нас - ние винаги имаме 90% оплождане, но бластоцисти накрая и имплантация - не. Така че е до качество понякога. Щом няма имплантация може или проблем да е средата в матката или качеството на самите ембриони, при нас беше качеството, а лошо качество може да дойде както от сперматозоидите, така и от яйцеклетките, невинаги има гаранция обаче къде е причината. Оплождането и имплантацията са два тотално различни процеса, и наличието на оплождане не гарантира имплантация.

Общи условия

Активация на акаунт