Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 39 026
  • 984
  •   1
Отговори
# 525
Кактус ,изхелжда като момиче. Какви са тези ПИД където се вижда половата хромозома ?

# 526
Аз се натрапвам със страничен въпрос - някой от темата ми беше препоръчал преди доста време, че по време на бебеправене+ бременност ретинола може да се замени със бакучиол - ако използвате, бихте ли казали кой продукт?
Искат ми пак лична карта при пазаруване, ама за нещастие не толкова от младоликост, колкото от това че приличам на преяла тийнейджърка с акне. 🥲

П.С. Добавям и нещо, което ми беше полезно преди и днес се сетих и пак я слушах- която от вас има Сторител, препоръчвам:

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 17:52 от fearless

# 527
  • На изток от Ада
Кактус ,изхелжда като момиче. Какви са тези ПИД където се вижда половата хромозома ?
Пид е биопсия,но в Бг не е разрешено да се казва пол

# 528
Дани, в Турция също е забранено да се разкрива пола. Дори при пренатален тест не казват пола. Едно от ембриончетата беше с две допълнителни Х хромозоми(ХХХХ), имахме и случай на ХYYY. Сега направихме трансфер на две балансирани, за които ни трябваха 6 инвитро стимулации. Ще видим, само да е здравичко🙏🤗❤️

# 529
Аут за този месец. Цикълът е на ръба да дойде днес, а сутринта с мъжа в 6:30 бяхме ей така:

# 530
Дани, в Турция също е забранено да се разкрива пола. Дори при пренатален тест не казват пола. Едно от ембриончетата беше с две допълнителни Х хромозоми(ХХХХ), имахме и случай на ХYYY. Сега направихме трансфер на две балансирани, за които ни трябваха 6 инвитро стимулации. Ще видим, само да е здравичко🙏🤗❤️
Кактус, изненадана съм че сте направили трансфер на 2 ембриончета. По принцип на мен ми обясняваха, че когато има ПИД връщат само едно. При вас как се случи така? Вие искахте или някаква друга е причината?

# 531
Elle99, защото имам 10 опита инвитро 😁 Преди 4 месеца имах трансфер на едно ембрионче след ПИД, като в началото ЧХГ беше доста нисичко, но се покачваше. В последствие не се разви и се води биохимична бременност. Това беше причината на този ми трансфер да върнем двечки и решението ни беше правилно. Бяхме готови и за близнаци/тризнаци. Освен това скоро след трансфера щях да навърша и 34 години. Времето лети.

# 532
Elle99, защото имам 10 опита инвитро 😁 Преди 4 месеца имах трансфер на едно ембрионче след ПИД, като в началото ЧХГ беше доста нисичко, но се покачваше. В последствие не се разви и се води биохимична бременност. Това беше причината на този ми трансфер да върнем двечки и решението ни беше правилно. Бяхме готови и за близнаци/тризнаци. Освен това скоро след трансфера щях да навърша и 34 години. Времето лети.
Ясно, разбирам. Благодаря, че сподели с нас. И разбира се пожелавам и стискам палци за успешен финал. Heart

# 533
Благодаря ти, Ели🤗

# 534
Сърцето ми се пълни с радост, когато виждам толкова много плюсове тук. Лека бременност на всички момичета, които сега се вълнуват. На останалите - съвсем скоро да се похвалят и те.

# 535
Лека бременност до Финал, Кактус.
Говорих с Цветков вчера ,каза че ще каже къде ще работи в страницата и ще отидем. Искам цветна снимка ,спермограма и от там една стимулация с инжекции да станат повече яйцеклетки,после инсе и съм сигурна ,че ще стане бременност ,освен ако няма проблем с тръбите или със спермата му . Но не пречи щом си плащаме,да опитаме едно инсе ,дори и да има някакви отклонения в спермата .Имам приятелка ,мъжа й уж беше с тератозооспермия или нещо подобно и познайте ,нямаше шанс без икси ,и забременея спонтанно в месеца когато чакаха да им дойде за да започнат опита . Така ,че има шанс и държим да опитаме така .
А този месец тотално не ми се прави секс ,просто искам да си почина от тестове и натоварване ,когато му додйе времето и ми се прави тогава ,или когато на него . Просто почивка от опити .🥺💞

# 536
Здравейте, момичета! Hug Моята офис хистероскопия + микробиом премина при Калчев и се включвам за отчет и малко въпроси. Ще сложа в скрит текст, че стана дълго.

Скрит текст:
При мен се получава малка "обърквация". На първичния преглед показах на Калчев всички изследвания, които нося плюс цветната снимка направена в МЦАР Варна (Януари 24, където ме увериха, че всичко е перфектно с тръбите). Още когато погледна снимката, на първите 30 сек ми каза, че вижда, че дясната тръба има ампуларна задръжка. Тогава още попитах какво следва и тн, той каза, че няма да коментира докато не премине ХС и под УЗ да провери тръбите чрез вкарване на течност. По неговите обяснения звучеше като съмнение за хидросалпингс, но няколко пъти натърти, че не иска да коментира хипотези. Вчера направихме ХС и в края на процедурата вкара вода в тръбите. След прегледа на УЗ ми сподели, че дясната тръба е перфектна, но лявата не му харесва и има съмнение за ампуларна задръжка в нея. Бях доста объркана за  разминаването на ляво и дясно и той каза, че има съмнение, че МЦАР са объркали ляво и дясно на снимката, която носих. Rolling Eyes Информира ме, че и двете тръби пропускат, но не му харесва как лявата пропуска. Общо взето каза, че не вижда нищо притеснително в матката, направи на място корекция на нещо, което не му допадна, но тръбата не му харесвала и че докато не види микробиома нищо няма да коментира. Сподели ми, че ако това, в което се съмнява за лявата ми тръба е вярно, ще се покаже в микробиома.Та, ако тръбата пропуска възможно ли е да има хидросалпингс и това каква връзка има с микробиома? Честно казано излязох малко по-объркана, отколкото преди това. Ще трябва да проявя 2-3 седмици търпение, докато видя резултата. Grinning

# 537
Специално за тератозооспермията, писали сме различни момичета няколко пъти, но повтарям - ако проблема е само ниска морфология (дори 0%) и всичко друго е наред, е напълно възможно нормално забременяване. Наскоро вадих тези линкове и извадки, някъде в материалите си беше описано, че ниската морфология НЕ се свързва с и по-висок процент аборти:

Така че за всички, на които им предстои половинките им да пускат СГ - ако видите морфология под 4% не унивайте и не си мислете, че нямате шанс без АРТ. Разбира се говорим ако само това е отклонението и количество и подвижност са добре.

# 538
2402. Благдосря ти мила.
Бустед,  щом и двете пропускат ,не виждам проблем.  Изчакай резултатите .
Имам 1 въпрос ,ако тръбите са проходими  ,но власинките в тях които придвижват оплодената  яйцеклетка до матката не работят ,какво се прави в такъв случай ? Или е невъзможно това.  Просто ми хрумна като вариант .

# 539
Здравейте, момичета! Толкова много съм изпуснала последните 2 теми, че лошо ми стана. Съжалявам, че съм пропуснала навреме да се включа в най-емблематичната тема от доста време насам и че сега малко неадекватен ще ми е поста, но не мога да пропусна. Въпреки, че с част от момичетата си писахме вече, искам и тук да честитя на прекрасните, търпеливи, постоянни, упорити, вярващи и смело мога да кажа бъдещи майчета за пример от последните страници, на които отдавна стискаме палци, те знаят кои са, няма да изреждам. Пожелавам ви лека, безпроблемна и изпълнена с щастие бременност. Бъдете благословени!   

За всички останали се надявам това да е знак, че и нашият ред идва. Радвам се че темата се раздвижи и вярвам, че имаше нужда да има една динамика в която едни потребителки се изнасят, други пристигат и т.н. Надявам се да продължи и в тази и следващите теми този тренд. Много уютна и приятна ми стана темата.

Не знам кое да коментирам по-напред, но тъй като лично бях засегната от напускането на Станулов август и ми се изсипаха доста пробелми на главата него месец, съчувствам в момента искрено на sunshine. Sunshine, моят съвет е просто да не го премисляш. Недей прави сметки, недей чети статистики за лекарите, мнения и нищо. Просто пусни контрола. Реши само дали продължаваш с Цветков или оставаш в Надежда. Оттам нататък, дали Чапанова, дали Тихомирова, дали Персенска, успели има при всяка от тях и ако е писано и на теб и ти ще успееш без значение коя избереш. Аз имах същата дилема, много се терзаех и накрая реших да остана в Афродита и да съм в 1%, който не последва Станулов, само защото бях адски изморена от отлаганици, от очаквания и просто исках да прехвърля малкия, с лоша оценка ембрион, който ми беше останал и да приключа с всичко, без очаквания, без да се занимавам с фондове, документи, обикаляници до София по 100 пъти. За който не е разбрал, новият лекар в Афродита е д-р Райков от Токуда. Иначе, ако може да ти е от някаква полза, когато бях при Калчев и му бях споменала, че съм била в Надежда при Тихомирова и съм недоволна, той ми каза, там трябва да се търси от Цветков нагоре, което аз го разбирам Цветков, Стаменов или Персенска. Успех каквото и да решиш.

Общи условия

Активация на акаунт