Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 39 046
  • 984
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, пуснах си четирикратно изследване на КЗ и инсулин.
Още не съм ходила на ендокринолог за коментар.
Някой може ли да помогне с коментар и разчитане на резултата?

П.С чакам още два резултата, но не са готови.

# 541
Записвам се и аз с МЦ на 7 -ми септември, имаме запитване , ако някоя от вас е наясно, до овулация ми остават около 7 дни, а аз влача възпаление на очите и мисля да прибегна до антибиотични капки, според вас ок ли е да капя 5-7 дни, приключването ще се случи около овулацията ( табрадекс или вигамокс). Много е неприятно с това чудене кое може да се ползва , кое не, а реално я камилата, я камиларя ( дали въобще ще се случи чудото не е ясно ) .

# 542
То въобще не е ясно дали ще настъпи бременност за да се пазим чак толкова.  Познаваш жени си поеха алкохол,лекарства и не знаеха че са бременни . Кака ми в 12 седмица чак отиде и тогава разбра,а си пийваше . Омръзна ми да се съобразявам с всичко ,яйцеклетките узряват 3 4 5 м назад и едва ли лекарства приемани сега им влиявят. Ембриона също до 6 7 седмица мисля  ,че е независим от мама инкръвообръщението и,докато плацентата не започне   работата си. Поне така ми каза моята АГ .  Слагай си спокойно АБ капки.

# 543
Espresso, реално погледнато, ако те е страх да ги капеш преди овулация, че ако стане нещо и ако те е страх да ги капеш и след овулация, ако нещо е станало случайно, то на практика няма кога реално да ги слагаш тези капки. Гледай си сега здравето, щом са наложителни, ако трябва просто пропуснете месеца.  Азвинаги чета листовките, ако в листовката пише несъвместим с бременност или да се изчака следващ цикъл, пропускам опити. Но и капки за очи не мисля, че са като перорален антибиотик. Според мен си ги слагай, тя инфекцията не е по-малко вредна за една бременност.

# 544
Специално за тератозооспермията, писали сме различни момичета няколко пъти, но повтарям - ако проблема е само ниска морфология (дори 0%) и всичко друго е наред, е напълно възможно нормално забременяване. Наскоро вадих тези линкове и извадки, някъде в материалите си беше описано, че ниската морфология НЕ се свързва с и по-висок процент аборти:

Така че за всички, на които им предстои половинките им да пускат СГ - ако видите морфология под 4% не унивайте и не си мислете, че нямате шанс без АРТ. Разбира се говорим ако само това е отклонението и количество и подвижност са добре.
Спермограмата на мъжа ми е с 2% морфология, другото го коментираха, че е в граници. Пуснахме я след прекъснатата бременност, наред с кариотипите и другите неща, в случай че трябва да пие нещо, да се лекува и тн.. един вид да има време и за него, докато чакаме аз да си събера мозъка и тялото. Та при нас проблемът с полиплоидията е дошъл най-вероятно от диспермия. Когато коментирахме спермограмата, докторът каза, че морфологията рядко е проблем, щом говорим за два сперматозоида, които са стигнали някак, че и оплодили.
Също не ми се вярва да е била в топ форма миналата година, когато забременях.

# 545
Благодаря за отговорите, ще действам, вярно е ,че ако сега не слагам , после пък въобще няма как, а то може и да не стане въобще , така че няма да го мисля чак толкова. Simple Smile

# 546
Еми, доколкото знам инсулина на 120' не трябва да надхвърля 3 пъти стойността на гладно, а твоя остава висок, което предполага ИР. Ендокринолог ще те насочи, а и тук във форума също има тема за ИР, която може да ти е полезна.

# 547
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, при трикратното обременяване знам че прием на инозитол влияе на изследването, нали?
Знаете ли колко дни преди изследването се спира приемът?

# 548
  • На изток от Ада
Preggo 3 4 дни четох тук.
SGC добре си решила за Афродита успех с трансфера!
И на всички други успех, чакаме мн полож тестове

# 549
И на мен ми казаха 3-4 дни, аз го спрях за 5 за всеки случай.

# 550
Момичета, искам да попитам нещо, ако на някой му се е случвало същото, понеже вече съм и в София и няма накъде.
Имам час при д-р Калчев за проверка на тръбите с пяна за утре, като ще коментираме и изследванията на мъжа ми, които доктора назначи (разширена спермограма + ДНК фргм. + на моя глава пуснахме и микробиология с микоплазми и уреаплазми). В тях обаче мъжа ми излезе положителен за уреаплазма и аз в понеделник си пуснах фемофлор плюс в геника и току що ми излязоха резултатите и съответно и аз съм положителна за уреаплазма. Пуснах и влагалищен и цервикален секрет, за да може да имам антибиограма, ако изляза положителна, но за момента е готов само цервикалния секрет, където всичко ми е ОК и нямам антибиограма, но за влагалищния ми казват, че може утре, може и Петък да ми излезе резултата.
Сега въпроса ми е, по принцип д-р Калчев не изисква микробиология преди проверката на тръбите, а се прави промивка с Бигванеле вечерта. Дали с тази уреаплазма е ОК да се прави манипулацията, запознати ли сте? Не знам дали има разлика между стандартна цветна снимка и с пяна.
Имам правена ЦС и преди 2 години, тогава ми пуснаха микробиология, но не и уреаплазма.
Сега направо не знам какво да правя, разместих си командировката, за да мога днес да остана в София и утре да правя проверката, но сега с тези резултати направо ми се обърка главата какво да правя. Още повече ме притеснява да направим проверката на тръбите.
Благодаря предварително!

# 551
  • Замък сред облаците
Звънни в центъра и питай!

# 552
Сис, мен ми искат за ЦС и уреаплазма, на едното място искаха нова, на другото казаха, че и от 2022 е ок ако е същия партньор...само с това мога да помогна...с пяната не знам каква е разликата...

# 553
  • На изток от Ада
Момичета я разкажете за Гагова? Преместила се в Пловдив четоха тук...

# 554
  • Замък сред облаците
Не е Гагова, а Гогова от Неовитро. https://superdoc.bg/lekar/d-r-gergana-gogova-5103

Общи условия

Активация на акаунт