МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 47 490
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Много съжалявам. Гаранция при инвитро за съжаление няма за нищо. Може качеството на яйцеклетките да е проблем, но там няма как да се провери. Единственият вариант е да се цели повече яйцеклетки, но зависи дали жената е с хубав резерв. Ако не е, няма голям избор, освен да се прави опит след опит до успех. Но със сигурност проблемът малко или николко ембриони да стигат до бластоцисти е свързан с лошо качество на материала - яйцеклетки или сперматозоиди. Помислете за промяна на начина на живот, хранене, спорт и добавки. Ако не помогне, може да опитате в чужбина - Турция или Кипър.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 14:32 от S.G.C.

# 736
Здравейте, мами.

Пише Ви един (силно се надявам) бъдещ татко. Преди няколко дена си направих спермограма със спокойствието, че всичко ми е наред - не пия, не пуша, нормално тегло, ям разнообразно, да ама не....резултатите далеч не са добри.

Може би не е точното място да пиша тук, но.. Ако някой е минал през такъв проблем, ще съм благодарен за мнение.

# 737
Според мен не са толкова лоши резултатите просто може да не стане толкова лесно и от първия път. Виж с уролог да изключите варикоцеле и такива неща.

# 738
Тази спермограма правена ли е в репродуктивна клиника, защото не изглежда така. Ако не е правена в репродуктивна клиника, то на нея не може да се разчита за достоверен резултат и няма смисъл да я обсъждаме. Най-добре повторете в някоя близка репродуктивна клиника и ако отново има повод за притеснение, може да пишете пак тук, да обсъдим и дадем съвет.

# 739
Правена е в Синево, не е в репродуктивна клиника.

# 740
От кой град си ? Ще е хубаво наистина да я пуснеш пак, дори не за тук, Ами ако отидеш и при доктор, той ще ти каже същото и няма да я приеме тази. Знам, че е неприятно да трябва пак да я правиш.. моят мъж я пусна в Селена в Пловдив, а за София избора също е много голям, но не съм запозната.

# 741
В София най-добре Надежда, Щерев, може и някоя като Афродита, Неовитро и т.н. Аз пак съветвам да се пусне и ДНК фрагментация за всеки случай.

# 742
Принципно съм от Хасково, но Пловдив ми е окей дестинация, ако се налага. Селена гледам също правят разширена спермограма, както и ДНК фрагментация.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 14:34 от RinoReins

# 743
Дами, как ще коментирате тези резултати? След два цикъла по 3 месеца добавки са. Интересно е, че всички показатели са нагоре, спрямо предходните, но Морфологията е 2%, а преди беше 3% - предишната в Щерев, тази в Надежда.

# 744
Принципно съм от Хасково, но Пловдив ми е окей дестинация, ако се налага. Селена гледам също правят разширена спермограма, както и ДНК фрагментация.
Има да, може да пуснеш всичко. На тази също не пише въздържанието, гледай да си спазиш условията там, че и ако това не е спазено, пак не приемат стойностите. И без антибиотици, алкохол и тн, сигурно си ги чел тези неща.

# 745
Има да, може да пуснеш всичко. На тази също не пише въздържанието, гледай да си спазиш условията там, че и ако това не е спазено, пак не приемат стойностите. И без антибиотици, алкохол и тн, сигурно си ги чел тези неща.
Всичко, както си е, въздържание 6-7 дена, странното е че са отбелязали лекарства.. а единственото, което бях пил преди няколко дни от самата спермограма е един аналгин. Сега остава да намеря читав уролог в Пловдив.

# 746
Въздържание 6-7 дни е много обаче, може това да е повлияло на подвижността. Най-добре 3-5 дни.

# 747
О да , 3 дни според мен най-добре . Влияе си на подвижността това, както и на морфологията, но пък обемът намалява.

# 748
Всичко, както си е, въздържание 6-7 дена, странното е че са отбелязали лекарства.. а единственото, което бях пил преди няколко дни от самата спермограма е един аналгин. Сега остава да намеря читав уролог в Пловдив.
Повече от 3 дни въздържание е много, а за да се види що годе положението с днк фрагментацията най-добре 24 часа.

# 749
Моята лекарка ни праща в Селена, каза мъжа ми да запази час за спермограма. Той обаче мрънка и смятам да я направи в репродуктивната клиника в града ни. Нали ще ни я приемат? И какъв вид да бъде? Знам, че тук пускате по Крюгер.

Общи условия

Активация на акаунт