МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 47 901
  • 752
  •   2
Отговори
# 600
Сега се сетих още нещо което не харесвам в Кацаров и това е, че постоянно държи да се пускат спермограми в клиника Инивтро София, а от темата тук колкото хора са публикували резултати все излизат много по-високи от на другите места. Та и това е леко притеснително.

snowflake, твоят мъж даде ли вече проба в Афродита за спермограма? Ако решите да псунете там днк фрагментация би ли споделила после резултата, че ми е интересно дали това което си мисля е вярно. А вие питахте ли Кацаров дали да пуснете хормони? На ММ пусна хормони, но и нашата спермограма е доста по-лоша от вашата. По принцип тестостерона инхибира производството на сперматозоиди и се отразява в по-малък брой сперматозоиди. Вашият брой, ако не се лъжа беше висок и може заради това да е преценил, че е излишно да се пуска тестостерон, както и хормоните на щитовидната, които също мисля че влияеха върху броя. Върху подвожността и морфологията влияят по-скоро други фактори, като инсулинова резистентност, диабет и начин на хранене и живот, може би затова не е пуснал хормони.

# 601
S.G.G., не сме пуснали още. За другата седмица ще остане, че ММ беше няколко дни болен (хрема, кашлица, без температура) и искам да мине поне седмица, макар че не пие антибиотик. Но аз малко се разколебах като го прочетох това за Афродита, защото с ДНК фрагментацията доста пари ще излезе, а ако има съмнения, че не е ок там, не искам да сме ги давали ей така, но и най-вече е важно да сме спокойни, че е достоверно и решенията след това също да са взети обектовно. Той дори ММ още няма идея колко са и сигурно ще се запъне малко като разбере...
А ти на колко места си го забелязала това за 24-те процента?

Иначе е напълно възможно Кацаров умишлено да не е назначил хормони, но все си мисля, че поне една щитовидна би следвало да поиска. Абсолютно нищо освен неговия преглед. Мъжът ми също не го питал дали да пуска нещо. Реално му е ок щитовидната, но защото 2 месеца по-късно имаше профилактични прегледи и изследвания от работата му. Но хормони, Д, Б12 така и не е пускал.
Той и той е един... Ако не му каже лекарят, че трябва, мен не ще да слуша, защото съм го била чела в бгмама 😒
И на него Кацаров каза в Инвитро София да пуска СГ. Втората му беше в Надежда, с която и отиде на втори преглед при Кацаров и той казал в Надежда да не ходи, което също не ми се видя супер професионално.

# 602
Пожелавам бързо оздравяване на ТМ. Не ми се искаше да внасям смут по отношение на резултатите в Афродита и да ви разубеждавам с ТМ да пуснете там, просто наистина ми направи впечатление, че на всички с които или съм комуникирала или съм чела постовете във форума днк фрагментацията им е излязла 24%, включително на ММ. При положение, че с около месец разлика на друго място му е била 31%.

Надявам се дамите, които ще спомена да нямат нищо против. Първо ще кача на ММ спермограмата:
Скрит текст:

Скрит текст:
После слагам скрийншот на мнението на KanelaKanela от 25 стр. на тази тема, чийто мъж отново е с резултат 24% днк фрагментация:

С The BlackDog сме си писали на лично и тя е споменала, че тяхната днк фрагментация е 24% от Афродита. Иначе има и нейн пост с резултатите на стр. 28 от тази тема:

Отделно аз съм във вайбър групата на д-р Станулов и там още едно момиче спомена, че спермограмата е с 24% днк фрагментация. Разбира се възможно е момичето да се повтаря с някой профил от бгмама.

Имам 3 наблюдения от форума и 1 от вайбър, което може да се повтаря с някое от форума, така че поне 3 различни изследвания показват 24% днк фрагментация, което ми се струва просто странно да е такова съвпадение. Искаше ми се и някой друг да се включи, но явно няма кой да е правил скоро там днк фрагментация специално, затова ми беше интересно, ако вие пуснете дали пак ще излезе толкова.

Иначе съм съгласна, че Кацаров е трябвало повече неща да му пусне, витамините са важни, инсулина и захарта също, за микробиологии да не говорим. Аз пусках на ММ в Геника микробиология чрез ПСР, ама бях чела, че той ги отричал. Имам чувството, че той като види по-висока бройка и неглижира останалите неща, но понякога бройката не може да компенсира. Не се отчайвай, ако се налага ще го убедиш да отидете на второ мнение. Но и мисля, че при вас само с добавки и хранителен режим би имало ефект. Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 20:13 от S.G.C.

# 603
Благодаря ти за разясненията и не се притеснявай за вдигането на смут. Simple Smile
В крайна сметка най-важно е да се вземе информирано решение. Принципно не виждам защо подобна клиника да пише един и същ процент, но и са наистина странни съвпадения. Много ще се радвам, ако се намери някой друг, който да може да сподели резултат от там. ММ иначе иска в Щерев да отиде, защото ни е на 10 минути от вкъщи, но аз св чудех дали да не е Афродита, защото сме при Станулов. А каква е тази негова Вайбър група, той ли си я е направил? Аз не знам за нея, но ще се радвам да се присъединя.

Иначе силно се надявам последните 3 месеца нови добавки да са подобрили положението. ❤️ Но от предходните 3 освен по-добро количество друго нямаше.

# 604
Аз искам да кажа нещо относно Кацаров, не знам дали ние сме страшни каръци или отпрати ММ набързо, защото тогава бяхме по-млади, но при нас каза, че няма варикоцеле, при положение, че ММ напиваше вените и бяха станали видими дори и с просто око, също така при завишени левкоцити на микробиология, каза, че нямало проблем, в последствие се оказа, стара нелекувана инфекция.

# 605
Здравейте, мога ли да помоля за помощ в разчитането на спермограмата на мъжа ми. За първи път пускаме и не мога да определя какъв е резултата. Според мен е добре, но вие със сигурност сте по-компетентни от мен 😅😇

# 606
Само за инфо - направих спермограма - диагнозата беше teratozoospermia от майчин дом Варна. Направих консултация с др Сариев - той ме посъветва да спра цигарите и алкохола. Направих го и след три месеца без цигари/трева/алкохол резултата беше абсолютно идентичен. И в двата случая бях с 1% правилна морфология но за щастие бременността се получи от първия месец опити вероятно заради другите показатели които бяха в нормите. Сега сменям памперси на здраво бебче. Та за двойките които са с такъв проблем - напълно възможно е и по естествен начин да се случат нещата дори и с 1% правилна морфология.

# 607
Дами, спрете с тази морфология наистина. Супер много КЛИНИЧНИ проучвания в последните години показват, че тя няма особено значение, ако другите показатели са добре.
Искам обаче да помоля - някой може ли да копира отново тук точния протокол за добавки за подобряване на ДНК фрагментацията, защото го изгубих и не мога да го намеря сред стотиците страници.
Благодаря.

# 608
Здравейте! От година и половина правим опити за бебе. Когато видяхме, че не се получава решихме да започнем с търсенето на проблема и се оказахме с диагноза азооспермия.  След центеуфугиране намерени 4 сперматозоида със завити опашки.  Пуснахме и кръвни изследвания като тестостерона е на долна граница а ФСХ е малко над нормата. Посетихме ендокринолог,  който ни препоръча да слагаме инжекции прегнил в продължение на 3 месеца и като се вдигне тестостерона има надежда да се появят и сперматозоиди, паралелно с това посетихме и д-р Кацаров, който за 5 мин. направи ултразвук и каза, че не може да постави диагноза  без да направи биопсия. Моля ако някой е минал по този път да сподели опит. Извинявам се за дългото обяснение! Стискам палци на всички!

# 609
Здравейте! От година и половина правим опити за бебе. Когато видяхме, че не се получава решихме да започнем с търсенето на проблема и се оказахме с диагноза азооспермия.  След центеуфугиране намерени 4 сперматозоида със завити опашки.  Пуснахме и кръвни изследвания като тестостерона е на долна граница а ФСХ е малко над нормата. Посетихме ендокринолог,  който ни препоръча да слагаме инжекции прегнил в продължение на 3 месеца и като се вдигне тестостерона има надежда да се появят и сперматозоиди, паралелно с това посетихме и д-р Кацаров, който за 5 мин. направи ултразвук и каза, че не може да постави диагноза  без да направи биопсия. Моля ако някой е минал по този път да сподели опит. Извинявам се за дългото обяснение! Стискам палци на всички!

Здравейте, има тема за азооспермия там може да прочетете повече информация. Хормонални изследвания, генетични изследвания и инхибин Б, който е много важен показател за азооспермията. Щом има нещо открито в еякулата ви трябва подходяща терапия и вече след това да пристъпвате към манипулации- микро ТЕСЕ, песа, меса( в България не знам правят ли вече микро ТЕСЕ или не).

# 610
Здравейте!
Изчетох всичко до тук и срещнах много различни мнения. Въпросът ми е възможно ли е да забременея по естествен път при тези резултати? Притеснява ме конкретно морфологията!
Благодаря предварително!

# 611
Естествено, че можеш да забременееш с такава спермограма, ако разбира се при теб всичко е наред. Само 2 поста по-нагоре ani92_3 е написала сигурно най-добрия коментар за цялата тема. Ако има как ще го закача някъде на заглавната страница. И какви са толкова противоречивите мнения, които срещате не знам, ама правилото е: ако бройката е достатъчно голяма, то тя спокойно компенсира ниската морфология. Морфологията не е фактор, когато няма проблем с другите показатели и не са гранични, а са високи стойности.

ani92_3, няма конкретен протокол за висока днк фрагментация, но има определени добавки, които уж я повлияват най-добре и това са високите дози антиоксиданти и витамини като витмаин Е, витамин Ц, убиквинол, NAC, л-аргинин, л-карнитин, омега 3. И най-важно честото изпразване, всеки ден!

# 612

Здравейте, има тема за азооспермия там може да прочетете повече информация. Хормонални изследвания, генетични изследвания и инхибин Б, който е много важен показател за азооспермията. Щом има нещо открито в еякулата ви трябва подходяща терапия и вече след това да пристъпвате към манипулации- микро ТЕСЕ, песа, меса( в България не знам правят ли вече микро ТЕСЕ или не).
Благодаря Ви много за информацията!

# 613
Здравейте, може ли мнение за Милен Кацаров? Може ли да препоръчате добър андролог ☺️ За моя близка приятелка питам ❤️
Твърдо НЕ бих го препоръчал Кацаров! Изключително незаинтересован! Поставя измислени диагнози на око,без тестове, без нищо. Просто ,като не знае какво да направи и с какво може да помогне,по-добре да не казва нищо,а не да си измисля диагнози!

# 614
  • На изток от Ада
Здравейте! Имам излишни добавки fertilaid. От iherb са . Ето теьин ако някой има интерес да пише.

Общи условия

Активация на акаунт