МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 47 684
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, може ли коментар, днес пуснахме спермограма, подаваме документи за инвитро.

# 91
MariyaM, спермограмата на ТМ е перфектна. В заключеието най-отдолу може да видиш, че пише нормозооспермия, което означава, че всичко е наред и ние няма какво повече да добавим, освен успех и повече такива спермограми в тази тема!

# 92
MariyaM, спермограмата на ТМ е перфектна. В заключеието най-отдолу може да видиш, че пише нормозооспермия, което означава, че всичко е наред и ние няма какво повече да добавим, освен успех и повече такива спермограми в тази тема!
Благодаря, за жалост не се получава и ще се надяваме на инвитро, пожелавам успех на всички!

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 06:58 от Mariya M

# 93
🌐 Присъединете се към нашия предстоящ уебинар на тема „Подходи за усъвършенствано лечение на необструктивна азооспермия“, спонсориран от Fertility Turkey! 🤝💙

🎙 Представен лектор: д-р Ахмет Хакан Халилоглу, известен уролог от Турция. Д-р Халилоглу е пионер в областта, като е сред първите уролози, обучени от д-р Танака от Япония по революционната техника ROSI.

🗓 Запазете датата и часа: 6 декември 2023 г., 12:00 до 13:00 EST.

🚀 Не пропускайте тази невероятна възможност да получите представа за авангардни подходи за лечение на необструктивна азооспермия! 🌟

https://lu.ma/qwq4zfkq

# 94
Здравейте, дали някой се сеща за причина морфологията от 10% да падне на 2% за по-малко от година? Наблюдава се и повишение на вискозитета. Уж му беше добра спермограмата, после имаше 1 преходна и сега последната е доста зле... Микробиология и Вирусология са ок, друго не сме изследвали... преди няма и месец имаше цистит/песъчинки, пи антибиотик, не знам дали оказва значение, но за това влошаване нямаме обяснение, всички показатели падат, sdi не е ок

# 95
Sehy, много могат да са потенциалните причини за това. На първо място разлика може да има ако изследванията са в различни клиники (методите които използват за анализ да се различават). На второ място разлика може да има ако скоро е боледувал с висока температура (в някои случаи е необходимо около 50-60 дни да минат след боледуване с висока температура, за да се възстановят показателите). Друго важно, аз вече не разчитам на обикновените микробиологии, ако вие сте пускали такава. При ММ например обикновените микробиологии бяха супер, винаги нищо не се изолираше. Но като пуснахме разширено изследване в Геника чрез ПСР (по-достоверен метод) излязоха поне няколко анаеробни бактерии. И на последно място - варикоцелето често води до спермограми с различни показатели и е също възможен причинител за влошени резултати. Така или иначе ние тук може само да гадаем. При вашето положение, най-добре е да се отиде при опитен уролог-андролог, който да го прегледа за варикоцеле, да назначи хормонални изследвания (и те могат да са причина) и да каже какво му е мнението. И на последно място да кажа за SDI, това е един от най-важните показатели за здрава бременност, при висок SDI шанса за здрав ембрион е много малък. Та при всички положения трябва да се адресира и без значение от какво е разликата е добре да помислите за начина си на живот - с какво се храните, спортувате ли, пушите ли и т.н. и ако трябва да се започне прием на добавки и промяна в начина на живот.

# 96
Много благодаря за изчерпателния отговор и съвет, ще видим какво може да направим:bouquetf:

# 97
Здравейте. Това е СГ на мъжа ми, пускана в Надежда.

Какво значи това най-долу като забележка SDI 461?  На други качвани снимки не съм го виждала.

# 98
Обадете се в Надежда и попитайте. Спермограмата е идеална.

# 99
Благодаря за коментара.
Относно Надежда, връзката с тях е невъзможна. Последния път за запазване на час звънях около 10 пъти на изчакване по 4-5 минути, докато вдигнаха. Днес не постигнах успех, утре ще звъня пак настоятелно. Grinning

# 100
Здравейте, дами! за пръв път пиша по такава тема , днес пуснахме спермограма на приятелят ми , за сега излезе това без заключение . Така или иначе ще се консултираме с уролог , за да обясни по-подробно , но исках да се допитам до още мнения , как ви се струва?

# 101
Това не е разширена спермограма , няма морфология .

# 102
Окей, аз питам за излезлите резултати без морфологията , тя е до 3 дни . За ниските нива , които са посочени на общия брой сперматозоиди. Нищо не разбирам , знам , че тук дамите сте запознати със сигурност повече от мен , за това попитах тези стойности лоши ли са добри ли са

# 103
Здравейте, дами! за пръв път пиша по такава тема , днес пуснахме спермограма на приятелят ми , за сега излезе това без заключение . Така или иначе ще се консултираме с уролог , за да обясни по-подробно , но исках да се допитам до още мнения , как ви се струва?

Здравейте! Според мен пуснете разширеша спермограма, за да добиете ясна представа. Морфологията е мнооого много важна!
Иначе от изследването се вижда, че броят е доста нисък.
Като отидете на уролог да го прегледат и за варикоцеле задължително.

# 104
Purple_heart Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт