АПРИЛСКИТЕ мишлета със навирени нослета чакат снежеца

• 9 226
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Ренка, честито ви зъбе tooth-да е беличко и здравичко!
Все ще ти казвам и все забравям-ама голяма госпойца е Вальока!/и аз съм направила на Юлката мацински снимки, ама още ме е срам да ги покажа Mr. Green/.
Дневното ни меню:
10.30- качамак с извара и масло
14.00-тиква+броколи
17.30-овесени ядки+абълка

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 13:18 от ~ВАНЯ~

# 151
  • София
Снощи от 23 до 2 часа искаше да си играе и нищо не помогна.
Сега чадото спи, а аз  Sick
Ани е така от седмиац и кусор 1-2-3 през ноща, седи играе крещи от кеф няма заспивация, envi я разгадай какво ще рече ?  Mr. Green тази фиеста започна каот и изби първото.

Ябълка на Иво давам по този начин - замразена (изчистена) от фризер, слагам в готовата вряла каша и след известно време намачквам. Със сурова не става, но суровата може да се настърже пак във вряла / вряща каша. Но от фризер е по-удобно - само мачкаш с вилица.

Юлка, незнам защо като кажа на моята доки за нещо от фризера и се развиква неееееееее, по е сколонна от буркан да рареши отколкото нещо замразено, а фризера ми е пулен с домашни продукти.

Ябълката я обелвам (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО) и намачквам сурова с вилица, давам в коммбинация с тиква или банан.

Хеееееее Renka айде добре ви заварили и вашето зъбче   , беличко и здравичко да поведе и другите newsm47 Hug ама горе в дясно? бреййй какъв нетрадиционалист  Grinning

На КАТЯ ОТ СЛИВЕН и на ДИДИ-ДЕМИ искам да им пожелая най-здравичките и слънчеви бебета и най-любящите съпрузи

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 13:37 от х_diabet_mama

# 152
На детска кухня записах Тони, купих му купони, от следващата седмица тръгва. Мисля, че такова разнообразие няма как да му подсигуря, а ми остават още 2-3 яденета на моя отговорност, така че пак ще приготвям.

# 153
Екси, ми и аз не знам защо твоята доки така ти вика  Mr. Green Обаче мога да ти кажа едно - нищо не може да се сравни с домашна червена чушка от фризер през зимата, когато онези на пазара са нитратни, сухите не са това, което са пресните, а бобът направо си плаче за червена чушка. Нинам дали ме разбра, щото объркано пиша, но аз се разбрах и се тупам мислено с гордост по раменцето всеки път, когато почна да готвя. За детето почти не останаха, язък, но пък ние с татенцето си хапваме вкусничко  Mr. Green

От фризер не е като да ядеш прясно, защото водата в живите клетки замръзва, разширява се и ги разрушава. Затова обикновено повечето плодове и зеленчуци са кашкави, когато се размразят и понякога нямат общо със свежия пресен продукт, от който са произлезли. Аз лично не давам прясно от фризера, а само минало през варене, през МВ или както обясних - натопено в готовата вряла каша. По последния начин витамините се запазват най-добре (тези, който не са изфирясали от -18-те градуса, не знам кои са неустойчиви на ниски температури).
През лятото ми попадна едно списание със статия как се замразяват плодове и зеленчуци във фризер, така че да се запазят най-добре. Има някои, които не подлежат на замразяване пресни- картофи, краставици, диня, грозде, домати. Останалите трябва да се бланшират, преди да се замразят, за зеленчуците се добавя малко сол във водата за бланширане. Разбира се, статията я прочетох, след като бях замразила вече основна част от продуктите. Има и още нещо основно - плодовете и зеленчуците трябва да се чистят от семките. Морковите пък се режели на кръгчета - но не разбрах защо.
Всъщност аз някои неща съм си замразила приготвени - примерно сливите и тиквичките са ми сварени на пюре напрааво. А докито ти какво мисли за месото от фризер? И въобще обясни ли ти защо не трябва да се дава размразена храна? Или само ти вика нееееее?

Ах, сега видях, че си удебелила как мачкаш ябълката сурова Simple Smile  Аз съм от дружеството на артритните китки и не мога таквиз упражнения да правя Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 13:58 от юл4е

# 154
  • София
Момичета, Мати се изправи сам! Както си пълзеше, се хвана за стола и се изправи!

Ние ходим на кухня и сме много доволни! Аги ще ходи на същата кухня!

# 155
Честито зъбче на зетя smile3501  дано другите поникват бързо и безпроблемно.
На кухня много искам да я запиша, но ми е далеч тук не разнасят по домовете. Чакам да се позатопли и ще вземаме. Ако имаше кой да ми я носи отдавна да сме се записали.

# 156
  Ябълката му я давам сурова откакто влезе в 8 - я месец. Много му харесва, само че трябва задължително да е настъргана на най-ситното на рендето, аз му казвам " на звездичките на рендето", за да се получи кашичка. Иначе стават едни такива дълги парчета и не я ще.

Благодаря на Деси и на Пеги, че се занимават да ми отг. на шантавите въпроси. Те го написали хорта, ма кой да види?   Hug

# 157
                         ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАТЕТО И ДИДИ!!!!!!!
                                                  Живи, здрави и много обичани да са!
Ренка, и на Йоан първият му зъб е горе вдясно!!! Аз два дена се пулих зъб ли е, или не, защото не вярвах, че е възможно.
Ябълката аз я давам сурова, настъргана на ренде.
Все забравям да пиша за декларациите за майчинството, та... аз нали вземам 1/2 от майчинството и ще го вземам вече от НОИ на дебитна карта, а не както преди към заплатата ми. Това важи за всички ми казаха от НОИ и след като работодателите ми се интересуваха много сериозно по темата (все пак е голяма фирма, с име и така) се разбра, че от 1 януари НОИ няма да привежда парите за майчинство и болнични на работодателят и това важи за всички.Заварено положение означавало,  че това не важи за тези, които вече са взели пари за януари. На мен хич не ми харесва това, защото досега си знаех кога ще взема пари, а сега ще е едно чакане... но няма начин да продължа да вземам от работодателят.

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 16:06 от ЛеСи

# 158
  • София
Честито на двете ни рожденнички! Да са много здрави и щастливи! newsm59

...и аз съм направила на Юлката мацински снимки, ама още ме е срам да ги покажа Mr. Green/
Давай да гледаме, няма само аз да си излагам синЕто!  Laughing

Мерси за пожеланията за нашето зъбенце.  Hug Ексче, що да е нетрадиционалист? А всички ли купихте дрешки за 1-то зъбче, играчка може ли? аз като папагал да си повторя въпроса

Ябълката му я давам сварена в МВ за пюретата, а сурова му давам на парчета в марличка да си дъвче - не си спомням кой даде идеята, но на мен идеално ми идват тея 10-15 мин. занимавка, за да мога сутрин да си изпрахосмукирам без да ми мрънка или да ми се вре в краката.

# 159
Здравейте , аз бях цяла седмица на работа  заради този грип и не съм влизала отдавна но видях че и вие имате моя проблем за който щях сега да се оплача:Мадлен не ще да заспива вечер и през ноща се буди,полудявам вече.
Ябълката я давам сурова настъргана още от 7 месец.
Скарлет, ние се записахме на детска кухня ХЕР и съм много доволна, и от храната и от обслужването.Носят а по домовете.
От 1 седмица се изправя в креватчето си дори и със спалния чувал.
Имаме си и 6 ти зъб.

# 160
4естит рожден ден на Катя и на Диди, с пожелания zа много Щастие, zдраве и любов   bouquet
Елима, ние сме на съЩия хал. Няма zна4ение колко zверски й се спи, zапо4вам ли с ритуала, тя по4ва да се върти, да реве, ужас. А колко се буди, не е истина. И не е от в4ера  Cry  СноЩи пак вадих книгата си zа криzите на растежа, ами явно сме в такава. Интересното беШе 4е пиШеШе, 4е към краят на криzата много майки искат ве4е да отбиват.

НуниHug  вярвам, 4е не ти е лесно. Милена съЩо имаШе един период преz 6ти месец, когато не се интересуваШе от гърдата и аz бях в паника, хи4 не бях подготвена zа отбиване. А при вас е и много ряzко.....нормално е да се 4увстваШ така. Голям гуШ от мен и Милена  Hug  Hug  Hug  Но при нас неЩата не стоят така, мен ме боли, не ми е приятно ве4е, и освен това се опасявам, 4е дълго няма да мога да я отбия. А идеята да я кърмя след 1вия РД не ми допада особено...... Не zнам какво Ще правя, 4естно каzано. Не смея да я отбия.....но и така не мога да продължавам.
И аz бих те посъветвала да й дадеШ мле4на каШа с АМ. Има на Милупа, на Хип, а бе на вси4ки май. Милена много го оби4а (яде на Хип, ориzова, с или беz круШа, до там сме с плодовете  Rolling Eyes )

Рина, стискам палци zа новия дом  Praynig

юл4е, мерси zа отговора zа спането   bouquet  А 30те минути все Ще ги прежалим  Mr. Green 

Аz похвалих ли се, 4е си вzехме билети zа БГ?  newsm78

# 161
Честит рожден ден на Катя и Диди. Бъдете здрави и много щастливи.

Честито на бебчетата със зъбчета и Ема май е от тях, но довечера ще има по-щателна проверка. Вижда ми се бяло горе вдясно, но ми се струва че е втори зъб. Нормално ли е? Аз все гледам долу, или поне отпред горе, ама пък втори  newsm78. От два дена много трудно заспива, спи половин час и се буди с рев. Довечера ще и намажа венеца, да видим дали заради зъба така се получава.

Аги, Ясмен  са най-добрите в момента и наистина никой лекар няма да ти направи изследвания за подходящи хапчета. Струваха към 20 лева.

За кухня съм подала молба , но доколкото разбрах чак когато навърши година ще ми се обадят , ако има места. Ако не стане ще взимам от някоя частна, но предпочитам държавната.

Браво на Мати!!!

# 162
ЛеСи сега пък ново 20, аз се интересувах също и ми казаха завареното положение по същия начин, работодателите продължават да изплащат Thinking

# 163
Аz похвалих ли се, 4е си вzехме билети zа БГ?  newsm78

Не си. За кога са? Къде ще кацате?

Майско цвете, На Иво третия и четвъртия зъб избиха заедно и са съответно първи горен ляв и втори горен ляв резец. Те, бебетата, книги не четат и от докторски умни приказки не разбират  Mr. Green

Леси, и аз като Петето знам - на завареното положение работодателят изплаща. Поне от работата досега не са ми се обадили да ми кажат друго.

На детска кухня Иво няма да го записвам, не виждам смисъл. Имам предвид, не виждам смисъл за нас - аз си му готвя, а ако случайно ме примързи, имам един куп готови пюрета.

За кърменето - Иво а съм го оставила, а се е отбил. Интересът за сукане е нулев и в момента е само за приспиване - ако няма да спи, ми отказва с усмивка и ако се направя, че не съм схванала, ме захапва леко или почва майсторски да ме пощипва по зърната с 2 пръста. Е тук вече няма как да се престоря на неразбрала. Иначе суче вечер за приспиване, през нощта веднъж (ако се събуди, но вече почна да не се буди), сутрин към 6.30 - 7.00 (и после обикновено пак поспива), после на обяд в 12 за приспиване, вечер към 5.30 за приспиване и това е. Аз и не се натискам за повече, защото така ще ми е много по-лесно за премахване на дневните храненета, ходене на работа, ходене на ясла и т.н., отколкото ако имам пристрастено кърмаче, което не желае да види друго освен мляко.

Днес си имахме гости - Мартин и Шуши, ей сега ще кача снимки да видите мъжете  Laughing

# 164
Мерси на всички за поздравленията за 10-ия месец на Мишо Hug
Ето и нашата почерпка

Да се похвалим- Мишо вече се задържа прав без да се държи никъде и даже прави понякога по 1-2 крачки. Много му се радваме в къщи Simple Smile А той и неспира за миг- сега любимото му занимание е да се катери- да се качва на спалнята през нощното шкафче после да слиза сам и пак да се качва и това може да се повтори поне 10 пъти.
За кухня- досега му приготвях в къщи с запаси от фризера. Днес научих за частна детска кухня в която мога да се запиша в кварталния детски магазин и е седмица за седмица. Така че може да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт