АПРИЛСКИТЕ мишлета със навирени нослета чакат снежеца

• 9 226
  • 291
  •   1
Отговори
  • София

13.03Рая на jenny_K, 30 г
15.03Мадлен на Mystic, 27 г., France
19.03Маргарита на buble, 29г., София
20.03 Ина на pegi, 26 г., Г. Оряховица
25.03Екатерина на snej_7, 25 г., В. Търново             
26.03 Тони Чаено момиче, 26г., София Вяра на sesil i viara
27.03 Георги на Dezy, 29г., Варна
28.03 Калоян на desi, 29 г., София
28.03 Христо на hriskata, София
29.03 Михаил на MTania, 30г., София Боян на mimi75
30.03 Калина на DIS_M, 24 г., Русе
31.03Невена на mama meca, 29 г., Сф Христо
на Цвети, Асеновград
01.04 Ана-Мариа на x_diabet_mamaМатей на Вени 35 г Сф
          Станислава на natali_sl, 26 г., София
02.04 Пресил на Филипа, 26 г., Русе Симеон на IKI_79, Силистра
          Христо на Танина, 25г. Бургас Радослав на зени, 27 г., Варна
          Ники на Еми-Н
03.04 Иван на adyto, 30г СмолянИвайло на юл4е 27г Пл.Йоана на ~клио~, 35г.
04.04Христо и Юлиян на nadiaeuro, 27 г., София
              Пламен на Катя (Сливен), 28 г Сами на kremakula
             Симона на Cherepahova 27 г Сф. Реа на ramama 25 г
05.04 Никола на mama-didi
06.04 Иван на ladye,31г София
07.04 Давид на Beauty, 24 г РусеСтефан на orell Смолян
          Ивайло на Vaska, 23г Благоевград Деница на dibo, 27 г.
           Ивайло на nokon2, Варна
           Божидар и Кирил на Марианна,28г Сф
09.04 Огнян на silvanka, 27 г., София
10.04 Виктор на elica s, 22 г., Плевен Емил на bobbi, София
          Теодор на mama79, 27 г. Емил на ra4e
          Гергана на ani80 Ина на tusana
11.04 Даниел на bubka, USA/Пловдив Ева на evi-t
          Калоян на MumИвайло на Rossi, 30 г., Сф
12.04 Алекса на missZ Мадлен на elima, София
          Явор на Me4o Puh, София
13.04 Александър на sminscho Варна Евелина на elidima01
            Дениз на tsachi, 30 г., Бургас
14.04 Ева на Dani_tod, Сандански Виктория на g_genova Валентин на amoritka, Германия Деян на musashiЙоанна на uma
15.04 Соня на renni79, 26 г Сф Християн на yacek bs Сф
16.04 Милена на Tatjana 31 г,ГерманияКристиaн на Misty, 24 г СфДимитрина на galiabalq Иван на АниРС, 31г, Сф. кака на 2г7м     Денис на pam_denis, Атина/Благоевград
17.04 Станимир на Dan4eto-Kalpazan4e, 26 г., София
          Тони на skarlet#Златомир на коко
Мартин на deninas, 27г., София
18.04 Дея-Мария на Дея, 21 г. Карнобат
          Йоана на Ivka, 24 г., СфВалентин на renkata 28 г. Сф
19.04 Ема flowered, 29 г., СофияЯна на nuni, 22 г., София
          Радост на furor Кристина  на alest, 30г., Испания
20.04 Александър на petia p p, София Йоан на lessy, В.Търново
21.04 Анжела на мимкаЙоана Pa-pa Las Vegas
22.04 Стилян на Nadeto, 21 г., СофияВелизар на danislavkova, София
           Мария на Zarka, 33г., USA, NY Оги
на Котето 123
23.04 Велина на envia, батко на 4 г.Диляна на Иленка
26.04 Стилиян на iveta76
27.04 Скарлет-Елизабет на-Rina
27.04 Юлиан на petrovavania
28.04 Мартин на PetyaP
30.04 Мартин на 6u6i
01.05 Кристиян на zori2005
02.05 Даниел на Chance Илиян на Rossica_G

Нашите снимки:[/color] http://www.snimka.bg/album.php?album_id=11973&view=2
Нещо повече за нас: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=61770.0
Видео на малките априлчовци: http://aprilcheta.hit.bg/

Предложения за заглавия на новите теми от Дея:
"Вече е с характер малкият АПРИЛски хакер"   
"Започват да говорят,малките АПРИЛски бърбарони" 
"Вчера беше бебче ,а днес вече пъчи се и перчи,Априлското човече"   
"Всички Априлски мишки и мишоци тук на  събрание"
"Тръгва Рачо капитана да преплува океана с параход и Априлският мишок" 
"Скубят,мрънкат,викат и дърдорят -пазете се Априлчетата скоро ще проходят" 
Предложения от Аги:
"Мама с татко скоро имат празник личен и АПРЕЛчето им е подарък романтичен"
"Малък сечко нека вее и вали, но все по-диви ще са и АПРИЛските игри"

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 13:35 от х_diabet_mama

# 1
Разпис!
Ани, благодаря ти.

# 2
Да се разпиша и аз Hug
Ани, благодаря за темичката   bouquet

Последна редакция: сб, 27 яну 2007, 13:10 от елидима01

# 3
  • София
Юлче, дай теорията, че имам нужда! Аз мога да споделя тази на Лора, защото тя беше дете със строг режим, който аз просто спазвах! Заспиваше в точно определени часове и трябваше да я сложи човек 5 минути по-рано! Ако пресрочиш и не заспива!
С брат и, обаче, тоя номер не минава! При него е важно да са минали 3 часа, откакто е буден! И пак не заспива сам или без рев!

# 4
  • 2 етажа над тавана
Запис и аз!

Ани, мерси, душка, за темичката! Hug

Мен ме е обхванала мания да чистя - тия почивни дни ще ги посветя на чистене на гардероби и съм пазарила свеки да дойде да се гледат с бубата, че да имам възможност да свърша това, което съм наумила. Така че отсега да си кажа, че сигурно ще ме отняма, да знаете.

Пак сме си без буйки - ходихме днес да мерим тези, които ни бяха обещали да ни донесат, оказа се че са малки, а другите пък ни бяха големи - номера между тях го нямаше, ама здраве да е - ще взема след време, като им докарат.

Вече не смея да ям кисело мляко пред Маги - само като види кофичката, че ще си сипвам и пощурява, почва да преглъща и да вика, докато не й дам и на нея.

# 5
Ексче, благодарско за темичката! Hug  bouquet Hug

# 6
  • София
Сетих се на кого щях да отговарям... ooooh!
Диди /новата мама/  Давид казва мама едва от седмица, така че спокойно!
Ани, благодаря за темичката!  bouquet

# 7
Ето ме  Grinning Grinning Grinning
Набързо ще напиша нещо да ме извинявате, ако има правописни грешки- от бързане ще е
Та, при нас само лоши новини - положението ни е като на Енвия - Отвратителен вирус, тръшна всички без мен (засега), досега Люс никога не се е разболявал толкова сериозно - за първи път му давам антибиотик, Йо също е на АБ (горкия чак се дави от кашлица и сополи) и освен това на Йо му избиха няколко зъба за 1 седмица, като първият, който се показа е горе втори десен  Shocked Shocked Shocked направо невероятно. От зъбите не спи по цяла нощ, реве, не яде почти нищо. Нуни, май сме на една вълна.  Cry Cry
Свекърва ми също се разболя и сега е в болница, а аз вече съм на предела на силите ми. Направо шапка ти свалям Енви как се справяш сама  и на всички, които гледат децата си сами. bouquet Аз не мога, а може би не съм свикнала. Ето майка ми дойде преди час да вземе Люси и сега ми е по-спокойно.
Та в тоя ред на мисли да попитам: когато децата са будни през цялото време ли се занимавате с тях или ги оставяте и сами. моите деца искат цялото ми внимание - време за домакинстване имам само, когато спят, а те не спят по едно и също време, значи ми остава само вечерта, ама аз пък искам да я прекарам в компанията на мъжа ми и хубав филм, а не да домакинствам. Ох, куца ми организацията.
Трябва да измисля нещо, за да справям по-лесно.
Искам вече всички да са здрави, Люси да ходи пак на ясла, а аз на работа (ако все още ме търпят) - така се чувствам наистина добре и времето прекарано с децата е пълноценно, а не като сега - нервачка, която само крещи.
Целувки на всички... и всички болни да оздравяват.
Забравих вече какво друго щях да ви пиша.
А да - Йо пълзи от вчера, хванат за решетката обикаля леглото и вика МАМААААААА
 Grinning Grinning Grinning Някак изведнъж започна да прави всичко.
Айде и леко с пиенето тази вечер.  Wink

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 18:20 от ЛеСи

# 8
  • София
Явно децата ни навлизат в нова криза:

42 – 46 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (9 1/2 - 10 1/2 месеца)

Дължина на периода – средно 5 седмици (3-7 седмици)
Промени/нови неща – последователност. Бебето започва да разбира неща, които следват логически едно след друго
Реакция – плаче повече, прилепва се към вас, превъзбудено, не иска да прекъсва физическия контакт, иска внимание, ревнува, бързо сменящи се настроения, хаотичен режим на сън, кошмари, по-кротко, стеснително, иска да поддържате главичката му, яде малко, показва малък интерес към твърдите храни (при кърмени бебета), държи се повече като бебе и иска повече гушкане, “сладко бебе”
Какво ще се промени – упражнява последователност от действия – взима ключ, отива към вратата и слага ключа в ключалката. Или прави съответните движения към песничка.
Реакция на майката – несигурна, раздразнителна, чувства, че й е дошло до гуша
Как да помогнем на бебето:

Иска да прави нещата самичко – дайте му възможност!
“Изпробва” ви – за да разбере как ще реагирате на дадено нещо
Показвайте му (не)одобрението си
Когато бебето е раздразнено, отвлечете му вниманието
След този етап бебето започва да използва думи – вече можете да си играете на думички
Слушайте го, когато се опитва да каже нещо
Не го насилвайте, ако не проявява интерес
Показвайте разбиране към “странните” му страхове

# 9
Промени/нови неща – последователност. Бебето започва да разбира неща, които следват логически едно след друго
Реакция – плаче повече, прилепва се към вас, превъзбудено, не иска да прекъсва физическия контакт, иска внимание, ревнува, бързо сменящи се настроения, хаотичен режим на сън, кошмари, по-кротко, стеснително, иска да поддържате главичката му, яде малко, показва малък интерес към твърдите храни (при кърмени бебета), държи се повече като бебе и иска повече гушкане, “сладко бебе”
Реакция на майката – несигурна, раздразнителна, чувства, че й е дошло до гуша
ей това важи при нас с Йо с пълна сила

# 10
Вени, теорията ми се базира точно на тричасовите периоди. Отнася се само за дневния сън, нощния при нас винаги е бил бетон - до 7 1/2 - 8 месеца в кошарата и сутрин при нас, след това - почти само при нас, но за мен важното е да спи. Не гарантирам, че ще действа универсално.
Ставане - сутрин в осем. Не го слагам да спи преди 12, даже и да го видя, че му се спи. В 12 го гушкам (понякога кърмя, понякгоа - не, зависи колко е ял в 11 от кашата), слагам биба в уста и се настанявам на спалнята. Като заспи го меткам в кошарата. Ако кресне преди да е минал поне час и половина, пак гушкам и приспивам. След като се събуди пак чакам 4 часа и слагам за следобедния сън. Обикновено не е по-рано от 5.30, най-често - в 6. Приспиването е по същия начин. Ограничавам продължителността на този сън да не е повече от час и половина. Това обаче е рядко, обикновено вече не спи повече от 30-40 минути. След това е вечерния сън, преди който е ритуалът игра с татко, масаж, изпишкване, баня, обличане и вечерно кърмене. Обикновено ако е спал от 6 до 7, почваме в 8.30 масажа (т.е. Младен почва, аз вечер с деца не се занимавам - освен за кърменето, макар че и това бих прехвърлила ако можех  Mr. Green ) и кърмя към 9. Ако е спал до 7.30 местим с половин час лягането, защото в 8.30 все още не му се е доспало.
Нощно време се буди, става и реве, за да го взема, след това спи като пън със спорадични изскимтявания, на които му шъшкаме и той не се буди. Големият проблясък е, че вече пак почна да се буди чак в 6.30 за първо нощно ядене. Ако се задържи така още седмица, ще черпя.

Между другото на този режим го научих късно, чак в началото на осмия месец, когато започнах да забелязвам цикличността в дневния му сън (будува 3 часа, после спи). Става постепенно и трябва да си много настоятелен и убедителен, че е време за сън. За денонощие трябва да се събират около 13 1/2 - 14 часа сън, т.е. ако нощно време спи 11 часа, през деня трябва да спи 2 1/2 - 3 часа сумарно. Това е ориентировъчно за денонощие, защото наблюдавам и друга цикличност на съня, която е през 4-5 дни - има ден, в който спи целия нощен сън, после сумарно за деня - 4 часа и се събират повече от 14. Следващите 2 дни сумата намалява, след това има един много къс ден, когато сутрин цъфва в 6.30 и спи сумарно около 2 часа през деня и то със зор и силово убеждение (т.е. сумарно не 14, а 12 часа за денонощие). После сънят пак почва постепенно да се увеличава.

Стана много дълго, но ще пиша и това. В една книга четох, че когато мине времето, което е най-подходящо за слагане за сън, детето става все по-превъзбудено и преуморено, но вече му е много трудно да заспи и като заспи, се буди много по-скоро, въпреки, че не се е наспало. Това действително е така, забелязала съм, че когато слагам Иво да спи в добро настроение, той почва да се радва още като му обуя гащите за сън, заспива с усмивка буквално за секунди и спи дълго.

И още нещо се сетих, по възможност трябва да се изпишка преди сън, за да не го тревожи нищо.

# 11
  • София
... че когато мине времето, което е най-подходящо за слагане за сън, детето става все по-превъзбудено и преуморено, но вече му е много трудно да заспи и като заспи, се буди много по-скоро, въпреки, че не се е наспало.
Точно така е и при шефчо (при нас  Mr. Green), покрай Ст съм много изнервена и неуспях да го прикоткам да спи следобяда и сега ще ми излезе съвсем през носа ooooh!

Екси, мерси за темата!   bouquet

# 12
Опитай да го приспиш 1 час по-рано вечерта. Сънят, който е пропуснат, е добре да се навакса преди, не след.

# 13
Лелееееееееее криза!
и аз се чудя зъби ли са? ама не са - не е болен
после си мисля кво ли не
а то криза #Crazy
подивя това човече!
ядосва се, пищи, крещи, тръшка се, като му вземеш нещо и почват писъци, недай си боже да го махна от паяка - целия блок сигурно си мисли че го коля
ау да щях да забравя - оня ден му измъкнах една плазмонка от ръката за да го избърша че беше олигавен
малееееееее така се разпищя че си помислих че нещо съм го наранила - хич даже не се сетих че за плазмонката реве
добре че майка ми по-добре го познава та му я бутна пак в устата мир да има
и ся кво 7 седмици ужас
хич не се залъгвам че ще сме от бързите кризи
къвто съм карък сигурно 10 седмици ще откара
иначе много иска да върви - в проходилката много се кефи ама по-му харесва да го държим за ръчичките и да си ходи
замислям се за колан за прохождане щото без кръст остава баба му
уф айде разписах се
цунки по муцунки на мишлетата Hug
ХДМ супер темичка Peace

# 14
  • София
Юлче, значи сме еднакво наблюдателни - само при нас часовете са 3, а  и общата продължителност за денонощие е същата! Значи и вие си спите заедно - да се успокоя - Мати съвсем решително отказва леглото си напоследък! През ноща се буди и рев до откат!

Докато пиша и диването изровило цветето!

А аз преминавам от настроение на бяс към съжаление и накрая си го гушкам! Имам чувството, че майчиния ми инстинк ми говори да си го кърмя и така!

Общи условия

Активация на акаунт