Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 532
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Скоро установих, че съм се справила по-добре като майка с детето на което съм отделяла най-малко време.
Разбира се, че винаги съм се старала да съм му в помощ. Но реално е много по-самостоятелен, справящ се и адекватен от детето което съм обгрижвала дълго.

И реално за 14 си години, може чудесно да живее и без родител Simple Smile
Сутринта излизам за работа, той пише домашно и ме пита : Аз днес какво трябва да сготвя?
Аз : Нищо, ще го правя довечера.
Той: А имам ли да простирам? Simple Smile
Аз: Ми нямаш, лудата ти майка простря в 5 Simple Smile

# 691
  • София
Това се опитвам да обясня на ММ по отношение на сина ни. Ето един текст изобщо за децата, независимо от пола.
Скрит текст:
Децата са като хвърчила. Прекарваш години, опитвайки се да ги вдигнеш от земята.
Тичаш с тях, докато всички останете без дъх. Те се разбиват... удрят се в покрива. Ти ги закърпваш, утешаваш и ги уверяваш, че някой ден ще летят...
Накрая, те политат. Нуждаят се от все по-дълга връв и ти продължаваш да им я отпускаш. Докато те я дърпат, ти с всяко развиване усещаш и тъга, заедно с радостта...
Хвърчилото все повече се отдалечава. И ти знаеш, че не след дълго това прекрасно създание ще среже спасителното въже, което ви свързва и ще литне, както е редно....Свободно и самО.
Едва тогава ще знаеш, че твоята работа е свършена.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 12:01 от Cuckoo

# 692
  • София
Ей, пак ли аз да се изказвам
В класа на сина ми има няколко момчета, които го дразнят нарочно, по-скоро вербално.  
Баща му веднага каза, че ще отиде утре да направи бележка на тартора им. Знам, че вече са големи (кара 15-та), обаче и на мен ми е жал, той не е от много отраканите и изпъкващи.
Чудя се дали да пиша на класната им или пред всички във Вайбър групата да пиша на родителите този речник да го ползват само вкъщи, сигурно там са го научили.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 16:34 от Cuckoo

# 693
Миналата година имаше нещо подобно, но в детската вайбър група - глупости и подигравки за сина ми, които пък бяха съвсем неуместни, нито беше провокирал нещо тези две-три деца. Да не говорим, че почти не се познаваха, тъй като беше в ново училище. Явно просто са си такива и търсят някого да дразнят и обиждат. Писах в родителската група, не  конкретно, но с молба да проверят децата им какви ги вършат и пишат и тормозът спря. По-скоро се пренасочи към други деца, но поне с моя повече не се занимаваха.

# 694
Бих говорила с класния,да се свърже с родителите и ако трябва очна ставка всички заедно.
Имали сме такъв случай.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 22:48 от ДХ3

# 695
Ей, пак ли аз да се изказвам
В класа на сина ми има няколко момчета, които го дразнят нарочно, по-скоро вербално. 
Баща му веднага каза, че ще отиде утре да направи бележка на тартора им. Знам, че вече са големи, обаче и на мен ми е жал, той не е от много отраканите и изпъкващи.
Чудя се дали да пиша на класната им или пред всички във Вайбър групата да пиша на родителите този речник да го ползват само вкъщи, сигурно там са го научили.

Добре, че нямаме вече вайбър група на родителие в класа.
Беше ми дотегнало от писане на глупости, кой къде какво и кога.
Децата са големи и единственият човек с който бих коментирала даден проблем е класният ръководител.
Разговори с родители или изсипване на някаква информация (споделена през призмата на моето дете).

Със сигурност в случай на агресия бих говорила с калсната.
Речника не бих била толкова сигурна от къде е....моя играейки на игра преди няколко седмици, такава псувня прасна, че ни събра очите и на мен и на баща му Simple Smile не говорим така у дома Simple Smile

# 696
  • София
Речника не бих била толкова сигурна от къде е....моя играейки на игра преди няколко седмици, такава псувня прасна, че ни събра очите и на мен и на баща му Simple Smile не говорим така у дома Simple Smile
Наясно съм, че по-вероятно да не е от къщи, но да обърнат внимание. Той не държи да го харесват, да го подминават и толкова.

# 697
Синът на една приятелка беше обиждан от свой съученик и негови поддръжници месеци наред. Родителите бяха писали на училището, но без особен ефект. Докато един ден в часа по плуване отворкото бута нашето момче, обяснявайки му колко е дебел и му пречи (детето изобщо не е дебело между впрочем). Стигнало се до някакъв физически сблъсък и синът на приятелката, който тренира карате, с едно движение го свалил онзи на земята (добре че не си е тряснал главата на плочките). Уж всички бяха привикани при директора, но родителите на отворкото изтеглиха детето си от училището още преди тази среща. Оказало се, че и други деца са били тормозени. Синът на приятелката се отърва с писане на есе на тема ‘Non violent communication’.

Та аз бих свела до знанието на училището какво се случва. Не се знае как може да се обърне ситуацията. С родителите не бих се занимавала.

# 698
В старото училище на моя за съжаление имаше в класа двама-трима такива отворковци. Еле единия..... Майка му обаче отричаше всички тези изпълнения, нон стоп ги викали при директора, никакъв ефект. Нещата си продължават в същия дух. Много от децата са тормозени и няма нормален учебен процес заради тези деца. Предполагам ръководството на училището не желае да се намесва и да налага наказания, ден да мине, друг да дойде....

# 699
  • София
Е, още са нови там, това им е втория срок. А предвид, че са малко момчета, имам искрено желание всичките да се разбират, обаче...

# 700
ДХЗ, в кой клас беше този случай?

# 701
Начален етап беше.

# 702
Искам да повдигна въпросът за религиозното възпитание.
Детето ми се вълнува от много екзистенциални - за Господ, рая, ада, душите на хората. Последно време загубихме много близки и пак излезе на повърхността този въпрос. Въпреки, че сме ортодоксални християни, никога не сме навлизали надълбоко в религиозните вярвания, но сега, по-точно от близо година иска да му купя библията. Имаме познат свещеник и от нашата църква, и главата на една от протестанските църкви в Хюстън. Та тази вечер писах на отеца в Хюстън, щото на английски трябва да са нещата. Забелязвам, че с приятелите си доста често говорят за това. И то не по отношение на дадена религия, а изобщо за вярванията ( има приятели и мюсюлмани, и юдеи). Децата дискутират тези неща (лично аз съм много изненадана), като в същото време не противопоставят религиозните си вярвания.
Та имате ли такива въпроси от Вашите деца?

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 22:57 от Titina

# 703
Не, сякаш не сме говорили много за религия.

# 704
Пир нас има неизказана близост с религията и то не точно с догмите на църквата, интересува се младежа къде от любознателност, къде от чисто любопитство и от другите религии...забелязвам здравословен интерес..

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 01:09 от ЗориБ

Общи условия

Активация на акаунт