Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 719
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, аз също пуснах изследвания, направо се стресирах от стойностите на желязото - 6,2umol/l при норма от 6,6 до 26. Веднага си обясних ужасния косопад. Купих си спрей на Better you от 10 мг, по четири впръсквания на ден. Аптекаря каза, че това е най-добрата форма за усвояване на желязо. Наистина е скъп 35 лева, но стига за 38 дни и според мен напълно си заслужава инвестицията.
Долче, за мен "Петимата тибетци" е най-добрия комплекс упражнения за цяло тяло. Моя мъж (с проблеми в кръста) при най-малкия дискомфорт започва Чи-гун (има видеа в интернет). Още след първия път усеща облекчение и след два-три пъти спира да го боли.
Според вас желязото и пикочната киселина влияят ли се от вируси? С доста неприятен вирус съм и желязото е под минимума, а ПК е над нормата.

Чигуна днес ще го правя от  клипа. Малко ще направя кардио, а после чигуна.
Но и книгата ще прочета. Малко упражненията не ги схващам на някои места, ама колкото толкова.
И нещо се оплитам много в броенето. Нали 9 пъти. Някой са толкова сложни, не че са сложни, ама много движения и докъде бях стигнала си викам, абе мани.
А това желязо вече не знам от какво се влияе. Влача го от години, писнала ми е от него. И не знам преди това колко дълго съм го влачила. И Д- го влача.
Ама може. Може примерно от някоя бактерия, не знам, само предполагам.
Онзи ден си лафя с една продавачка. И ми вика, че сестра и пушила по 3 кутии и ги отказала от раз.
По простата причина, че и открили бактерия в червата, която като пуши прави бели. А като не пуши изчезва тая бактерия.

# 331
Някой пробвал ли е Рибелсус/Оземпик? Аз вече пия Рибелсус 2-ри месец, като дозата ми бе вдигната от 3 мг на 7 мг и всичко е нормално, нямам странични ефекти. Свалям килограми, не се чувствам отпаднала, просто нямам такъв апетит, както преди. Храня се нормално, но изяждам много по-малко.

Дано като дойде време да спра това лекарство да не озверея за храна. Но доктора ми каза, че след като вкараме инсулина в норма, не би трябвало да изпитвам такъв апетит, при положение че хормоните ми са в нормите.
Наистина голям оптимист е тоя доктор. Късмет ти желая, но ако не си оправиш храненето, а си ядеш както преди, пък макар и по-малко, ще се върнеш в изходна позиция много скоро. Нали си чувала за йо-йо ефект. Е ми с хапчетата е същата работа, все едно си на диета и като я спреш...

В какъв смисъл е голям оптимист доктора ми?

Аз съм на стриктна диета, определено няма да се храня както преди. Истината е, че и преди не съм прекалявала с храната, нито съм консумирала боклуци, но покрай ковид нещо се случи и започнах да качвам рязко килограми. Ям сладко 2-3 пъти в годината. Дюнери, пици и бургери хапвам веднъж в месеца, понякога и по-рядко. Но доста често си поръчах обедно меню - главно ориз със зеленчуци (ориза пържен), чушки с кайма и ориз, супи разни (те имаха и мазнина), вероятно от многото въглехидрати, които съм приемала, не знам наистина. Но сега от няколко месеца съм на нисковъглехидратна диета, още отпреди да започна да взимам Рибелсус я започнах, но отслабвах много, много, много трудно, както и много трудно се изпотявам, въпреки че вървях по 10к крачки на ден и сутрин правих упражнения, и доктора ми чак тогава ми предписа Рибелсус.

# 332
Каква връзка има трудното изпотяване с бавното сваляне на кг? Стана ми любопитно. А, ако не е свързано с трудно отслабване, то за какво може да е симптом?🤔
Иначе не е необходимо човек да е злоупотребявал със сладко, за да има ИР...Оризът е много въглехидратен, макар че се слави като здравословна храна според стандартните препоръки.

# 333
Каква връзка има трудното изпотяване с бавното сваляне на кг? Стана ми любопитно. А, ако не е свързано с трудно отслабване, то за какво може да е симптом?🤔
Иначе не е необходимо човек да е злоупотребявал със сладко, за да има ИР...Оризът е много въглехидратен, макар че се слави като здравословна храна според стандартните препоръки.

Нямам представа каква е връзката, хормоните ми са ок, ендокриноложката ми каза, че това се дължало на ИР и наднорменото тегло, но толкова. Иначе обожавам ориз, но съм го спряла, сега вместо ориз хапвам киноа, макс. 100 гр.

# 334
Това го забелязах и при мен, сега ходя редовно на Спа - парна баня, билкова сауна, финландска сауна, ако има хамам влизам и там.
Всички хора около мен течат а аз едва едва капки има по кожата или няма такова потене ?!

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 19:58 от Bria

# 335
Хм, интересно.🤔🤔

# 336
Това го забелязах и при мен, сега годя редовно на Спа - парна баня, билкова сауна, финландска сауна, ако има хамам влизам и там.
Всички хора около мен течат а аз едва едва капки има по кожата или няма такова потене ?!

хормоните и щитовидната са ок, с ир си и трудно се потиш, нали ?

# 337
Здравейте,
Днес излязоха резултатите от кръвните ми изследвания - бихте ли ги погледнали? Много ме притеснява ниския инсулин 😞

Благодаря.

# 338
Alina
Хипофункция пия еутирокс и от хипофункция та ИР . Но  я контролирам засега.

# 339
Bria, ако ходиш много рядко на сауна, може и да ти трябва повече време да престояваш в нея, преди да се изпотиш. При мен е така. Когато ходя редовно, се изпотявам по-лесно, ако не съм ходила отдавна - по-бавно става, сякаш тялото свиква. Първо може в парната баня да влезеш и после в сауната.

# 340
Долче как приготвяш карфиолетия ориз и мога ли със замразен карфиол да го правя всъщност?
Тези тибетци кои са, които правим Taychi ли имате в предвид?
Елора аз броя 🤩

# 341
Долче как приготвяш карфиолетия ориз и мога ли със замразен карфиол да го правя всъщност?
Дара, можеш, да. Аз предишния път приготвих "ориза" с пресен карфиол, този път с остатъка от същата глава карфиол, но замразен (на зрънца). И двата пъти се получи много добре. Предполагам, че може да се използва и замразен карфиол на розички, който да наситниш в чопър/кухненски робот до "оризчета". Може би малко ще трябва да се поотпусне преди наситняването...
Карфиоленият "ориз" приготвям в тиган с малко мазнина и малко вода (няколко лъжици, не много), слагам сол, подправки, предишния път добавих и лъжица сметана. Разбърквам от време на време. Като изври водата и остане на мазнина, запържвам карфиола за още няколко минути. Идеята е да не става твърде мек и разкашкан. Много бързо става. Аз днес до карфиола правих кюфтетата, а след тях приготвих и яйцата в същия тиган. Лесна работа, бърза. За останалите- печени кюфтета с картофи и много повече време и труд, докато станат (картофите бяха много).😅
Като подправки вървят много неща- аз слагам сол, чеснов пипер, лют червен пипер и оттам нататък може според настроението- къри, подправка за пиле, куркума, риган, мащерка, чесън на прах, лимонова кора или друго.🙂

# 342
Тези тибетци кои са, които правим Taychi ли имате в предвид?
Елора аз броя 🤩

Тибетците ги правя от 15 години. Няма общо с Тайчи.
Тайчи в инстаграм му е само името, а иначе много малко от тайчи дава.
Неговото е кардио.
Петте тибетски упражнения права. Редовно го казвам и в първия пост съм ги дала.

# 343
В какъв смисъл е голям оптимист доктора ми?
В смисъл, че разчита хапчето да ти оправи апетита, а то няма да го направи. В момента, в който го спреш и се връщаш в изходна позиция. Хайде ще "държиш" няколко дни- седмици и после по старо му. Хубаво е, че си коригирала и вида на храната, не само количеството, но да знаеш, оризът е много коварен.

Здравейте,
Днес излязоха резултатите от кръвните ми изследвания - бихте ли ги погледнали? Много ме притеснява ниския инсулин 😞
Скрит текст:

Благодаря.
Аз бих повторила инсулина за всеки случай.
Д-то ти е ниско, а Б12 висок. Взимаш добавка, нали?
Също си вземи глюкомер и започни да мериш след хранене. Гликирания е висок, за такива ниски стойности и на захар и на инсулин.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 21:10 от Nevermoresleep

# 344
Тайс, шибнаха ми тази доза, защото на изследването ми излезе кз 6.8. Никога не съм виждала такава стойност като стана, та дори и след ядене, освен ако не съм яла стандартна торта след вечеря. Но тогава бях станала 2 часа по-рано и бях врътнала 1 км докато стигна до лабораторията, а и чаках после. Ама ходи обяснявай, че не ти е такава кръвната захар.
Елора, не, не правя фастове. Пробвах да не закусвам и качих 2 кила. За пропускане на вечерята и дума не може да става, гладуването не е моето, или поне не на този етап. Явно ми е нужна малко повече стриктност, защото понякога прегрешавам с разни дребни неща покрай останалите вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт