Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 711
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Аливи ,като пропускам хранене и си правя моя кратък фаст, не значи, че на следващото хранене ще изям две яденета.
Макар че се дават, че уж калориите трябвало да се възстановят.
Няма как. Ако фаствувам 5 дни, не мога за един ден да изям толкова храна.
Та си качила, ако нещо си прекалила.
Просто трябва с малки стъпки.
И как така 2 кг? За колко дни незакусване, вдигна ли храната на другите хранения, чийтове имаше ли?

# 346
Аливи, качи 2 кг от незакусването или после си била по-гладна и си хапвала по нещо екстра? Хубаво е да има стриктност, но и човек да може да спазва, каквото е решил, без огромни услия на волята. Явно без закуска не е било твоето на онзи етап...

# 347
Бранди, вирусните инфекции могат да намалят серумните нива на желязото.
Някакви цитокини го изчерпваха, но не си спомням точно какъв беше механизма.
Изследвай го пак като оздравееш.

# 348
Елора, Долче, незакусването води след себе си последствия за мен, като озверяване към 6, което пък води да ядене на разни неща, макар и режимни, докато стане вечерята. Резултатът е повече калории и качване на кила, може би за 2-3 седмици. Толкова от мен за гладуването. Не ми е приятно и не ми харесва резултатът. Възхищавам Ви се на упорството, но аз не желая и толкова. Мога да отслабвам като си закускам и го правя в момента.

# 349
alivi, стресът от гладуването също може да е вреден. Няма нужда да се напрягаш излишно, след като постигаш и така резултат.

# 350
Аливи, не е задължително всеки да гладува, за да постига резултати.🙂 Всички сме различни и при един се получава по един начин, а при друг е различно. Мисълта ми беше, ти се опита да намалиш общите калории за деня, като махна закуската или вмести същите калории за деня, но разпределени в две хранения? Защото в първия вариант си е орязване на калории/количество храна и не е чудно, че не е сработило.
П. П. Аз всъщност не гладувам, когато не закусвам или пък съм на фаст. Мисля, че също има значение. Т.е. не ми се налага да прилагам или упражнявам воля с незакусване или фаст. А ограничаването на прозореца ми на хранене не е с основна цел да ям по-малко калории за деня.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 23:40 от dolce miele

# 351
Аливи, а ако пробваш да махнеш вечерята. Не говоря за дни наред. Просто да кажем веднъж в седмицата, може и на две седмици, то график няма.
Но яденето трябва да е режимно.
Мисълта ми е ако не можеш закуската, то вечерята. Или пък обяда.
Ама ако искаш де. То ако самата мисъл за пропуск ти е тегав, няма смисъл.

# 352
Обяд и вечеря не мога да махна. Тогава съм наистина гладна. Само на закуска не съм, или по-скоро съм, но мога да го пренебрегна. Само че, организмът явно иска да навакса пропуснатото на закуска, на обяд съм яла колкото ми се яде, не съм гледала калориите и после, като почна да ям към 18 часа хапка от това и 2 от онова, накрая и вечерята и явно ми идва в повече. Както и да е, споделям опит, нека ако някой страда, че не му се получава фастването, да знае, че има и други като него, както и че свалянето на килограми не върви задължително с фастване.

# 353
alivi, Милко от Спайдър, един от първите пропагандатори - в добрия смисъл, и поддръжници на ВМНВХ казваше, че първото хранене за деня трябва е да е след събуждането, а последното - преди лягането, ако си гладна. Организмът не трябва да е ощетен и не трябва да страда.
Ядеш правилната храна, без да прекаляваш + трениране с тежести. По това време в останалите фитнеси се тренираше главно кардио и се ядеше пиле с ориз. Това е в далечната 2006 -2007 г.
Затова не се тормози излишно, по-добре е да си сита с правилната храна. Тогава няма да посягаш на глупости.

# 354
Няма нужда никой да съжалява, че не му се получава фастването. То не е задължително. Всички сме различни и съответно няма универсално решение за всички.🙂
КЗ след хранене ми беше 4,3. Доста съм доволна.😊

# 355
Здравейте, група,
Някой пробвал ли е инджекции GL-1-PA , моята ендокриноложка иска да ги включим в лечението тъй като глюкофажа с доза 2000мг явно вече съм привикнала с него и от лятото насам седя на 99-100кг и не мърдам надолу, а внимавам какво ям и се движа. Мен ме притесняват инджекциите като цяло, също така съм и с хиатална херния и в нета пишеше доста неприятни странични ефекти към стомаха от инджекциите, та затова исках да попитам някой дали е ползвал може ли да сподели опит ?

# 356
Включвам  се само да ви информирам, че според моята ендокриноложка , е добре  за да са по- точни изследванията , да се направят поне месец и половина  след прекаран ковид. И да се похваля,че много ми харесва да ходя на спининг. За трениращите в къщи може да погледнете едно  безплатно приложение FitOn. Много е разнообразно и за всякакъв тип натоварване.

# 357
Обожавам спининга, но в тъмна стая със силна музика. Не знам какви са цените в БГ, но тук 3 посещения са 120лв, което е твърде много. Стигнали са някакви крайности в цените, а дори не е индивидуална тренировка с треньор.
Аз не се включвам напоследък, че съм му отпуснала края. Не мога да се взема в ръце... Sad

# 358
Аз ходя с карта Мултиспорт и не зная колко струва едно посещение - може би около 20 лева.
Да и залите са такива- тъмни с огледала,цветни светлини и музика.

# 359
Нани, 🤗🤗
Аз днес ходих на изследвания. Много съм доволна от резултатите, това ми е втори пореден рекорд на КЗ в лаборатория.🤩 Няма изненади в резултатите, снощи преди лягане КЗ беше 4,1.

Чувствам се още по-мотивирана да продължавам с фастовете и съветите на доктор Боз.🙂

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 17:34 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт