Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 627
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Всички, почти всички, който иска да си лежи на която иска кълка Росита Wink
Ми хайде, докажи го, че не са всички.
Със статии, изследвания, линкове.
Нямам такива намерения. И ще се направя, че не съм го прочела това ...

# 436
Губи се смисълът от такъв спор, лекар който е назначил изследване на бременна жена си има предвид как да тълкува резултатите.
А и пак този лекар е запознат при нея кое как е, тук само общи неща си говорим.

# 437
Тука съм! Чета ви, ама нямам време да пиша.
Карниворът върви добре с изключение на дните, в които си позволявам нещо извън режима.
Снощи излизах, изпих два джина, но с малинки вътре. По пет-шест малинки в една чаша, т.е около 10 изядох. Днес зор. Чак си мислех да си тръгна от работа, но се поуспокои стомаха.

Ще си правя изследвания през ноември, много ми е интерено какви ще бъдат резултатите. Ще споделя като излязат.

# 438
Аз съм пример, че е индивидуално при всяка бременност. Първа бременност не съм и имала натоварване с глюкоза. Следяха си ме и всичко беше ОК. Втора бременност- дали от стреса покрай изпити, дали от друго, заболя ме бъбрек и се оплаках на лекарката- светкавично ме прати на ехограф и натоварване с глюкоза. Гестационен диабет се оказа.

# 439
Но не е и вярно, че "всички бременни са с ИР".
Има риск от гестационен диабет по време на бременност, но при бременната жена има доста рискове.
Да, има риск от гестационен диабет, но е важно четящите тук бременни да не бъркат инсулиновата резистентност с гестационния диабет.🙂 Това, че може да има ИР по време на бременност, съвсем не означава, че задължително всяка втора бременна жена ще е с гестационен диабет. Приятелка по време на бременността си имаше ужасна ИР /качи над 20 кг без промяна в храненето, имаше и ужасно безсъние през това време/, обаче нямаше гестационен диабет.
Всяка бременна да си слуша лекарите, да не разчита само на информация от форум!🙂

# 440
Всички, почти всички, който иска да си лежи на която иска кълка Росита Wink
Ми хайде, докажи го, че не са всички.
Със статии, изследвания, линкове.
Нямам такива намерения. И ще се направя, че не съм го прочела това ...

Е защо сега така?
На голи твърдения ли ще караме. На мен пък би ми било интересно да видя такава информация доказваща, че бременост може да не засяга по-никакъв начин тези хормони.  Ако ще твърдим нещо, да го обсъждаме както трябва.

Нани, индивидуално е, така е.
Но при първата ти бременност не са ти пускали кз и инсулин, може би само кз. Та пак не можем с точност да кажем имала ли си ир или не.

# 441
Нани коментираше гестационния диабет мисля.

# 442
Е, то ир предхожда този диабет принципно.

Но пък и на въпросната потребителка са наред изследванията, така че няма повод за притеснение.
А и лекаря най-добре ще я насочи. Ако е добър, а дано.

# 443
Но не е и вярно, че "всички бременни са с ИР".
Има риск от гестационен диабет по време на бременност, но при бременната жена има доста рискове.
Да, има риск от гестационен диабет, но е важно четящите тук бременни да не бъркат инсулиновата резистентност с гестационния диабет.🙂 Това, че може да има ИР по време на бременност, съвсем не означава, че задължително всяка втора бременна жена ще е с гестационен диабет. Приятелка по време на бременността си имаше ужасна ИР /качи над 20 кг без промяна в храненето, имаше и ужасно безсъние през това време/, обаче нямаше гестационен диабет.
Всяка бременна да си слуша лекарите, да не разчита само на информация от форум!🙂
Ами да ги слуша лекарите, кога съм казала нещо противно на това, аз всъщност отговарях на Елора, че не всички бременни са с ИР, както твърди тя.

Елора, аз нищо не твърдя, ти твърдиш, както вече стана ясно Simple Smile

# 444
Е, аз си твърдя това, ти твърдиш обратното.
И ще си го твърдим до откат Wink

# 445
В спора се ражда истината, нали така? Но без лични нападки. 🫶

# 446
Не, няма да твъря до откат нищо, няма смисъл. Аз не съм имала ИР, когато съм била бременна, сестра ми също. И други в темата също писаха, че не са имали. Хормоните се променят - аз примерно повръщах 9 месеца, при други - друго, но не при всяка бременна се стига до ИР или гестационен диабет.

# 447
Ето го днешното ми вкусно меню.🥰 Мусака с кайма, целина (корен), червено цвекло, малки количества морков и лук, зелен лук, яйца, сметана и мас. Салата микс. Десертът е "мюсли" с печена тиква, микс семена, кокосови стърготини, цейлонска канела и сметана:

Скрит текст:

За останалите мусаката беше с картофи, но харесват режимната заливка.  
Докарах съотношения 14% белтъчини/8% вгх/78% мазнини. Доволна.😊

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 22:42 от dolce miele

# 448
Аз пак питам Росита. С тестове ли е установена липсата на ИР.
Тестване на кз и инсулин?
Не е нужно да обяснявам, че кз може да е 4,5, но инсулина при един да е 5, на друг 50.
Нещо което лично съм го виждала на моите изследвания през годините.
Та една кз изследване не доказва нищо.
Защото болшинството пускат огт само с кз, но не и с инсулин.

# 449
Да, по време на бременност лекарите ги интересува само КЗ да е в норми, затова и не искат инсулин да се изследва. Знаят, че през този период е нормално инсулинът да се повиши. Важното е обаче този инсулин да си върши работата и да сваля КЗ. Аз, когато бях бременна, дори не знаех, че съществува ИР, камо ли да изследвам инсулин. Няма как да знам имала ли съм или не ИР тогава, но съм склонна да вярвам на Невена, а и на прочетеното по този въпрос. Все пак "инсулинът прави нещата да растат"- доктор Фънг. Факт е, че моята КЗ тогава си е вършела работата.
Като споменах доктор Фънг, ето едно клипче, което гледах вчера (няма общо с по-горната дискусия, но то се вижда и от името му🙂):
https://m.youtube.com/watch?v=mucQl3GfdHA

Общи условия

Активация на акаунт