Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 518
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Аз от тренъорчето намерих още упражнения . На пръв погрид изглеждат елементарни но май работата е в броя повторения .  На почти всички пише по 100 пъти.
Без крака останах ама яко стягане имам в бедрата. Отвътре отвън. Препоръчвам.  Сякаш по ефективни са от клековете. Те ме натоварват а тези ме разтоварват 😃
Това го дават за намаляване и на обиколката на корема

# 586
Дара, аз също много харесвам подбора ти на упражнения! Базови и много ефикасни 😍

# 587
Май му свикнах. Нищо ми няма.
Само дето огладнявам около 17, но не е проблем.

Е ти в колко вечеряш принципно?
А пиеш ли достатъчно вода?
Понякога на работа като огладнея по-рано, пийвам една чаша, ако трябва и две и минава бързо.
Че ако ми се прияде в 11,30 няма как да ям, че тогава правя едни важни неща и не могат да чакат.

Дара, и тия съм си запазила. Следя го аз тоз сладур. Скоро не съм влизала да го видя има ли ново. Първото уж е лесно, ама нещо краката ми се натоварват.
Утре ще видя какво ново при батко Тай чи.
Ама аз всичко дето ми харесва съм го запазила. И като тръгвам да правя, отварям всички табове, изчаквам и почвам едно по едно. Колкото мога.
Също така ги правя откакто Нани ги даде, пристрастих се. И нали знаете, че повечето включват ръце. Искам да кажа, че аз толкоз гири вдигам, толкоз лицеви, ама от това нещо ми се прибра висящото на ръцете. Не че висеше много, ама има огромна разлика.

Да кажа за упражнението от вчера, което дадох, модифицирания вакум.
Ами днес го направих сутринта набърже и преди гимнастиката също на гладен стомах. Преди малко родих. Но дали е от вакума или това, че втори ден джуркам трици и хуск. Макар че те досега баш такъв ефект не са имали.
Вакум и друг път съм правила, но нередовно, просто забравям. И сега се опитвам да върна лентата и се сещам, че понякога съм имала такива странни вечерни раждания. Хм...
Ама си мисля нещо. Часа за лекаря е на 20-ти. Притеснява ме това дали ще ми иска фекална проба. И ако сега пак почна да не пуша дали ще мога да родя сутринта на 20-ти и за всеки случай да занеса пробата. Егати и тъпата дилема. Чета, че някой лекари си искат всички изследвания за това и подозирам, че моята няма да е доволна от тоя граничен резултат.
Въобще нямам желание да пуша две седмици заради туй нещо.
Но на една лаборатория пише, че не трябвало да се взимат лаксативи. То не че като пуша действат, ама взимам.

# 588
Така както гледате отвреме навреме  пиша целите си менюта - обикновено ям 2 пъти на ден, отвреме навреме взех да правя по дълъг Фаст  и ям в късен следобед. Откакто правя фаст кг взеха да падат не задържам толкова вода ... дрехите ми взеха да стават.
Просто искам да изчистя корема, и да видя резултат.
Имате ли проблеми със съня?
Какво постигнах от юни до сега не е много но бива ...
1.06 - 69.900
5.11 - 62.700
Целта - 56 кг - 57 най много
Този път като ги сваля няма да излизам от темата тука чинно ще давам отчет какво ям тк всичко е в храната и движението а не в хапчето🤷♀ Няма вълшебно хапче!
И тук има разни рецепти от кето хранене - https://instagram.com/vestoneva?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ==

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 00:21 от Bria

# 589
Алина,
Кето и нввмх не са режими измислени от бг мама или някой блогър, а от лекари. Казвам го, защото явно за теб е важна дипломата и титлата. Разбираемо де, то и аз отдавна съм приключила със статии и съм минала на литература от медицински лица. Както и почти всички в тази тема.  Инфото в първия пост е от такива хора предимно.
Ето ти Джейсън Фънг, който и книги пише. Лекар е. Лекува диабетици успешно, хора с ир са детска игра.Той пък примерно е моя лекар, аз на него без да го знам съм се доверила, нищо че преди година му прочетох трудовете. Вече осма година си сея това, което съм пожънала.
Та Джейсън Фънг е лекар. И е написал страхотни книги за фастове и режима. Нали е лекар.
Просто ми е чудно защо тогава си тука в тази тема? Какво очакваш от нас?
Само на лекарите си вярваш, отричаш нв и кето, защото двама лекари ти казали. Просто питам, не се заяждам.
За щастие има лекари, които препоръчват нввмх и кето. Книги пишат, филми правят.
Твоите лекари явно не са наясно с това хранене, щом смятат, че се яде веднъж на ден. Лекар, ама чел - недочел. Интелигентния човек какъвто се предполага да е един лекар ще седне да прочете информация за туй нещо кето и нввмх. Има си книги писани от негови колеги. А те отворили някой сайт, прочели две изречения и затворили. Интелигентния не прави така. Умния ще опознае "врага си" И накрая може да разбере, че не е враг туй кето.
Ако лекарите ти считат човек с инсулин 18 за почти излекуван, то по-добре да си замълча.
И се съмнявам с тяхното въглехидратно хранене да излекуват хора и да ги докарат до стойност кз 4 и инсулин 4 на гладно. И да могат тези хора някой ден да се почерпят нещо нормално без да се притесняват от драма с кз и инсулин. Аз съм вече на този етап. Но си внимавам.
Била съм на твоето място и съм се лутала и съм вярвала безрезервно на стандартните съвети от лекари, които не са ми помогнали.
Затова съм и  тук. И ми се наложи много да чета.

Ето и един автореферат
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://mu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2023/09/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%94-%D1%80-%D0%9F%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B3.pdf

Не знам дали се отваря.
Д-р Иванка Николова Паскалева
НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНА (КЕТОГЕННА)
ДИЕТА ПРИ ДЕЦА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕ
От лекар, бг университет. Пловдивския
Радвам се, че вече се започва да се пише и там по тази тема и има специалисти не лекуват вече по стандартните ужасни методи - диета 9 и хапче.
Та твоите лекари , не са всички лекари.

От Кето диетата озверявам от глад. Последния път от тази диета си върнах 5 кг за по-малко от месец. Сега вече съм -15 кг. И успявам да ги задържа 6 месеца, дори веднъж в месеца си позволявам да ям пица (знам, че не трябва изобщо, но не искам да се лишавам, а и не злоупотребявам), така че за мен работещата диета е балансираната диета, малки порции по 4-5 пъти на ден. Работи. Свалям килограми задържам ги и най-хубавото е, че не изпитвам глад. И никъде не съм написала, че 18 е перфектен инсулин, но за мен е голямо постижение защото инсулина ми беше 34! И не ми обяснявай какво прави умния и интелигентния, моля! Инсулина не се сваля за 1 месецнв перфектната норма, но може да се подобри. Точка.

# 590
Алина, не разбирам присъствието ти в тази тема. Искаш и търсиш съвети и помощ ли? Други възможни варианти - искаш да ни убедиш в твоята гледна точка или просто да си чешем езиците, защитавайки всеки своята теза с цел безмислен безконечен спор?
Ако наистина спазваш НВ-ВМХ, е невъзможно да изпитваш глад!!!

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 00:01 от Анонимен

# 591
Алина, не разбирам присъствието ти в тази тема. Искаш и търсиш съвети и помощ ли? Други възможни варианти - искаш да ни убедиш в твоята гледна точка или просто да си чешем езиците, защитавайки всеки своята теза или целим безмислен безконечен спор?
Ако наистина спазваш НВ-ВМХ, е невъзможно да изпитваш глад!!!

Няма да присъствам повече тук. Само ще посъветвам хората с малко разум да слушат докторите си и да не си назначават самолечения. Успех на всички и моля да ме пропускате в отговорите си, все едно не съм писала никога.

# 592
Съмнявам се Алина, че си била на кето или нввмх, различни са, но си приличат.
Няма как на кето или нв да си гладна. За да си на истинско кето и нввмх, ти са нужни познания, поне начални, ти не ги притежаваш.
Но все пак още се чудя какво правиш в тази тема?
Хубаво е да прочетеш заглавието на темата и поне текста в червено в първия пост.
Ама ние лекари си слушаме бре. Кеф ти Фънг, кеф ти Боз.

Аз пак да пиша за запека, ще ме извините, че само това четях досега. И на мен ми писна от мене си, ама открих топлата вода. Поне се надявам да е топла, даже гореща.
Ех, защо дядо не беше жив да ме набие по задника, винаги като го правеше и запека ми минаваше Joy
Поне се надявам. След два дни почвам пак.
Статия за запек и цигарите
https://bgkids.hallowedgaming.com/journal/zapek-s-otkazvaneto-ot-cigarite.html
То никотиновата киселина според тази статия се произвежда от черния дроб.
Но пушача вкарвал много тутун, дроба спира. Не знам колко е вярно, сигурно е.
И почвам търсене. Ми то В3 моля ти се било никотинова киселина.
Имам в другата стая, виси и си чака някой да го пие.
Айде, скоро пак почваме.

# 593
А тези с повече разум, да търсят информация от компетентни лекари и да черпят от опита на препатили хора с подобни проблеми.

"Кето" е много обширно понятие и всеки си го интерпретира както му дойде, особено след като доби по-голяма популярност, така че това че някой твърди, че е бил "на кето" и няма резултат, на мен лично не ми говори нищо за начина му на хранене.

# 594
А тези с повече разум, да търсят информация от компетентни лекари и да черпят от опита на препатили хора с подобни проблеми.

"Кето" е много обширно понятие....
....така че това че някой твърди, че е бил "на кето" и няма резултат, на мен лично не ми говори нищо за начина му на хранене.
Абсолютно на същото мнение съм!😃
Я вижте...как съм уцелила съотношенията на парченцето торта, че и калориите закръглени на 250! Макросите са без крема, ама и той е с много малко вгх, а и беше малко количество:

# 595
Познавам лично не един човек, който уж е чел за кето и уж се храни на кето и уж е гладен, ама нищо не ставало, не отслабвали и т.н.

Съгласна съм и аз Nevermoresleep. Компетентни лекари си трябват, а на който му писва от некомпетентни е хубаво да си вземе живота и здравето в ръцете и да почне да се образова.
Аз съвети приемам, не само от книги, но от хора с опит и успех.
Човек с инсулин на гладно 18 не може да ме научи на нищо и няма как да приемам съвет от такъв човек.

# 596
Елора е много скромна😁, но само да спомена, че е свалила 50 килограма...🙃 Но с режима, който спазва сега, не с предишен...😉

# 597
Като знам какви неща съм срещала да им викат кето и настръхвам, един приятел веднъж в заведение сериозно предлагаше да съм си сложела майонеза на нещо, че нали била "като за мене така мазничка" Grinning А като прочета някой как не харесал резултат от 1 месец кето или пък по-малко... Че то при много хора толкова време не стига за адаптацията само. Особено ако започват с много висок инсулин си е тегаво и в един момент няма за гориво ни захар, ни кетони в началото.
Да не ме разбере погрешно сега някой, аз не съм привърженик на истинското строго кето и за себе си не съм прибягвала до него а само до ВМНВ. За мен и то е достатачно. Така че не натискам някого да се храни кето, просто и това писане как не ставало малко ми стои във въздуха.

# 598
Значи озверяването от  глад и желанието за въглехидрат / под най различна форма/ се появява, като спра режима.
Рязко качване на килограмите, под рязко  разбирайте за 30 дена -10-12 кг
Не мога да се съглася, че при кето режим има озверяване - месо, риба, яйца, всякакви дреболии, зеленчуци, и плодове с нисък гликемичен индекс / боровинка, ягода, малина и грейпфрут/ Ако мога да си  намеря домашно кис. мляко ще купувам и такова.
Трябва време и на организма да свикне, но и трябва воля, няма какво да се лъжем!
Направи списък с месо, риба, зеленчук и плод и само това пазари, само това готви. Като огладнееш, пиеш вода, чай, кафе.
Алина искам да ме разбереш правилно, и сега ми се яде въглехидрат, за цяло лято аз не поръчах нито един десерт.., но отпуснеш ли края визията ще е най - малкия проблем.
Здравето е най- важно!

# 599
Такива неща съм виждала.
Например колежка купува 200 грама топено сирене и един шпеков салам Бургас. Това преди години беше. И ги изяжда на едно ядене.
Било кето. Така чела. И аз така съм обяснила. Което не е така, ама слушала с едното ухо.
Лошо и станало, вика твоя режим е отврат.Викам това дето го изяде мила няма общо с моя режим.

Брия, всъщност когато човек е на истинско кето няма глад. Желанието за сладко идва от навиците предимно.
И за това всъщност не отнема кой знае колко воля. А желание за здраве и  промяна.
Подобно на цигарите е. И бързите В и цигарите са наркотици.
Както Алън Кар вика на чудовището в нас - никотиново чудовище. Тук е захарното чудовище.
Да си призная честно борбата с В след преминаване на нв беше изключително лесна, не бих го и нарекла борба. А бях човек изяждащ много В. Абе за пръв път в живота си разбрах какво е да си наяден. И то истински. Защото можех половин тава ориз да изям, да се чувстам издута, тежко да ми е било, ама ми беше още гладно.
И с цигарите щеше да е лесно, стига задника ми да не беше на друго мнение. Тегавото там е, че няма с какво да замениш цигарите, ама все ще пукне тоз демон.
Предстои трети опит, трябва да на късмет, нали третия път е на щастие било.
Ще пия В3, ще се вакуумирам, ще се точкувам.
Никотиновото чудовище винаги ще живее в мен, но ще изпадне скоро в кома.
Захарното редовно е в кома,  но още живее в мен, просто сега аз му казвам колко, не той да ме командва.

Общи условия

Активация на акаунт