Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Никол, щом си гладна, значи не си на нашия режим.
Хайде чукни един омлет от 2-3 яйца със сирене. Спретни салата и няма как след това да са гладна.
Колко гр пиле има в тази супа?
3 парченца?
Във фризера ми лично моите порции кайма или пилешко са по 150, максимум до 170 грама. Това ми е на едно ядене. Даже и на някои тук може да им е малко, ама всеки с възможностите си.
Примерно размразявам и пилето или телешката кайма със зеленчуци задушавам.
Тиквата няма място в режима, щом си в началото.
Пък ако ще ям кюфтета, често може и три да изям.

# 571
Бриа, добре се движат нещата, не се напрягай.
Нали не си си поставила срокове, че тогава е само стрес излишен.
Нани, гуш и от  мен 💚. Тук сме си банда, и за добро, и за зло. Догодина дано се видим, когато си дойдеш.
Алина, то и аз имам респект към доктори, особено когато съм се доверила. Но, понеже съм древна, доста лекарски грешки съм опитала като кривак по гърбината. И не толкова грешки, а заради методи на лечение, или неглижиране на симптоми. Не е важно да спориш с нас, ние тук виждаме какво работи. Ако зачетеш стари теми, ще видиш колко народ влезе в идеално метаболитно здраве само с прилагане на режима ни, спорт, питане в темата , четене. Преди две години, септември, дойде една дама , Азара, тя беше почти диабетик. Оздравя! Намери темите от този период и чети, за стимул. На първо времи си вземи глюкомер и в домашни условия си провери кръвната захар. Уредът не лъже, ако не вярваш на нас. Сама ще се убедиш какво се случва с кз на първи и втори час от хранене с овесини ядки, пълнозърнест хляб, а честото хранене държи кз висока, това активизира инсулина да я сваля и ето го порочният кръг.
Ако искаш, ще ти подаря глюкомер, ако си от София и лично мога да ти го дам, с инструктаж.
Имам излишен, защото поръчам лентички на промоция и идват с подарък глюкомер, та складирам ланцети и апаратчета 😀.
Да ви е кротко, лениво, релаксиращо днес 💥

Държа си диетата, спортувам и си измервам кръвната захар, която е нормална. Днес беше 5.2 на гладно, а от последното изследване инсулина падна значително, след 2 месеца ще пусна нови изследвания.

А ето какво ми отговори ендокриноложката.

"Вие сте споменали, че някой ви казал, че ако се храните с кето или веднъж на ден, това ще подобри инсулиновата ви резистентност. Това обаче не е подкрепено от научни изследвания и не е обичайна практика при управлението на инсулинова резистентност.

Фактът е, че честното и правилно разпределение на храненето през деня може да помогне за поддържане на стабилни нива на кръвния захар и инсулин, което е важно за подобряване на инсулиновата чувствителност. Храненето само веднъж на ден, особено ако включва големи количества храна, може да доведе до значителни скокове в нивата на кръвния захар и инсулин, което може да влоши инсулиновата резистентност.

Аз, както и други колеги с дългогодишен опит препоръчваме на хората с инсулинова резистентност да се хранят на малки и балансирани хранения през деня, за да се поддържат стабилни нива на кръвната захар и инсулин, като така се подобри инсулиновата чувствителност, както и метаболизма. А в съчетание със спорт резултатите са много добри. Това е научно доказано."

И това не е единствения лекар, който ми го е казвал. Гастроентеролога е на същото мнение. Освен това ендокриноложката ми е с 30 г. опит и специализации във Великобритания и Франция. Освен това е излекувала много такива като мен. Съгласна съм с някои неща, които са написани тук, но не с всичко. На кой трябва да вярвам, според вас? Все пак предпочитам да вярвам на докторите и на науката.

# 572
на Никол и трябват солидни мазнини и повечко протеин. Те ще и убият глада, за сладко. Мазн.+протеин, не са в оптимално количество, затова има постоянно чувство на глад.

# 573
Сега човек не може и един антибиотик да си купи с тези електронни рецепти…
Излишно се драматизира за тези рецепти, разбира се че можеш да закупиш антибиотик, няма разлика дали е електронна рецептата или е награцана грозно на бланка на ръка.
Човек, на когото не му е предписан от лекар, не трябва да може да си закупи такъв препарат, просто досега не се спазваше толкова това. Нагледала съм се докато работех в аптека как идват с някакви стари, чак пожълтели рецепти и искат да купят пак същия антибиотик... ако изобщо покажат рецепта. Много е вредно това.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 21:32 от natka

# 574
Alina, може би греша, но за ядене веднъж на ден не сме говорили тук.
Т.нар. "обичайна практика" е метформинов препарат. От нещата, които лекарят Ви е казал, оставам с впечталение, че има едно несъответствие между това, което казвате, и това, което Ви е казано. Факт е, че трябват не много усилия, а просто промяна на много грешни, пагубни навици, за да падне един инсулин от 30 на 20. Никой не спори също така с Вас, всеки може да прави каквото си иска. Аз като си свалих инсулина на 2,5 и гх на 5 трябва ли да казвам, че съм яла грозде веднъж и тиква още веднъж и това е ок и да споря, че плодове може?  Казвам ви го като човек, който ако не се доверяваше на медицината, нямаше да е жив и да пише във форум, поради разнообразни тумори. Просто при храненето се доверете на опита, или на каквото Вие си искате всъщност.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 21:52 от Мануна

# 575
Наистина звучи малко като развален телефон, тя лекарката е права че не бива да има пикове на кръвната захар, разбира се. Никой тук не е и твърдял обратното а напротив, храним се така че КЗ да е стабилна, просто препоръчваният от старата школа начин за това не е единственият и пишещите тук предимно сме избрали друг.
Хранене веднъж на ден не видях някой да препоръчва за постоянно, но те вариантите не са само или 1, или 5-6 на ден, нали? Повечето са на 2 или дори 3 хранения, просто без междинни.
В случая фастовете са (евентуален) допълнителен инструмент, с лечебен ефект сами по себе си. За който е решил да ги практикува. Ефект за сваляне на КЗ и инсулин имат и двете поотделно, а заедно се получава и още по-добре ако се съчетаят.

# 576
Хора надъхайте ме, че се отчаях! Трети ден съм в кето режима ами много ми е зоооор. Яде ми се шоколадов кекс ужасно много. Знам, че в началото е най-трудно. А и нямам кг за сваляне, чувствам се супер, 52 кг съм...но инсулина говори друго. А и ме гони адски глад, честно.  Непрекъснато мисля за ядене и готвя, ще откачааа. Вчера правих крем супа от тиква. Сутринта яйца със спанак и рукола, за вечеря кето пилешка супа, и все ми се яде въглехидрат. Дайте малко сили моля ви!
Ами ти не ядеш. Как няма да си гладна и да ти се яде сладко.
Напълни си корема със стабилна порция месо и салата за гарнитура. Гледай да си постоянно нахранена, не наяла се, а нахранена.
Няма как да избегнеш абстиненцията за сладко. Трябва да я преодолееш. Също като пушачите, наркоманите и алкохолиците - за да се оттървеш от зависимостта, трябва пълно въздържание.

Съветът ми е да ядеш протеини и мазнини в неограничени количества в началото - когато си гладна, яж протеин и мазнини, зеленчуците за гарнитура. Може да е няколко пъти на ден - колкото ти се яде, докато преодоееш абстиненцията, а след това, апетитът сам ще се регулира.

# 577
Алина,
Кето и нввмх не са режими измислени от бг мама или някой блогър, а от лекари. Казвам го, защото явно за теб е важна дипломата и титлата. Разбираемо де, то и аз отдавна съм приключила със статии и съм минала на литература от медицински лица. Както и почти всички в тази тема.  Инфото в първия пост е от такива хора предимно.
Ето ти Джейсън Фънг, който и книги пише. Лекар е. Лекува диабетици успешно, хора с ир са детска игра.Той пък примерно е моя лекар, аз на него без да го знам съм се доверила, нищо че преди година му прочетох трудовете. Вече осма година си сея това, което съм пожънала.
Та Джейсън Фънг е лекар. И е написал страхотни книги за фастове и режима. Нали е лекар.
Просто ми е чудно защо тогава си тука в тази тема? Какво очакваш от нас?
Само на лекарите си вярваш, отричаш нв и кето, защото двама лекари ти казали. Просто питам, не се заяждам.
За щастие има лекари, които препоръчват нввмх и кето. Книги пишат, филми правят.
Твоите лекари явно не са наясно с това хранене, щом смятат, че се яде веднъж на ден. Лекар, ама чел - недочел. Интелигентния човек какъвто се предполага да е един лекар ще седне да прочете информация за туй нещо кето и нввмх. Има си книги писани от негови колеги. А те отворили някой сайт, прочели две изречения и затворили. Интелигентния не прави така. Умния ще опознае "врага си" И накрая може да разбере, че не е враг туй кето.
Ако лекарите ти считат човек с инсулин 18 за почти излекуван, то по-добре да си замълча.
И се съмнявам с тяхното въглехидратно хранене да излекуват хора и да ги докарат до стойност кз 4 и инсулин 4 на гладно. И да могат тези хора някой ден да се почерпят нещо нормално без да се притесняват от драма с кз и инсулин. Аз съм вече на този етап. Но си внимавам.
Била съм на твоето място и съм се лутала и съм вярвала безрезервно на стандартните съвети от лекари, които не са ми помогнали.
Затова съм и  тук. И ми се наложи много да чета.

Ето и един автореферат
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://mu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2023/09/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%94-%D1%80-%D0%9F%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B3.pdf

Не знам дали се отваря.
Д-р Иванка Николова Паскалева
НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНА (КЕТОГЕННА)
ДИЕТА ПРИ ДЕЦА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕ
От лекар, бг университет. Пловдивския
Радвам се, че вече се започва да се пише и там по тази тема и има специалисти не лекуват вече по стандартните ужасни методи - диета 9 и хапче.
Та твоите лекари , не са всички лекари.

# 578
Моята пък ендо не само знаеше всичко за нашия режим, не само прегледа всичките ми изследвания, като проследи резултатите, а ми каза да продължа, без никакви отклонения по същия начин, но и глюкофаж ми изписа. И препоръча и на мъжа ми, който пък си е здрав, да мине на моя режим. И тя е лекар, и то с опит. Как пък не ме посъветва поне още едно ядене да включа, че и някой пълнозърнест хляб.
Всеки сам си прецЕня, нали така беше.
При мен драмата е с кръвната захар, ако имах кз под 5, нямаше и въобще да разбера, че имам проблем

# 579
tays, как върви хапчето? Надявам се вече да си много по-добре

# 580
Ендокринолог ми във Варна аз съм го казвала ми показа някаква книга (От Амазон даже ми препоръча да си я взема). Та ми показа как Трябва да изглежда една моя порция и всъщност какво да съдържа тя. Месо и зеленчук. Не филия хляб намазана с шоколад 😃
На самата ми препоръча да мина на ниско въглехидратен режим на хранене.
Като си ходих лятото бях посмъкнала кг кото и казах че не пия вече хапа а си хапвам  еди са какво. Искрено се зарадва.
Да уточня . Тя ходи на специализации в Шотландия в Америка и е лекар.

# 581
Абе знам, че нашите лекари са доста поизостанали.
Трагично е просто. Масата лекари не струват. И масата народ не случва на лекари.

Таис, всеки път като прочета, че в бг някой лекар препоръчал нвввмх и ми става много готино и си викам, че има надежда. Но ще трябва много години да изтекат. Трябва да се смени и поколението закостенели лекари.

# 582
tays, как върви хапчето? Надявам се вече да си много по-добре
Ще броим пилците след още месец и 20 дни.
Яд ме е да го пия, но и аз си слушам докторката. Ще видя, като пусна изследвания.

# 583
А имаш ли още странични ефекти?

# 584
Май му свикнах. Нищо ми няма.
Само дето огладнявам около 17, но не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт