На море в Турция - тема 81

• 53 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
В един от петзвездните хотели на Златни пясъци, две румънки си запазили гривните и наследващата година спят на евтин хотел и се хранят на олинклузива, но ги изловили.
Но съм била свидетел как се загъва храна от българи, чак една баба си пълнеше шише с черпака от зехтина, един младеж се хвалеше, че си взел много баклава, все пак си я бил платил.

# 466
  • София
О, тараши се яко. Моя позната се прибира от морето със сак с безалкохолни напитки от хладилника в стаята. Да, знам, че се полагат, но да събирам кенчетата в сак и да си ги нося вкъщи, айде стига де! Друг случай - сменяли им халатите и забравили единия от мръсните. Съответно - веднага в багажа. И това е повод за радост и гордост.
Мен мъжът ми така ми се накара веднъж, че на тръгване исках да взема две кенчета безалкохолно за из път, та си купих от бензиностанция.

# 467
Ето още един клип:

# 468
  • София
В един от петзвездните хотели на Златни пясъци, две румънки си запазили гривните и наследващата година спят на евтин хотел и се хранят на олинклузива, но ги изловили.
Но съм била свидетел как се загъва храна от българи, чак една баба си пълнеше шише с черпака от зехтина, един младеж се хвалеше, че си взел много баклава, все пак си я бил платил.

Оооо, имаше клип с нашенка не помня от къде беше, май Ловеч, агенцията е Турс, награбила нашата кутии с баклави, круши, цяла маса пълна с ядене, събирала 7 дни, полудях, не ми казаха кой хотел е и как се казва, ама 100% се подвизава по фейса, да не кажа, че и тука може би се спотайва.

# 469
  • София
Последните постове ми напомнят далечната 2016г- пътувахме с автобус до Акуазис-а в Дидим.
На връщане един дядо си беше напазарувал поне 10 бутилки по 1л. вино,което слагаха на масите за обяд и вечеря.
По време на пътуването си пийваше от някоя и блаженно премляскваше.

# 470
Мен мъжът ми така ми се накара веднъж, че на тръгване исках да взема две кенчета безалкохолно за из път, та си купих от бензиностанция.

"Прекален светец и Богу не е драг" Simple Smile

# 471
Баклавата им е греховно вкусна, в нашия 5* Хайдарпаша беше в пъти по-добра от предия миналата година.
Ние си напълнихме една кутия за храна, 700 грама някъде, и си я държахме без да я крием в хладилника.
Персонала знаеше и нищо не ни каза. Не сме прекалявали и злоупотребявали, оставяхме си за сутринта с кафето на закуска, защото баклава имаше само на обяд и вечеря.
Накрая си взехме тази кутийка за Варна. Но това са 700 грама...
Хавлиите които оставихме в стаята бяха 7 броя, така се случи, че ни оставяха повече, бяхме казали, че не ни стигат сухи... Едно сапучне не сме си взели дори... но реално ЗА КАКВО са ти хотелски козметики... те не са нещо кой знае колко качествени! Нищо, че хотела е 5*
От Турция се прибрахме с цял куфар вкусотии и козметики, но нищо от това не беше вземано "на аванта". Всичко си го купихме от един специален магазин, защото качеството е страхотно. Аз втора година ползвам турски сапуни с кафе, по 4-5 лева е бройката, но е уникален!
Локума го купувам от Лейла в Алания, има си магазинче, прави го с мед и шамфъстък, няма грам захар... в нейния магазин тази година оставих над 8 хиляди лири за продукти...

Но да влачиш от хотела козметика и храна е бая долно... дори обидно към теб самия.
Виж обаче на ТАЗИ баклава не успях да и простя. Дори сервитьорите знаеха, защото им казах това.
Но говорим за една малка кутика все пак...

Те за това искам да ходя в Турция с кола... автобус или смолет не ми смогват на шопинга... говоря за над 30 кг. продукти...

# 472
  • Пловдив
Стана ми интересно за тоя сапун и локум.Ако може го качете да го видим.Когато пътувах с автобус съм си взимала само един локум с каймак.Иначе не обичам да пазарувам в Турция.

# 473
Ох.... И ние го заглеждаме семейно, но цените през сайта (директно немския) направо ме отказват. Доколкото знам от немците, ще има доигзраждане на комплекса в зоната от хотела към плажа - тип кортове, открит фитнес и други.
Интересувам се от хотел Aldiana club в Сиде. Съвсем нов хотел. Ориентиран към немски туристи. Дават отстъпки за младежи. Всичко, което има като информация е на немски. Не го намирам по българските агенции, а хич ме няма с немския 🙄.
Някой дали има повече инфо?

# 474
Стана ми интересно за тоя сапун и локум.Ако може го качете да го видим.Когато пътувах с автобус съм си взимала само един локум с каймак.Иначе не обичам да пазарувам в Турция.

В Алания на рибния пазар /Alanya Mercan Balik Evi/ в северния край има едно магазинче, продавача там работи над 20 години, целият град го знае, той ми прави селективни подправки за риба, салати и скара. Този октомви накупих около 4-5 килограма от него Simple Smile И над 30 сапуна... за подправките не се чудете, ние "разхвърляме" на поне 4 семейства, затова, щерките живеят отделно, на вилата оставяме да имаме и така... Но магазина за мен си е живо съкровище...
Понеже основно готвим на кукър /Ninja/ и с тези подправки ястията стават неземни вкусни /за тази, които обичат добре овкусени ястия, разбира се/ - сместа е по "описание" какво целим и е от поне 7-8 съставки...

Магазина на Лейла е тук някъде:
https://maps.app.goo.gl/6f9ke5R2LddVnG5dA
стоката не е евтина... но аз "боклуци" по "туристическите" пазари и междуградски спирки на автобуси не купувам... с пакетирани сладкочи с многомесечна трайност не желая да се храня нездравословно... захар, оцветител, консервант и така нататък...
Страничката и в инстаграм:
https://www.instagram.com/karel_turkish_delight/

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 20:45 от Navy

# 475
Моля, дай пак страничката в Инстаграм! Благодаря! Линкът е грешен...

# 476
Повечето не знаят как загъват чужденците и то в чужбина, затова говорят какво правят българите или румънците.
Абсолютно навсякъде съм виждал да си взимат хората всякакви неща, дори си правят по 2-3 сандвича.
Последно видях в Стокхолм, не е да кажеш плаж или планина, а град и си бяха местни. Бяха семейство и си направиха поне 5 сандвича накрая, дори не им е минавало през акъла, че е срамно, какво масово се мисли у нас.

# 477
Моля, дай пак страничката в Инстаграм! Благодаря! Линкът е грешен...

Извинявам се, грешка...

https://www.instagram.com/karel_turkish_delight/

Alexslav, едно е 4-5 санвича /и ние си напълнихме една кутия за храна с баклава и никой нищо не ни каза, а знаеха!/, друго е като на клиповете като невидели... с торбите... 35 кг храна! и огромно количество средно качество козметика...

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 21:10 от Navy

# 478
Имате ли отзиви за Pine beach  Белек,набелязала съм го за тази година?

# 479
Pine Beach е разположен на доста голяма и озеленена територия с хотелска и клубна част. Просторни и чисти стаи, разнообразна храна, вносен алкохол, детски бюфет, мини клуб, добра анимация за деца и възрастни, пясъчен плаж. Шатъл из територията за по-мързеливите.

Общи условия

Активация на акаунт