Дългото чакане след трансфер – тема 108

• 46 716
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Последно чйг пуснах на 13ти ден, в събота. Беше 940.
Слагам един кринон вечер.
Не е грешка при лабораторията, в събота резултатът за прогестерон беше 640 nmol/l.
След свеж трансфер съм.

ЧХГ-то ви също е над горна граница, възможна е и многоплодна бременност при която има такива завишения при ЧХГ и Прогестерон ако сте трансферирали повече от 1 ембрион. Щом Прогестеронът спада постепенно, следвайте си съвета на лекаря и бъдете спокойна, което е много важно.

# 241
От клиниката смятат, че е висок.
Един ембрион трансферирахме.

# 242
Аз четох някъде, че приема на хормонални лекарства засилва синтеза на ЧХГ. Не знам дали е вярно.

https://www.verywellfamily.com/should-i-worry-about-high-hcg-levels-2371240

# 243
Тя е на един Кринон вечер. Не мисля че ѝ е висока дозата.
Според мен да пробва да пусне в друга лаборатория.
Друг вариант е, тъй като е свеж трансфер и е минала пункция, заради повечето фоликули яйчниците да синтезират повече прогестерон.

# 244
Твърдението на Фридрих може да е вярно.
На 1ви ден след трансфер прогестеронът беше 701 nmol/l.
Казаха, че е толкова, заради пункцията.
Просто не мога да разбера сега как изведнъж се оказва много висок ...
Даже те не са ме карали да си пускам прогестерон, аз реших д апусна с чхг.

# 245
Здравейте момичета. Аз съм на 13 ден от трансфер на 1 петдневен ембрион. Днес бях на преглед относно кафявото зацапване което продължава вече 9 дена. Каза ми че не е от лигавицата на матката, а самата лигавица е 13. И в петък да си пусна кръвен тест. И също така ми каза че е имало пациентка която цялата бременност е изкарала с кафяво зацапване

# 246
Привет, защо толкова късно ви кара да си пускате кръвен? Вече сте на 13ти ден в петък ще сте на 16ти.
При последния ми трансфер пуснах тест на 9ти ден ( чхг над 200 ).
Като цяло аз лично не съм фен на късното тестване. По този начин може да се изпусне ако е имало имплантация, но е спряло развитие ембриончето. Смятам, че това дали е настъпила имплантация е много важен критерии, да не говорим, че при вас има и зацапване.
Желая много късмет и да се похвалите с високо ЧХГ! Flowers Four Leaf Clover

Здравейте момичета. Аз съм на 13 ден от трансфер на 1 петдневен ембрион. Днес бях на преглед относно кафявото зацапване което продължава вече 9 дена. Каза ми че не е от лигавицата на матката, а самата лигавица е 13. И в петък да си пусна кръвен тест. И също така ми каза че е имало пациентка която цялата бременност е изкарала с кафяво зацапване

# 247
Как хубаво е тръгнало, но какво се случва после...Двечки ли бяха? Дано имате късмет, знам какво е през ден или всеки ден да се ходи в лабораторията и да няма яснота.
Да. Две бяха. Петдневни

При два върнати ембриона не търси логика в нарастването на чхг.Ще те следя с интерес и ти желая сърдечно успешна бременност до края

# 248
Аз също смятам, че късното (както и твърде ранното) тестване са минус. Аз бих си пуснала кръвен още сега, със сигурност ще даде насоки какво се случва

# 249
От петък съм спряла лекарствата....днес пак пуснах чхг - 52,87.....цикъл не идва, не ме боли нищо....а то макар и супер слабо си расте.... какво ще рече и каква да правя? Днес съм 17 ден от трансфера на 3 дневни, на 12 ден бях 40....Някакви предположения как да се изчистя, явно не расте като хората и дали е в тръбата? Нямам кафеникаво течение или е много рано още да се разбере?
При мен Расте бавно. На 03.10 - 120
Днес - 206
В сряда пак ще пусна
На УЗ нищо не се вижда.
Следят ме.
Нямам кървене. Нямам болки
Продължавам с естрофем, дуфастон и утрогестан....
За сега изключват извънматочна, но.... Времето ще покаже

Надежда има, при мен беше подобно нарастването, сега е на 3. Трудното е да се въздържаш от прегледи твърде рано, тогава се информирах, че не е полезно за още крехкия ембрион, а така или иначе сакче се вижда при стойност над 1000. Ако нямаш болки, кървене, не виждам повод за притеснение. А за кръвните тестове, то е ясно, че ще сте в лабораторията през ден два, и аз бях така. Изчетох къде що има по темата. Важното е, че расте!
Това е първият коментар, който дава някаква надежда. И аз изтечох много статии и коментари и подобни случаи. И никъде не прочетох, че въпреки бавното нарастване-има успешна бременност.
Докторката, от друга страна, не казва нищо-нито отписва опита, нито дава надежда.
Аз имам странното вътрешно чувство, че ще се случи чудо и нещата ще се подобрят, но като се замисля, реално, едва ли има има шанс. Да-в лабораторията съм през ден, вече десетина дена.
Почна от 70 на 26.10. 80 на 30.10. Пак 80 на 01.11. 120 на 03 .11, 206 на 06.11. Не знам какво да мисля, даже не знам какво да чувствам.

Easy, доколкото мога да смятам днес ти е 23-ти ден след транфер, при нормална бременност стойностите би трябвало да са над 1000, дори и над 1500 и вече да се вижда плоден сак. Това трудно и бавно покачване не говори добре. Ако се появят болки в някой от яйчниците, в гърба, рамото или някой от крайниците веднага на лекар. Мисля, че историята на 2402 беше с такива ниски стойности. Пожелавам ти да си огромно изключение, но за тези дни 206 не е висока стойност, никак. Дори и от двуплодна да е станала едноплодна бременност пак трябва да е по-високо.

# 250
За съжаление съм съгласна със Salsera. Това толкова бавно нарастване по-скоро не клони към нормално развиваща се бременност

# 251
Здравейте момичета, от години не съм писала тук,но съм отчаяна вече. Днес ми е 7ми ден на 2 5дневни ембриончета, втори опит ни е. Първуят нямаше имплантация. Днес незнам защо реших сутринта направих пиклив тест на Престо и разбира се е отрицателен. Шансовете са малки нали....На инжекции прогестан 2х1 и вагинално прогестан 2х1,пия естрофем 3х1....но явно и този път няма да имаме успех май. Последните ни 2 ембриончета са.

# 252
Здравей! Стискам палци! Flowers Four Leaf Clover Не са ли ти изписали твърде много прогестерон?

# 253
На някои места, в Турция, е нормалната доза, която изписват. 2 инжекции, 2 глобули

# 254
В Турция е трансфера ,предполагам че си е нормално. Този трансфер не беше на естествен цикъл. На 2ри ден от цикъла поставих блокираща инжекция лукрин,21 дена по късно правих кръвни, изпратиха ме на предполагам след началото на подготовката зс трансфер,лигавицата преди трансфера беше 11,2 . И това е

Общи условия

Активация на акаунт