Дългото чакане след трансфер – тема 108

• 46 810
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Уау…
Смесен трансфер 😳
Признавам, че за първи път чувам подобно нещо!
Къде се случва тази иновация, ако не е тайна? Наистина е много невероятно!

Здравейте, момичета! Предстои ми трансфер тези дни, аз съм на ЕЦ. Имам 2 замразени ембриона и идеята е сега ако извадим читава яйцеклетка да направим на 5 ден свеж + замразен трансфер. Някой правил ли е такъв смесен трансфер и това добра идея ли е? Ще съм ви благодарна да споделите мнение, тъй като чета, че за зет по принцип има някаква  специална подготовка и не знам как стоят нещата.

Галето, аз не бих добавила нищо на своя глава в лечението си! Ако се съмняваш в преценката на лекаря, съветвам те да го смениш, но така ми се вижда безотговорно към теб самата .
Аз след трансфера бях само на Прогестан 200 сутрин и вечер. Нищо повече и нещата се случиха. Ако вярваш на лекаря си не се тревожи и не добавяй нищо на своя глава 🙏 Вижда ми се опасно ❤

Аз съм на пролутекс 2х1, утрогестан 2х2 ,естрофем 3х2 и дуфастон 3х1
Това са страшно много неща. А и следвали ли сте прогестерона преди трансфер. Моят беше 30.68 доктора каза че е супер и не ми включи друго. Чудя се дали да не започна утрогестан и циклогест или дуфастон на своя глава. С мойте почти 30 броя трансфери винаги съм била на тях. Но не съм имала пролутекс до сега.
. Здравейте, когато си минал път като моя. Повече от 15 пункций повече от 30 трансфера всички видове изследвания биопсий лепила хистероскопий. Сменил си 6 доктора и няколко клиники от 2013 до сега и няма резултат няма как да имаш доверие на никого. Не че невярвАм на този доктор а просто невярвАм вече на никой. Аз също съм медицинско лице. Изчела съм хиляди научни статии и учебници и вече съм почти инвитро специалист. Едно от най-важните неща при трансфера е прогестерона. По-голяма доза не би могло да е опасно, а само да помогне. Притеснявам се че предният път точно прогестерона ми изигра лоша шега. Преди трансфера ми беше нисък. Доктора изписа само утрогестан. От 8 ми ден почнах уринарни тестове чертите всеки ден вместо да стават по ярки става ха по бледи. На 12 ти ден почти нямаше черта пуснах кръвен тест и резултата беше 180.след 2 дни резултата беше 75.прогестерона беше нисък. Много ме е яд че не включих и друг прогестерон. Обвинявам себе си. Повечето доктори си действат по схема и не гледат индивидуално. Затова много неща трябва да следим ние.

# 541
Уау…
Смесен трансфер 😳

Здравейте, момичета! Предстои ми трансфер тези дни, аз съм на ЕЦ. Имам 2 замразени ембриона и идеята е сега ако извадим читава яйцеклетка да направим на 5 ден свеж + замразен трансфер. Някой правил ли е такъв смесен трансфер и това добра идея ли е? Ще съм ви благодарна да споделите мнение, тъй като чета, че за зет по принцип има някаква  специална подготовка и не знам как стоят нещата.

Галето, аз не бих добавила нищо на своя глава в лечението си! Ако се съмняваш в преценката на лекаря, съветвам те да го смениш, но така ми се вижда безотговорно към теб самата .
Аз след трансфера бях само на Прогестан 200 сутрин и вечер. Нищо повече и нещата се случиха. Ако вярваш на лекаря си не се тревожи и не добавяй нищо на своя глава 🙏 Вижда ми се опасно ❤

Това са страшно много неща. А и следвали ли сте прогестерона преди трансфер. Моят беше 30.68 доктора каза че е супер и не ми включи друго. Чудя се дали да не започна утрогестан и циклогест или дуфастон на своя глава. С мойте почти 30 броя трансфери винаги съм била на тях. Но не съм имала пролутекс до сега.
. Здравейте, когато си минал път като моя. Повече от 15 пункций повече от 30 трансфера всички видове изследвания биопсий лепила хистероскопий. Сменил си 6 доктора и няколко клиники от 2013 до сега и няма резултат няма как да имаш доверие на никого. Не че невярвАм на този доктор а просто невярвАм вече на никой. Аз също съм медицинско лице. Изчела съм хиляди научни статии и учебници и вече съм почти инвитро специалист. Едно от най-важните неща при трансфера е прогестерона. По-голяма доза не би могло да е опасно, а само да помогне. Притеснявам се че предният път точно прогестерона ми изигра лоша шега. Преди трансфера ми беше нисък. Доктора изписа само утрогестан. От 8 ми ден почнах уринарни тестове чертите всеки ден вместо да стават по ярки става ха по бледи. На 12 ти ден почти нямаше черта пуснах кръвен тест и резултата беше 180.след 2 дни резултата беше 75.прогестерона беше нисък. Много ме е яд че не включих и друг прогестерон. Обвинявам себе си. Повечето доктори си действат по схема и не гледат индивидуално. Затова много неща трябва да следим ние.

Изследвали ли сте ембрионите? Причина винаги има, явно не сте я намерили. Доктор Станулов действа индивидуално според мен с всеки човек.

# 542
Уау…
Смесен трансфер 😳

Изследвали ли сте ембрионите? Причина винаги има, явно не сте я намерили. Доктор Станулов действа индивидуално според мен с всеки човек.
Да и ембрионите сме изследвали. Ами щом разбирате вие повече от докторите кажете каква може да е. Нито доктор Шефкетова нико Цветков нито Стаменов Персенска Владимиров и Станулов я намерираха. Имам всички изследвания по няколко пъти. Имам и нормално забременява е между трансферите и момиченце на 6 години. Всички доктори са и на мнение щом има нормални забременяване значи всичко е наред.

# 543
Гале, нямам думи …
Ти си голям боец, момиче!
Аз също от 2013 правя опити и ходя по лекари, но нямам 30 трансфера. Това ми се вижда неземно!
Стискам палци да имате още едно детенце! Да ви е живо и здраво първото❤

# 544
Възраст и качество на ембрионите обсъждали ли сте? Може би някакви хромозомни аномалии на ембрионите....
ПИД правили ли сте?!
Аз поне при мен знам, че се касае за лошо качество на ембрионите!
30 трансфера при един и същ лекар в една и съща клиника? Аз след 5тия неуспешен се преместих другаде. Препоръчвам да смените мястото.
не са в една клиника и са при 6 различни доктора и различни клиники. И със смяна нестава. Причина няма успех също.

# 545
Възраст и качество на ембрионите обсъждали ли сте? Може би някакви хромозомни аномалии на ембрионите....
ПИД правили ли сте?!
Аз поне при мен знам, че се касае за лошо качество на ембрионите!
30 трансфера при един и същ лекар в една и съща клиника? Аз след 5тия неуспешен се преместих другаде. Препоръчвам да смените мястото.
не са в една клиника и са при 6 различни доктора и различни клиники. И със смяна нестава. Причина няма успех също.
Възраст под 40 години съм. Започнала съм на 25.На стимулация реагирам многк добре по-къс протокол вадим 10-11 яйцеклетка. Последният път по дълъг протокол извадихме 31 яйцеклетка от които станаха 19 хубави ембриони. Затова имам толкова трансфери защото всеки път имаме много замразени ембриони. Правили сме генетични изследвания и Пид много пъти. Била съм на различни терапии и сме слагали хиляди видове лепила и лекарства с матката за подобряване на и плантацията. Просто проблема е че не се хващат и никой няма обяснение защо. Сега ми беше останало само едно последно ембрионче и дано опита е успешен защото нямам сили и желание за повече стимулаций.

# 546
Гале, а някога опитвала ли си кортикостероиди?

# 547
Да. Всеки път са ми изписвали след трансфер. Фракси и аспирин превантивно също. Вливки също. И пак нищо. Всеки доктор се чуди и няма отговор опитваме всичко възможно.

# 548
А ЗЕТ с блокаж на яйчниците правен ли е?
Другото за което си мисля е скрита инфекция, тъй като при теб очевидно се случва поне имплантация.

# 549
Да няколко пъти правим Зет след блок инжекция. Правили сме няколко пъти диагностични хисероскопий за да вземем материал за биопсия за скрити инфекция. Също така всеки път в надежда преди трансфер сме правили июунологична микробиологията и за имплантационнен прозорец биопсия и там всичко е ок.

# 550
Много странен казус.
Освен да помислите за сурогатство евентуално... Thinking

# 551
При положение че имам едно дете това е много безсмислено и незаконно.

# 552
Да, в България няма да стане.
Мисля че за Украйна бях чувала че е законно , но вероятно има и други държави.
Но като цяло е и доста скъпо начинание.

# 553
Не не го мисля като вариант. Ако стане стане ако не поне господ ми е дал едно. Да съм здрава да го гледам. И тя да ми е жива и здрава.

# 554
Странно е да, но аз помня, че при предишният ти трансфер Гале ЧХГ стигна трицифрено число. Беше споделила в темата. На мен ми хрумна, че ембриокултурата може би е била замърсена и това е повлияло предишните ти резултати. В момента си при Станулов, нали? Колко трансфера си направила само при него?

Да ти е жива и здрава дъщеричката!

айс, съжалявам за преживяното! Сега си почини добре и скоро отново в боя!

За прогестерона да кажа, аз този месец като лудите го тествах толкова пъти. Днес ми официалния ден за тест и ще си отчета резултата в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт