Всичко за всички марки гел лакове - тема 52

• 31 424
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Абсолютно не ти е от Claresa онихолизата. Тук повечето ползваме марката, както и HiHybrid, Sunone и тн. други по-бюджетни марки. И са си ок.
Все пак говорим за продукти, произведени в Европа и подлежащи на контрол за състав и качество. Това не са китайски лакове от Али, за които никога не можеш да бъдеш сигурен какво съдържат.
За мен са напълно ок да си ги ползваш вкъщи и да се упражняваш на приятелки. Не са опасни. (Да, алергия могат да предизвикат, както могат да я предизвикат и Коди, и други марки, съдържащи НЕМА, затова се работи внимателно и се избягва контакт с кожата.)
Шефката ти CND ли ползва само? Те си базират маркетинга на това, че са хипоалергенни, но макар да не съдържат НЕМА, това не значи, че не би могло при някого да възникне алергия и към друга съставка.

Има друг момент обаче - всеки лак е с различна формула, гъстота и тн. Затова най-добре е да се упражняваш с тези лакове, които реално ползваш на работа, за да подобриш работата си с тях. И да свикнеш на Клареса, като  формулата на CND е друга, това няма да ти е от особена полза.

Определено ме развесели с израза "били много химични" Grinning Моля те, питай шефката си кои гел лакове не са "химични" според нея, да се позабавляваме още малко.

# 136
Ние ползваме и други марки, всички са с различни четки и консистенция. Също и Ши лакът е по-различен от всички гел лакове, които съм ползвала и е най-лесен за работа за мен. С всеки продукт се иска напасване, но въпреки това пак се подобрява техниката и скоростта, нищо че консистенцията е по-друга. А иначе идеята не е, че не са химични, а че са максимално изчистени! Иначе всичко е химия, много ясно

# 137
Кажи кои са тези марки, които ползвате, нека видим дали действително са толкова класни.

# 138
За работа в салон съм твърдо против да се работи с продукти от ниския ценови клас/китайски/общодостъпни и т.н.
Не толкова заради вероятността (колкото и спорна да е тя) от алелгии и издръжливостта, пластичността и качеството на материала, колкото това, че просто не прави добро впечатление на клиентите.
Вие като отидете във фризьорски салон и ви извадят боя за коса Арома или Сайъс или друга за 5 лева от Кауфланд, какво ще си помислите и ще се боядисате ли там?
Иначе да, за вкъщи няма проблем да си тренираш на приятелки с каквито марки искаш.

# 139
Като знам колко салони работят с китайски лакове от типа на Микс Коко и подобни боклуци ... за мен също не е ок. Не само заради впечатлението на клиентите (повечето не познават добре марките), но и защото не е етично да предлагаш маникюр на висока цена и да ползваш най-евтините лакове от Али.
Но има хубави среден клас марки, с които според мен е недалновидно да не се работи, само защото продават без да изискват сертификат.

# 140
Здравейте, имали ли сте проблем с евтини материали върху ноктите си? ... Какво ще кажете по темата? 😊

И аз подкрепям мнението, че за работа в салон е по- добре да тренираш с качествени материали. Представи си, че на някой така или иначе му е тръгнал някакъв проблем и ще излезе, че е от твоите материали.
Но ако се опитват да те ограничат до 1-2 марки, това не е добре - има доста голямо разнообразие от доказани производители.

Иначе за лична употреба, аз съм ползвала доста от китайските боклучки и слава Богу за сега държа фронта.

# 141
Море моето мнение е, че от евтина до евтина марка има много голяма разлика. Едно е да вземеш евтината Claresa, Sunone и т.н. и евтината китайска неизвестна марка, която никой не е чувал и не се знае какво има в продукта. Аз съм имала проблем с онихолиза, но не мога да твърдя на 100%, че проблема е бил е цвета, защото цвета все пак се слага върху базата и по-скоро базата би била проблем при онихолиза. Преди бях с Коди база, сега вече три месеца съм с PNB база и нямам проблем с ноктите си. При мен онихолиза съм забелязвала след няколко маникюра с Коди база и след лак на Розалинд, който е китайска марка. Но няма как да разбера от кое точно ми се скапваха ноктите, защото Розалинд ги разкарах, а Коди не ползвам вече от последната ми онихолиза, която съвпадна с Розалинда. Та според мен ако искаш да експериментираш върху приятелките си, а от салона, в който работиш не ти правят отстъпки за продуктите им (което би било много тъпо), вземи си хубави марки бази, топове и лакове от чуждестранни сайтове. Цените им са колкото на Клареса и тем подобни тук, но поне са качествени. Визирам nailmasters, kodi.pro. А ако смяташ да работиш за себе си след известно време (по-малко от година) направо си взимай неща, които ще ти влязат в употреба, а не само да трупаш лакове, колкото да имаш разнообразие за приятелки. Все пак имаш сертификат вече и не могат да те спрат да пазаруваш професионални марки.

И да питам ако някой е изчел целия ми пост до края според вас има ли смисъл да сменя фрешъра и ултра бонда на Коди с тези на PNB само, за да са от една система за гел лак?

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 22:04 от garnitura

# 142
Само ако имаш проблеми с издръжливостта. Ако с тези на Коди маникюрът ти държи добре, няма смисъл да ги сменяш.
Аз ползвам фрешер и бонд на Адоре (украинска марка, миналата година ги продаваха за кратко в Мейкъп), базите са ми на Коди и Гратол и нямам проблем.

# 143
Матиращият топ на Hi Hybrid, който ми стоеше неизпробван в шкафа, се оказа много добър, много бързо се опече.

# 144
Regalia, формата изглежда малко странно.

# 145
Да, формата не е подходяща за дължината на ноктите.

# 146
  • Швейцария
Ей, много ме зарибихте. След първия ми опит си изтрих гела и сложих нов, че цветът никак не ми хареса. Всички продукти са ми от Китай, нямат сваляне. Още не мога нищо, но си поръчах и печати за следващия опит. Ще пробвам и различни цветове да не е толкова скучно, ама като за начало толкова. Ще се уча, пък дано напредна. Само на моите ръце ще си правя гел.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 00:11 от JennyBG

# 147
  • София
В приложението на Елена арт пак има колело с подаръчета, май за около седмица ще е. Предния път си спечелих лампа Sun5, от която, въпреки че не е препоръчвана, съм супер доволна. За мен си пече перфектно, така че може да се пробвате за нещо. Днес ми се падна 40% намаление на курсове и уебинари, няма да го ползвам.

# 148
На мен ми се падна калъф за четки и се чудя дали да не поръчам една Суфле база, даже вече ми е в кошницата и ме сърбят ръчичките ...
Някой май ги беше купил, доволни ли сте?

# 149
  • София
Ужас!! Simple Smile Съжалявам, че подтиквам към нови покупки! Иначе от базата суфле съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт