Всичко за всички марки гел лакове - тема 52

• 31 420
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Ще си взимам лампа . Искам да питам светлината нали няма да пречи и да съсипе самите лакове? Не виждам на обикновена лампа и това води до препиляване. А на дневна светлина пък слънцето ги съсипва.

# 121
Ще си взимам лампа . Искам да питам светлината нали няма да пречи и да съсипе самите лакове? Не виждам на обикновена лампа и това води до препиляване. А на дневна светлина пък слънцето ги съсипва.
Обикновената лампа трябва да е със студена светлина. Това е важно, за да не се полимеризират материалите, които са на масата (четки, отворени лакове, отворени гелове и т.н.). Самата лампа я избирайте да ви е удобна, а крушката да е със студена светлина.

# 122
Колко да е удобна. По интернет ще поръчвам. А крушката винаги мога да сменя. Благодаря. Студена ще слагам.

# 123
Може ли пример за Линдт база?
А бихте ли ми препоръчали Build it up gel - гел в бутилка за укрепване на нокти?

# 124
Няма никакво значение дали крушката на настолната лампа е със студена, топла или неутрална светлина. Няма да ти полимеризира лаковете, защото светлината не е със същата дължина на вълната. Иначе за очите най-добра е неутралната светлина, студената много ги изморява.

# 125
А бихте ли ми препоръчали Build it up gel - гел в бутилка за укрепване на нокти?

Линт базата на Коди е доста хвалена.
Слагали са ми я веднъж в салон, но не ми издържа много маникюра. Доколкото знам, това е нормално.
При нормални нокти отдолу се слага тънък слой каучукова база и отгоре Линт база.
При препилени и увредени директно линт база.

# 126

И двете са наименования на продукти на Коди, аз лично ги препоръчвам. Гелът в бутилка на Комилфо също е добър.

# 127
meoww, esmeralda23 - не е вярно това за оборотите. Може да се работи с тях на всякакви обороти. Аз, обикновено към 20 000 използвам.

# 128
Това за оборотите го бях чула от американски ютюбърки, които работят с шкурки. Аз лично само веднъж съм работила с такива и не ми беше удобно, усещах парене, на около 15-20 к обороти бях. Ти как избягваш паренето?

# 129
Не ми пари на мен.

# 130

Гел в бутилка имам на Kodi, Komilfo и Mister Nails. Позлвала съм най- много последния, тъй като го имам най- отдавна. От трите марки (по мое мнение), на Комилфо е най- рядък, на Коди - най гъст. Честно казано, който и да вземеш, работи се лесно с тях и няма да съжаляваш - винаги е добре да имаш такъв, било за укрепване, изравняване, счупено и т.н. А и ноктите са различни с гел - по твърди са. За мен недостатък е, че нямат малки разфасовки и може би излизат малко скъпи. Но пък един да си вземеш всъщност не е скъпо, защото 15мл само за теб - ще го ползваш години. Другото (като мен...) е колекционерство Disappointed

п.п. пропуснах да споделя и краткия си опит Liquid Hard Gel на Bluesky - много е течен и се разтича. Мисля, че е и без лепкав слой и каквото и да сложиш после се пързаля.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 21:46 от SilverPink

# 131
Аз имам на Коди build it up gel в бутилка, единия ми е цветен - лате, а другия ми е прозрачен. От както ги имам всеки път слагам латето и отгоре цвят, от тогава нямам мръднал маникюр и ноктите ми пораснаха - точно както искам. /слагам цветния за да виждам по-добре какви е положението/ Изключително съм доволна и толкова лесно се нанася и сам се изравнява.

# 132
И аз бих искала да се включа с въпрос за геловете.
Имам този гел. В описанието пише, да се използва дехидрататор, след това ултрабонд ИЛИ праймер. Аз използвах ултрабонд и на следващия ден се отлепи на цяла люспа. Предполагам трябва да е праймер? Целта ми е сега, когато ноктите стават по-дълги, да успея да ги предпазя от счупване. Сега слагам един слой каучукова основа и после гел. По този начин няма мъдране, но не съм сигурна дали е правилно.

# 133
Ултрабонд е името на безкиселинния праймер на Коди, т.е. не ти трябва друг праймер. Стъпките за фрешер, ултрабонд, база (аз бих сложила, дори според описанието за този гел да не е нужна) и след това гел. Няма никакъв проблем да си слагаш базата. Другият вариант за еднофазните гелове е да се нанесе тънък слой от самия гел като база и да се изпече и след това се процедира стандартно като с гел.

# 134
Здравейте, имали ли сте проблем с евтини материали върху ноктите си? Аз искам да си поръчам неща на Клареса и други такива евтини от същия клас, просто искам да тренирам на приятелки различни дизайни, да тренирам за бързина и т.н., да упражнявам по-хубаво да нанасям лака до кутикулата и под нея и други неща, и да имам разнообразие от цветове, защото макар вече да работя в салон, не съм напълно доволна от резултатите, които постигам, искам да съм по-прецизна, но шефката ми е много против евтини материали, щяла съм да докарам на хората онихолиза, алергии и т.н., да им изтъня ноктите и какво ли не. Тя работи с определени професионални марки и не признава друго. Чудя се дали да си купя...тя дори не признава неща, с които работят по салоните като БлуСкай и Коди, били много химични, добре че била рекламата и цената, че да ги купуват. Аз съм склонна да вярвам, но търся бюджетни материали за трениране. Веднъж дори си бях сложила на собствените нокти Клареса и тя като ме видя и стана лошо. После имах онихолиза на 2 нокътя (подозирам, че съм ги ударила някъде), но тя веднага обвини лаковете ми. 😂  Какво ще кажете по темата? 😊

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 14:08 от Море

Общи условия

Активация на акаунт