Всичко за всички марки гел лакове - тема 52

• 31 415
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
От снощи. За рекордните 2 часа 😊

Невероятна красота!

Момичета, все си мислех, че фрезата е важна, но не 100%, а сега разбирам,че май най-важна е фрезата, а после пилата...Аз свалям на 28 000, но си препилявам ноктите, стават неравни и след сваляне на гел лак са много меки и тънки и се огъват, те и без това са нежни и меки по природа. Unamused Май ще пробвам и аз на 35 000 оборота, но съм новак и доста ме е страх.
Аз последните пъти правя следното нещо. Свалям леко с електрическата пила, но не напълно. След това премахвам останалото с обикновена пила и почиствам кожичките пак с ел. пилата. Комбинирам 2-те пили, че моята си е силничка и нещо на себе си си правя като бразди. Откакто процедирам така си скъсих времето. После нямам неравности и лесно изравнявам с 1 слой каучукова база, без допълнително пилене или оформяне.
Абсолютно същото права и аз, така ми е по спокойно Blush

# 106
Като видя маникюрите и грейвам - страхотни  сте.
Моето коледно настроение на дясната ръка е друго, защото си получих чаканата пратка с нови попълнения.
Скрит текст:

# 107
Part_Of_Me, Есмерална, Mini Me, SonyaB - майсторска работа! Вдъхновяващо Two Hearts

Bambie - много тъпо. Мислех скоро да ходя и аз, за да видя как го правят и къде бъркам и се отказах. Май ще продължа с тренировките върху себе си, а и като четох за метода ел + обикновена пила може да се окаже печеливш.

За лак върху препилени нокти - мен ме спаси фибро база и гел в бутилка. Защото на следващото сваляне имаше достатъчно материал за да не се препиля пак. Всъщност, моите страдаха от сваляне с разтвор и не държаха нищо - всичко се отлепяше в свободния край.
Изобщо този гел в бутилка, дори и да не се прави укрепването с капката с него си е мана небесна.
А иначе да седиш с изтънени и препилени нокти, без лак отгоре, ми се вижда мъка - поне някакъв обикновен заздравител, ако ти понася, може да сложиш.

Чакам си новите фрези, да видим как ще е с тях. Поръчах и някакви средни фракции - между червено и жълто и между червено и синьо, та да видим.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 20:53 от SilverPink

# 108
И аз така и не свикнах да махам само с ел пила. На каквито и обототи да слагам и каквито и накрайници да ползвам все ги правя с едни бразди. Колкото и клипчета да съм гледала не става. А като ги гледам колко лесно и гладко свалят всичко и чак срам ме хваща от мен си🤣 и пилата ми е хубава и накрайници уж, ама не та, не. Затова си ползвам обикновената пила като съм свалила почти до край. Примирих се. Според мен само, ако ида на курс ще и хвана цаката как да ползвам само електричката. До тогава продължавам с 2-те, че не ми се експериментира вече с нокти. И моите бяха като вестник, но от сваляне с ацетон. Много ме боляха и видях, че сама няма да се правя. Отидох при маникюристка ,ама читава. Като ме видя вика няма какво да направя, но аз настоях да ми сложи гел, защото ми бяха много меки и много ме боляха. Не си представях да ходя така най-вече заради болката, а не толкова естетически. И така изгради ми ги и ми каза, че не гарантира дали ще изкарат месец. Но изкараха. То и тя остана изненадана. Абе добра беше и още е. Ходех си при нея, но след първото и дълго затваряне заради ковида нещо ми прищрака. И от скука, а и понеже вече имах и лампи и лакове и реших да си поръчам първата ел. Пила и гел. И от тогава започнах пак да се правя. Все пак я бях гледала как работи, а и като не свалям до дъно нямам проблем. Иии така до ден днешен Simple Smile

# 109

Когато забравиш, че си правил голямо разчистване на склада и лаковете също са го отнесли- това е положението вкъщи.
Озовах се с 4-5 бази на Клареса и доста ограничена цветова гама.
Сега ще трябва да запълня липсите на поне един цвят от основните и ще дебна за добри цени…
Тук използвах  нюд 105 и този(не помня номера,но ако има интерес ще го проверя) перлен на Клареса

# 110
  • Швейцария
Първият ми гел лак в живота. Абсолютна начинаеща съм и имам много да уча, но се записвам да ви следя и да си запълвам липсите.

# 111
Esmeralda, Mini me and Part of me, страхотни маникюри! Много красиви, всеки със собствен стил. Есмералда, този прекрасен маникюр изисква и една дълга бляскава вечерна рокля!

# 112
Като казвате “леко с електрическа пила” на колко оборота и с каква приставка?

Аз съм елс пропилени нокти и сега заглеждам гел в бутилка на Didler - ще се взимаме с него, за да спаси положението

# 113
"Леко с електрическата пила" не се отнася до обороти и вида накрайници.
Отнася се до премерени и контролирани движения, подходящ натиск и правилно позициониране на самия накрайник и ъгъла, под който докосва нокътя.
Сваляне на гел на 35 хил оборота с груб зелен твърдосплавен накрайник може да е по-безопасно, отколкото с жълт фин накрайник на 12 хил оборота. Във втория случай само ще "заораваш" и ще ти се приплъзва ръкохватката я към кожички, я към свободен край.
Диамантените накрайници пък са супер фини по принцип, но и с тях такива поражения можеш да си нанесеш, виждала съм нокти с ужасни "rings of fire", както им казват по страниците за маникюр - това е класическото препиляване на нокътната плочка непосредствено около кожичките, (както и причината много хора да не дават да им правят апаратен маникюр или въобще да не ходят на маникюр), при обработка на самите кожички, и се получава именно чрез "забиване" на накрайника под грешен ъгъл върту нокътя.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 22:58 от HoneyBee33

# 114
Като казвате “леко с електрическа пила” на колко оборота и с каква приставка?

Аз съм елс пропилени нокти и сега заглеждам гел в бутилка на Didler - ще се взимаме с него, за да спаси положението
Под "леко" имам предвид, че свалям топа и малко от цвета. Не махам напълно цвета с нея. На места стигам до база, на места имам още малко от лака. Тогава вече почвам с обикновената пила и изчиствам целия цвят до база. Не знам дали обяснявам разбираемо😁

# 115
Взех терапия на Евелин After hybrid.
Ще мажа тази седмица и уикенда ще сложа гел лак. Дори от топла вода ме болят ноктите. Яд ме е че отидох, а уж добри отзиви само имаше, но минало вече.
Тъкмо ще ми дойде пратка от Коди, поръчах 2 камуфлажни бази. 😁

# 116
Относно пилите и фезите- аз така и не можах да свикна с новите керамични, карбидни и т. н. фрези. Карам си от едно времешните дискове от шкурка. Идеални ми са, имам различни едрини и си работя с тях, никога не съм имала задирания или препилване с тях. Аз, защото имам пила още отпреди 12 и повече години и тогава само това имаше.

# 117
А не ти ли запарват тези шкурки? Май до 5 000 оборота може да се работи с тях.
Те са като обикновена пила всъщност, просто по-бърз вариант.

# 118
  • София
А не ти ли запарват тези шкурки? Май до 5 000 оборота може да се работи с тях.
Те са като обикновена пила всъщност, просто по-бърз вариант.
Само до 5000? Сега разбирам защо ми пареше до миналата година, когато и аз ползвах такива 😅 Смених ги

# 119
От моя опит мога да кажа, че има голяма разлика между фрезите. Има такива, които забиват, такива които парят и такива, с които нямам никакъв проблем да сваля. Тези, с които не съм случила много ги ползвам за ноктите на краката, но с тях много внимавам, защото правят поражения, а има и такива, които директно изхвърлих. За чистене около кутикулите ползвам и някои от тези приставки, които вървят към пилите и които всички тук отричат, но на мен ми вършат не лоша работа. Също нямам проблем да сваля и с тези приставки със шкурката. Мисля, че просто всеки трябва да си намери неговите приставки.

Общи условия

Активация на акаунт