Всичко за всички марки гел лакове - тема 52

• 31 618
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Благодаря за отговора-аз гъст имам и го мъча- все не мога да го разпределя като хората Ако някой има наблюдения за нещо по бюджетно ,ако ли не май ще трябва коди в бутилка да поръчам.

# 496
Kodi Build it up gel ти излиза най-бюджетен, защото е 15 мл за 30 лв. Този на PNB е 8 мл и почти на същите пари.

# 497
  • София
Тези X-Gel нокти, като се залепят с гел, може ли да не се слага полигел/гел по цялата им дължина? Самостоятелно достатъчно силни ли са да не се изпочупят? Понеже ми е доста трудно оформянето, та те биха ме улеснили ако са с готови форми. Но ако трябва допълнително гел/полигел - това пак ми е трудно 😅 искам нещо наготово  😅

# 498
Чувала съм, че и самостоятелно държат добре, но повечето ги правят поне с леко изравняване с гел или база отгоре.

# 499
  • София
Kodi Build it up gel даже сега е намален в Елена арт на 20 лв. Гледах клипчета, на мен ми прилича на консистенцията на каучукова база. По-различно ли се работи с него, ако не е за удължаване? И на мен ми е много трудно изравняването с тези нокти трамплин, но продължавам с опитите и няма да се отказвам. Несъвършенствата от самолет не личат Simple Smile

# 500
meoww, аз слагам полигела отдолу на Х-гел ноктите, после ги слагам върху естествените нокти и нищо отгоре. Направо си лакирам. Това е както при горните формиу, само че тук не махаш формите, те са от гел и просто се сливат с полигела. След като израстнат, само допълвам и дооформям апекса.
Слагам полигел на целите Х-гел нокти, защото използвам цветен полигел и искам да  са ми еднакъв цвят ноктите.
Ако използваш безцветен гел или полигел, може да слагаш само на естественият нокът, по тогава ще трябва да слагаш цветен лак отгоре. Аз си спестявам тази стъпка и слагам само топ отгоре. Цветът ми е отдолу.
Невена казваше, че и без допълннителен гел, само върху естествен нокът се държат добре ноктите, но аз доста работя с ръцете и с разни материали и обичам да са ми сигурни ноктите.

karmilla, това с типсовете може би да идва от рускините. Те така ги наричат. Но аз нали съм древна и помня, когато ес използваха за удължители. Х-Гел ноктите се появиха преди 4-5 години, малко преди това - горните форми.

Един линк към профила на една мацк, която дава добри съвети и има безплатни уебинари. В края на месеца ще има за постигане на бързина. Абонирайте се и ще получите покана на събитието:
https://www.instagram.com/non.stop.nails

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 20:28 от Melany99

# 501
И аз не съм много много по тематичните нокти, към все по-семпличко и едноцветно гравитирам.
Дори си мисля да разкарам китайчетата, а те са почти единствените цветове (те са термо лакове и много си ме радват), които имам, че се притеснявам от алергии 😔
И аз съм със студова алергия на ръцете и краката и оросяването ми е много зле и зимата малко да се застуди и пръстите на ръцете ми се подуват на едни червени петна.. кофти работа.
А за разкош, преди две вечери нокътът или по-скоро сякаш под нокътя, на десния показалец ме заболя, чак не можех да спя- пулсираше, та като се притесних, по нощите си свалих гел лака на нокътя, намазах с това противовъзпалителното мазило за животни, как се казваше.. (тук някой го беше споделил, че и за това става), допълнително и хомеопатия пих, та мина тази пулсираща болка, но си ме боли като натисна и е леко подуто и зачервено.. не съм сигурна какво да Мился и да го правя този пръст/нокът. Иначе се лакирах вече преди седмица, сякаш не ми се вярва да е реакция към гел лака..
На снимката се вижда леко зачервено на нокътя и всъщност точно там ме боли, а не помня да съм го удряла 🤔

Edit: сега отстрани, където е точката на растежа, мястото започна като да белее/сивее, не се вижда да набира, поне все още

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 09:50 от The 13th

# 502
The 13th, аз само не рабрах самият нокът баш,мекото илипо между им. Да си минавала малко повече с накрайник и пила там? Изглежда ми като да си попрепилила точката на растеж и сега да е позабрало от снимката.

# 503
Не е алергия това, по-скоро е препилена точка на растеж, или си изрязала малко повече от кожата там. И от това възпаление. Кисни го в солена вода и дезинфекцирай редовно, ще ти мине.

# 504
Добър въпрос, Кармила! Ами честно казано и аз не знам.. отначало си ме болеше целия пръст в областта на/под нокътя, също и отстрани като натисна, сега отдолу като натисна възглавничката на пръста към нокътя, почти не усещам болка, а се локализира днес само странично в точката на растежа, както казваш помежду им. Но за препиляване - не знам, може и това да съм направила, макар че не бях забелязала да съм я свършила тази..
Благодаря, Есмералда, да, нещо такова изглежда наистина, сега като се обособи точно в тази точка болката.
Аз малко залитам в доизкусуряването на нещата и често "пресолявам манджата", трябва да си обръщам внимание.
Благодаря ви момичета!

# 505
Аз имам 2-3 неща, които въртя като развалена телефонна плоча и това е едно от тях. Не пипайте много там - не се реже, не минавайте много навътре с накрайника. Да, има клипове в кооито професионалистки минават там с накрайник, но първо те са с професионално обучение и второ и някои от тях "предобрят". Ако не сте уверени не пипайте. Аз минавам също по-повърхностно, за да не закачм излишно, това ще рече заглаждам кожата и не бъркотя в самите гънки, не режа. Има едни белички, които изглеждат като кожа или като "дяволски" нокът, но това са точките, които като ги побарате няколко пъти ще има кофти последствия. Първо ще забере, след това товя "бялото" ще стане по-едричко при израстване и ще дразни(гарнитура беше се оплакала от подобем случай) и после при системно пипане и препилване точката се измества към синусите, което води до най-лаишки казано странична онихолиза(ъгълът на усмивката слиза все по-надолу), което път е почти необратим процес. Това важи и за оформяне с пила. Първо тя се държи под определен ъгъл прии оформяне на свободния край от двете страни - лицето пилата трябва да под нокътя, а не паралелно и по-нагоре, за да не закача токите и пак внимавайте. И ако е читак бърсак нова може да е доста остра и пак на нанесе щети. Бях пускала клипове и лонкове по темата скоро, ще ги намеря и шерна, особено и за пиленето, защото не знам колко ясно го обясних. Не намирам мнението си склиповете сега точно, но ше споделя 1-2, които пак съм намерила, а можете да потърсите из нета клипове и статии по темата като напишете "Как не перепилить точки вроста"
https://bg-mam.ma/p/1588346/46938889
https://kristallnails.ru/blog/manikyur/kak-ne-perepilit-tochki-vrosta
https://www.youtube.com/watch?v=nzBVQMzX8Qk
https://www.youtube.com/watch?v=o0ACgbDwFT0
https://www.youtube.com/watch?v=baivbm94gt8
https://www.youtube.com/watch?v=kV0f_3KriYg

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 11:49 от karmilla

# 506
Здравейте.
Има ли такива от вас, които имат алергия към гел лак.
Много ме е яд, тъй като си го правих вкъщи и най-вероятно съм си го причинила сама.
Всеки път, когато си сложа гел лак, няколко часа по-късно се появяват малки мехурчета около някой нокът и силен сърбеж по кожата навсякъде. След почесване остават червени подути следи. Когато премахна изцяло гел лака, тези симптоми изчезват напълно в рамките отново на няколко часа. Не се появяват до момента, в който не сложа отново гел лак.
Е, вече не слагам от доста месеци. Преди няколко дни реших да пробвам с онези изкуствени нокти, само за да проверя дали пак ще се случи. Не очаквах - същото, дори след тях. Свалих ги незабавно.
Има ли някаква надежда и има ли хипоалергенни лакове, правят ли такъв гел лак по салоните? Някой запознат?

А така обичам красиви нокти ...

Благодаря ви!

# 507
Има обширна информация за алергията към гел лак в заглавния пост, прочети я.
А по въпроса - универсални хипоалергенни гел лакове няма, затова е добре да се направи тест за алергия при алерголог. Носи си съответните лакове, към които имаш реакции, за да видят съставките и да тестват за тях.

# 508
Като за начало можеш да отидеш при алерголог, за да видиш лъм коя съставка си алергична. Такова животна като абсолютно хипоалергенни няма, може да са с изчистен състав, но ти може да си алергична към съставка и тези лакове. CND ги водят такива на пазара.
В заглавсния пост има много хубаво описано за алергиите и как някои съфорумки са се справили, но като за начало в момента забарви за гел лакове. Купи си хубава обикновена база и читав топ и ще трябва да се лакираш с собикновени лакове, за да не стане по-зле. ХУбав топ е на seche vite, който съхне бързо, лъскав е и при добро нанасяне на лак и топ лак създава гел ефект.От ообикновените лакове по-трайни са прелените, но е въпрос на вкус. За дъготраен ефект е хубаво да почистиш кожи и да поготвиш нокътя като за гел лак. Това ще рече хубаво почистване на плочката от кутикули и обезмасляване. Сори, не е готино да се чуе, но това е за момента и по-добре изчакай с гел лака да не стане по-лошо. Прочети в заглавния на Невена съветите и каква диета е спазвала и се е оправила от алергия. Успех!
Кои продукти си ползвала, че ми е любпотно, колкко врме и  преди това, ако си ходила на маникюр кои продукти ползваха там?

# 509
Благодаря за отговора!

Доста дълго време ми се случваха тези реакции и сърбежи, като мехурчетата не се появяваха всеки път, а за годината 2-3 пъти. Така мина горе долу почти цяла година в чудене от какво имам такива влудяващи сърбежи. Като минаха 3-4 месеца вече ми беше ясно, че е някаква алергия, но така и не ми светна от какво. Намирам се в Англия и това може би е още една причина да отлагах месец за месец нещата. Докато в един момент ми светна, че е това и започнах да се забелязвам повече кога точно се случва и кога изчезва. Правих паузи по 3 месеца - нищо ми нямаше. Слагах гел лак - появява се сърбеж. И по този начин го установих. Така или иначе от 4-5 месеца нищо не съм слагала по ноктите си, дори и заздравител, олиа.

От 4 години се правя сама. Започна да се проявява някъде преди година и половина - две, като пак казвам съм правила няколко паузи и тази сега от 4-5 месеца.

Използвам BlueSky база и топ, гел също. Цветове имам и на BlueSky и китайски някакви. Преди това по спомен в салоните също с тях са ме правили. Но то е било преди толкова време...

Ще прегледам това, което сте ми казали да видя. Много благодаря! Дано намеря някакво решение. Не е нужно да е сега, но във времето напред...

Като за начало можеш да отидеш при алерголог, за да видиш лъм коя съставка си алергична. Такова животна като абсолютно хипоалергенни няма, може да са с изчистен състав, но ти може да си алергична към съставка и тези лакове. CND ги водят такива на пазара.
В заглавсния пост има много хубаво описано за алергиите и как някои съфорумки са се справили, но като за начало в момента забарви за гел лакове. Купи си хубава обикновена база и читав топ и ще трябва да се лакираш с собикновени лакове, за да не стане по-зле. ХУбав топ е на seche vite, който съхне бързо, лъскав е и при добро нанасяне на лак и топ лак създава гел ефект.От ообикновените лакове по-трайни са прелените, но е въпрос на вкус. За дъготраен ефект е хубаво да почистиш кожи и да поготвиш нокътя като за гел лак. Това ще рече хубаво почистване на плочката от кутикули и обезмасляване. Сори, не е готино да се чуе, но това е за момента и по-добре изчакай с гел лака да не стане по-лошо. Прочети в заглавния на Невена съветите и каква диета е спазвала и се е оправила от алергия. Успех!
Кои продукти си ползвала, че ми е любпотно, колкко врме и  преди това, ако си ходила на маникюр кои продукти ползваха там?

Общи условия

Активация на акаунт