Всичко за всички марки гел лакове - тема 52

• 31 600
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Много благодаря, Кармила! Ще прегледам всичко, което си споделила.
Иначе, да, помня случая с Гарнитура и бях чела пак май статия беше споделила, аз вече на едно място си направих така- по-груба Бяла кожичка да ми стане, явно трябва преди всеки маникюр да минавам - сама да си правя инструктаж Laughing
А всъщност, сега е по-добре да си го оставя без лак този нокът предполагам, да не го тормозя допълнително?

Аз имам 2-3 неща, които въртя като развалена телефонна плоча и това е едно от тях. Не пипайте много там - не се реже, не минавайте много навътре с накрайника. Да, има клипове в кооито професионалистки минават там с накрайник, но първо те са с професионално обучение и второ и някои от тях "предобрят". Ако не сте уверени не пипайте. Аз минавам също по-повърхностно, за да не закачм излишно, това ще рече заглаждам кожата и не бъркотя в самите гънки, не режа. Има едни белички, които изглеждат като кожа или като "дяволски" нокът, но това са точките, които като ги побарате няколко пъти ще има кофти последствия. Първо ще забере, след това товя "бялото" ще стане по-едричко при израстване и ще дразни(гарнитура беше се оплакала от подобем случай) и после при системно пипане и препилване точката се измества към синусите, което води до най-лаишки казано странична онихолиза(ъгълът на усмивката слиза все по-надолу), което път е почти необратим процес. Това важи и за оформяне с пила. Първо тя се държи под определен ъгъл прии оформяне на свободния край от двете страни - лицето пилата трябва да под нокътя, а не паралелно и по-нагоре, за да не закача токите и пак внимавайте. И ако е читак бърсак нова може да е доста остра и пак на нанесе щети. Бях пускала клипове и лонкове по темата скоро, ще ги намеря и шерна, особено и за пиленето, защото не знам колко ясно го обясних. Не намирам мнението си склиповете сега точно, но ше споделя 1-2, които пак съм намерила, а можете да потърсите из нета клипове и статии по темата като напишете "Как не перепилить точки вроста"
https://bg-mam.ma/p/1588346/46938889
https://kristallnails.ru/blog/manikyur/kak-ne-perepilit-tochki-vrosta
https://www.youtube.com/watch?v=nzBVQMzX8Qk
https://www.youtube.com/watch?v=o0ACgbDwFT0
https://www.youtube.com/watch?v=baivbm94gt8
https://www.youtube.com/watch?v=kV0f_3KriYg

# 511
Здравейте отново, момичета!
Искам да ви попитам как си премахвате кожичките?
Става дума за това, че аз досега само ги избутвах навътре, но предната вечер гледах клипове как професионалистки ги изрязват с една много тънка ножичка като преди това ги повдигат с един друг уред за кожички.
Важно ли е да се изрязват или мога да продължа да си ги избутвам навътре?
И другото - забелязах, че цените на ножичките за кожички много варират. Наистина ли тази професионалната на Сталекс примерно е по-хубава от тези за по 5-10лв? Питам във връзка с качеството за работа. Дали обикновената би свършила същата работа или си струват парите за професионалната?
Вие какви методи и ножички използвате?
Благодаря много!

# 512
Алегията действа с натрупване. Блускай са китайски и са едни от лаковете, които масово тук пишат потребителките предизвикали им алергия. Това че масовво ги ползват в салони не ги прави различни от лакчетата от али, освен цената. Забрави китайските лакове и ако ще се лакираш вземи европейска или украинска марка за в бъдеще. И спазвай правила от типа(тях ги има и в заглавния пост) да не чистиш гел лак с нокът да не се докосва до кожа вкл. и да се разлива по кутикули и странични гънки, което е често среащано при новаци, по-добре малко отстояние докато се свинкне с гел лака, отколкото алергия и отлепвания от разлятото. Ако си се порязала при чистене на кожи по-добре да изчакаш, ако не можеш да лакираш чисто и далеч, защотоо иначе съставките от продукта имат директен достъп до кръвта. Също така е важно лампата ти да е хубава, силна и да изпича гел лак, защото от недоизпечен гел лак пак се развива алегия. Каква ти е лампата? На заглаваната страница има инфо за лампи, има и тест с фолио как да провериш един лак дали се изпича. И се работи на тънки слоеве, за да се полимеризира. По-добре 3 тънки, а не 2 дебели и недоизпечени. Лампата трябва да е поне с 30 светодиода с добро разположение, без мъртви точки. Палци е по-добре да се пекат отделно, за да си сигурна че и те са изпечени.
Има по-евтини европейски марки от блускай с по-контролиран състав, а в китайските лакове не е ясно. Sunone, claresa, hi hybrid, по-висок клас са semilac(и те имат hema free серия), neonail. Това реално са на първо четене има още, но в момента казвам основното.
Коди и PNB са нхубави марки с по-ичистен състав. Аз ползвам за тънка подложка hema free базата им и съм доволна, граттол също имат такава. Ако купуваш повече неща - бондер, база, цветове, топ https://nailmastershop.com/ е супер вариант. Продават оригинални продукти на половин цена от сайтовете теук, имат разнообразие идват от европейски склад. Единствено имат 10 долара доставка за поръчки под 100 долара и трябва или да се съчетаеш с някого или съм смятала да е изгодно да са поне 5 продукта и пак са по-еврини от тук. НО това е за в бъдеще, защото в момента си с алергия и е хубаво да я изчистиш. В заглавната има линкове с подробни постове на Невена как се е оправила с чисто хранене за някакво време(малко тиип изпадане в кетоза беше, но в момента разказвам по спомен), а в последствие една друга дама разказва как със съвети от Невена и други потребителки от темата си е помогнала. Прочети ги и пробвай - от опит глава не боли и само може да помогне. Ако не ги намираш конкректно кажи да ти дадем линк.
Lolabebe23, правя комбиниран маникюр с пила и режа с клещи. За мен с двете ръце ножица не ми е удобна. По-важно е нокътната плочка да ти е добре почистена и да няма птеригиум(бялото) и залепнала кожа, а дали ще я режеш е твое решение. Може да не режеш, ако не стърчи много. Принцесата примерно е с кожи, които веднага кървят и не реже и не дава да и режат кожи. Само почиства добре и ги подготва. Има разлика да, но скоро Есмералда сподели марка от али,Mr. Green, която е много качествена и на промоция е на много добра цена(около 12-14лв.). Взех клещи и аз от тях и са супер! Бях взела и някакви никакви т.е. куча марка от али и за момента и от тях съм много доволна, а ме кефи, че са с пружина. Скоро бяха шервали линк за ножички на сталекс на една средна прилична цена, но не знам в наличност ли са и сега каква е. Ако го намеря ще ти шерна, но ако не си рязала до сега не знам дали ще ти е удобно, особено с лява ръка.
The 13th, за мен лакът не пречи, но ако ти е по-спокойно на теб не слагай. Това кокето трябва или по-скоро НЕ трябва да правиш е да пипаш там. Знам , изкушава да го резнеш, гризнеш минеш с фрезата - недей. С времето дори и уголемено, то ще намалее като не се пипа много. Аз преди гел лака докато гризях имах все по някояе стърчащо и гризях до кръв - не е гот и не става по-малко. Имам на нокът-два от нефго леко свлякло се от усмивката, но преди да почна да чета мислех, че е от гризането. То реално гризането е проблема, ма не на самия нокът толкова. Сега в момента без много да барам там са почти незабележими и са "свити". Повече си позволявам да мина съвсем в края на нокътя, където повече загрубява(тоест свъшва мекото, а нокътя продължава), но това ми е преди точките на растеж и пак леко минавам. Малко бяла точка на расъеж няма да загрози толкова маникюра и е по-добре да я има, отколкото странична онихолиза и липсващи точки на растеж(при такива и ноктите много лесно се чупят отстрани). Абе някъде бях пускала и клипове, но не мога да си намеря мнението да се саммоцитирам, че дннес ми у шише малко.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 14:39 от karmilla

# 513
Кармила, много благодаря. Права си, да, че ще ми е трудно с лявата на дясната ръка. Но ножичката мога да си я ползвам и за пръстите на краката, че там кожичките са ми много по-леш, а с клещи не се чувствам уверена да започна, понеже аз с обикновена нокторезачка не се оправям.
Чудех се за тези на Титания дали са хубави и дали биха свършили работа, тъкмо бях в един ДМ, ама нищо не си взех, твърде много се двоумих.
Видях също и на Essence Cuticle remover, цената му е добра, ама не знам какво прави и как се ползва.

# 514
Ти ел. пила имаш ли? Аз да ти кажа честно по краката не режа много кожи, защото и там си има специфики и може да се докара голяма тъпня. Просто минавам добре с фреза да зачитя птеригиума и залепнала кожа и колкото-толкова. Рядко ползвам клещи за нещо крайно стърчащо, ама крайно. Аз лично нямам особено добри впечатления от марката - преди години бях купила някакви клещи от една аптека и да ти кажа бяха по-тъпи и от Зори тъпото. Бързо заминаха в кофата, но пък нека и други кажат. Аз ще ти шерна линкове от прверени от нас места в али. По принцип клещите са по-удобни за работа с двете ръце. Допълнително - ако режете ноктите с ножица и нокторезачка, те по лесно се разслояват и скапват.
  Етоо на Mr. Green първо. Клещите са "намалени" на  евро, но аз съм ги купувала за 7 и нещо. Има някаква ножичка за 4 евро, която не съм ползвала, но всички им хвалим нещата, момичетата купуваха и един несесер и са супер впечатлени. При мен дойдоха за около 2 седмици в бг и май в експрес 1, а не в пощата. Ножица няма в линковете, защото бях шернала такава за вежди, а тя не става. Ако някоя мацка има линк, нека сподели. Аз набарах една-две с позитивни отзиви в ревютата , но за тях нямаме инфо от първа ръка.
Но ето ножицата на сталекс за 16 лв., от която са доволни момичетата тук:
https://makeup.bg/product/601602/
https://www.aliexpress.com/item/1005005036361173.html?spm=a2g0o. … 30.2ad91802bBAXQF
https://www.aliexpress.com/item/1005005836279372.html?spm=a2g0o. … 83.2ad91802bBAXQF

Момичетата тук го бяха похвалили този римувър, та вземи го. Аз само положитални неща съм чела в темата тук.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 14:28 от karmilla

# 515
Благодаря, Кармила. В момента и аз ги разглеждам в Али и евентуално може и нещо да поръчам, ще видим.
Гледах ги и аз тези на Mr. Green, на снимките също са хубави, пък и ми излизат по 0.90ст оферти пак на тази марка, но повечето са намалени на 12-18лв.
Нямам ел. пила, работя си само с обикновени пилички и засега се оправям. На краката имам много израснали кожички та за тва се чудех да комбинирам ножичка, може би и клещи, която да ми е удобна и за тях, не само за ръцете.
Аз на краката гел лак не си слагам, но си ги поддържам да са ми хубави и чисти ноктите.

# 516
  • Gorni Bogrov
Момичета,видяхте ли "намаленията "в makeup ?
Тези тотално се подиграват с нас
😡🤬

# 517
Има разлика от небето до земята между обикновена ножичка куча марка и Сталекс. Първите изобщо не могат да хванат и срежат кутикулата, камо ли пък добре. Ако искаш ножичка, вземи си на Сталекс, Солинген и тн. Аз имам на Сталекс за 16 лв, не е точно показания от Кармилла модел, но е подобна и е много удобна.

# 518
Малко коледни предложения, но са все за дълги нокти.. аз с моите къси, не знам какво ще правя като маникюр. 😂
https://vm.tiktok.com/ZGeeb5NGM/

Сестра ми работеше с Блускай и също получи алергия. Смени ги и вече няма проблем.

# 519
Аз не режа кожички. Избутвам, изчиствам остатъците от ноктите с ел.пилата, лекичко изчиствам под кутикулите и заглаждам над тях. Всичко с накрайници за кожички с жълта насечка.
Рязали са ми кожички, да красиво е, но след това израстват супер груби та не е моето нещо.
Но потвърждавам, че е много важно всички остатъци от кожички да са изчистени от нонокътя, защото иначе отслойката откъм кутикулите е почти гарантирана.

# 520
Ох аз да си призная без бой, хем съм чела началния пост и всичко и пак - предният път като се лакирах си срязах единия пръст отстрани с обикновената пила и изобщо не се усетих да изчакам, лакирах се и най-вероятно съм се поомазала там, защото ми излязоха леко такива като топчета/мехурчета, имам такива и на палеца от едната страна отгоре.. и четох, че това са си по принцип признаци на реакция, макар че тази дисхидроза и от други неща може да стане.. но май не и в моя случай, имайки предвид местата. Не е било нещо нетърпимо, дори мина. Аз и преди съм имала такива “пъпчици” да го кажем и без да се лакирам. Но може би сега като го махна този лак, се чудя, дали ще е хубаво пак да направя пауза Thinking

Гледах и това видео също, тази мацка много добре обяснява, за разбиращите английски
https://youtu.be/o_TntfuahsM?si=ZRCUrMfP3QhkJ1ME

# 521
Имам следния проблем от много време и сега си мислех,че с апаратен маникюр ще се справя,но уви

В посочените точки на различни нокти имам залепнала кутикула доста навътре …не знам как да се изразя.
Успявам да отлепя предната част и след това никакъв успех и усещам как препилявам нокътя вместо да постигам каквото и да е с кутикулата. Повдигам я, но става болезнено и не мога да “изкарам” каквото се е завряло там 😀
Не знам дали се разбира какво искам да кажа.

Смених кафявото,защото се изчопли много странно,но пък базата не беше мръднала. Съжалявам,че забравих да снимам. Обикновено ми се изтърква по някое ъгълче, но сега беше като изчоплен цвета.

# 522
Обичах, и аз имам такива упорити птеригии на 2 нокътя. Даже усетих как се препилих последния път в опита да ги почистя добре.

# 523
Обичах и аз имам такива и не винаги мога да ги почистя с пилата добре. Но с римувър много лесно падат като омекнат. Обикновено след пилата слагам римувър да доизчистя. Използвам острата част на дървените клечки, а не скосената.

# 524
Откъде във физически магазин (София) мога да си взема X gel удължения ?

Общи условия

Активация на акаунт