АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 675
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз писах и по-назад, ден-два преди да влезна в 15гс почнах да усещам бълбукане (задна плацента). Сега в 18гс се усеща много повече като се размърдва. Не е като да я усещам постоянно, но и повече стои с гръбче.

# 121
Аз от известно време усещам нещо ама повече откакто влязох в 19 седмица и то не постоянно, вчера беше много активна, днес въобще не..

# 122
В 17 седмица съм и според мен нищо не съм усетила още ,не че знам какво трябва да е. Само се притеснявам ,че към края на 16 седмица рязко спря да ми се гади и гърдите по малко ме болят. Преди 5 дена напалих прогестероновите препарати . Дали е от това или нещо се случва немога да преценя. Ама нещо се притеснявам

# 123
Не напразно казват, че вторият триместър е най-хубавият -> рискът от спонтанен аборт рязко намалява и ранните симптоми лека полека изчезват.
На мен също не ми се гади, не ме болят гърди и като цяло съм доста жизнена. Но съм качила 6 кг. и въпреки, че това ми е втора бременност, корема повече ми личи и ми е леко дискомфортно, че не мога лесно да клякам, да се навеждам.

# 124
Не напразно казват, че вторият триместър е най-хубавият -> рискът от спонтанен аборт рязко намалява и ранните симптоми лека полека изчезват.
На мен също не ми се гади, не ме болят гърди и като цяло съм доста жизнена. Но съм качила 6 кг. и въпреки, че това ми е втора бременност, корема повече ми личи и ми е леко дискомфортно, че не мога лесно да клякам, да се навеждам.
За килограмите не се оплаквам ,смъкнах 8 килограма и все още нищо не съм качила ,но бих казала ,че от 3-4 дена имам интерес към храна. Разбира се все още подбирам ,но се храня доста по добре.

# 125
Ние взехме кошара Киндеркрафт, има си абсолютно всичко на две нива е и отделно купихме хубав матрак Simple Smile
Прилагам линк ,че нещо не ми се получи качването на снимката :
https://www.emag.bg/detska-koshara-kinderkraft-joy-2-niva-i-akse … 264/pd/DB3HYRBBM/

Относно усещането за движения бих казала ,че е много индивидуално. Всеки организъм е различен , всеки човек е различен и в крайна  това му е хубавото Simple Smile Аз и с първата бременност и сега усещам движение от рано (с предна плацента ). Мисля ,че ако се притеснявате е добре да го обсъдите с АГ , но определено има още време за подобни неща Simple Smile

# 126
Благодаря, момичета! На мен ми е втора бременност, но честно казано не помня кога усетих движенията на първото си бебче. 😀

# 127
Аз съм в 18 г.с. и от няколко дни започнах да усещам леки движения, със задна плацента съм.

# 128
Ние взехме кошара Киндеркрафт, има си абсолютно всичко на две нива е и отделно купихме хубав матрак Simple Smile
Прилагам линк ,че нещо не ми се получи качването на снимката :
https://www.emag.bg/detska-koshara-kinderkraft-joy-2-niva-i-akse … 264/pd/DB3HYRBBM/

Относно усещането за движения бих казала ,че е много индивидуално. Всеки организъм е различен , всеки човек е различен и в крайна  това му е хубавото Simple Smile Аз и с първата бременност и сега усещам движение от рано (с предна плацента ). Мисля ,че ако се притеснявате е добре да го обсъдите с АГ , но определено има още време за подобни неща Simple Smile

Ние преди 2 год взехме същата кошара за каката (но в синьо, защото ни хареса повече) и до ден днешен си спи в нея. Постепенно махнахме аксесоарите, но в началото ползвахме всичко. Последно махнахме повивалника, защото вече не издържа 12 кг госпожица, която твърдо отказва да ходи на гърне и се наложи да мине през шивач за малко ремонт. Grinning
Като наближи април, ще вземем за нея нещо друго, а Киндеркрафта ще отиде за бебето.
Много сме доволни, кошарата е страхотна, много удобна, с доста аксесоари, може да се люлее също, макар че съм ползвала опцията 1-2 пъти.

За усещането, аз съм 17та седмица вече, с предна плацента, засега не усещам нищо. С първото не помня кога усетих, но тогава бях със задна плацента. Забравят се тия вълнения. Grinning Може би и затова сега не обръщам много внимание, даже не помня коя седмица съм и трябва да проверявам в телефона. Sweat Smile

# 129
Колко пъти досега сте ходили на кръвни изследвания? Аз съм в 18 седмица и досега само веднъж ме прати следящата ме лекарка. Чувам от бременни и родили наскоро жени около мен, че почти всеки месец са им давали направления за кръвни изследвания.

# 130
Да да и ние така ! Супер е! Аз не уточних че я взехме и ние преди две години за каката и сега ще си я ползваме пак , не е мръднала 😁

И аз съм в 18г.с. и са ни давали направление само веднъж. Смятам да си пусна кръвни след седмица да проверя няколко неща на своя глава Simple Smile

# 131
  • Варна
Кръвни ми взеха при регистрацията в 12та седмица. Минала седмица ме предупредиха, че на следващото посещение ще взимат пак. Тогава ще съм 20 г.с.
Записах и час за втора фетална в 19та г.с.

# 132
  • София
Кръвни, урина, витамини, ТСХ пусках веднъж до сега към 12гс. Сега имам отново изписани същите и АГ помоли преди втората ФМ (20.11) да пусна пак и да й пратя резултатите. Така че в следващите 2 седмици ще пускам пак.

# 133
И на мен кръвни/урина и т.н. в 12 седмица ми пуснаха.

А пускаха ли ви микробиология на секрет и ако да - кога?

# 134
  • София
На мен тогава в 12гс и микробиология, и цитонамазка също ми пускаха. И АГ каза, че вече като наближи раждане пак ще ги пусне.

Общи условия

Активация на акаунт