АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 669
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Д-р Павлова или доц.Марковс в МЦ Марковс. Центъра и специалистите в него са насочени само към ФМ , а техниката и отношението им е страхотно !

Здравейте, момичета! Записвам се в темата с термин 7.04. Бихте ли ми препоръчали специалист по фетална морфология? Колебая се между Сигридов и Чавеева?

И аз съм с термин 7 април и д-р Павлова не е вариант за фетална морфология, защото ще е в триседмичен отпуск точно в периода, в който трябва да се направи

# 106
Аз бях при д-р Стратиева в Оскар клиник. Доволна съм.

# 107
И  останалите специалисти са с отлични отзиви, просто аз съм била при двамата и определено винаги ги препоръчвам:)

Д-р Павлова или доц.Марковс в МЦ Марковс. Центъра и специалистите в него са насочени само към ФМ , а техниката и отношението им е страхотно !

Здравейте, момичета! Записвам се в темата с термин 7.04. Бихте ли ми препоръчали специалист по фетална морфология? Колебая се между Сигридов и Чавеева?

И аз съм с термин 7 април и д-р Павлова не е вариант за фетална морфология, защото ще е в триседмичен отпуск точно в периода, в който трябва да се направи

# 108
  • София
Ако някой мисли да взима шишета на Авент и е ок да купи по-рано, да знаете, че има намаление 20% в аптека Гален. Аз не се стърпях и поръчах комплект 2бр от най-малките по 125мл. Отделно не на промоция взех и светещите биберони на марката. Първия път ми бяха едно от най-добрите открития и постоянно имаше дефицит за тях. Сега пак се изчерпват бързо и направо ги поръчах.

# 109
О, супер мерси ! Ще взема и аз Simple Smile
А знаеш ,ли дали пасват с помпата на Авент? Гледам ,че формата им е различна и се зачудих сега🤔

# 110
  • София
Нямам никаква идея честно казано. Моята помпа е на Медела и си ползвах нейното шишенцето, а Авентските си ги ползвах отделно. Иначе може и да пише на описанието на помпите. Гледах, че има доста модели в Гален и може да има нещо описано там за кои шишета са ок.

# 111
Много се чудя за помпите на Momcozy и събирам мнения Rolling Eyes

# 112
Аз ползвах ръчна помпа на Медела в продължение на 10 месеца и така хранех каката - exclusive pumping. За мен беше удобно, смених някои консумативи по самата помпа и нямам оплаквания. Ползвах и Медела шишета и биберони. Приятелка ми даде да пробвам Медела електрическа, но беше втора ръка (тя я беше закупила от ОЛХ и не я беше ползвала) и може би е била стара или развалена, защото при мен не изпомпваше нищо. Чудя се дали да пробвам някоя бюджетна електрическа този път, но ще си я купя чисто нова.

Аз се разболях и от понеделник се влача, всеки ден с различно оплакване. Още в понеделник ходих до личната, изписа хомеопатия - Инфлуцид, както и хомеопатични капки за нос и Проспан пастили. Първо ме болеше гърло, после 2 дни бях с ужасна хрема, днес и вчера кашлям. За нещастие и каката го хвана, от снощи е със сополи, а днес през деня поддържаше 37.5, но не съм давала нищо и на заспиване беше 36.7. Сега като е легнала кашля от сополите. Дано се оправим уикенда напълно, че в понеделник съм на преглед да видим какво става с плацентата и евентуално да мислим серклажа.

И за капак последните 3 дена се разправям със застрахователя ми. Няма такива наглеци като застрахователите, днес ги ескалирах на човешки ресурси, защото ме направиха луда с глупости, а на всичкото отгоре тонът им е толкова снизходителен и гаден, че ми се повръща като им чета мейлите. Сакън да не се минат да дадат едни пари или да обяснят какво покрива полицата.

# 113
  • София
Била съм при Искилиева в Щерев и Стратиева в Оскар Клиник. Останах доволна от прегледите.

С първата бременност много исках да си запиша час при Чавеева за ранната фетална, но това беше мисия невъзможна.

# 114
На мен нищо на Авент не ми е било удобно с децата. Нито помпа, нито шишета и биберони. С каката, която отказваше да суче, цедих с помпа на медела 9,5 месеца. В началото единична, след това с двойна, която си бях поръчала от САЩ. Помпата и шишенцата на марката за мен са най-идеалното в тази сфера на пазара и все пак цеденето е страшна мъка особено когато производството ти е малко като при мен. Малкият сука две години, АМ не е и вкусвал, ползвах за вода шишенцата на Томи типи и биберони на Канпол, много беше доволен. Това бебе, ако не иска да суче, няма да го насилвам,  но няма и да цедя, не мога вече да си го причиня това на мен и на семейството ми. Няма по-важно нещо от спокойствието.
Днес вече се качих на кантара +0,7 кг от началото, на мен максимумът зададен от лекаря е 7 кг за цялата бременност. Спомням си, че в деветия месец качвах от въздуха без да съм увеличила храненето. Sad едни 3-4 кг само от края на 8 месец до раждането..

# 115
  • София
Ние също сме в кюпа с вирус. Малкият цъфна с Коксаки. Обаче явно вече преминава, температурата беше ден и половина. Гърлото почти минава, пъпки по ръцете избиха сега. Гледам да се пазя и да не ме хване нещо.

Днес бях в Айко и оглеждах детски неща. Нищо не взех, ама набелязах ваничка, която май ще стане на стойка спокойно и е сгъваема (голямо чудене падаше дали ще стане). И хавлийки харесах, тях държа на живо да видя и пипна. Имат намаление на някои бебешки неща по 20%.

# 116
Дами, аз почнах със списъка за пазаруване - дъждовното време ме инспирира. Засега е доста обстоен и хубав, остана само да си набележа точни модели от всичко, което искам.
Имате ли препоръки за кошари (next to me и сгъваеми в последствие). Държа кошарата да не е дървена трансформираща, че още имам травма от тази малкия ми брат... За сгъваемата държа да може да се сложи допълнителен хубав матрак - да не е някаква смотана. Grinning 

За ФМ - аз бях на ранна при Павлова, а втората ми се пада седмицата на Бъдни вечер или следващата. Имам час за при нея, но дебна да запазя за Чавеева, че много искам да е при нея втората. Вижда невероятни неща тази жена.

# 117
  • София
Нашата сгъваема е на Cam и матрак от по-висок клас тип Pierre Cardin (не беше точно този, но е с дебелина на нормален матрак за легло). Иначе сега мислим да вземем сгъваема кошара на Чиполино с падаща преграда, но още оглеждам. Има такива от плат памук/лен и не шумят при мърдане на детето и изглеждат много добре. От друга страна предната шумеше и в началото бързо разбирах лато почваше да се разбужда през нощта за хранене.

# 118
Усещате ли вече бебока и колко често?
Аз съм в 16 гс, с предна плацента и мисля, че съм го усещала 2-3 пъти, но много слабо и по веднъж.

# 119
Момичета, някоя от вас усетила ли е бебчето. В 17+5 седмица съм, но все още не съм усетила ритниче.

Общи условия

Активация на акаунт