АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 732
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Току-що ми съобщиха, че на феталната утре няма да се допускат придружители по заповед на РЗИ. Чули ли сте да има някакви нови мерки?

Аз не съм чула, а и никъде не съм виждала нищо написано по темата.

# 166
  • София
Аз това само за Оскар Клиник чух, че го има от други мами. Нищо не са ми казвали на мен (моята е след 2 седмици в Токуда). Аз и такава заповед не съм срещала, но и не съм ровила из РЗИ. Не знам да има нищо обявявано и по новините, а те бързат да разпространяват такива неща.

# 167
И аз нищо не намерих в интернет по темата. Направо имам чувството, че са си го измислили от Оскар ако нещо ги е ядосал някой татко Grinning

Аз това само за Оскар Клиник чух, че го има от други мами. Нищо не са ми казвали на мен (моята е след 2 седмици в Токуда). Аз и такава заповед не съм срещала, но и не съм ровила из РЗИ. Не знам да има нищо обявявано и по новините, а те бързат да разпространяват такива неща.

# 168
Аз като си спомня дъщеря ми на 11 месеца как се мъчеше да прескача кошарата, докато беше в нея... И не бих взела с падаща страна, макар че бая време ги заглеждах.

# 169
  • София
Синът ми също се мяташе, но той на 7м вече се изправяше, а седмица преди да навърши 10м вече ходеше и нито преграда, нито нищо го спираше. А кошарата от страни си има цип, който се отваря, за да може дете да влиза и излиза само и да не е нужно да прескача. Ние така го оставяхме и сам се оправяше след като проходи. Падаща ще е удобна и да не се хвърля с главата напред, а просто да може да прескочи като е на долното ниво и определено едно е да се метне от метър, друго е от по-ниско все едно от легло с преграда. Пък и стоят там само като спят, през останалото не време не виждам причина да е в кошара. Поне аз винаги знаех кога ще се събуди като почне да се размърдва и отивах при него в стаята.

# 170
Момичета ,таи сутрин се събудих с някаква болка в ляво ,която слиза към слабините и крака . Острата болка поотшумя ,но от време на време пак ме приболява. Приемам си но шпа така или иначе и магнерон. Обадих се на АГ каза ако стане силна и непоносима да я посетя,но щом е отшумяла не е страшно. В 17+3 съм

# 171
Ние споделихме на семейството и приятелите около 12 седмица. Беше минала първата фетална морфология. Бъдещият татко не присъства с мен на консултациите. Беше с мен на първата фетална, а сега ще присъства и на втората фетална след 9 дни. Дано няма забрани дотогава. Смятам, че там е доста по-интересно за мъжете. А и той има желание и брои дните.
Усещам нещо от около 2 седмици, но съвсем не съм сигурна дали е бебето. Таткото е още по-нетърпелив да усети първия ритник.
Иначе аз съм в 19 седмица. На прегледа преди няколко дни в края на 18 седмица го измериха 236 грама и отново върви със седмица напред.
Поради това, че не ми се яде никакво сладко още от началото на бременността свалих 3 кг, които чак сега ги върнах и почти не ми личи още коремчето.
Иначе и на мен в 13 седмица ме регистрираха и пуснаха изследвания, секрет и кръвна група. Кръвната захар е перфектна, хемоглобина също. Засега въпреки по-оскъдното и претенциозно хранене всичко се развива нормално 💙

# 172
Малко извън темата. Има ли някоя от вас, която събира аудио книжките на Дисни и не е успяла да вземе днешния брой "Дъмбо", тъй като имам 1 в повече, мъжа решил и той да вземе 😁

# 173
Ние също имаме кошара от каката ,която е супер и ще си я ползваме и сега тъй като малката спи в легло от 1,6г.
Обаче смятам ,че смятам че ще ни е супер удобно(най-вече на мен ) и next to me, тъй като е малка и подвижна. Да не говорим че определено няма да се налага да ставам за да кърмя.
А след 6мес винаги мога да я продам или подаря Simple Smile

# 174
Към момичетата с по-големи деца: помните ли кога се сваляше зъбен статус? Някъде втората половина на бременността беше, ама горе долу кога?

# 175
Здравейте, дами, аз отдавна не съм се включвала. След 2 дни влизам в 19г.с. и вече усещам бебка. 🥰 Другата седмица съм на втора фетална морфология. Притеснявам се за килограмите в момента, качила съм вече 6кг и акушерката предния път ми се “скара”, трябвало само до 2кг на месец. Не мисля, че ям кой знае колко повече от преди и определено не ям само боклуци и малко ми става тъпо, защото смятам, че всяко тяло е различно и се адаптира по различен начин. Отсега ме е страх обаче за следващия преглед колко ще съм качила и какво ще ми кажат пак.

В неделя с ММ ходихме до един бебешки магазин, уж само да разгледаме, а пък излязохме със сгъваема кошара на Чиполино, с падаща преграда. 😄 Надявам се с качествен, дебел матрак, да е окей.

Продължавам да се мъча с болки в таза, под кръста отзад. По принцип и преди да забременея ме е боляло на същото място. Много години се занимавах с конна езда и кой знае как съм си пренаредила костите 😃. Според АГ обаче било, защото матката ми много се свива и ми изписа да пия магнезий. Някоя друга има ли подобен проблем?

# 176
  • София
Rosewine, коя точно на Чиполино взехте? Аз съм загледала 2 модела - Релакс (ленена) и Мерида като май клоня по-скоро към ленената. Ще гледам и на живо, ама мира не ми дава, че не остава време ей така да се разходя из магазини и да пипна. Първият път за 1 ден всичко поръчахме, ама сега съм с някакво чувство, че лети времето и ще се забавим много с малкото покупки, които имаме.

А за болки в таза - моето е с една идея по към кръста по-скоро и май идва от всевъзможните странни пози, които заемам. Аз принципно имам проблеми с кръста и сега много са се изострили (все едно е с постоянно защипан нерв). Магнезий не ми е изписван, защото още нямам нужда (а и ми влияе зле на стомаха и ще избягвам до последно). Диаспорал обаче си поръчах с идеята да имам под ръка, ако се наложи и трябва да дойде тези дни (уж се понасял една идея по-леко от прганизма, но никога не съм го взимала).

# 177
На тези които имате болка в кръста предлагам да пробвате йога.
Събираме се вторник и четвъртък от 9:00 , в zoom.
На мен лично много ми помага.  Аз съм с дископатия и дискова херния .

# 178
Мерида взехме, пак ленена. Като гледах онлайн, този тип кошари ми се струваха много паянтови, но на живо ни спечели.

Йога гледам и аз да правя по-често, но за тази болка специално не ми помага много. 😕

Аз и за количките да питам, ако има и други, които живеят на село с неасфалтирани улици и разбити тротоари, към коя марка и модел сте се насочили? Иска ми се на бебето да му е възможно най-удобно, като минаваме през неравни терени, защото няма как да ги избегнем. 😃

Rosewine, коя точно на Чиполино взехте? Аз съм загледала 2 модела - Релакс (ленена) и Мерида като май клоня по-скоро към ленената. Ще гледам и на живо, ама мира не ми дава, че не остава време ей така да се разходя из магазини и да пипна. Първият път за 1 ден всичко поръчахме, ама сега съм с някакво чувство, че лети времето и ще се забавим много с малкото покупки, които имаме.

А за болки в таза - моето е с една идея по към кръста по-скоро и май идва от всевъзможните странни пози, които заемам. Аз принципно имам проблеми с кръста и сега много са се изострили (все едно е с постоянно защипан нерв). Магнезий не ми е изписван, защото още нямам нужда (а и ми влияе зле на стомаха и ще избягвам до последно). Диаспорал обаче си поръчах с идеята да имам под ръка, ако се наложи и трябва да дойде тези дни (уж се понасял една идея по-леко от прганизма, но никога не съм го взимала).

# 179
  • София
Мерида ленена не открих онлайн, значи ще се ходи на живо някъде да гледаме и да сравняваме.
Аз също редовно правя тренировки, но облекчението е моментно. После се връща болката, но то това вече ми е хронично от години с периоди на облекчаване и засилване.

За количка аз май споменавах, че нашата е Cam Taski fashion. Минавала е всякакви дупки, локви, кал, пясък. Не сме на село, но все се озовавахме на “прекрасни” тротоари, включително липсващи такива. Много бях доволна, дано и сега пак така я почувствам (не че имам намерение да я сменя, ако не ми е удобна Grinning ).

Общи условия

Активация на акаунт